Jump to content
Dogomania

Grzywacze chinskie -RESURUSS- oraz reszta rodzinki zapraszaja do galerii

Recommended Posts

Posted

flashka-g napisał(a):
Dominika a ja myslalam ze w Niemczech to wszyscy do przodu..a tu prosze palettą farbują? przeciez wszyscy wiesza ze to najwieksze G....:lol:
Żałosne:lol: :lol: :lol:

Rozpowiadanie takich pierdół to pomówienie...ale pewnie tego tez nie zrozumiesz:) ale jeszcze bardziej rozjaśniaj swój blond i szare komórki- bez obrazy blondyneczki:lol: a moze chcesz troche tandetnej tej paletty co Ania do Bułki używa:cool3: :cool3: :cool3: :lol:

no no...tobie jeszcze daleka droga...oj daleka:lol:

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

DOMINIKA napisał(a):
nie uzywam farb:shake: ale ty uzywasz tej wlasnie :evil_lol: palletki:lol:
Jak tu milo.....a ja mialam sobie isc...jak taka jatka to w zyciu nie pojde:diabloti:
jak po niemiecku cos kumasz to prosze oto wyniki z europejskiej wystawy w dortmundzie

Chinese Crested Dog

Best of Breed (BOB)
Hundename: Tiffany von Shinbashi
Besitzer: Kruse Janina
Land: Deutschland

VDH-Europajugendsieger 2006
Hundename: Taijan Dreamer Exhibitionist
Besitzer: Schäfer Sascha u. Kober, Sascha u. Simons, Corrie

VDH-Europajugendsiegerin 2006
Hundename: Peppermint Sweet von Shinbashi
Besitzer: Demski Annerose

VDH-Europasieger 2006
Hundename: Magic Carpet's Fishing for Compliments
Besitzer: Demski Annerose

VDH-Europasiegerin 2006
Hundename: Tiffany von Shinbashi
Besitzer: Kruse Janina

vdh-europasieger to to samo co euro winner jak rozumiesz po angielsku :roflt: :roflt: :roflt:

masakra :roflt: :roflt: :roflt:

Znam pare bardzo mądrych blondynek :)

Posted

DOMINIKA napisał(a):
Sama mam rudego psa to wiem co los...
A jaka jest roznica na farbowanej Bulce a farbowanym Elnero...chyba zadna...

Bułka farbowana??????????????????????:roll: :lol: :lol: :lol: A TO DOBRE!!!!!!!!! Potrafie rozpoznać kiedy pies jest farbowany i niestety Bułka sie nie pisze, ewidentnie NIE. Ale trzeba pare lat powystawiać, wglębic sie troszke w grooming i potem wysuwać takie zarzuty, a rzucać słowa na wiatr.

Posted

DOMINIKA co Cię tak boli ? Zazdroscisz aż tak bardzo tego psa? Ma piękny kolor! Jest tak niesamowity że aż sama spytałam czy to nie farbowane, uzyskalam odpowiedz, i wierze. Nie masz podstaw żeby się tak kurczowo trzymać swojego zdania, bo to tylko internet, tylko zdjęcie.

Posted

Dzieki Moon-Light!Ja sie nie kryje ,ze uzyłam pigmentu do tej suczki ,w koncu jest ogolnodostepny i kazdy moze sobie robic z nim co uwaza za stosowne ;) Poza tym suczka jest w oleju palmowym na zdjeciu ,a daje on efekt "mokrego włosa" a włos mokry = włos ciemniejszy.
Zreszta nawet jakby byla łysa całkowicie to by nie zmieniało faktu ,ze jest bardzo urocza panienką:loveu:

Posted

Pearl napisał(a):
Bułka farbowana??????????????????????:roll: :lol: :lol: :lol: A TO DOBRE!!!!!!!!! Potrafie rozpoznać kiedy pies jest farbowany i niestety Bułka sie nie pisze, ewidentnie NIE. Ale trzeba pare lat powystawiać, wglębic sie troszke w grooming i potem wysuwać takie zarzuty, a rzucać słowa na wiatr.

tja wystarczy ze ty sie wglebilas....ja juz pisalam ze mnie to nie jara:lol:
A BULA JEST FARBIOWANA

Posted

sh_maniak napisał(a):
vdh-europasieger to to samo co euro winner jak rozumiesz po angielsku :roflt: :roflt: :roflt:

masakra :roflt: :roflt: :roflt:

Znam pare bardzo mądrych blondynek :)

Tyle ze ja wiem co co znaczy po niemiecku po angielsku nie potrzebuje:lol:
Ty wiesz swoje ja swoje...
A BULA JEST FARBOWANA:lol:

Posted

moon_light napisał(a):
DOMINIKA co Cię tak boli ? Zazdroscisz aż tak bardzo tego psa? Ma piękny kolor! Jest tak niesamowity że aż sama spytałam czy to nie farbowane, uzyskalam odpowiedz, i wierze. Nie masz podstaw żeby się tak kurczowo trzymać swojego zdania, bo to tylko internet, tylko zdjęcie.

czy zazdroszcze....nie nie zazdroszcze....i przyznam ze jest PIEKNA....bo jest ....ale wlos ma FARBOWANY

Posted

O- widze,że troche zamieszania się zrobiło;-). Malawaszko- witaj.Nie wiem czy jest tu jeszcze Quovadis1 i Quovadis2- ja jestem trzecia - po dwóch filmowych adaptacjach wielkiego dzieła naszego pisarza;-).
Jestem zdziwiona traktowaniem takich zabiegów pielęgnacyjnych jako cos normalnego i zastanawiam się nad celowością wystaw i uczciwością wystawiających . Jak zmienianie koloru włosów psa uważa się za normalne i chwalebne to- sorry- dziękuję. Myślałm,że da to cos do myslenia a znalazłam tu poklask albo wręcz aplauz dla „podrasownia”. Wmawiac,że to wynik karotenu, alg lub pigmentu to można dzieciom :cool3: - pigmenty służą do wzmocnienia intensywności i blasku włosów a uzyskanie intensywności marchewki na blond włosach ( a już łapki i ogonek to biją rekordy przyswajalności karotenu, zbawiennego wpływu alg i intensyfikacji pigmentu )- to już nie intensyfikacja- to mistyfikacja :cool1: . Jestem ciekawa co powiedziałby sedzia wiedząc jak cudownej przemiany dokonano na psiaku:-o no cóż –cuda się zdarzają w pieleszach domowych a na cud na ringu to chyba nie ma co liczyć:shake: chyba,że pigment zostanie na rękach sędziego:lol: . I proszę nie insynuować zazdrości- padło tu już takie stwierdzenie- akurat nie mam czego , bo zdobywanie czegokolwiek niezbyt uczciwa droga nie jest dobrym powodem do zazdrości. Za słaba ta suczka ? – jest koniecznośc zwrócenia uwagi na nia oryginalnym kolorkiem? To może za mało wiary w zalety suni, a może dążność do celu za wszelka cenę? Jest duuuzo pieknych psów i jak by tak każdego zazdrościc to można się ciężko pochorowac;-) A zabrać głos zabrałam tutaj bo tutaj są zdjęcia i odsyłanie na jakies inne tematy chyba nie są najlepszym pomysłem- a może jednak dobrym:evil_lol: - świetny temat do uzyskania opinii innych forumowiczów:p . Doskonały temat do dyskusji w szerszym niż tutaj gronie.
No i nie wiedziałam ,że tutaj jest wstęp dozwolony tylko dla wtajemniczonych- jeżeli tak to proponuję wymieniac się zdjęciami i poglądami za pomoca narzędzia internetowego zwanego „mail”- wtedy zniknie narażenie na wizyty „nieproszonych gości zatruwających swoimi uwagami przemiłą atmosferę”.
A teraz cos miłego- specjalnie dla autorki topiku- zdjęcia są naprawde śliczne- można pooglądać i popodziwiać- gratuluje ujęć i „zatrzymania w kadrze „ urody psiaków- i pisze to bez ironii i przekąsu. Wrażenie zepsuło jednak zamieszczenie kontrowersyjnych zdjęć- bo moim zdaniem naprawdę nie ma czym się chwalić:shake: .
A czy ta płaszczowa sunia jest farbowana czy nie jest – to już sprawa sumienia właścicielki.
Sorki za zakłócenie atmosferki- zostawiam ta piekną, skąd inąd, galerie w spokoju . Zagladac będe bez dyskutowania ale po to tylko aby obejrzec psiaki- acha- życze uczciwie zdobytych laurów na wystawach:lol:

Posted

Chcialam zwrocic uwage wszystkim dyskutantom, ze galeria nie jest miejscem gdzie dokonujemy sadow i rozliczen.
Zjadliwe, wulgarne uwagi rowniez nie maja prawa bytu, zarowno tu jak i na calej Dogomanii.
Jesli mamy do kogos zarzuty piszmy na priva lub zalozmy topik w stosownym dziale.

Posted

No coz ....czasem nawet sie człowiek nie spodziewa ,ilez mozna wyciagnac z ludzi dzieki jednemu programowi graficznemu :lol: .....Coz mogłam to napisac wtedy kiedy wklejałam zdjecia ,ale dyskusja rozwinęła sie tak interesujaco ,ze postanowiłam zaczekac.
Zdjecia wyszły jakie wyszły,fakt rude jak cholera - ale widac to dla niektorych jest dobry powod zeby mozna na kogos naskoczyc.Poprostu "polaczkowo".Moze nawet i dobrze ,bo juz wiem kogo unikac :evil_lol:
Suszi ma włos oczywiscie myty w szamponie dla rudzielcow - jest moze ton mocniejszy.

No ale dzieki temu dowiedzialam sie ze jestem oszustem,ba nawet ktos mnie podpiał pod rozmnazacza - ze kryje byle co :roll: i gdzie popadnie - no super 3 krycia na dwa psy na rok to mega liczba.Brawo.Poprostu brawo

Posted

Wiesz ...jako samotna matka siedze i zawijam te włosy w sreberka :evil_lol:
Kiedys juz ktos mial podobny problem na dogo z mieszaniem farb ;)
Ilez sie mozna o ludziach dowiedziec ,haha,no prosze.......
I to o takich ,ktorych szanowałam .........a ile o sobie sie dowiedzialam.....WoW....rozmnazam Harego urodzily sie 3 mioty - to naprawde rekord :crazyeye: kurcze oby wszyskie psy kryły tak malo jak moj ;)