Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do wszystkich piszących do mnie. Wczoraj jedna Pani zarezerwowała to zwolnione miejsce.Zapraszam na wyjazd z nami do Mołdawii w pażdzierniku...
Pozdrawiam:)

Posted

Mam prosbe, do tych, co byli w Moldawii. Czy ktos moze mi polecic najlepsza droge do Kiszyniowa przez Slowacje/Wegry/Rumunie?

Mam nadzieje, ze ktos z forum jechal autem podobna trasa...

Posted

pawelg napisał(a):
Mam prosbe, do tych, co byli w Moldawii. Czy ktos moze mi polecic najlepsza droge do Kiszyniowa przez Slowacje/Wegry/Rumunie?
Mam nadzieje, ze ktos z forum jechal autem podobna trasa...

Myślę,że to się nie opłaca. Drogi i tam, i tam są kiepskie, na Ukrainie może nawet trochę lepsze, a droga dużo krótsza i paliwo wyjdzie taniej. Radziłabym po prostu skontaktować się z Krzyśkiem i jechać razem. W marcu jechaliśmy dwoma busami i było fajnie! ;)

Posted

nie, dróg takich jak na Ukrainie to ze świecą szukać (duzo jeżdżę po swiecie i znam trochę te zagadnienia).
Najprostsza droga jest przez Ukrainę. tyle, że spać się podczas jazdy nie da :)

Posted

Jak sie zna droge i jezyk, to jest fajnie ;) ja nie znam drogi, ani jezyka. Chociaz dogadac, to bym sie dogadal.

Jade przez Rumunie. Jest roznica 180 km :) wiec tragedii nie ma. Poza tym, kolejna roznica jest taka, ze Rumunia jest w UE :)

Na Ukrainie najbardziej sie boje licznych kontroli przez policje i stania na granicy.

Wyjezdzamy dzis o 18, aby spokojnie dojechac do hotelu. Oby droga przez Slowacje byla przejezdna. Tam to teraz maja horror :(

Posted

[quote name='pawelg']Jak sie zna droge i jezyk, to jest fajnie ;) ja nie znam drogi, ani jezyka. Chociaz dogadac, to bym sie dogadal.

Jade przez Rumunie. Jest roznica 180 km :)

ja jechałam przez Ukrainę, więc nie pomogę, ale spróbuj skontaktować się z Kaśką
http://manteufel.kylos.pl/nowiny.html - swego czasu jechała przez Rumunię.
Z tego co pamietam, to niezbyt zadowolona była z takiego wyboru, ale od tamtego czasu wiele mogło się zmienić.
Napewno zmieniły się drogi w RO - na lepsze!

Posted

Za nami pierwszy dzien wystaw w Moldawii. Prawie wszystkim Polakom udalo sie cos wywalczyc ;)

Zrobilem tez duzo zdjec (slabe swiatlo jest na halach), moze sie cos uda wybrac i wstawic do galerii ;)

Jutro dzien prawdy ;) drugi CACIB i CAC Czarnogory.

Trzymajcie kciuki!

Posted

Juz jestesmy po wystawie.

Wystawa odbywala sie w halach targowych. Byla na ok. 280 psow (najwieksza ok. 280, najmniejsza ok. 160). Lacznie wczoraj i dzis odbyly sie cztery wystawy (2xCACIB, 2xCAC).

Z Polski bylo lacznie 9 osob, chociaz w katalogu naliczylismy ich 11. Wszyscy Polacy ugrali to, co chcieli. Nam rowniez sie udalo ;) Nasza Celinka zostala Championem Moldawii i Czarnogory. Jako ze jest jeszcze za mloda, aby miec Championa Polski, to musielismy wszystko wygrac, by ugrac te dwa championaty ;)

Do tego, w Kiszyniowie odebralismy nasz nowy nabytek, Jazza ;) Jazz to Bedlington terrier po znakomitych rodzicach (zwyciezcach swiata). Byly to jego pierwsze wystawy. Jazzowi udalo sie wywalczyc 4xBest puppy i na ostatniej wystawie - CAC Montenegro, Jazz stanal na podium BIS puppy. Lacznie Polacy byli trzy razy na podium (BOG/BIS).

W tej chwili wrzucam zdjecia na serwer. Jak juz sie wszystko doda, to podam wam bezposredniego linka ;)

Pozdrowienia dla wszystkich Polakow z Dogomanii, ktorych spotkalem w Kiszyniowie ;)

Posted

W kierunku Moldawii, jak jechalem przez polnocne gory, to byl horror. 200 km jechalem az 6h! Ciagle zakrety, dziury, etc. Jak wracalem, inna trasa (polecona przez kolege z Moldawii), to droga byla b. przyjemna ;)

Posted

Muszę przyznać ,że drogi na UA są dużo lepsze niż w marcu gdy jechaliśmy....
Nawierzchnia połatana tylko co prawda ale dzięki temu nie trzeba było hamować przed wielką dziurą która pojawiała się nagle. Można było jechać stałą prędkością:multi:
Milicji też o dziwo prawie w ogóle
Z wystawy prawie wszyscy wrócili zadowoleni z nowymi championami:multi:
Organizacja wystawy bardzo dobra nasi mogliby się od nich uczyć...
Niestety były jakieś zwady z sędziami /w labradorach namieszał sędzia z Rumunii:angryy:/
Pozdrowienia dla "pawelg" bardzo miło było Was poznać. Macie ładne psiaki....;)