mirka-ela Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 W schronisku w Żyrardowie przebywaja 2 ww. pieski. Samojed został sam na działce gdy własciciele wyprowadzili sie. Jest młody, spokojny. Doberman błakał sie po miescie, miał złamana noge która krzywo sie zrosła (kuleje i porusza sie na 3 łąpach), ma ok. 2 lat, jest spokojny i zrezygnowany. Kontakt: 662 083 524 lub 0-46 854 15 00 Quote
mirka-ela Posted October 21, 2006 Author Posted October 21, 2006 Samojed znalazł juz dom. Doberman nie ma szans, przeciez jest kaleką. Quote
-Martyna- Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 kaleki tez maja prawo do szczescia pieska trzeba obfotografowac i oglosic Quote
daisy Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 Prosimy o wiecej informacji o dobciu i moze jakies nowe zdjecie ;) Quote
daisy Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 Dobciu umieszczony na forum dobermanow czekamy na wiecej info i nowe zdjecia Quote
mirka-ela Posted October 21, 2006 Author Posted October 21, 2006 Będe w schronie w środę to porobię. W Żyrardowie psy w ogóle maja małe szanse na adopcję a kalekie to już wcale. Dzięki cioteczki za pomoc bo w naszym mieście to jestem sama i czasami to chce mi się wyć. edit: Dobciu jest łagodny dla ludzi i zgodny z psami i sukami. Przebywa w boksie zbiorowym. Weterynarz powiedział mi dzisiaj, że gdyby mu sie złamało ta noge i dobrze złozyło to by dobrze chodził. W Żyrardowie taka operacja jest niemożliwa bo nikt za nia nie zapłaci. Quote
Legion23 Posted October 24, 2006 Posted October 24, 2006 Kto pokocha dobermana i wyleczy mu łapkę? on jeszcze mógłby na niej chodzić... Quote
mirka-ela Posted October 28, 2006 Author Posted October 28, 2006 Sorry, że tak długo nie pisałam ale miałam chore dziecko. Wczoraj podskoczyłam na chwilkę do schronu i porobiłam zdjecia: Rozmawiałam z weterynarzem. Powiedział ze nie podejmuje sie wykonania operacji tej łapy. Nie ma mozliwosci przeswietlenia i nie ma sali pooperacyjnej. W schronisku suki po sterylkach przebywaja w zwykłym boksie tylko wyłozonym kafelkami. Quote
Mido Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Dobcio prosi o szanse:-( . Dobek do gory nie chowaj sie po katach. Quote
Vika_Bari Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Kto zaopiekuje się dobkiem z złamaną łapką? Zbiórka kasy na operacie. Zaprowadzenie do weta. Odwiedziny po operacyjne? I w końcu poszukiwanie domku? Żyrardów odezwij się. Czyż nie ma tam ludzi o wielkim sercu? Nie wieże. Quote
Vika_Bari Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Mido a ten bedocha z Czestochowy. Widziles go? Bez skutku podnosimy go i nic z tego Quote
doddy Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Dobka można by umiescić w Klinice na sggw w Warszawie ale potrzebna by była pomoc finansowa dla niego to raz a dwa to wizja co z nim dalej po opuszczeniu Kliniki. W Klinice na sggw mają sprzet, lekarzy, ortopedów i szpital. Wizja dobra ale nie ma za co jej wykonac. Quote
Mido Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Doddy a mozliwosc jest zeby jakos zdjecia z dogo tam obejrzeli i chociaz tak na oko powiedzieli co jak i mniej wiecej za ile? Quote
mirka-ela Posted November 4, 2006 Author Posted November 4, 2006 Dobek dalej jest w schronisku. Chyba juz zrezygnował. Jest bardzo smutny, chociaz pozwala sie głaskac pracownikom. Quote
doddy Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 Jesli byłoby zdjęcie rtg mogłabym pokazać. Tak to nie mam czego pokazywać niestety. Miejsce dla dobka w szpitalu by było. Opieka weterynaryjna, ortopedyczna by była, wolontariusze do opieki też, tylko nie ma najważniejszej kwestii tj. finansów dla tego psa. To z reguły jest przeszkoda w pilnym rartowaniu. Należy tu pamiętać, że jeśli chce się coś robić, warto robić od razu, bo tak to te łapy będą się pogarszac. Ważny jest czas, ale także wizja co z tym psem po opuszczeniu lecznicy. Quote
aisaK Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 A możemy zmienić tytuł postu i otworzyć skarpetę na AFN, zbieramy na operację i pobyt na SGGW...Napewno cos wymyślimy... Quote
mirka-ela Posted November 4, 2006 Author Posted November 4, 2006 Cieszę się że myślicie o dobciu. W przyszłym tygodniu doddy ma być w Żyrardowie i zabrać ślepaczka, nie wiem tylko w jaki dzień. Doddy czy mogłabyś w razie czego zabrac obie bidy ? Czy myślicie że uda się zebrać kase tak szybko? Quote
doddy Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 Moglibysmy zabrać 2 psy w razie co. Tylko ja to czarno widzę zbieranie pieniążków na dobcia. :oops: Quote
Vika_Bari Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Nu to zacznijmy! Załóżmy mu konto! Zapytajmy ile to może kosztować na początek i zawęźmy go do tej kliniki. A jak łapa się zagoi to będziemy się martwić adopcją. A wtedy będzie dużo osób które będą mieli z nim kontakt i opiszą z własnych relacji jego charter. Quote
Vika_Bari Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Proszę o zmianę nazwy watka.! Dobek zbiera na operacie nóżki. Operacja trudna bo to nieprawidłowo zrośnięta kość. Trzeba łamać i znów składać. Quote
Recommended Posts