Pies Wolny Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 [quote name='kahoona']Wiecie co? Miałam się nie odzywać, ale już nie wytrzymuję. Przecież wyrok na EMIRA wydaliście już dawno. Rozumiem, że to temat interesujący, krew się leje ludzie się wyżywają w obie strony. Ale ile można? Przecież wszyscy wiedzą, jakie jest zdanie niektórych. Czy z tego durnego klepania w klawiaturę Wy pogrążycie nas bardziej, my wpadniemy w depresję a Wy zbudujecie dzięki temu nowe schronisko??? Nic z tego. Nie stanie się jedno ani drugie. Nawali się tylko kilkadziesiąt kolejnych niepotrzebnych postów, a prawdziwe i ważne informacje o zwierzętach gdzieś tam giną. Dla tych, którzy czytają ze zrozumieniem nie zaślepieniem informuję, że jestem w kontakcie z kilkoma osobami z Kielc, rozmawiamy normalnie, staram się pomóc gdzie mogę. Przekazuję Andzi wszystkie informacje dotyczące potencjalnych adopcji. Dementować większości napastliwych postów nie będę, bo nie zamierzam brać żadnego udziału w takiej dyskusji. Jedno jednak sprostuję - częścią planu EMIRA było jak najszybsze zlikwidowanie epidemii, doprowadzenie do dezynfekcji i remontu na koszt miasta i przekazanie schroniska jednej z kieleckich organizacji. Toczyły się na ten temat rozmowy. Dziewczyny z Kielc z pewnością to potwierdzą, choć one w tej chwili mocno zarobione w schronie i pewnie nie będą tracić czasu na walenie w klawiaturę. I tam potrzebna jest pomoc, awantura na wątku niczego nie zmieni, schronisku nie pomoże, tylko trochę ludzi se ulży. I bez względu na to, jak to skomentujecie przez następne 20 stron - trzymamy kciuki za powodzenie kieleckich organizacji. Kahoona - póki co żadnego wyroku nikt na Emira nie wydał, nie leje pomyj, nie pluje jadem i innych takich tam zawołań nie czyni - znasz. Mogę złośliwie powiedzieć tu nikt nie zna ani takiej mody, ani tego 'przepisu na pranie'. Wszyscy tu zgromadzeni, zrzeszeni i niezrzeszeni zanegowali Wasze rozwiązanie tematu schroniska w Dyminach polegające na jego zamknięciu bez żadnego przygotowania i przyjętą przez Was metodę działania poza plecami wszystkich tu zaangażowanych w walkę o byt psów z tego schroniska. To nie walka z Wami, a niezgoda na metodę i sposób. Tak długo jak długo będziecie o tym sami pisać, prowokując wszystkich po kolei i szukać zaczepek, tak długo będziecie rozsiewać te wiadomości o odstrzelonej stopie - Wy sami !!!. Wszyscy tu chcą już o tym 'incydencie' zapomnieć. Najpierw podsyłacie snorkela, jakąś panterrę potem przychodzą ostatnie odwody, dalej was kompromitować. Każdy pisać może co chce. Ale skoro chodzi o psy i powodzenie akcji to bądź łaskawa i poproś swoich o ewakuację i nie przeszkadzanie ludziom w pracy. Niczym tej wpadki nie zagadacie, co najwyżej dobitniej o niej sami będziecie ją dalej reklamować. Wybryki co niektórych z Was są znane wszystkim, innych zadziwiające - wszystko to razem wstyd. Błędy popełnia każdy i nikt z tego tragedii nie robi. Cyrk robicie jak zwykle Wy. PS. Zwróć proszę uwagę na to ile fundacji większych od Was, mniejszych nie pisze na forum wcale. Czy są słabi zatem - NIE , są mądrzejsi ! i silniejsi !, i nie muszą o tym ciągle o tym wrzeszczeć jak Wy. Program z Polsatu miał dać odpowiedź na wiele pytań tu zadanych - był marną, teatralną autopromocją, żadnych sensownych, merytorycznych rozwiązań. W programach tv wg mnie kolejność jest następująca : Celownik, TVN, Polsat. I to nie moja wina - sorry - także się zawiodłem. Quote
kahoona Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Jak piszesz - każdy może mieć własne zdanie. Ja również je mam. I nie bardzo mi się podoba, że podejrzewasz mnie o podsyłanie kogokolwiek i kręcenie awantury. Moje wypowiedzi nie są obraźliwe dla nikogo. Każdy piszący tutaj wyraża swoje osobiste opinie, Ty, ja, Odi i inni. I to wszystkim wolno. Może najlepszym rozwiązaniem byłoby wyczyszczenie tego wątku z awantury i to nie dlatego, że życzę sobie coś ukryć - ja oceniam zamknięcie schroniska jako słuszne. Tutaj powinien być porządek, bo w hałasie nikną ważne informacje. Do tej pory na ten przykład nie wiem co z kotami - wiem, że są już tylko dwa, ale dobrze by było, żeby zastanowić się co zrobić, gdy kot zabrany przeze mnie umarł na FIV. Poza tym jesli ktoś czegoś nie pisze nie interpretuj tego jako wszystkowiedzący, bo czasem prawdopodobnie oceniasz motywacje innych zbyt pochopnie. Nie mam również wrażenia, że przeszkadzam komukolwiek w pracy - staram się byc na bieżąco i coś również robić. I robi tak wiele osób, nie tylko z Kielc, nie tylko z Gorzowa i nie tylko z Emira. Materiał Polsatu każdy może oceniać jak chce - nie można jednak mówic, że pokazywanie materiału o Dyminach szkodzi sprawie. Odzew do nas był pozytywny, a miliony widzów nie czytają dogo. Na mój post o Joannie Krupie (po Polsacie właśnie) równiez nikt nie odpowiedział, a chyba wszyscy powinni się cieszyc z każdej pomocy Zadymę kręcili wszyscy, jedni mniej inni więcej. Tak więc jesli występujesz tu w roli eksperta zacznij nawoływać do spokoju. O pojednaniu nie myślę, bo chyba emocje poszły za daleko. Quote
Pies Wolny Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 [quote name='Osiolek']Ja odnosze wrazenie ze Li1 ma problemy ze zrozumieniem tragedii psow, ktore sama umieszcza. Polecam do przeczytania watek, zanim jej powierzycie psa: http://www.dogomania.pl/threads/189139-2-suczki-z-fundacji-emir Dodam ze nie wszystkim psom przez nia umieszczonym w Szwecji udalo sie przezyc do dzis - odeszly bynajmniej nie smiercia naturalna. Jesli chodzi o agresje lekowa osiolka - spytajcie dlaczego li1 siedzi w domu i klepie posty, zamiast byc w pracy. Jakiego koloru sa jej papiery. Nie stroje zartow z watku a z agresywnych jego czlonkow. Nie rozumiem dlaczego nie zajma sie tym, czego sie podjely, tylko przy najmniejszym "oporze materii" szukaja winnych. Wiedzialy w co sie pakuja, zrobily to swiadomie. Zamiast spokojnie poczekac az Emir zalatwi cala sprawe, zalatwi z miastem, ciachnie wszystkie ciezarne suki, uruchomi cala machine - a potem odda im schronisko (bo nie sadzicie ze Emir wzielaby sobie jeszcze jedno schronisko na glowe?), to rzucily sie panie zeby byc "pierwsze". Kazda taka akcja wymaga umiejetnosci, doswiadczenia, zaplecza. To sie zdobywa latami, do tego sie czlowiek nie doczyta. Na czele psiego zaprzegu stawia sie najmadrzejszego psa, nie najsilniejszego. Najwieksza tragedia psow jest w tym, ze Wy sie niczego nie uczycie i za pare lat znow popelnicie ten sam blad. Jeśli w Emirze pozostało komuś nieco oleju w głowie niech się podzieli z tą userką. Wychować - już nie możliwe. To świadczy tylko o gromadzie do której ona należy. Quote
Pies Wolny Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 kahoona napisał(a):Jak piszesz - każdy może mieć własne zdanie. Ja również je mam. I nie bardzo mi się podoba, że podejrzewasz mnie o podsyłanie kogokolwiek i kręcenie awantury. Moje wypowiedzi nie są obraźliwe dla nikogo. Każdy piszący tutaj wyraża swoje osobiste opinie, Ty, ja, Odi i inni. I to wszystkim wolno. Może najlepszym rozwiązaniem byłoby wyczyszczenie tego wątku z awantury i to nie dlatego, że życzę sobie coś ukryć - ja oceniam zamknięcie schroniska jako słuszne. Tutaj powinien być porządek, bo w hałasie nikną ważne informacje. Do tej pory na ten przykład nie wiem co z kotami - wiem, że są już tylko dwa, ale dobrze by było, żeby zastanowić się co zrobić, gdy kot zabrany przeze mnie umarł na FIV. Poza tym jesli ktoś czegoś nie pisze nie interpretuj tego jako wszystkowiedzący, bo czasem prawdopodobnie oceniasz motywacje innych zbyt pochopnie. Nie mam również wrażenia, że przeszkadzam komukolwiek w pracy - staram się byc na bieżąco i coś również robić. I robi tak wiele osób, nie tylko z Kielc, nie tylko z Gorzowa i nie tylko z Emira. Materiał Polsatu każdy może oceniać jak chce - nie można jednak mówic, że pokazywanie materiału o Dyminach szkodzi sprawie. Odzew do nas był pozytywny, a miliony widzów nie czytają dogo. Na mój post o Joannie Krupie (po Polsacie właśnie) równiez nikt nie odpowiedział, a chyba wszyscy powinni się cieszyc z każdej pomocy Zadymę kręcili wszyscy, jedni mniej inni więcej. Tak więc jesli występujesz tu w roli eksperta zacznij nawoływać do spokoju. O pojednaniu nie myślę, bo chyba emocje poszły za daleko. Prośba o ewakuacje nie dotyczyła Ciebie. Usuwać, tak, ale tylko oczywiste chamstwo !!!! Na resztę niech patrzą wszyscy i się uczą - jest czego. Popatrz dokładnie kto urządza prowokacje. Do spokoju nawołuję cały czas. Pytałem snorkela o kota i psa - też nie mam odpowiedzi. My nie musimy się zagadywać Kahoona. Mam do Ciebie parę pytań za to, ale to przy innej okazji. Quote
erka Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Kohoona, na Twój post o deklaracji pomocy przez p.Krupę nikt nie odpowiedział, bo nie ma ewab dzisiaj na wątku, trudno tez było sie do niej dodzwonic. A osobom spoza STOZ trudno decydować, jakiej formy pomocy by chcieli. Quote
kahoona Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Pies Wolny, Twoja sugestia, że snorkel to Emir to pudło, znam tylko jedną osobę z Emira, która wzięła psa i kota z Dymin - to ja. I usciślając psa i dwa koty. Jeden nie żyje. Do tego Emir wziął jeszcze trzy psy - jeden nie żyje. To tak dla porządku. Quote
kahoona Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 erka napisał(a):Kohoona, na Twój post o deklaracji pomocy przez p.Krupę nikt nie odpowiedział, bo nie ma ewab dzisiaj na wątku, trudno tez było sie do niej dodzwonic. A osobom spoza STOZ trudno decydować, jakiej formy pomocy by chcieli. Chodziło mi o coś innego - wszyscy przerzucaja się pomysłami - czasem niezbyt mądrymi (kołdry do bud). Inwencja dogomaniaków jest wielka. W tej sprawie tez można wykazac się inwencją, cos napisać, wkleic itd. Quote
Pies Wolny Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 kahoona napisał(a):Twoje sugestia, że snorkel to Emir to pudło, znam tylko jedną osobę z Emira, która wzięła psa i kota z Dymin - to ja. I usciślając psa i dwa koty. Jeden nie żyje. Do tego Emir wziął jeszcze trzy psy - jeden nie żyje. To tak dla porządku. Nie pisałem, ani nie sugerowałem , że to Emir, ale blisko. I nie pomoże skakanie na konika polnego , ani zmiana płci - tak uważam. Kahoona zmieńmy wątek - please. Nie róbmy tu jaj z poważnych spraw. Ja się zamykam. Quote
kahoona Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Pies Wolny napisał(a):Nie pisałem, ani nie sugerowałem , że to Emir, ale blisko. I nie pomoże skakanie na konika polnego , ani zmiana płci - tak uważam. nic mi o tym nie wiadomo i nie przypisuj nam aż takiej władzy w rządzeniu ludźmi - dobrze wiesz jakimi siłami dysponujemy, Krystyna jest daleka od takich wystepów jesli masz ja na mysli ale to naprawde nieistotne w temacie Dymin, jest kilka innnych ważniejszych tematów Quote
wilczka Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 a ja mam pytanko-czy po sobotnim kursie jak juz bedzie nas duzo chetnych do pomocy to czy ktos kompetentny zostanie chwile i powie nam wszystkim co i jak z dyminami i jak jako my juz wolontariusze mozemy pomagac?mozemy podyskutowac na temat schronu czy tylko sprawy zwiazane z kursem? i dla kursantow-tyle godzin,wezme kawke cukier i mleczko plus zastawe rodowa(czytaj plastikowe kubeczki)czy ktoras skreci czajnik? Quote
medar Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Pies Wolny napisał(a):Prośba o ewakuacje nie dotyczyła Ciebie. Usuwać, tak, ale tylko oczywiste chamstwo !!!! Na resztę niech patrzą wszyscy i się uczą - jest czego. Popatrz dokładnie kto urządza prowokacje. Do spokoju nawołuję cały czas. Pytałem snorkela o kota i psa - też nie mam odpowiedzi. My nie musimy się zagadywać Kahoona. Mam do Ciebie parę pytań za to, ale to przy innej okazji. Mam nadzieję, że nie miałeś mnie na myśli. Dużo komentujesz, a że mnie znasz to może skomentujesz i ten post? : li1 napisał(a):Medar dzieli sie forsa z emirowym T. S. z akcji odlawiania psow ( ktore potem trafiaja do Zabiej Woli ). To znaczy emirowy dostaje polowe zaplaty od medara, ktory dostaje forse od gminy za odlowiene psa a potem psa bierze fundacja emir. Tak wiec "gora" tylko ulatwia zajecie sie psem po zlapaniu, medar wie jak robic forse. Lidia Eriksson Jak się nie wycofa - spotkamy się w sądzie, a o wynik jestem spokojny. Dość bezkarnego opluwania ! Quote
eve-w Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 medar napisał(a): Dość bezkarnego opluwania ! przecież to jest właśnie w stylu Emira... Quote
ewab Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Proszę o pisanie postów wnoszących istotne informacje. Zgłaszam wątek do moderacji. Wilczka nie musisz mieć zastawy i czajnika. Catering sponsoruje mój TZ. Quote
medar Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 eve-w napisał(a):przecież to jest właśnie w stylu Emira... Jak już coś cytujesz, to nie wyrywaj zdania z kontekstu. Jakoś nie widziałem, aby Ciebie ktoś oskarżył o zarabianiu na bezdomnych psach. Jak coś masz do mnie, to proszę. Quote
Isadora7 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 [quote name='Pies Wolny']Jeśli w Emirze pozostało komuś nieco oleju w głowie niech się podzieli z tą userką. Wychować - już nie możliwe. To świadczy tylko o gromadzie do której ona należy. [quote name='eve-w']przecież to jest właśnie w stylu Emira... Ja krótko i węzłowato. Dziękuję bardzo. Już wiem jaka jestem stylowa. Jassssne. Znaczy jakbym sie nie kręciła to i tak doopa zawsze z tyłu. Bom z Emira. Dyskryminacja, rasiżm, lokalny szowinizm? Nieważne. Cóż.... A ja głupia myślałam ... cóż ci co mają wiedzieć wiedzą. Dobrej nocy życzę. Quote
mrs.ka Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 ewab napisał(a):Proszę o pisanie postów wnoszących istotne informacje. Zgłaszam wątek do moderacji. Wilczka nie musisz mieć zastawy i czajnika. Catering sponsoruje mój TZ. no to ja co do istotnych informacji mam pytanie : czy "Catering" przewiduje dla gości przyjezdnych ;)coś do jedzenia (bo ja zawsze głodna jestem ) bo bym przyjechała:eviltong: Quote
wilczka Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Wilczka nie musisz mieć zastawy i czajnika. Catering sponsoruje mój TZ.[/QUOTE] no to dziekujemy;) Quote
eve-w Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 ewab napisał(a):Proszę o pisanie postów wnoszących istotne informacje. Zgłaszam wątek do moderacji. Wilczka nie musisz mieć zastawy i czajnika. Catering sponsoruje mój TZ. czytałam menu :) tatarek i zupa z borowików będzie? zastanawia mnie jeszcze coś o nazwie SZYDŁOWIECKI :) ps. medar, jezeli reprezentujesz Emir to mam do Ciebie dużo, wszystko zostało już napisane. jeżeli jesteś tu jako osoba prywatna (jak wiekszosć emirowcow, ktora pojawila sie na watku) to nie mam. Quote
Pies Wolny Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 A ludzie jednak piszą, piszą. Mam nadzieję, że ta moda się przyjmie na dłużej i będziemy walczyć również o inne psy potrzebujące pomocy. Quote
Asior Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Isadorko moja kochana.. Źle odebrałaś te dwa wpisy.. ja odebrałam to tak: psowi wolnemu chodziło o gromadę ale nie o gromadę emira tylko mam nadzieje że gromadę czegoś innego a eve pisała o Emirze jako osobie jednej a nie całej organizacji Quote
Shania Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 No i miałam być spokojna...nosz k...wa nie da się... Ja tu nikogo nie oceniam..po raz KTÓRYŚ opisuję daną sytuację o likwidacji schroniska..decyzja ta nie powinna zapaśc, a na pewno nie za plecami..tylko o tym pisze, i tylko o to mam żal...nikogo nie obrażam, nie opluwam, nie ubliżam w formie tej większej niż obrażanie...starałam się napisać, że to błędna decyzja i tyle...dla NIEZROZUMIAŁYCH(czyt.likwidacja schroniska)i chodzi mi tylko o to jedno, że decyzja nie przemyslana, i podjęta niejako SAMOPAS(czyt.podjęta samowolnie bez konsultacji).Czy jawnie napisałam??? Myslę równiez, że wszystkie tu osoby, które działaja na rzecz Kieleckiego schroniska...(jak zwał tak zwał) miały na mysli dokładnie to samo...jeżeli się mylę ciotki prosze mnie zjechać,...nie obraże się i nie polecę na skargę.. Quote
eve-w Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 mrs.ka napisał(a):no to ja co do istotnych informacji mam pytanie : czy "Catering" przewiduje dla gości przyjezdnych ;)coś do jedzenia (bo ja zawsze głodna jestem ) bo bym przyjechała:eviltong: zaraz się okaże że nie na kurs tylko na żarcie połowa przyjedzie :D:D Quote
Asior Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 cholera ewcia, tak smakowicie się zrobiło, ze sama chętnie bym przyjechała do was na ten kurs :D Quote
Shania Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Ja dołoże do postu Asior...ma rację zupełną ...ja znam w Emirze wiele fajnych osób, które zasłynęły po Kielcach swoją pw opinią pisząc do mnie np na gg, i takie, które nie komentowały..więc można miec swoje prywatne zdanie, którego...można nie wyrażać jak się wie, gdzie jest błąd , bądź wyrazić co bardzo szanuje, dodając KONKRETNE ARGUMENTY to tyle..co do Twojego postu Quote
wilczka Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 ja malo wymagajaca,ale kawki nie odmowie:) Quote
Recommended Posts