Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=trebuchet ms]Psy, których właściciele nie odebrali z hotelu dla psów, za tydzień zostaną uśpione, bo właściciel hotelu nie chce już ich utrzymywać.
Pilnie szukamy domów !!

http://sites.google.com/site/lubuskiepsiaki/home/apel

Najgorzej jest z tą sunią na zdjęciu na samej gorze po prawej stronie
[/FONT]
Suczka została pozostawiona w hotelu dla zwierzat przez swoich właścicieli.Niestety właściciele nigdy sie po nia nie zgłosili.Suczka spędziła w hotelu 8 miesięcy i całkowicie zdziczała.Wszystkiego sie boji i przez strach reaguje agresją, nie pozwala nikomu do siebie sie zblizyc.Wezwalismy behawiorystę, który ocenił, ze potrzeba nad nia pracowac i niestety potrwa to nawet do roku czasu.Mimo tego widzi on szanse na przywrócenie jej psychiki do normalności. Potrzebne sa jednak na to fundusze.Bez Waszej pomocy suka nie ma szans i zostanie uśpiona.Gorąco prosimy o pomoc.Ludzi, którym nie jest obojetny jej los prosimy o wsparcie.Najgorzej ze nawet nie ma jej gdzie umiescic bo obecnie behawiorysta nie ma miejsca ani mozlwosci się nią zająć.Czekam na wasze pomysly.One naprawde mogą byc uspione bo wlasciciel hotelu uzyskal zgode on inspektoratu weterynaryjnego, niektore psy są juz zdziczale i im najbardziej grozi uspienie.Jedna suczka juz zdarzyla zajsc tam w ciaze, interweniowalismy zeby nie uspil szczeniakow. Szczeniaki juz znalazly dom a ona w kazdej chwili moze znowu zajsc w ciaze, po za tym jest bardzo zalękniona-to ta suczka co na zdjęciu siedzi w rogu. Zalatwilismy ze prawnie mozna psy adoptowac.Wiecej info
Hotel Dla Zwierząt KIKA Kinga Pendelska
Młyńska 21
66-431 Stare Polichno Gm. Santok

tel. kom 0508615137

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To co tutaj przeczytałam woła o pomstę do Nieba...:angryy: Jeśli takie rzeczy zaczynają się dziać w majestacie "prawa" to ja nawet nie chcę myśleć dokąd zmierza nasz kraj...

Posted

maskara!!! rozsyłam wątek, może nasze zielonogłórskie schronisko weźmie te kilka psiaków, a potem jakieś dt, hoteliki, będziemy kombinować! pomóżcie mi proszę rozsyłać wątek! ;(

Posted

Mam kontakt do pana,który chciał adoptować huskiego szczeniaka,jeden jest ze Stargardu Szczecińskiegi-domek już sprawdzony przez dogomankę,problem tylko w tym,że psiak w kojcu,albo z przodu na terenie domku.Pan ma gospodarkę,a z tyłu domu dwa inne psy pilnujące podwórka.Szczeniaka macie,albo możecie panu sunię zaproponować.Moje maluchy mają 2 miesiące dopiero i nie osiągną wagi większej niż 20-25 kg,bo sunia husky puściła się z jamniorem mieszańcem,więc za małe,ale ten szczeniak lub suczka czemu nie.Na szczeniaka mam też pana z okolic Świdwina.Jak coś to proszę o pw,to podam dane obu panów.

Posted

Z bokserka naprawde jest powazna sprawa, bo ją wogole zeby wyprowadzic z boksu to trzeba ją uspic. Behawiorysta polecil przeniesc ją na wybieg, najlepiej zeby widziala z niego ludzi.Przeglodzic ją 3 dni i zacząc karmic z ręki. Jesli chodzi o wiek to nie mam pojecia, z wlascicielami nie ma mozliwosci sie skontaktowac-przepadli.

Posted

powiedzial ze uspi, on jest wkurzony bo juz wie ze nie odzyska kasy za nie i jeszcze musi je karmic.Dla mnie on jest dziwny, samo to ze tak pozno nam o tym problemie powiedzial, ze dal suke do boksu z psami.Nie chce mi sie w sumie wierzyc bo my juz wiemy i podejrzewam ze by sie nie odwazyl ale on palcem nie kiwnie zeby znalezc im domy a nie moze juz na nie patrzec i nie zamierzam ryzykowac ich zycia.Trzeba dzialac

Posted

Takie rzeczy nie powinny się zdarzać! Jedni weterynarze umierających i cierpiących nie chcą uśpić, a tu jakiś doopek sobie kilka psów "zlikwiduje" bo już nie może na nie patrzeć!!! To przecież powinien być kryminał, a co najmniej sprawa do mediów!

Posted

GABI Ty znasz procedury i powiedz jak to mozliwe zeby dopuscic do takiej sytuacji?Przeciez Hotelik widzial kto im dal te psy,nie ma na tyle mozliwosci zeby wlasciciele w jakis sposob byli odpowiedzialni za swoje pieski.Przeciez hotel musi ich znac z nazwiska.I tez nie rozumie jednego:jeden hotelik zglasza ze cos zle sie dzieje w drugim???No ze chyba czegos tu nie rozumiem. Fakt jest faktem ze psy potrzebuja pomocy.

Posted

Ja bylam za naglosnieniem sprawy, mi tez sie to w glowie nie miesci ale ostatecznie nie mialam nic do powiedzenia. Podjeto decyzje ze najpierw trzeba psy uratowac bo byl strach ze psy ucierpią i znikną. Rozgrywamy to delikatnie. My tam psy umieszczalysmy ze swoich interwencji i fakture nam wystawial, mamy spisane adresy tych ludzi ale ani numerow tel ani nr dowodow osobistych,

Posted

arim ja tego nie potrafię zrozumieć w żaden sposób:angryy: nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. Przecież hotelik przyjmując psa powinien spisać umowę z właścicielem i tym samym powinien mieć dane osobowe właściciela:roll: poza tym w umowie powinno być napisane co w przypadku gdy właściciel psa nie odbierze, ale nie może być mowy o uśpieniu:-o
Jeszcze jedna kwestia, czemu te psy tam tak długo przebywają, że suka zdążyła zdziczeć?? To co jak nikt nie płaci za nią to właściciele hotelu nie opiekują się nią? Ja też mam 2 psy, za które nikt mi nie płaci i dbam o nie tak samo jak o pozostałe, leczę, wychowuje, kocham jednakowo :roll:
Nie potrafię tego w żaden sposób rozgryźć :shake:
Jeżeli hotel tak traktuje zwierzęta to jest to dowód na to, że nie robi tego bo lubi zwierzęta tylko dla pieniędzy:angryy::roll: a psy to tylko towar, nie opłaca się to trzeba się go pozbyć, tak to zrozumiałam.

Posted

Tak to dla nich zwykly biznes i nic wiecej!Nigdy zaden pies wiecej nie powinnien do nich trafic skoro oni tak podchodza do tej sprawy.Tylko czemu jako strona naglosniajaca te sprawe jest hotel z pierwszego postu?Czemu oni nie moga choc na pare dni wziasz tych psow-przynajmniej na czas niczym ktos sie pieskami zajmnie?Dziwne to jest.

Posted

Gabi... Tobie nie płacą za dwa psy. A tam się zrobiło dzikie stado.
Wydaje mi się, że należy się blizej przyjrzeć właścicielowi tego przybytku.
Dlaczego to głównie suczki?
Czy oby nie słuzyły do rozmnażania tylko, a jak się wyeksploatowały lub stały "nieobliczalne" w zachowaniu to wymyślono bajkę o nieodebraniu.
Dlaczego na stronie w galerii prawie nie ma psów? Strona została załozona trzy lata temu, galeria nie jest od początku uzupełniana. A na jednej z fotek ta niby nieodebrana sunia.

Posted

JAKI HOTEL NAGLASNIA SPRAWE? JA JĄ NAGŁASNIAM, JESTEM WOLONTARIUSZKĄ W TOZIE I NIE MAMY GDZIE ZABRAC TYCH PSÓW.jA TAM BYLAM WIELE RAZY I TEN FACET NIE JEDNEGO PSA NAM DOPROWADZIL W KROTKIM CZASIE DO PORZĄDKU ALE NIGDY NIE WYCHYLIL SIE ZE MA JAKIES PSY KTORYCH NIKT NIE ODBIERA.W MIARE OSWOIŁ SUKE PO PRZEJSCIACH, SZKIELECIOR WALTER PRZYTYŁ U NIEGO 8 KG W TYDZIEN.CHOCIAZ MI COS W NIM NIE PASOWALO ALE NIE MIALAM PODSTAW.nAGLE ON DZWONI I KAZE NAM ZABIERAC PSY A JAK NIE TO USPI. PIERWSZE CO TO CHCIALAM SZUM ROBIC ALE DZIEWCZYNY MNIE USPOKOILY I STWIERDZILY ZE PRIORYTETEM JEST NAJPIERW ZABRAC PSY. POTEM BEDZIEMY POCIAGAC DO ODPOWIEDZIALNOSCI WINNYCH TEJ SYTUACJI.WIEC PROSZE WAS SKUPMY SIE NA ICH RATOWANIU.pODALAM NAMIARY DO HOTELU JAKBY KTOS SIE ZDECYDOWAL ZAADOPTOWAC PSA.

Posted

WG PRAWA WŁASCICIELE TYCH PSÓW JUZ NIMI NIE SĄ I ZOSTANĄ ROZLICZENI ZA PORZUCENIE PSÓW. wLASCICIEL HOTELU DOSTAL OD NAS SWISTEK ZE MOZE WYDAWAC PSY DO ADOPCJI INFORMUJĄC NAS O TYM. bEDZIEMY DYSKUTOWAC O CALEJ SPRAWIE JAK WYCIAGNIEMY TE PSY A WIERZCIE MI ZE Z BOKSERKĄ BEDZIE CIEZKO I Z JEDNYM LABRADOREM.jA CHCE W TYGODNIU JECHAC PO TĄ CO BYŁA CIEZARNA I WEZME JĄ DO SCHRONISKA,POPROSZE ZEBY JĄ WYSTERYLIZOWALI.NA OBECNĄ CHWILE TO TOZ NIE MA NAWET 30ZL NA PALIWO ZEBYM MOGŁA JECHAC.