Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W schronisku w Żyrardowie przebywaja 2 ww. pieski.

Samojed został sam na działce gdy własciciele wyprowadzili sie. Jest młody, spokojny.

Doberman błakał sie po miescie, miał złamana noge która krzywo sie zrosła (kuleje i porusza sie na 3 łąpach), ma ok. 2 lat, jest spokojny i zrezygnowany.

Kontakt:
662 083 524
lub
0-46 854 15 00

• Replies 548
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

Będe w schronie w środę to porobię. W Żyrardowie psy w ogóle maja małe szanse na adopcję a kalekie to już wcale. Dzięki cioteczki za pomoc bo w naszym mieście to jestem sama i czasami to chce mi się wyć.

edit:
Dobciu jest łagodny dla ludzi i zgodny z psami i sukami. Przebywa w boksie zbiorowym. Weterynarz powiedział mi dzisiaj, że gdyby mu sie złamało ta noge i dobrze złozyło to by dobrze chodził. W Żyrardowie taka operacja jest niemożliwa bo nikt za nia nie zapłaci.

Posted

Sorry, że tak długo nie pisałam ale miałam chore dziecko. Wczoraj podskoczyłam na chwilkę do schronu i porobiłam zdjecia:

Rozmawiałam z weterynarzem. Powiedział ze nie podejmuje sie wykonania operacji tej łapy. Nie ma mozliwosci przeswietlenia i nie ma sali pooperacyjnej. W schronisku suki po sterylkach przebywaja w zwykłym boksie tylko wyłozonym kafelkami.

Posted

Kto zaopiekuje się dobkiem z złamaną łapką? Zbiórka kasy na operacie. Zaprowadzenie do weta. Odwiedziny po operacyjne? I w końcu poszukiwanie domku? Żyrardów odezwij się. Czyż nie ma tam ludzi o wielkim sercu? Nie wieże.

Posted

Dobka można by umiescić w Klinice na sggw w Warszawie ale potrzebna by była pomoc finansowa dla niego to raz a dwa to wizja co z nim dalej po opuszczeniu Kliniki.
W Klinice na sggw mają sprzet, lekarzy, ortopedów i szpital. Wizja dobra ale nie ma za co jej wykonac.

Posted

Jesli byłoby zdjęcie rtg mogłabym pokazać. Tak to nie mam czego pokazywać niestety.

Miejsce dla dobka w szpitalu by było. Opieka weterynaryjna, ortopedyczna by była, wolontariusze do opieki też, tylko nie ma najważniejszej kwestii tj. finansów dla tego psa. To z reguły jest przeszkoda w pilnym rartowaniu.

Należy tu pamiętać, że jeśli chce się coś robić, warto robić od razu, bo tak to te łapy będą się pogarszac.
Ważny jest czas, ale także wizja co z tym psem po opuszczeniu lecznicy.

Posted

Cieszę się że myślicie o dobciu. W przyszłym tygodniu doddy ma być w Żyrardowie i zabrać ślepaczka, nie wiem tylko w jaki dzień. Doddy czy mogłabyś w razie czego zabrac obie bidy ? Czy myślicie że uda się zebrać kase tak szybko?

Posted

Nu to zacznijmy!
Załóżmy mu konto!
Zapytajmy ile to może kosztować na początek i zawęźmy go do tej kliniki. A jak łapa się zagoi to będziemy się martwić adopcją. A wtedy będzie dużo osób które będą mieli z nim kontakt i opiszą z własnych relacji jego charter.