krzysio Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 Zwolniło się u mnie w busie jedno miejsce na wyjazd do Moldawii. Jeżeli ktoś chce dołączyć do 8 osobowej grupy to zapraszam . Pozdrawiam :) krzysio40@op.pl Quote
krzysio Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 Do wszystkich piszących do mnie. Wczoraj jedna Pani zarezerwowała to zwolnione miejsce.Zapraszam na wyjazd z nami do Mołdawii w pażdzierniku... Pozdrawiam:) Quote
Darianna Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 Jak koś jeszcze szuka to u Krzysia się zwolniło jedno na czerwcowy wypad ;) Quote
krzysio Posted May 29, 2011 Author Posted May 29, 2011 Szkoda Darianna ,że Twojemu wypadło akurat krycie w tym czasie.... Potwierdzam jedno miejsce u nas w takim razie jeszcze jest :) Jeżeli ktoś chętny to zapraszamy.... krzysio40@op.pl Quote
pawelg Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Mam prosbe, do tych, co byli w Moldawii. Czy ktos moze mi polecic najlepsza droge do Kiszyniowa przez Slowacje/Wegry/Rumunie? Mam nadzieje, ze ktos z forum jechal autem podobna trasa... Quote
gorwin Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 pawelg napisał(a):Mam prosbe, do tych, co byli w Moldawii. Czy ktos moze mi polecic najlepsza droge do Kiszyniowa przez Slowacje/Wegry/Rumunie? Mam nadzieje, ze ktos z forum jechal autem podobna trasa... Myślę,że to się nie opłaca. Drogi i tam, i tam są kiepskie, na Ukrainie może nawet trochę lepsze, a droga dużo krótsza i paliwo wyjdzie taniej. Radziłabym po prostu skontaktować się z Krzyśkiem i jechać razem. W marcu jechaliśmy dwoma busami i było fajnie! ;) Quote
panbazyl Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 nie, dróg takich jak na Ukrainie to ze świecą szukać (duzo jeżdżę po swiecie i znam trochę te zagadnienia). Najprostsza droga jest przez Ukrainę. tyle, że spać się podczas jazdy nie da :) Quote
pawelg Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Jak sie zna droge i jezyk, to jest fajnie ;) ja nie znam drogi, ani jezyka. Chociaz dogadac, to bym sie dogadal. Jade przez Rumunie. Jest roznica 180 km :) wiec tragedii nie ma. Poza tym, kolejna roznica jest taka, ze Rumunia jest w UE :) Na Ukrainie najbardziej sie boje licznych kontroli przez policje i stania na granicy. Wyjezdzamy dzis o 18, aby spokojnie dojechac do hotelu. Oby droga przez Slowacje byla przejezdna. Tam to teraz maja horror :( Quote
narisowa Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 [quote name='pawelg']Jak sie zna droge i jezyk, to jest fajnie ;) ja nie znam drogi, ani jezyka. Chociaz dogadac, to bym sie dogadal. Jade przez Rumunie. Jest roznica 180 km :) ja jechałam przez Ukrainę, więc nie pomogę, ale spróbuj skontaktować się z Kaśką http://manteufel.kylos.pl/nowiny.html - swego czasu jechała przez Rumunię. Z tego co pamietam, to niezbyt zadowolona była z takiego wyboru, ale od tamtego czasu wiele mogło się zmienić. Napewno zmieniły się drogi w RO - na lepsze! Quote
pawelg Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Za nami pierwszy dzien wystaw w Moldawii. Prawie wszystkim Polakom udalo sie cos wywalczyc ;) Zrobilem tez duzo zdjec (slabe swiatlo jest na halach), moze sie cos uda wybrac i wstawic do galerii ;) Jutro dzien prawdy ;) drugi CACIB i CAC Czarnogory. Trzymajcie kciuki! Quote
pawelg Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Juz jestesmy po wystawie. Wystawa odbywala sie w halach targowych. Byla na ok. 280 psow (najwieksza ok. 280, najmniejsza ok. 160). Lacznie wczoraj i dzis odbyly sie cztery wystawy (2xCACIB, 2xCAC). Z Polski bylo lacznie 9 osob, chociaz w katalogu naliczylismy ich 11. Wszyscy Polacy ugrali to, co chcieli. Nam rowniez sie udalo ;) Nasza Celinka zostala Championem Moldawii i Czarnogory. Jako ze jest jeszcze za mloda, aby miec Championa Polski, to musielismy wszystko wygrac, by ugrac te dwa championaty ;) Do tego, w Kiszyniowie odebralismy nasz nowy nabytek, Jazza ;) Jazz to Bedlington terrier po znakomitych rodzicach (zwyciezcach swiata). Byly to jego pierwsze wystawy. Jazzowi udalo sie wywalczyc 4xBest puppy i na ostatniej wystawie - CAC Montenegro, Jazz stanal na podium BIS puppy. Lacznie Polacy byli trzy razy na podium (BOG/BIS). W tej chwili wrzucam zdjecia na serwer. Jak juz sie wszystko doda, to podam wam bezposredniego linka ;) Pozdrowienia dla wszystkich Polakow z Dogomanii, ktorych spotkalem w Kiszyniowie ;) Quote
pawelg Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Oto link do zdjęć: http://pies.tv/index/movie/id/118/moldawia-kiszyniow-11-12-2011-2xcacib-1xcac-md-1xcac-mne.html Miłego oglądania ;) Quote
panbazyl Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 a mnie interesuje jak tam droga co jechałes - jaka była? Quote
pawelg Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 W kierunku Moldawii, jak jechalem przez polnocne gory, to byl horror. 200 km jechalem az 6h! Ciagle zakrety, dziury, etc. Jak wracalem, inna trasa (polecona przez kolege z Moldawii), to droga byla b. przyjemna ;) Quote
krzysio Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 Muszę przyznać ,że drogi na UA są dużo lepsze niż w marcu gdy jechaliśmy.... Nawierzchnia połatana tylko co prawda ale dzięki temu nie trzeba było hamować przed wielką dziurą która pojawiała się nagle. Można było jechać stałą prędkością:multi: Milicji też o dziwo prawie w ogóle Z wystawy prawie wszyscy wrócili zadowoleni z nowymi championami:multi: Organizacja wystawy bardzo dobra nasi mogliby się od nich uczyć... Niestety były jakieś zwady z sędziami /w labradorach namieszał sędzia z Rumunii:angryy:/ Pozdrowienia dla "pawelg" bardzo miło było Was poznać. Macie ładne psiaki....;) Quote
Recommended Posts