Jump to content
Dogomania

Schron KIELCE - mini-goldenka GAFA odeszła za TM [*][*][*] , czy inne też odejdą?????

Recommended Posts

Posted

Reportaż z jednej strony dobry bo na szeroką skalę pokazał ignorancję urzędasów, wypieranie się oczywistych faktów i zupełnie obojętny stosunek na krzywdę zwierząt. Z drugiej zaś strony końcówka optymistyczna, że zwierzęta karmione, lepsza opieka itd. , a rzeczywistość jednak nie jest taka różowa.

Posted

"a ja jestem rozczarowana.wyszlo na to ze juz tam jest cacy,bylo zle ale sie puk poprawil i juz jest super tylko my sie czepiamy nie wiedziec czego....beznadzieja.sto razy lepszy byl w celowniku,mimo ze bylo mniej faktow wtedy to byl bardziej rzeczowy,drastyczny poruszajacy ludzi i trafiajacy do ludzi a ten to mdly,lipa "
wazne ze sie o tym mowi, niech wiedza ze to nietylko kielecka sprawa

Posted

wilczka napisał(a):
a ja jestem rozczarowana.wyszlo na to ze juz tam jest cacy,bylo zle ale sie puk poprawil i juz jest super tylko my sie czepiamy nie wiedziec czego....beznadzieja.sto razy lepszy byl w celowniku,mimo ze bylo mniej faktow wtedy to byl bardziej rzeczowy,drastyczny poruszajacy ludzi i trafiajacy do ludzi a ten to mdly,lipa

Mam podobne zdanie, wiele osób się wzruszyło oglądając celownik....

Najważniejsze, aby to przyniosło jakieś skutki........

I tak najbardziej podobała mi się Potter pomykająca z tymi taczkami, odważna i waleczna :mad::mad:

Chcemy więcej takich osób :cool3:

Posted

Lepsze warunki na pewno nie....

Dzisiaj widziałam psiaka z powieką na wierzchu, nadal szkielety jeszcze się poruszają, choć niektóre już nie do końca........

Psy agresywne [z urywającymi się ogonami i przerażonymi oczami jakby wiedziały, że tam czekają na śmierć] bez światła i jedzenia.....

Aha a głównym menu dzisiaj było kilka kości na 1 boks, które psy połykały w całości...

Posted

[quote name='rybka88']

"a ja jestem rozczarowana.wyszlo na to ze juz tam jest cacy,bylo zle ale sie puk poprawil i juz jest super tylko my sie czepiamy nie wiedziec czego...

też mam takie odczucie. To wyglądało jakby schronisko wychodziło na prostą, że już lepiej, że są adopcje, że karmione, będą dzielić boksy, robią wybieg.....no i co my się czepiamy ?

Posted

Reportaż o kieleckim Schronisku dla bezdomnych zwierząt w TVN Uwaga w dniu dzisiejszym, tj. 10.11.2010 r. - BEZNADZIEJNY.

[SIZE=2]Nawet mi się pisać nie chce, takie dno.

Jedynie Emir mówiła sensownie, ale niestety, zdecydowanie za krótko.

Odebranie tematu Celownikowi na rzecz TVN Uwaga - DUŻY BŁĄD TAKTYCZNY.

Posted

Byc moze ludzie, ktorzy sa wtajemniczeni w sytuacje (pewnie nie jeden z Was) odbiera reportaz jako cos oczywistego, to o czym bylo mowione w uwadze wy juz znacie, natomiast moze ktos kto patrzy na to z boku, ktos nieswiadomy tego co sie dzialo w 'schronisku', odbiera reportaz inaczej ? I bardziej przyswaja sobie informacje o stanie psów, zdjęcia, a nie to, ze niby schronisko wychodzi na prostą. Przeciez fakty ktore byly przedstawione w uwadze dla niektorych sa naprawde mocnym dowodem na to, ze tam sie nie dzialo dobrze i na pewno nie dzieje.
Mam nadzieje, ze niebawem pojawi sie jeszcze jeden reportaz na temat kieleckiego schroniska, wazne by zachowac ciaglosc w dzialaniach i nie robic przerw w czasie ktorych ludzie zapomna o sytuacji i o tym co sie dzieje

EDIT: dobrze, ze chociaz masa ludzi mogla zobaczyc co sie tam dzieje, lepsze to niz nic.

Posted

Też tak myślę, że może nie był najwyższych lotów ale wiele osób w ogóle nie ma pojęcia i świadomości, że takie rzeczy dzieją się w schroniskach z założenia powołanych do pomagania zwierzętom. A jak zobaczą, posłuchają to coś w nich drgnie i być może będzie to miało pozytywny skutek. Kropla drąży skałę i tego się trzymajmy.

Posted

Jak najbardziej sie zgadzam z Toba, weszka :)
To co sie dzieje w schronisku, na pewno dotrze do pewnej grupy ludzi, do tej pory nieswiadomych jakichkolwiek dzialan podjetych w celu poprawienia warunkow w dyminach, takze nieswiadomych tego ile zwierzat stracilo tam zycie, a ile jest traktowanych tak jak ma to miejsce.

+ ja np po reportazu dostalam wiadomosc z pytaniem jak mozna pomoc tym zwierzeta, czy mozna przyczynic sie do poprawienia warunkow, w jaki sposob etc.. wiec sa osoby ktore reportaz odebraly tak jak mialy odebrac.

Posted

Czy ktoś jeszcze się dorzuci ?
SOZ - 200 zł
Em_ i Astrid
- 300 zł
Miranda - 150 euro
Kasia K. z NL - 50 euro

ewab - 100 zł
emilia2280 - 100 zł
Emir - 165 zł
andzia69 - 100 zł
Pro Animals - 250 zł

Jacqueline z NL - 15 euro
mag.da - 100 zł
Ela M. z NL - 25 euro
rybka 88 - 50 zł
Havanka - 50 zł
Marek z NL - 10 euro

Diana E. z NL - 50 euro
Marjolein v/G. - 25 euro
Basia A. - 20 euro
G.&T - 5 euro

Posted

Psiaka ze zdjęcia wyżej widziałam dziś....też wciśnięty jak zwykle...

Program przynosi jakieś skutki, dostałam już kilka wiadomości oraz telefonów.
W jednym osoba dzwoniąca z Kielc prosiła mnie, abym pojechała z nią w czwartek do schronu i pomogła przygarnąć psa na tymczas....

OBY TO BYŁ POCZĄTEK ICH KOŃCA!!!!

Ja spodziewałam się czegoś mocnego, czegoś więcej, ale może dlatego, że jestem tam kilka razy w tygodniu i raczej nie mogli mnie czymś więcej zaskoczyć.....

Posted

A ja bym się ucieszyła, gdyby jeszcze zgłaszali się ludzie po psy, które nie trafiły do schroniska. Odwalamy robotę, za instytucję, która bierze kasę. I jeszcze nas opierdzielają, że mało robimy....

Posted

zobaczcie jaka śliczna sunia czeka na dom - w typie border colie - moze znacie kogoś/jakieś forum, zeby ją choć tam wrzucić?

suka w ciaży:(

ten przeprasza, że żyje:(:(

tu jamnisiowate coś:

Posted

[quote name='Em_']Prosze dopisac:
Frank i Jolanda z NL (zreszta wszystko, co w euro, to z NL:-)): 50 euro

Się robi:

SOZ - 200 zł
Em_ i Astrid
- 300 zł
Miranda - 150 euro
Kasia K. z NL - 50 euro

ewab - 100 zł
emilia2280 - 100 zł
Emir - 165 zł
andzia69 - 100 zł
Pro Animals - 250 zł

Jacqueline z NL - 15 euro
mag.da - 100 zł
Ela M. z NL - 25 euro
rybka 88 - 50 zł
Havanka - 50 zł
Marek z NL - 10 euro

Diana E. z NL - 50 euro
Marjolein v/G. - 25 euro
Basia A. - 20 euro
G.&T - 5 euro
Frank i Jolanda z NL - 50 euro

Posted

Ta mała psina ze zdjęcia 19 i 37 wygląda tak samo jak jeden z psiaków ze zdjęcia sprzed chyba 2 lat. Jego zdjęcie bardziej mnie poruszyło niż zdjęcia tych martwych psin, bo one już przynajmniej nic nie czuły a ten mały siedział taki całkowicie zrezygnowany, z opuszczonym łebkiem, pozbawiony już jakiejkolwiek nadzieji:placz: Ta mała psina pokazana wygląda tak samo:-(:-( http://uwaga.onet.pl/reportaz,39950,18485,215086,przygarnij_psa,przygarnij_psa,galeria.html
Nie umiem wkleić tamtego zdjęcia

Posted

Tam nic rozumem nie da się ogarnąć:(:(:(niestety..po reportażu tym bardziej, nie ma litości od nikogo..z-ca prezydenta stara się mówić o innym schronie, zamotanie z zaplątaniem, chore wypowiedzi i ....ZERO WSTYDU URZĘDNIKÓW!!!!!!! ich nie ma zdajmy sobie z tego sprawę, jeżeli ktoś tak się wypowiada, to nie urzędnik...to chołota, i może tez takie hasło rzucić..Kielce nie mają rządzących..nie MAJĄ, i coś własnie o tchórzostwie, nie mogę sobie darowac słów, że to nie sa zwierzęta z Dymin, no k..wa nie mogę, to może na transparentach dodać, że jest era władzy dla tchórzy i bezuczuciowców....a po pierwsze walnąć,
WSTYD I HAŃBA DLA KIELC>>>TAKICH RZĄDZĄCYCH MIAŁY TYLKO OBOZY ZAGŁADY!!!

Posted

A więc:

Na początek gratulacje dla Potter. Ucieczka z taczką była jedynym momentem, kiedy na mojej twarzy pojawił się uśmiech ;) Jesteś dla mnie ludzką bohaterką tego reportażu :D

Materiał, dość cienki, ale my to już znamy, nie raz widziałyśmy te zdjęcia. Rzeczywiście, można odnieść wrażenie, że wszystko w schronisku gra. Psy mają opiekę, są karmione raz dziennie (sic!). Szkoda, że w rozmowie z Jasnie Hrabią soleckim nie padło pytanie: czy winni zamordowania suki NN zostaną ukarani i w jaki sposób.

Jednak to, ze materiał jest jaki jest to wyłącznie wina TVN UWAGA, że tak późno zainteresował się tematem. Teraz schronisko robi wszystko pd publikę, Celownik wbił się jeszcze w momencie, gdy nie było tam "tak dobrze"...
Czytając jednak komentarze osób z Fb, którzy karmieni drastycznymi zdjęciami ze schronu, raz obejrza a raz nie, śmiem twierdzić, że reportaz odniósł oczekiwany skutek. Jest ponowne poruszenie, widać dramat i niemoc tych ludzi.

Proponuję szybciutko wykorzystać chwilę i natychmiast za pośrednictwem profili Fundacyjnych, czy Bernardynów w potrzebie, wydarzenia Gosi Frąc i innych wypromować Wasze psiaki, które macie pod opieką poszukując wirtualnych opiekunów. I TRZEBA TO ZROBIĆ NATYCHMIAST. Zaśmiecić FB WASZYMI PSIAKAMI, które zostały wyciągnięte ze schronu lub w ogóle tam nie trafiły.

Przedstawić zdjęcia psiaków z ulicy, podać koszty utrzymania, napisać apel o poszukiwanie DT czy sponsorów na hotele. Wykorzystajcie ten moment.

Kolejny krok: manifestacja i mailing ad manify.

Posted

He, he... dzięki, ale ja nie uciekałam. Po prostu wydawało nam się, że Gafa jeszcze żyje, bo ktoś zauważył, że poruszyła powiekami i podniósł się wrzask i lament, że do weterynarza, ratować, szybko... No to jechałam taczką szybko. Ale na zewnątrz, na spokojnie, nasza wetka osłuchała psa i okazało się, że już nie żyje.