Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witamy :)
Jesteśmy z Krakowa, a konkretnie z Dąbia. Mam sunie rasy husky w wieku 9 miesięcy, która uwielbia zabawy :lol: z wszystkimi pieskami.
Najczęściej na spacerki chodzimy (biegamy) nad Wisłą ale i do parku AWF-u.
Jakby było jakieś spotkanie w tych okolicach to jesteśmy bardzo chętne :D

Pozdrawiamy
Gabi z Efrą

• Replies 417
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to miło ze da jacys chetni ja w czwartek jade na obóz na mazury i wracam 25 sierpinia wiec moze pod koniec wakacji udałoby się spotkac jakąś większą grupką...:) a jak jest w parku AWF-u jest tam jakis wiekszy w miare bezpieczny teren ze mozna tam spuscic psiaki czy raczej nie?

Posted

Jeśli chodzi o ogrodzenie parku AWF-u to może być problem bo nie zauważyłam, aby był w jakiś szczególny sposób zabezpieczony :-?
Ale nie miałyśmy rzadnych problemów z wybieganiem bo park jest stosunkowo duży no i nie zbliżałyśmy się do uliczek, które wychodzą na ulice.
Ale jak by ktoś miał pomysł na inne miejsce to i tak się piszemy.
W razie czegoś przebiegniemy przez miasto, Kraków w końcu nie jest taki wielki :)

• 3 weeks later...
Posted

No piszą te krakuski i piszą i nic...na pisaniu się kończy.
Efra-husky , my mieszkamy niedaleko Galerii Kazimierz , to z Dąbia przecież niedaleko,a i nad Wisłę chodzimy dość często od mostu Kotlarskiego w stronę Dąbia właśnie .Tyle, że ostatnio stale tam grasuje Straż Miejska i wyżywa się na psiarzach.
Może uda nam się kiedyś spotkać na tej trasie , jeśli tam bywacie .
My to suńka Tosa inu i od maja znaleziony mały czarny Tofcio.
Pozdrawiamy Toska

Posted

Toska my jesteśmy codziennie nad Wisłą obok Galerii około 17. Może się jutro spotkamy ???

Straż miejską mamy obcykaną :wink: Jeżdżą albo chodzą pomiędzy 19 a 21 (i wtedy jest na prawdę pogrom).

Moja suńka wie, że od 17 do 19 swobodnie może robić co chce :wink:

Jak by co czekamy :lol: Będzie fajnie :D

Posted

Dodam, że jesteśmy przeważnie po lewej stronie jak staniesz tyłem do Galerii; bliżej w stronę tamy (tam psiaki mają się gdzie wygonić :D )

Często spotykamy się grupką - jest labrador - Astral, bokser - Baster, posokowiec bawarski - Marlon, polski gończy i często do nas dołaczają inne psiaki :lol:

Zabawa jest przednia :lol:

Posted

Niestety wychodzę z pracy dopiero po 17-tej, więc zanim z drugiego końca Krakowa dowlekę się do domu.... zwlaszcza teraz, gdy wszędzie remonty.
Poza tym Tosia jest nastawiona towarzysko , ale raczej do psów niż do suniek, natomiast ten malutki znajdek w każdym psie , a zwlaszcza dużym widzi wroga, więc raczej chodzimy z nimi we dwójkę z moim TZ.
A nie zawsze udaje nam się zgrać czasowo.
Ostatnio mialam spotkanie ze strażą miejską w niedzielę okolo 18-tej,w zasięgu wzroku nie bylo żywego ducha ale panowie /bardzo niemili zresztą/postanowili chyba poprawić sobie statystyki.Szkoda slów...
Więc wygląda na to , że grasują w różnych godzinach, uważajcie na piesy.
Milej zabawy, może kiedyś mi się uda dolączyć do was .
Jeśli masz ochotę , to napisz do mnie na priv

pozdrawiam
Toska

• 2 weeks later...
Posted

Meegy niestety nas nie było :(

W poniedziałki i wtorki jeździmy na szkolenie tak więc jesteśmy na spacerkach wcześniej i dużo, dużo (bo po 22.00) później - ale to tylko w poniedziałki i wtorki.

Może w środę wspólny spacerek?? :D

Posted

Ooo,to szkoda Efra..Była tam jedna dziewczyna z haskim i tak sobie po powrocie i przeczytaniu Twojego posta skojarzyłam... :)

Mi juz niestety środa odpada,bo jutro jedziemy na końcowe zakupy do szkoły(dziecko mi znów z butów wyrosło :o W wieku 8 lat ma 34 nr,szok!!)

NApewno jak tylko przejdziemy przez pierwsze dni w szkole,to się umówimy.Może i Marcie się uda z Kiwi wyrwać od obowiązków szkolnych :D

Podobno cały wrzesień i październik ma być ładny,więc czasu troszkę jest!! :D
Ty mieszkasz w rejonie Galerii Kazimierz?? :D

Posted

Meegy my mieszkamy na Dąbiu, tak więc codziennie jesteśmy nad Wisełką na spacerkach.

Jak się odrobicie z zakupów i przygotowań do szkoły to chętnie się spotkamy.
Moja księżniczka to zawsze jest chętna na spacerki i do zabawy, tyle że mnie trochę praca ogranicza, ale od 17 do oporu bywamy nad Wisłą od środy do piątku (bo na weekendy wyjeżdżamy za miasto z psiakiem, żeby ją wybiegać porządnie :lol: )

Posted

No to rewelacyjnie!! :D
JA mieszkam po drugiej stronie Dąbia,z drugiej strony mostu!! :D

To mi też po 17.00 będzie pasować,bo przygotuję sobie Madzię na następny dzień do szkoły,TZ ją położy,a ja mogę z psami spokojnie pochodzić... :D

• 2 weeks later...
Posted

SrebroPółnocy napisał(a):
:D Witam Cie efra my tez z Krakowa .Często z moimi hasiorkami jestem na AWF ale Ciebie jeszcze nie miałam okazji spotkać.Pozatym to tak jak ty za miasto i szleństwo na całego :lol:

Witam :D Napisz proszę kiedy jesteście na AWF-ie, tzn. w jakich godzinkach lub w jakie dni, a jak tylko będziemy mogły to się zjawimy.