Jump to content
Dogomania

Schron KIELCE - mini-goldenka GAFA odeszła za TM [*][*][*] , czy inne też odejdą?????

Recommended Posts

Posted

andzia69 napisał(a):
taka piękna jak i pusta w środku:diabloti: ojej...biedne tipsiki:placz::placz::placz: ale zapene następnego dnia sobie je dokleiła prze pracą...dlatego tak rzadko widać ją było przy sprzątaniu:evil_lol:

Chloee - a moze zrób coś pożytecznego - idź się wyżyj w ogłaszaniu pieseczków i koteczków - co? chociaż na coś się przydadzą twoje tipsiki!:) przecież ci zależy na domkach dla nich!...czy nie?

Nie obrażaj nikogo bo ciebie nikt nie obraził.
Ja wam powiem szczerze, jesteście jak kobry, które cechuje to, że plują jadem szczególnie w oczy, po czym może nastąpić częściowa utrata wzroku lub trwała utrata wzroku. A więc apeluje szczególnie do tych, którzy nie są trwale zatruci tym jadem :
OTRZYJCIE OCZY... niech nikt was nie zatruje jadem!!!
Pewnie, teraz czujecie się urażeni bo wyzwałam was od gadów...
Lecz moim zdaniem Kobry powinny sie poczuć bardziej urażone, bo porównałam je do was...

Posted

andzia69 napisał(a):
z dobrze poinformowanych źródeł takie informacje rozpowiadane przez "świętą trójcę" wychodzą w świat:

jesteśmy gorsi od PUKU, bo:
- usypiamy zwierzęta, bo są chore...a chorują, bo dostają zepsute
jedzenie z robakami
- a jak usypiamy zwierzęta, to bierzemy kolejne bo dostajemy za nie nową
kasę z UM
- kierowniczka tak się nachapała, że wyjechała sobie
na kilkumiesięczne wczasy zostawiając schronisko na pastwę losu
- poza tym te wszystkie pieniadze to wsadza STOZ sobie w kieszeń i dlatego na
nic nie ma pieniędzy
- masowo usypiamy co się rusza i bierzemy kolejne, byleby było więcej
kasy
- TK wystąpi na drogę sądową o to, że jak były jakieś? pierogi z
robalami i on je wywalił, to ktoś mu zrobił zdjęcia i dlatego go
zwolniono, a on tylko nie chciał, zeby te robale zjadły psy (bo u nas to
standard)
- pewien pan wet powiedział, ze jego noga nie powstanie w schronisku, bo
nie jesteśmy tego warci
- utylizujemy cichcem wszystko co się da, żeby robić miejsce na kolejne
zwierzaki, za które dostajemy grube miliony

......

często Tomek zarzucał innym, ze nie wychodzą z psami (śledził zza ogrodzenia Elizę), że nie sprzątają itd itp...tylko jak się zwracało uwagę, że MM przez cały dzień potrafiła wyjsć z 1 zwierzakiem, wiader nie nosiła, bo gadała, ze jest w ciąży lub, ze ja boli kręgosłup; w kuchni zostawiała porozpierdzielane wszystko i szła sobie robic kawę (świadków było kilku wtedy!);że dała nie taką dawkę leku jak powinna; że szczeniak, który był odizolowany miał nieposprzątane (czyt. zasrane) i ona powinna to zrobić przed wyjściem - to wtedy milknął...ciekawa jestem czemu....:razz:

jak prosiłam o podzielenie się paroma psiakami i porobieniu im ogłoszeń - to MM powiedziała, ze ona nie ma czasu na takie pierdoły, a TK jest zbyt zmęczony...takie to bidulki pracowały:placz:

od donosów na nich od dozorców, wolontariuszy, pracowników to mi się rzygać chciało...no ale to oni są przecież pokrzywdzeni...normalnie żal dupę ściska:angryy:

Marta - ja się pytam - ile ogłoszeń zrobiłaś Cedzynce??? Mozartowi??? Chopinowi???Krakowiakowi, którego juz wiem, ze go zaiwaniłaś!!! Ile razy zainteresowałaś się jakimkolwiek psem nie na pokaz?????? Dlaczego z Tomkiem mieliscie tylko wybrane psy????Podczas, gdy cała reszta personelu traktuje wszystkie jednakowo??? Dlaczego nie potrafiłaś mi pomóc w łapaniu psów, gdy załatwiłam przejęcie 10 psów do Przyborówka??? stałaś daleko i nie pomogłaś mi nawet gdy pies miał zawiazany pysk, bo się bałaś!!!! to po jaką cholerę tam pracowałaś? żeby głaskać wybrańców???????????

wspóczuje twoich "dobrze dobrze poinformowanych zrodel", i pragne nadmiec ze sa zle poinformowane, poniewaz protokol komisji konkretyzuje wszystkie uchybienia bazuje to na faktach. A
marta i Tomek bynajmniej nie rozpowiadaja takich rzeczy i w takim duchu jakim przedstawiasz je na forum.

Posted

zdeję sobie z tego Sprawę, ale nie chcecie mnie dlatego, że mówię prawdę.
jestem teraz dla was tak samo nie wygodna jak Marta i Tomek, cóż ja też umiem się sprzeciwić haniebnym praktykom.
Proszę zgłoście to na policję, ciekawe co ona na wasze obelgi. Ja mam, możemy sobie powiedzieć, "asa w rękawie". Mam zarzuty powtwierzdzone prawdziwymi argumentami. Nie mam sie naprawdę czego obawiac. Lepiej wy zastanówcie na nad swoja postawa bo nazwanie kogos "koopaaa gooownaaa" czy czymś innym, równie obraźliwym może podlegać karze.

Posted

jasne ze ci dam-masz wolne

wyciagaj tego asa z rekawa-dawaj

niczym nie odstajesz od pudnietych-oni tez nie mieli odwagi spotkac sie i pogadac,nie stac ich bylo nawet na to,ty tez sie nie pokazesz,jesli vwe wtorek nie mozesz o 11 to my jestesmy codziennie minimum do 18 w schronisku

Posted

chloee napisał(a):
Jak dasz mi wolne to z miłą chęcia:)

z tego co mozna zaobserwowac na forum, to wolne masz caly czas skoro ciagle spamujesz...wiec faktycznie znajdz sobie ciekawsze zajecie niz obrazanie porzadnych ludzi. Cześć.
A - i nie mow mi, ze to TUTAJ ktos obraza Was.

Posted

chloee napisał(a):
Ja mam, możemy sobie powiedzieć, "asa w rękawie". Mam zarzuty powtwierzdzone prawdziwymi argumentami.

Każdy as bierze raz. Dla ciebie lepiej żebyś miała zarzuty potwierdzone faktami a nie argumentami.

Oto ciąg dalszy protokołu - UCHYBIENIA. Podaję to w takiej formie jak dostaliśmy, a więc nie uwzględnia naszych uwag (w końcu na ich opracowanie mamy 7 dni). Te również przedstawimy, udokumentowane.

i w wersji drukowanej

Załącznik nr 1
do protokołu kontroli Nr 1/2011
z dnia 20/06/2011

STWIERDZONE UCHYBIENIA

Cz III 3.b – Boksy izolatki wydzielone w części boksów ogólnych. Stare budy drewniane uniemożliwiające dokładną dezynfekcję. Brak informacji o psach przebywających w boksie 42. Informacja taka jest o odniesieniu do psów w boksie 43 i 41. W boksach izolowane są 4 psy dorosłe i 1 suka ze szczeniętami. Powód izolacji – nosówka. Informacja o dezynfekcji wskazuje na jej wykonanie w dniach 01/05 – boksy 42 i 43 oraz 26/04 – boks 41. Brak innych zapisów dotyczących dezynfekcji.
Podłoże izolatki piaszczyste trudne do dezynfekcji.
Obok izolatki część placu na której znajdują się budy zapasowe, karmniki blaszane (rynny na wodę) a także deski, blachy i zbędne przedmioty. Uniemożliwia to skuteczną dezynfekcję tej części placu.
Kwestionowana jest SZCZELINA w ogrodzeniu oddzielającym plac przed izolatką od wybiegu dla zwierząt zdrowych.
3.c. Wejścia do boksów od strony wybiegów (budynek główny) drewniane, trudne do dezynfekcji.
W części wewnętrznej boksy wyposażone w stare budy zużyte uniemożliwiające dokładną dezynsekcję podłoże niemożliwe do dezynfekcji, nasiąkliwe. Konieczność usunięcia starych bud i podłoża i przeprowadzenie gruntownej dezynfekcji.
W trakcie kontroli stwierdzono obecność szczeniąt w szpitaliku i pomieszczeniu łazienki (wraz z matkami).
Psy i suki przetrzymywane w tych samych boksach. Przyjęto wyjaśnienie, że jeśli psy i suki przetrzymywane są w jednym boksie obsługa podejmuje starania aby zwierzę niewysterylizowane przebywało ze zwierzęciem wysterylizowanym.
Skarżący p. K. i p. M. wskazywali jednak na nieprzestrzeganie tego wymogu.
(vide fot 9,10,12)
3.d. Produkty lecznicze weterynaryjne przechowywane nieprawidłowo. Dostępność do leków, antybiotyków preparatów iniekcyjnych nie kontrolowana. Stwierdzono obecność odpadów weterynaryjnych. Pomimo zapewnień o niewykonywaniu zabiegów chirurgicznych na miejscu w szafce stwierdzono obecność instrumentarium chirurgicznego.
Część preparatów przeterminowana.
Antybiotyki (Dalacin) do stosowania doustnego przechowywany w otwartej szafce na korytarzu.
Brak umowy na odbiór odpadów weterynaryjnych
(vide fot 13-36 oraz 38,39,42)
3e. Karma przechowywana (karma gotowa, sucha dla psów i kotów) w blaszanym baraku narażonym na nagrzewanie. Pomieszczenie nieuporządkowane zbędny sprzęt i odpadki. Niezabezpieczone przeciwko gryzoniom. Warunki składowania nie do akceptacji.
(vide fot 45,49)
Brak procedury mycia naczyń tak aby uniknąć karmienia i pojenia psów naczyniami, z których korzystały zwierzęta chore lub w kwarantannie.
Przyjęto oświadczenie, że takie naczynia myte są jako pierwsze jednak oględziny tego nie potwierdzają
(vide fot 52, 51, 53, 54)
Otoczenie kuchni nieuporządkowane dostęp owadów do pomieszczeń kuchni (fot 55-60)
Pomieszczenia kuchni nieuporządkowane sprzęt (meble nieoczyszczone, uszkodzone (vide fot 11). Wyciąg wentylacyjny nie działający należycie (tworzenie się pary podczas gotowania, obecność owadów. W pomieszczeniu przechowywany czerstwy częściowo zapleśniały chleb (wg oświadczenia dla ośrodka jazdy konnej).
W lodówkach stwierdzono obecność tłuszczów zwierzęcych (sadła) nieustalonego pochodzenia zapakowanego w worki po ????), nieustalonego pochodzenia mięso rybne, przeterminowane masło, karmę mrożoną dla psów i kotów bez daty przydatności do spożycia.
Całą zawartość lodówki przeznaczono do utylizacji.
W trakcie kontroli p. T.K. i p. M.M. potwierdzili przyjmowanie przez osoby odpowiedzialne żytwności zapleśniałej, z „robakami” oraz wydawanie polecenia aby wykorzystać te produkty do karmienia psów (vide skarga)
(vide fot 61-78)) sorry za znaczek 78 wstukuję i tak wyskakuje:)
3f. Środki dezynfekcyjne przechowywane na korytarzu, część w gabinecie zabiegowym (środki przeterminowane)
3h. Szatnia dla personelu wykorzystywana jako pomieszczenie dla kotów w klatkach. Pomieszczenie nie spełnia pierwotnej funkcji. W łazience przechowywane szczenięta. Niemożność przebrania i umycia się w tych pomieszczeniach.
Obecność zbędnego sprzętu
(vide fot 41,85)
4.a. Pomieszczenia kwarantanny wydzielone tymczasowo po prawej stronie od wejścia do budynku głównego. Wykonanie osobnych pomieszczeń przeznczonych na kwarantannę są jednym z podstawowych zaleceń PLek Wet w Kielcach.
Tymczasowe pomieszczenie kwarantanny wydzielono po 15/06/2011 co potwierdził p. Albert Łosak.
Wcześniej była prowadzona w boksach po prawej stronie (przy murze ogrodzenia).
Uzyskano wyjaśnienie, że pies przedstawiony na fotografii w skardze p. M.M i p. K. trafił do obiektu w dniu 05/06. Pies wyżeł Nr 275/11. Pies nie był zaszczepiony. Pies był poddany sterylizacji z pominięciem kwarantanny.
4c. Brak takiego pomieszczenia
5. W pomieszczeniu umiejscowiona jest zamrażarka w której znajdowały się zwłoki 4 psów + prawdopodobnie uśpiony miot (w pudełku). (vide fot 1, 86)
Pomieszczenie niewłaściwie użytkowane – rozmieszczono tak klatki z kotami
7a. Wyremontowano pomieszczenia w budynku głównym Całkowitego remontu wymagają boksy wolnostojące wraz z wymianą bud, usunięciem starego podłoża i wykonaniem podłoża łatwego do dezynfekcji i odkażania.
9. Zorganizowany jest obecnie jeden wybieg. Brak jest procedur wyprowadzania psów przebywających na kwarantannie i psów pozostających po kwarantannie.
11a. Opis zwierzęcia – dokonywany jest w kartach ewidencyjnych zakładanych dla każdego zwierzęcia.
Nie we wszystkich kartach odnotowano: wiek zwierzęcia, jego opis. Zwierzęta oznakowane w części numerami, w części ok. 70 % zwierzęta czipowane. Brak czytnika
11c. Brak danych dotyczących przebiegu kwarantanny
11d. Dane wpisywane w książeczkę zdrowia. Dane do kart ewidencyjnych odnośnie przeprowadzonych szczepień i zabiegów weterynaryjnych nie są wpisywane przez lekarza wet stąd dane nie pokrywają się ze sobą. Brak adnotacji odnośnie szczepienia p/w wściekliźnie.
11e. Dane dotyczące adopcji winny być także wpisane w kartę ewidencyjną zwierząt
11f. W części przypadków wydawane są orzeczenia lek wet. O śmierci zwierzęcia. W części kart ewidencyjnych brak zapisów. Ilość psów padłych i poddanych eutanazji nie została ustalona na podstawie przedstawionych danych i dokumentów.
12. Dane niekompletne – osoba adoptująca nie ma pełnej informacji o stanie zdrowia zwierzęcia.
13. Zastrzeżenia dotyczą sposobu prowadzenia dokumentacji.
15. Brak udokumentowanych szkoleń.
16. Adnotacje w książeczkach zdrowia – brak zapisów w kartach ewidencyjnych
22. Zastrzeżenia dotyczące stanu części pomieszczeń dla zwierząt, Braku realizacji procedur postępowania ze zwierzętami przyjmowanymi do schroniska, izolacją zwierząt chorych, zabezpieczeniem przeciwepizootycznym (w tym mycie naczyń używanych do pojenia i karmienia psów i kotów) procedur mycia i dezynfekcji a także sposobu przechowywania i przygotowywania karmy nie pozwalają ocenić pozytywnie warunków bytowania zgromadzonych zwierząt.
Czynniki dodatkowe to – występowanie chorób zakaźnych
- niewłaściwie prowadzona dokumentacja
(fot dotyczące dokumentacji vide fot 37,40 87-94)

-------------------------------------------------------------

Zdjęcia wybrane, bo jest ich blisko 100 - wstawię później, bo teraz muszę na cito jechać ratować zwierzaki. Dwa szczeniaki zostały zagryzione:(, zostały jeszcze dwa z matką.

Posted

No proszę powiatowemu nagle wzrok wrócił, a przez tyle lat działalności puku nigdy uchybień nie było.
Co wyście z tym schroniskiem zrobili? :diabloti: wcześniej było tak idealnie:placz:

Posted

chloee napisał(a):
zdeję sobie z tego Sprawę, ale nie chcecie mnie dlatego, że mówię prawdę.
jestem teraz dla was tak samo nie wygodna jak Marta i Tomek, cóż ja też umiem się sprzeciwić haniebnym praktykom.
Proszę zgłoście to na policję, ciekawe co ona na wasze obelgi. Ja mam, możemy sobie powiedzieć, "asa w rękawie". Mam zarzuty powtwierzdzone prawdziwymi argumentami. Nie mam sie naprawdę czego obawiac. Lepiej wy zastanówcie na nad swoja postawa bo nazwanie kogos "koopaaa gooownaaa" czy czymś innym, równie obraźliwym może podlegać karze.

prawdę powiadasz mówisz? a jaką prawdę? zastaną naocznie czy prawdę objawioną przez kogos? rozumiem, że te zarzuty masz potwierdzone naocznie i osobiście przy tym byłaś?choć wątpię, bo nie widziałam ciebie w schronisku od grudnia bo wiesz...ja też mam zarzuty, duuużo zarzutów na zasadzie jedna pani drugiej pani...

ktoś gdzieś zarzucał, ze kazałam wlewać olej na siłę psu...
Marta nie wykonała polecenia ponieważ stwierdziła, że zaleje psu płuca - widać tak się nadaje do pracy, ze nie umie tego zrobić w sposób nieszkodzący zwierzakowi...

dla niewiedzących o co chodzi - Stivi - pies, który w stanie skrajnego wyczerpania, prawie ślepy został do nas zgłoszony przez pana, u którego na posesji psiak się pojawił - ugrzązł w piwnicy i ze względu na swoj stan nie był w stanie z niej wyjść...Ponieważ miał takie zatwardzenie, ze nie mógł się normalnie wypróżnić, a wet. "wygrzebywał" mu termometrem skały zalecił podanie mu do pysia oleju 2 x 5 ml, żeby olej ułatwił tym "skamieniałością" poślizg, by pies mógł się normalnie wypróżnić - no i wtedy właśnie ta super pracownica odmówiła wykonania tego...no cóż - więc ja wzięłam i to osobiście zrobiłam...

Posted

Ja w sprawie tych rękopisów. Czy rzeczywiście nie dali Wam protokołu wraz załącznikami w formie cywilizowanej ? to jest dokument do pracy ? - to może niech pisarza zatrudnią, albo jednego lewusa ze swoich wytypują na kurs kaligrafii.
Więcej jak połowa zarzutów nie do Was. Czy na czas kontroli przywołano przedstawiciela właściciela obiektu ? Jeżeli nie, zażądajcie powtórzenia kontroli przy udziale właściciela schroniska, podziału kontrolowanej tematyki na część dot. dobrostanu zwierząt i procedur oraz ocenę funkcjonalno-techniczną schroniska ze szczególnym uwzględnieniem świeżo wykonanego remontu oraz żądajcie przedstawienia warunków brzegowych niezbędnych do oficjalnego uruchomienia schroniska.

Dla wszystkich zdziwionych tą listą kontrolną jak też dla palantów, którzy się cieszą z tej listy wyjaśniam, że kontrola została przeprowadzona w oparciu o zupełnie nowe zarządzenie GIW dotyczące sposobu przeprowadzania kontroli w schroniskach. Tu dokument :
http://www.wetgiw.gov.pl/files/3680_GIWz.420-AW-32-11-schroniska-dla-zwierzat.pdf . To znaczy tyle, że do tej pory wykonane kontrole w schronisku nie mają wzajemnego przełożenia i nie są porównywalne. Pomijam oczywiście tematykę eksterminacji zwierząt z jaką mieliśmy do czynienia za czasów pukniętych, a pod boczkiem PLW. No, ale PLW się nawrócił i jest teraz cool.

W sprawie tej trójgłowej hydry Chloee - szkoda na to coś czasu. Zgłoście to migusiem gdzie trzeba i do widzenia się .... w drugim wcieleniu, a lepiej też nie - spalić.

Posted

andzia jak noglas podwazyc opinie pani inspektor wet?bo takowa chcial mianowac ja tomek po tym jak mianowal sie koordynatorem(na szczescie tak szybko jak sie mianowal to zrezygnowal z tej funkcji bo cos mu to nie szlo).pewnie podmienilas psy-bo stivi to wspanialy psiak robiacy juz piekne kupki ktory nie zdycha jakos w meczarniach z zalanymi plucami-wiec cos mi tu nie gra:)
a pamietasz koty-jak to znawczyni odmowila polaczenia kotow mowiec ze zaden normalny czlowiek tak nie zrobi i ze to je zabije-szczescie ze jej nie posluchalam tylko ciebie-wszystkie zdrowe,odkarmione,wiekszosc juz w szczesliwa w nowych domkach

a co do tych zarzutow-nie chce mi sie tyle pisac punkt po punkcie ale nie widze tu nic co byloby prawda i z czego musimy sie tlumaczyc

psie wolny popieram podzial skarg-czesc z nich powinna zostac skierowana do um(brak izolatek,boksow na kwarantanny-przeciez to nie nasz obowiazek,my i tak czynimy cuda by zabezpieczyc zdrowie naszych podopieczenych zwazajac na warunki bytowe jakie zapewnia im um)
kolejne zarzuty sa do stozu-(nakazywanie karmienia splesnialym jdzeniem-czytaj zarzuty do stozu o to ze ktos zostal tu zwolniony-konflikt miedzy pracodawca a pracownikiem;poprawka-wstawcie tam bylym)
ostatnie

Posted

to zarzuty do pracownikow schroniska(balagan na terenie-do dozorcow,brak wody w miskach-do opiekunow)
jednak nie jestem w stanie wypowiadac sie w imieniu um(w sumie jestem-nie ma tego bo nie daja kasy)ale zarzuty do pracownikow czy zarzadu sa wyssane z palca,szkoda tylko ze musimy tracic cenny czas na wyjasnianie tych bzdur i tym samym zabierac go naszym milusinskim

Posted

http://www.tvp.pl/kielce/informacyjne/informacje/wideo/24062011-godz-1830/4754129

ja tu ku..a czegoś nie rozumiem.... za NIEDOKOŃCZONY REMONT odpowiadają teraźniejsze władze schronu?? Co ten wet pieprzy?? GDZIE BYŁ, kiedy mordowali zwierzęta w Dyminach?????????????????????????????????????????????????

andzia69 napisał(a):

- kierowniczka tak się nachapała, że wyjechała sobie
na kilkumiesięczne wczasy zostawiając schronisko na pastwę losu

:angryy::angryy::angryy:co za k... jedne.... jak te kanalie mogą mianować siebie obrońcami zwierząt???? WY PODŁE kreatury!!!!
Niszczycie całą pracę ludzi z różnych miast polski!! JAKIM PRAWEM PYTAM?? JAKIM PRAWEM???
Powiatowy powinien się wstydzić!!! Dlaczego pozwolił by masowo mordowano zwierzęta pod jego nosem a teraz kontroluje schronisko, które jako takim schroniskiem nie jest bo sam zamknął je.....
Jak może mieć zarzuty co do kwarantanny?? Skąd pracownicy mają tą kwarantannę wziąć???? sami "se" mają ją wybudować???
A leki?? skąd mają na nie wziąć kasę??? Mają tyle co z darów bo z tych resztek przelewanych im przez PUK nie da się utrzymać zwierzaków a CO DOPIERO JAKIEŚ LEKI IM ZAMAWIAĆ!!!!

erka napisał(a):
Że odebrało podtatusiałemu lowelasowi, to jeszcze jestem w stanie zrozumieć, ale że jakiejś babie odebrało, to juz mniej:cool3:.

i to babie odwaliło na punkcie prawie 20 lat starszego gościa!! Jego syn jest w jej wieku... wstydź się facet... wstydź....
Też byłam zaślepiona pięknymi postami jakie pisał.... :roll:

Linssi napisał(a):
Zjawisko takie nazywamy kryzysem wieku sredniego :lol: Erka, rzadzisz! :evil_lol:

a u paniusi????? syndrom czego?? niedopchnię....a :roll:

ewelinka_m napisał(a):
No proszę powiatowemu nagle wzrok wrócił, a przez tyle lat działalności puku nigdy uchybień nie było.
Co wyście z tym schroniskiem zrobili? :diabloti: wcześniej było tak idealnie:placz:

taaa no właśnie.. ja bym to prasie pokazała!!!!!!
i przypomniała zdjęcia sprzed kilku miesięcy!!!! Kiedy to PUJK-owcy rządzili wtedy mordownią!!!!

Posted

Asiorku - kasę dostajemy z UM nie z PUKu;)

a odnośnie leków - psy leczymy do bólu i upadłego...a że mamy kolosalne dlugi u wetów - akogo to obchodzi? na pewno nie "świętą trójcę"!

swięta trójco PUD - proszę zabrać w trybie natychmiastowym 2 kociaki, które nie mogą trafić do schroniska - trzeba je dokarmiać, bo są zbyt malutkie!!!

oraz proszę zabrać w trybie natychmiastowym sukę z 2 maluchami - 2 już nie żyją!

oraz kolejne zgłoszenie - Bat. Chłopskich - dalej czeka 9 szczeniaków na zabranie!!!

no pokażcie jak to wam zależy na zwierzętach!!! - udowodnijcie to czynem, nie gębą!!!:angryy: bo jak na razie to tylko wiele ryczycie (jak ta krowa, która dużo ryczała, ale mało mleka dawała!)

wszyscy czekamy na wyniki przeprowadzonych interwencji ww zgłoszeń :) telefon mam włączony - podam adresiki!

Posted

Asior napisał(a):
aaa wiem wiem, to z przejęzyczenia bom w nerwach pisała... :roll:

A trudno utrzymac nerwy na wodzy, czytajac takie pomowienia a do tego durny raport PIW. Ci co cos robia, to jeszcze sie gnojowke na nich wylewa. Swieta trojca nic nie robi/la ale na laurki czeka :angryy: