Jump to content
Dogomania

Schron KIELCE - mini-goldenka GAFA odeszła za TM [*][*][*] , czy inne też odejdą?????

Recommended Posts

Posted

Poniżej skierowanie weterynaryjne do ZHW na sekcję zwłok psa, którego dzisiaj odkryliśmy w schronie. Przepiszę opis zwierzęcia dokonany przez weterynarza Macieja Grabca z lecznicy na ul. Koziej w Kielcach, który dokonał zewnętrznej oceny zwłok:

Pies, dorosły osobnik, samica, mieszaniec. Pies dostarczony do lecznicy martwy ok. godz. 15.30, stwierdzono zgon. Zwierzę w stanie krańcowego wyniszczenia, widoczne wgniecenie z prawej strony klatki piersiowej, wyczuwalne połamane, luźne żebra. Obecność pcheł. Zwłoki zabrudzone piaskiem.

Ponadto zwłokom wykonano zdjęcie RTG, które potwierdziło połamane żebra i uszkodzone płuca.
Weterynarz stwierdził, że zwierzę wygląda tak, "jakby ktoś je skopał", ale zastrzegam, iż jest to nieoficjalna ocena, tak że musimy poczekać na wyniki sekcji.

Następnie zwłoki przewiozłam do ZHW (żeby było bezstronnie i obiektywnie) na sekcję.

Posted

Trzeciego, który był chyba z innej matki zabrała kahoona.

oczywisci szczeniak zostal wydany z pelna dokumentacja?
dziewczyny rece mi opadaja,powiedzcie ze to nie jest prawda,to jakis zly sen,horror,,,

Posted

eve-w napisał(a):
Zrobcie taki fotomontaz, pokazcie wszystkie drastyczne zdjecia na tle kontroli NIK.

ale protokół to 8 stron...nie da się...będzie nieczytelnie:( można wydrukować całość i podrukować te zdjęcia...no nie wiem czy to coś da...ale może...

Posted

[quote name='agnieszka24']artykuł w echu dnia:
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20101005%2FPOWIAT0104%2F81221445

"- Mam wrażenie, że Kielce nie mają pomysłu, co zrobić z bezdomnymi psami – mówiła Karina Schwerzler, pełnomocnik do spraw zwierząt przy Kancelarii prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej. Była ona gościem wczorajszej konferencji, zorganizowanej przez Świętokrzyskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami oraz Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami oddział w Kielcach."

to wczoraj było??? a ja myślałam że dzisiaj!:):)

Posted

[quote name='eve-w']Zrobcie taki fotomontaz, pokazcie wszystkie drastyczne zdjecia na tle kontroli NIK.

ciotki nie otwierają mi się zdjęcia ;/ coś mi imageshack sie buntuje nie wiem czemu - możecie podesłać fotki na maila ? zrobię montaż .... malfinaaa@o2.pl

Posted

[quote name='Malwi']ciotki nie otwierają mi się zdjęcia ;/ coś mi imageshack sie buntuje nie wiem czemu - możecie podesłać fotki na maila ? zrobię montaż .... malfinaaa@o2.pl

a jaką masz przegladarkę? moze spróbuj z inną...protokół NIK masz na stronach schronu - pukowskich

Posted

agnieszka24 napisał(a):
Andziu dziś wieczorem wstawiają na necie artukuły, które ukażą się w jutrzejszym wydaniu papierowym. Zawsze na necie informacje ukazują się wcześniej ;)

no chba, ze tak....Aga - wiesz już wszystko nt. jutra? w razie co dzwoń:)

Posted

andzia69 napisał(a):
a jaką masz przegladarkę? moze spróbuj z inną...protokół NIK masz na stronach schronu - pukowskich

niestety zmiana przeglądarki nic nie daje .... chodzi mi fotki z dzisiejszej akcji...

Posted

[quote name='andzia69']tak pusto w tym boksie...że aż nienormalnie:(

czy w innych boksach też tak mało psów było? czy mnie się tylko wydaje....
Tak Andzia w innych boksach też tak pusto:(.

Będę wstawiać foty na raty, bo późno już, a jutro do pracy.

Na początek notatka o której już wcześniej było wspomniane - z pomieszczeń służbowych

Zastanawiam się dlaczego na tej tablicy znalazła się karteczka z namiarami strony www i nr telefonu mojego TZ-a? (ta przypięta zółtą pinezką)

Posted

Pisze na prośbę Holendrów, zresztą w swoim imieniu tez:
jesteśmy głęboko zszokowani tymi wiadomościami i obrazami, ale jednocześnie jesteśmy pod wrażeniem Waszej działalności i chcielibyśmy wyrazić najgłębszy szacunek dla tych wszystkich, którzy zaangażowani w te sprawę doprowadzili ja tak daleko.

Jakich jeszcze dowodów potrzebują instancje, by skonstatować wieloletnie łamanie prawa i ukarać winnych?

Co my możemy zrobić, by Wam pomóc? Oprócz wysłania listów do ambasady holenderskiej i polskiej? Czy macie jakieś adresy, dokąd można posłać reakcje społeczności międzynarodowej?

Miranda i Jury z fundacji pomocy zwierzętom zagranica 'Just More Visual Rescue' http://www.jmvr.org/
Astrid z Fundacji Wereld Asielen (schroniska na swiecie) http://www.wereldasielen.nl/

Posted

Pomieszczenie kotłowni, na otwarcie którego czekaliśmy kilka godzin. W pomieszczeniu znaleziona została karmiąca suka, trzy szczeniaki i kot. Co najmniej jeden czterotygodniowy szczeniak był z innego miotu. Być może był szczeniorem suki, która zabrała kahoona, być może był w kotłowni z przeznaczeniem na sprzedaż. Suka miała mleko w sutkach i była cała w niebieskiej farbie. Podobno jej szczeniaki były wyadoptowane. Pani dozorczyni mówiła, w chwili adopcji miały cztery tygodnie:angryy:.

Posted

A to ciekawostka. Suczka pani kierownik (ze szczeniakami) zamieszkujące pomieszczenia schroniska, żywione na koszt schroniska (czyli nasz) i obsługiwane przez pracowników schroniska. Jakaż różnica w traktowaniu w porównaniu z suką, która dziś szczeniła się w boksie ogólnym, na gołych dechach i piachu.

Posted

Wyadoptowana suczka ze szczeniakiem z kotłowni

I jeszcze jedna fota na dziś. Takiego zainteresowania w schronisku pewnie dawno nie było. Można powiedzieć, że zwierzęta zorganizowały drugą część konferencji.

Cdn.

Posted

[quote name='Em_']Pisze na prośbę Holendrów, zresztą w swoim imieniu tez:
jesteśmy głęboko zszokowani tymi wiadomościami i obrazami, ale jednocześnie jesteśmy pod wrażeniem Waszej działalności i chcielibyśmy wyrazić najgłębszy szacunek dla tych wszystkich, którzy zaangażowani w te sprawę doprowadzili ja tak daleko.

Jakich jeszcze dowodów potrzebują instancje, by skonstatować wieloletnie łamanie prawa i ukarać winnych?

Co my możemy zrobić, by Wam pomóc? Oprócz wysłania listów do ambasady holenderskiej i polskiej? Czy macie jakieś adresy, dokąd można posłać reakcje społeczności międzynarodowej?

Miranda i Jury z fundacji pomocy zwierzętom zagranica 'Just More Visual Rescue' http://www.jmvr.org/
Astrid z Fundacji Wereld Asielen (schroniska na swiecie) http://www.wereldasielen.nl/
Bardzo dziękujemy za wsparcie. Namiary podam na pw o przyzwoitszej porze.

Posted

Dziewczyny, jestem pod ogromnym wrazeniem. Bylyscie jak ...rosomaki - uparte i nieustepliwe. Zdjecia chyba - jezeli mozna w ogole uzyc tego slowa - najlepsze, w sensie najbardzoej ruszajace. A ta suka w piwnicy z malymi...To az niewiarygodne. A czy oni jakos tlumaczyli pobyt tej biedy tam. To jest jakis film normalnie...:(

Posted

Ciotki wielki podziw dla waszej
Pracy i poświęcenia, jesteście wspaniale, nareszcie wyszło to co przez tyle lat uchodziło pani kierowniczce "plazem". Ale koniec z tym, gdyby była potrzebna moja pomoc, moge niestety tylko w wekend, to piszcie, mało tu się odzywaj bo net mam tylko w telefonie. Zdjęcia tej suczki, przerażające ;( biedactwo, tyle musiało się nacierpiec, a to ze pani kierowniczka niby taka wrażliwa to żenada. To zwykła morderczyni, ona i reszta tego towarzystwa.

Posted

Mam dwa ważne pytania: 1/ Czy zostało złożone do prokuratury zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa?
2/ Ktora z organizacji złozy formalny wniosek o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w charakterze
oskarżyciela posiłkowego?
Szczególnie pkt 2 jest bardzo, bardzo istotny. Znając kieleckie realia nie można wykluczyć, że prokuratura umorzy postępowanie z powodu niskiej szkodliwości społecznej czynu, braku dowodów czy czegoś takiego. Oskarżyciel posiłkowy ma prawo zgłaszac wnioski dowodowe, zaskarżać postanowienia i w ogóle patrzeć prokuratorowi na ręce.