Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 223
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A może Ktoś wrzuci ją na facebook'a ?

Może to, że znalazła się w Fakcie przyciągnie ludzi i znajdzie się DS lub BDT ?
Albo może ktoś kupi jakąś lepszą karmę...

Posted

Toyota była dziś w schronisku, ale nie widziala maleńkiej.
Trzeba ją jakoś nazwać bo taka bezimienna siedzi ...
Jakieś propozycje?
Moja pierwsza tymczasowiczka miała na imię Szisza i trafiła do super domu (co prawda zmienili jej w nim imię na Miła:roll:, ale może biało-czarnemu chudzielcowi to imię też przyniesie szczęście?)

Posted

toyota :lol: Dziekuje za zalozenie watku tej biednej zaglodzonej suni z lancucha :placz:
Jamniczka, jej towarzyszka niedoli wkrotce opusci schronisko i trafi pod dobra opieke a ta maluchna musi tam zostac :-( :-(:-( To straszne, bo obie glodowaly i obie dzielily ten sam podly los!
Moze znajdzie sie ktos z wolnym miejscem w seduszku i w domu i przygarnie mala bezimienna sunie na BDT?

Teraz doczytalam post Andzike:ciary mnie przszly.....Moze gdzies sie schowala?Szisza -piekne imie.Jestem za!

Posted

Pospamowałam trochę na FB artykułem z Faktu...
Może kogoś poruszy historia zagłodzonych dziewczynek i znajdą domy...

Najbardziej przeraża mnie to, że takich psów na polskich wsiach są tysiące :(

Posted

toyota :lol: a moze bardziej alarmujacy tytul przyciagnie tutaj wiecej osob? Czy dasz rade dowiedziec sie jutro,co z sunia? Myslisz, ze poinformuja przez telefon?

Posted

Dusje, ja byłam dzisiaj w schronie.
Ledwo tam dotarłam, bo rolnicy z okolicznych wsi zrobili dzisiaj strajk i blokowali drogi. Poza tym pół miasta rozkopane.

Okazało się, że trafiłam na pełną obsadę w schronisku, a robienie zdjęć jest tam zabronione.

Uzyskałam zgodę na zrobienie zdjęcia tej jamniczce i skopanemu kotu. Do tej drugiej suni nie mogłam wejść, bo jest w izolatce. Niestety wszystkiego na raz się nie da ;). Podobno jej stan się poprawia, a sprawą zajmuje się prokuratura :).

Miałam dzisiaj ciężki dzień. Byłam z kotem Taty w lecznicy i było 2 pijaków uśpić rotwailerkę z ogromnym guzem. Straszne, jak ona go kochała, tego pijaka :(. Podawała mu łapę :(.

Posted

Najwazniejsze, ze sunia jest :lol: Zle zrozumialam Twoj post :oops: Ja tez nie nadaje sie do tej roboty.Nabije sobie glowe i nie spie,wakacje nie sa wakacjami,swieta to nie swieta - leb nabity do bolu :shake:mimo, ze nie mam bezposredniej stycznosci - w przeciwienstwie do Ciebie.Tragedia goni tragedie i zeby przynajmniej w tych wszystkich schronach bylo z miloscia i z czuloscia do zwierzat- mozna by na spokojnie pomagac i szukac domkow, a tu jeszcze uliczne bezdomniaki,wizja hycla,psiaki na zadupiach :-(To sie nigdy nie skonczy :shake:
Trzymam kciuki za maluszke,rozgladam sie wszedzie za odsiecza.Musi sie udac i basta :lol:

Posted

Ja też niby nie mam bezpośredniej styczności, tylko tak przypadkiem wychodzi, że pomagam. Grudziądz ma najwyższy wskaźnik bezrobocia w Polsce wśród miast o podobnej wielkości. I chyba to ta bieda rodzi bezmyślność i patologię.

Posted

Kombinuję jak koń pod górę, żeby załatwić coś małej w Warszawie, ale póki co bez rezultatu...

Mam jeszcze parę dni - wymarzyło mi się, żeby dziewczyny przyjechały razem, ale póki co to tylko marzenie :(

Toyota, zmień tytuł na coś bardziej dramatycznego np:
"Szisza - wygłodzona sunia odebrana z łańcucha pilnie szuka DT lub DS - w schronisku zginie"
czy coś w ten deseń.

Musimy tu ściągnąć więcej osób, żeby coś zdziałać...

Posted

Andzike napisał(a):
Kombinuję jak koń pod górę, żeby załatwić coś małej w Warszawie, ale póki co bez rezultatu...

Mam jeszcze parę dni - wymarzyło mi się, żeby dziewczyny przyjechały razem, ale póki co to tylko marzenie :(

Toyota, zmień tytuł na coś bardziej dramatycznego np:
"Szisza - wygłodzona sunia odebrana z łańcucha pilnie szuka DT lub DS - w schronisku zginie"
czy coś w ten deseń.

Musimy tu ściągnąć więcej osób, żeby coś zdziałać...

Ja tez mysle i szukam wyjscia z sytuacji.

Ze zmiana tytulu dobry pomysl,popieram.Andzike, a masz jakis odzew na fejsie?Ja tam nie jestem zarejestrowana i nie moge podgladac.

Posted

dusje napisał(a):

Ze zmiana tytulu dobry pomysl,popieram.Andzike, a masz jakis odzew na fejsie?Ja tam nie jestem zarejestrowana i nie moge podgladac.

na fejsie powrzucałam na strony wszystkich fundacji, których mam w znajomych. Nie umiem zrobić wydarzenia - może ktoś pomoże???

Ludzie oczywiście są zbulwersowani, co pojawi się komentarz, to nawołuję do szukania chociaż DT, ale póki co bez rezultatu...

Posted

Dobrze, ze chociaz reakcje czytajacych sa prawidlowe.O tym wydarzeniu wiele czytalam, ale nie znam nikogo kto moglby zrobic.Zaraz pobiegam po watkach,moze znajde kogos.