zetka73 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Ale mnie nie interesuje paradowanie :lol: po Krupówkach tylko wypady na trasy górskie i delikatne dolinki. Jakieś przykłady ciekawych terenów ale żeby była możliwość zabrania pieska ? Quote
madziasto4 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Na terenie TPN obowiązuje zakaz wprowadzania psów. Mimo to widywałam kilkakrotnie yorki w dolinach, na szczytach :roll: prawdopodobnie przemycane za pazuchą przy wejściu do TPN. Zetka, jeśli się wybierasz w Tatry, a chcesz, żeby Ci w wyprawach towarzyszył Nero, to chyba pozostaje Ci tylko Droga pod reglami i Gubałówka. No ewentualnie po południu jakieś dolinki odchodzące od Drogi pod Reglami, np. Dolina ku Dziurze. Ja z psami na teren TPN nie wchodzę, zostają w pokoju w kwaterze, za to po powrocie z gór zawsze mają długi spacer zpewniony. Quote
zetka73 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Tak wiem ze jest zakaz wprowadzania psów na teren parków narodowych i wynika to wprost z ustawy. Jednak myślałam ze może sa jakieś wyjątki bo niektorzy na forach piszą np o dolinie chochołowskiej ale nie popierają tego żadnym potwierdzeniem wiarygodnym. Ja nie znalazłam tez nigdzie potwierdzenia ze sa takie miejsca gdzie sa wyjątki ---jedynie ze od strony słowackiej można wchodzić z pieskami wszędzie :) Wybieram sie do Zakopanego na 1 dzień ( mam bliziutko ) ale nie chce Nera zostawiać w domu i myślałam ze coś ciekawego zobaczy :) Quote
Sandra i Soul :) Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 My byliśmy w tamtym roku 2 tygodnie w Zakopanym i musieliśmy prawie wszędzie przemycać psa w plecaku czy psiej torbie ale na szczęście nikt nas nie złapał. :D:D:D I nie tylko my tak robiliśmy - hihihi :D Quote
zetka73 Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 To nie mów głośno :) bo przeciwnicy łamania praw i przepisów wkroczą :):lol: Quote
tigrunia Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Można zawsze wziąść psa w kontenerek i nosić - nie powinni się przyczepić tylko dla psa to żadna przyjemność :cool1: Quote
zetka73 Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Takie coś oczywiście z przyczyn naturalnych nie wchodzi w grę :) Wiemy już ze TPN odpada całkowicie -- niestety Quote
Recommended Posts