koosiek Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 Ew. jeśli jest ktoś gotów przejąć opiekę nad Smokiem tymczasowo, na czas szukania mu miejsca w jakimś innym, dobrym hotelu - jestem za. Quote
Argun Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 koosiek napisał(a):Ew. jeśli jest ktoś gotów przejąć opiekę nad Smokiem tymczasowo, na czas szukania mu miejsca w jakimś innym, dobrym hotelu - jestem za. :roll: W moim rozumieniu tekstu: znajdźcie mu inny hotel, ale ja nadal będę osobą za niego odpowiedzialną Wklejam na prośbę hotelu Z uwagi na stanowisko Koosiek oczekuję odbioru psa do niedzieli 26.06.2011 do godziny 20:00. Informuję, iż w dniu odbioru psa powinna być przygotowana do rozliczenia z hotelem. Kwota do rozliczenia na dzień 26.06.2011 to 74,92zł szczegółowe rozliczenie: Ustalony koszt hotelu za okres 30 dni - 400zł Ustalony koszt karmy - 105zł Ustalony dobowy koszt pobytu: 400/30 = 13,33zł Data przyjęcia Smoka - 05.06.2011 Data odbioru Smoka - 26.06.2011 Ilość dni pobytu - 21 22 x 13,33zł = 293,26zł 2793,26 (pobyt) + 105zł (karma) = 398,26 otrzymałam: 200zł w dniu przyjęcia psa 100zł na poczet karmy 398,26zł - 300zł = 98,26 Nadpłata Cosmo 23,34zł (350zł/m-c = 11,67/dzień - 2 dni nadpłaty) 98,26zł - 23,34zł = 74,92zł Katarzyna Quote
koosiek Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 Znajdźcie? Miejsca dla Smoka szukam od środy, ma nikogo tego nie przerzucam. Niestety hotele są teraz pełne - taki okres - więc trochę to trwa. Dlaczego karma jest teraz liczona po 105 zł, jeśli miała kosztować 95 zł? Quote
Argun Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 95zł to koszt 15kg karmy dla szczeniąt karma dla psów dorosłych to 105zł za 20kg Quote
Selenga Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Argun napisał(a): W moim odczuciu powinnaś: - zrzec się opieki nad częścią psów na rzecz osób bardziej doświadczonych, lepiej zorganizowanych i skupić się na pomocy im w inny, bardziej odpowiedni dla Ciebie sposób - pod żadnym pozorem nie brać pod opiekę nowych - przyjąć sobie nieprzekraczalne maksimum (np 3 sztuk jednocześnie) i dopiero po ich wyadoptowaniu brać pod opiekę nowe - przekazać Smoka innej osobie, by bez potrzeby nie zmieniał otoczenia, w którym już się odnalazł i nie robić psu wody z mózgu tylko dlatego, że nie jesteś w stanie przyznać się do błędu ........... Upierając się przy opiece nad Smokiem robisz krok w tył Czy ja dobrze Cię zrozumiałam? Chcesz przejąć opiekę nad Smokiem? Czy to tak tylko "weźmy się i zróbcie"? Bo generalnie to udzielanie rad nic nie kosztuje i hasło "przekazać Smoka innej osobie" dobrze brzmi. Tylko znasz może osobę jakąś której można by było Smoka przekazać? Jest bardzo prawdopodobne, że koosiek przeceniła swoje siły i możliwości, ale co takie dobre rady zmienią? Podejmiesz się przejęcia opieki nad Smokiem? Quote
Argun Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Aktualnie posiadam 5 psów pod opieką, więc z przykrością muszę odmówić Quote
Argun Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 wklejam na prośbę hotelu: Smok został odebrany przez Koosiek. Uregulowano płatność i odebrano fanty. Nie wiem gdzie zostanie przeniesiony Katarzyna Quote
koosiek Posted June 26, 2011 Author Posted June 26, 2011 Argun napisał(a):Aktualnie posiadam 5 psów pod opieką, więc z przykrością muszę odmówić A no właśnie. Klepać w klawiaturę i wypisywać mądrości jest łatwo... Chyba z jednym wyjątkiem każdy pies, którym się zajmowałam miał założony wątek nim trafił do hotelu/DT. Każdego z nich mógł wziąć na siebie ktokolwiek inny. Część z nich zanim się o nich dowiedziałam była zgłaszana schroniskom/fundacjom. Ostatecznie wylądowały na mojej głowie, bo nikt inny ich nie chciał. Tak samo u Smoka, tyle było pisania, że może ktoś by go przejął - super, tylko jakoś nie widzę żadnego chętnego. Nawet na kilka dni nikt nie chciał go przejąć. Z tego też powodu, ponieważ dzisiaj mijał ostateczny termin zabrania Smoczydła, trafił do hotelu w Piasecznie. Jest to hotel współpracujący z fundacją Przytul Psa, prowadzący jest też zdaje się znajomym Jamora, więc miejsce sprawdzone. Niestety jest to miejsce awaryjne, bo po pierwsze od drugiego lipca kojce są zarezerwowane, po drugie jest to hotel komercyjny, gdzie cena za dobę wynosi 30 zł. W dogomaniackich hotelach miejsc nie ma, hotel spoza dogo, do którego pisałam, też ma komplet. Dostałam jeszcze stamtąd namiar na jeszcze jedno miejsce, jutro tam przedzwonię - ale na tą chwilę Smoku wciąż szuka sprawdzonego hotelu lub DT - nawet płatnego, bo jeśli i tak płacę za kojec, to równie dobrze mogę tą samą kasę wydać na zapewnienie Smokowi warunków domowych. Z innej beczki: jutro uzupełnię rozliczenie Smoka. Kupiłam mu dzisiaj tabletki na kolejne pięć dni, dostałam też receptę na tańszy lek, jeśli mam jeszcze cokolwiek na koncie, jutro go wykupię. Smoku wyraźnie lepiej teraz chodzi, chociaż tył nadal jest bolesny. Quote
malvaaa Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 a myslicie ze by sie odnalazl w domowych warunkach? kurcze ja nie znam zadnego hotelu :( Quote
ludwa Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 malvaaa napisał(a):a myslicie ze by sie odnalazl w domowych warunkach? kurcze ja nie znam zadnego hotelu :( Psy zadziwiająco dobrze się odnajdują:) Ja się bałąm, że Rudy będzie jakieś szopki odstawiał a się okazał idelanie domowym psem:) Tutaj też tak moze być:) Quote
koosiek Posted June 26, 2011 Author Posted June 26, 2011 Jak dla mnie to jest pies kanapowy :) Żałujcie, że nie widziałyście, jak się rozpycha na siedzeniu w samochodzie :D Najbardziej boję się, czy zachowywałby czystość, ale poza tym myślę, że nie byłoby z nim problemów - on w każdym nowym miejscu szuka sobie jakiegoś spokojnego kąta i tam się układa. Quote
Argun Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Zaczynasz mnie irytować: koosiek napisał(a):... Tak samo u Smoka, tyle było pisania, że może ktoś by go przejął - super, tylko jakoś nie widzę żadnego chętnego. Nawet na kilka dni nikt nie chciał go przejąć. koosiek napisał(a):Hmm, myślę, że przejmowanie Smoka nie jest konieczne, bo jedyne, czego w tej chwili potrzeba, to wsparcie finansowe, bazarkowe - a tak wspomóc można psa bez brania go na siebie. Jeżeli ktoś jest chętny na branie na siebie psa, to mam ślicznego, młodego malucha, który od kilku miesięcy koczuje pod zamkniętym schroniskiem, bo nie mam za co go stamtąd zabrać. Za co dostaję opieprz na dogo i poza, jak mogłam wziąć dwa, a trzeciego zostawić... Wyraźnie zaznaczyłaś, że Twoim zdaniem nie ma potrzeby przekazywać go pod opiekę innej osoby Quote
koosiek Posted June 26, 2011 Author Posted June 26, 2011 Argun napisał(a):Wyraźnie zaznaczyłaś, że Twoim zdaniem nie ma potrzeby przekazywać go pod opiekę innej osoby Zanim to napisałam grona chętnych też nie zauważyłam. Ponadto zaznaczyłam, że mogę przekazać go na czas szukania innego hotelu - też nie było chętnego. Zaczynasz mnie irytować:I nawzajem :p Pies nie jest już w Wilanowie, temat poprzedniego hotelu zakończony, twoja dalsza obecność na tym wątku nie ma już żadnego uzasadnienia. Możesz go spokojnie opuścić i nie psuć sobie nerwów dyskusjami z moją irytującą osobą. Chyba, że chcesz jakoś realnie pomóc temu psu. Quote
Argun Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Umieszczając posta podnoszę wątek, a to też forma pomocy. Sorry, ale nie masz podstaw do tego, by mnie rozliczać z pomocy psom, bo te które przebywają u mnie nie są (w przeciwieństwie do tych pod Twoją opieką) finansowane przez darczyńców. To, że moja obecność na wątku jest Ci nie na rękę było do przewidzenia, ale nikomu nie ubliżam, piszę na temat, w związku z powyższym nie masz podstaw do wypraszania mnie z wątku. Jak najbardziej jestem zainteresowany "realną" pomocą Smokowi, ale pozwól, że sam zdecyduję kiedy i w jakiej formie tej pomocy udzielę Quote
koosiek Posted June 26, 2011 Author Posted June 26, 2011 Ależ ja ani słowem nie wspomniałam o twoich psach ani o tym, czy i jak pomagasz. Nie mam zwyczaju wypowiadać się na temat osób, których osobiście nie znam, nie mierz wszystkich swoją miarą :p Cały czas piszę na tym wątku o tym jednym, konkretnym psie. "Podnoszenie wątku" w takiej formie, jaką ty uskuteczniasz, w niczym mu nie pomoże, wręcz przeciwnie. Quote
Argun Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 ok - poddaję się życzę powodzenia zarówno ze Smokiem jak i innymi podopiecznymi - serio serio Quote
koosiek Posted June 26, 2011 Author Posted June 26, 2011 Zapraszam na bazarek z bardzo fajnymi kolczykami i klipsami - część dochodu idzie na Smoka: http://www.dogomania.pl/threads/210166 Quote
koosiek Posted June 27, 2011 Author Posted June 27, 2011 koosiek napisał(a):Dostałam jeszcze stamtąd namiar na jeszcze jedno miejsce, jutro tam przedzwonię Tutaj też nie ma miejsc. Dostałam jeszcze nr do Gajowej, ale tam też lada dzień jakiś pies przyjedzie... Quote
Szarotka Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Jestem ciekawa co dalej bedzie ze Smokiem .......... Quote
megi_winters Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 co ze Smokiem? jest jakaolwiek opcja dla niego??? co z nim będzie :( Quote
koosiek Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 Na razie nie ma nic, coraz bardziej się martwię - gdzie zdzwonię, tam mają komplet... Quote
Recommended Posts