Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale mnie nie interesuje paradowanie :lol: po Krupówkach tylko wypady na trasy górskie i delikatne dolinki.
Jakieś przykłady ciekawych terenów ale żeby była możliwość zabrania pieska ?

Posted

Na terenie TPN obowiązuje zakaz wprowadzania psów. Mimo to widywałam kilkakrotnie yorki w dolinach, na szczytach :roll: prawdopodobnie przemycane za pazuchą przy wejściu do TPN.
Zetka, jeśli się wybierasz w Tatry, a chcesz, żeby Ci w wyprawach towarzyszył Nero, to chyba pozostaje Ci tylko Droga pod reglami i Gubałówka.
No ewentualnie po południu jakieś dolinki odchodzące od Drogi pod Reglami, np. Dolina ku Dziurze. Ja z psami na teren TPN nie wchodzę, zostają w pokoju w kwaterze, za to po powrocie z gór zawsze mają długi spacer zpewniony.

Posted

Tak wiem ze jest zakaz wprowadzania psów na teren parków narodowych i wynika to wprost z ustawy. Jednak myślałam ze może sa jakieś wyjątki bo niektorzy na forach piszą np o dolinie chochołowskiej ale nie popierają tego żadnym potwierdzeniem wiarygodnym. Ja nie znalazłam tez nigdzie potwierdzenia ze sa takie miejsca gdzie sa wyjątki ---jedynie ze od strony słowackiej można wchodzić z pieskami wszędzie :)
Wybieram sie do Zakopanego na 1 dzień ( mam bliziutko ) ale nie chce Nera zostawiać w domu i myślałam ze coś ciekawego zobaczy :)

• 3 weeks later...