Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kilka dni temu dostałysmy wiadomość, iż w Zielonce Bankowej w okolicach peronów błąka się biały amstaff. Byłam tam w sobotę trzy razy ale niestety nie udało mi się go odszukać. Ale wieczorem w necie znalazłam informację, iż podobnego psa złapano w Wawrze - a to tylko kilka kilomentrów dalej. Dzisiaj dostałam potwierdzenie, że to ten sam psiak. Niestety jest już na Paluchu. Wiem z opowiadań ludzi, którzy go spotkali iz jest niesamowicie zagubiony i bardzo łagodny-zresztą jego spojrzenie mówi samo za siebie. Może znajdziemy razem sposób aby psiak wrócił do domu.

to już zdjecie z Palucha
ID: 0716/11
Gatunek: PIES
Rasa: AMSTAFF
Data przyjęcia: 20-03-2011
A to zdjęcia osoby, która go złapała:
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zgubiono-znaleziono-Znaleziono-psa-Warszawa-Miedzylesie-W0QQAdIdZ268585496

Posted

dodzwoniłam się i wiem, że bez problemu będzie go mozna wyadoptowac na jakąś fundację - oczywiście za dwa tygodnie jak się skończy kwarantanna - tylko czy będzie go gdzie umieścić :-(

Posted

wskakuj Smutasku do góry - i pomyśleć, że jeszcze rok temu amstaffy omijałam z daleka - a teraz jeden śpi obok mnie przytulony a o drugim biedaku w schronie nie mogę zapomnieć

Posted

tibby napisał(a):
Co chwila jakiś AST jest w potrzebie, a wszystko przez ludzi, ktorzy tworza wyssane z palca bzdury na ich temat. Ech.

i przez to później problem z adopcją bo ludzie się boją - szczególnie dorosłego psa; ten wiem że towarzyszył ludziom, którzy spacerowali ze swoimi psami i nie wykazywał nawet cienia agresji w stosunku do innych zwierząt

Posted

obraczus87 napisał(a):
Zapytajcie dziewczyn, które działaja na Paluchu - np Dada M, APSA. Ale wiem, że nie wydaja psów do Hoteli. Dziewczyny zawsze adoptują Go na siebie i potem szukają domów...

dzięki Obraczus87 - dzięki Tobie rozjaśniło mi się w głowie i już wiem kogo poprosić o zdjęcia astka :-)

Posted

mona0205 napisał(a):
dzięki Obraczus87 - dzięki Tobie rozjaśniło mi się w głowie i już wiem kogo poprosić o zdjęcia astka :-)

prosze :) Mozna tez prosic Morisowa (Ona pracuje na Paluchu).

Jakbys chciala telefony do Dada M czy Apsy to daj znac, to Cie przesle na PW. Wiem, ze Dada stara sie jezdzic w sob albo ndz na Paluch.