Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam, w schronisku w Karwicach przebywa obecnie ok 100 psów, wrzucam filmik, może ktoś się którymś zainteresuje...

http://www.youtube.com/watch?v=ET9-DZ1hHvI

Ja mogę wypowiedzieć się na temat Kudłaczka ( tak go kiedyś nazwałam), widać go na filmie ok 6:10 (na budzie). Błąkał się od dłuższego czasu po okolicy, a ostatnio zniknął, okazało się, że siedzi w schronie. Bardzo przyjazny piesek, niekonfliktowy, mogłam z nim robić co chciałam :)

Mam nadzieję, że będzie jakiś odzew...

• 2 weeks later...
Posted

nika28 napisał(a):
Śliczny psiaczek :)

Ma jakieś ogłoszenia ?

Niestety nie ma się tym kto zająć, schronisko także nie posiada strony internetowej :(

Posted

nika28 napisał(a):
Mogłabym zrobić kilka ogłoszeń, psiak jest śliczny i pewnie szybko znalazłby domek.

Tylko do tego potrzebne są jakieś ładne zdjęcia...

Super, kochana jesteś! Postaram się jutro lub w poniedziałek pojechać ze znajomym weterynarzem do schroniska i porobić parę zdjęć. Może jeszcze jakieś perełki się znajdą do ratowania :)

Posted

nika28 napisał(a):
To czekam :)

Porób zdjęcia jeszcze jakimś innym psiakom, też je trochę poogłaszam, może znajdą domki :)

Zrobisz wielką przysługę, bo schronisko jest mało ogłaszane, a na tym filmiku widać naprawdę fajne i zadbane psiaki :)
A ja na takich rzeczach za bardzo się nie znam i czasu brak...Ale postaram się zrobić co w mojej mocy żeby pomóc. Dzięki za zainteresowanie :)

Posted

Jestem mega wściekła. Pan pilnujący schroniska powiedział, że nie można robić zdjęć, bo podobno były ostatnio jakieś panie, które miały jakieś straszne problemy co do warunków, stanu psów itp. I że zdjęcia mogłyby tylko zaszkodzić, gdyby jakiś nadgorliwy człowiek się czegoś uczepił. Tłumaczenia, że przecież chcę pomóc, a nie zaszkodzić nie pomogły. Nie wiem o co tam mogły się uczepić, warunki dobre, psy najedzone, zaszczepione i odrobaczone.... :shake:
Będę w tym tyg dzwonić do kierownika, spotkam się z nim i poproszę, powinien się zgodzić. W sumie tamten człowiek bez zgody kierownika też może nie mógł się zgodzić. Będę dobrej myśli. Ale Kudłaczka niestety nie widziałam, może się schował, albo został już oddany...

Posted

Kurcze :(

A nie można poprosić żeby wyprowadził psiaka na chwilę z boksu przed schronisko ?

Bez zdjęć i ogłoszeń te psiaki mają małe szanse na adopcję :(