Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

19 listopada Malwinka pojechała do ds do Sosnowca.
Zamieszkała z samotnie mieszkającym panem oraz kotem w wieżowcu.
Pan od zawsze miał zwierzęta, niedawno po nieudanej walce z nowotworem odeszła jego sunia.
Kciuki są bardzo potrzebne!

Malwinka od 29 kwietnia przebywała w hoteliku u Kasi Przystał w Kobiernicach.

mieszkała razem ze swoją koleżanką ze schroniska - Lizą oraz kilkoma innymi psiakami u Kasi. Hotelik jest domowy. Psiaki mają do swojej dyspozycji podwórko oraz piękną i spokojną okolicę wokół domu.

banerek dla Malwinki

deklaracje stałe:

bjuta 10zł
syla 10zł
viola88 20zł
paulinken 10zl
panca 20zł
katekermit 15zł
Ewa L z FB 20zł
razem: 105zł
brakuje: 245zł

wpłaty jednorazowe:
sponsor z FB 100zł
secia 50zł
Emma53 20zł
cicha1977 20zł
razem: 190zł

wpłaty na hotelik (kwiecien/maj):
bjuta 100zł
santino 10zł
3zł pozostało z opłat po Paulince
Kasia z FB 15zł
paulinken 10zł
syla 10zł
panca 20zł
viola88 20zł
kmurdz 150zł
razem: 338zł

wpłaty na hotelik (czerwiec)
Kasia z FB 15zł
paulinken 10zł
panca 20zł
syla 10zł
viola88 20zł
kmurdz 200zł
si_bcw z bazarku 61,10
razem: 336,10zł

wpłaty na hotelik (lipiec)
bjuta 10zł
paulinken 10zł
Syla 20zł (za VII i VIII)
viola88 20zł
Kasia z FB 15zł
panca 20zł
kmurdz 140zł
razem: 235zł

wpłaty na hotelik (sierpień)
Bjuta 10zl
bazarek si_bcw 30zł
Kasia z FB 15zł
paulinken 10zł
panca 20zł
kmurdz 240zł
razem: 325zł

wpłaty na hotelik (wrzesień)
Bjuta 20zł
Kasia z FB 15zł
si_bcw 100zł
viola88 20zł
Paulinken 10zł
panca 20zł
kmurdz 160zł
syla 10zł
razem: 355zł

wpłaty w październiku:
z bazarku martka1982 32zł
Paulinken 10zł
Ren 50zł
Viola88 60,37 (za 3 miesiące)
syla 10zł
panca 20zł
kmurdz 200zł
razem: 382,37

listopad:
Bjuta 10zł
katekermit 15zł
Ewa J z FB 20zł
Syla 10zl
Paulinken 10zł
razem:65zł

grudzień:
z bazarku martka1982 72zł

wpływy na koncie Malwinki:
2298,47zł

wydatki:
krople przeciw kleszczom 19zł (1.05)
dt 29.04-29.05 350zł
dt 29.05-29.06 350zł
dt 29.06 - 29.07 350zł
dt 29.07 -29.08 350zł
dt 29.08 - 29.09 350zł
dt 29.09-29.10 350zł
dt 29.10 - 19.11 160zł
szelki 20zł

zostało:
0zl

Nie pytajcie dlaczego tak długo tutaj jestem.....
Nie pytajcie jak wytrzymałam 10 lat w tym miejscu......
Nie pytajcie czy będę potrafiła żyć gdzie indziej!
Po prostu dajcie mi szansę! Chcę poznać co to znaczy być kochaną!

Malwinka trafiła do schroniska w Koninie w 2000 roku jako miesięczne szczenię!!!
Przeżyła tu całe swoje życie, psy przychodziły i odchodziły a ona była....

Malwina jest nieufna, ale nie okazuje żadnej agresji. Boi się świata poza schroniskiem ale zdjęcia poniżej ukazują,że nie jest niemożliwe aby go nie opuszczała. Ta bardzo spokojna, wierna suczka pozwoli ze sobą zrobić wszystko, choć kosztuje ją to dużo stresu. Ma już 10 lat ale jest w świetnej formie. Ma 40 cm w kłębie, akceptuje koty a z racji,iż agresji w niej nie ma żadnej z pewnością także dla dzieci byłaby odpowiednią towarzyszką. Dogaduje się również z innymi psami, próbuje swoich sił na smyczy i liczy dni do.....co będzie pierwsze? od dziesięciu lat wyczekiwany dom czy śmierć?

Bardzo proszę o pomoc dla tej suczki!

Wieści z dt:
W domu jest bardzo grzeczna, zachowuje czystość, nie niszczy.
Sunia robi delikatne postępy. Już nie szarpie się na smyczy ale nadal ucieka przed zapięciem. Natomiast pięknie chodzi puszczona na lince. Trzyma się blisko i przychodzi na zawołanie. Widać, że ogromną radość sprawiają jej spacery, wąchanie zapachów...
nawet głaskanie i przytulanie zaczyna sie jej podobać

Zdjęcia z dt w poście nr 199 na stronie 8

fotki z dt

Wierszyk o Malwince

Piękna Malwina w schronisku czeka
i co dzień szuka swego człowieka.
Tak dużo przeszła, tak smutków wiele
że w końcu musi stać się weselej!
Nie można przecież przez dziesięć lat
przez kraty tylko patrzeć na świat!

Malwinka w albumie naszych psiaków na FB:http://www.facebook.com/album.php?ai...=1584047806555

Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Koninie
ul.Gajowa 7a
63-510 Konin
63 243 80 38
Marta 604 104 672
schroniskokonin@poczta.onet.pl

• Replies 457
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sabina02 napisał(a):
Zalamujesz mnie Martka...:-(

Ja mam slabosc w szczegolnosci do suczek... :-(

Sabina! ja sama jestem załamana. u nas takich suczek jest więcej, tylko po prostu czasu mi brak,żeby wszystkie je tutaj pokazać i wyciągać do dt i żebrać, jakąś kolejność muszę zachować. help!

Posted

O mateńko! Co za cudo? Wiecie, to tylko dobrze świadczy o schronisku,że tyle lat a psina ciągle jest, nie została "wyadoptowana", jak w niektórych schronach!
Martka robi tyle wątków takich własnie schroniskowych weteranów, że jestem w szoku! Ja na tyle lat w schronie, wg. mnie Malwinka jest wyjątkowo zadbana! Patrzac na te zdjęcia, nigdy bym nie powiedziała,że to jest pies schroniskowy!
Ostatnie zdjęcie jest przecudowne! Martka! A ma psina allegro? Ogłoszenia? Banerek ładny by się przydał, tylko co, jak można mieć dwa w podpisie:(
No i FB! Koniecznie! Czy jest tu ktoś, kto umie zrobić? Czy trzeba wołać? Nie, no Malwinka musi znaleźć dom! Od szczeniaka w schronie? Nie pozwólmy by tam została do końca swoich dni!

Posted

2411magdalenka napisał(a):
zapisuję, spróbuję pomóc z ogłoszeniami.. śliczna sunia, jestem w szoku, że tyle lat ludzie przechodzili koło niej obojętnie..
NO, ja włąśnie też nie mogę przestać myśleć o Malwince! Najbardziej mnie za serce chwytają staruszki w schronach! Psy stworzone są do bycia z człowiekiem! A ta malutka istotka nawet nie wie, jak to jest! Niech żyje jak najdłużej, ale nawet jeśli,to życia jej już za dużo nie zostało:(

Posted

kazik, ona dopiero dziś zaistniała w necie, tzn nie ma żadnych ogłoszeń, zupełnie nic. fb też nie. dopiero dziś założyłam wątek
oto aktualne fotki Malwinki (sprzed kilku dni)

Posted

jakiej ona jest wielkości? na pierwszych zdjęciach wygląda na małą, na tych ostatnich na conajmniej średnią.. ile waży mniej więcej?
o kotach coś wiadomo? dzieciakach? innych psach? tzn czy toleruje ;)

ma 40cm w kłębie czyli jest średniakiem. ile waży hmm ok 15kg myślę ( mam psa identycznej wielkości, więc sobie porównuję)
na koty zostanie sprawdzona w poniedziałek, więc proszę o cierpliwość
inny psy toleruje bez problemu - żyje w grupie i jest ok. to ugodowa suczka
dzieci....często ludzie pytają nas o to ale niestety nikt z nas dzieci nie ma, więc nie jesteśmy w stanie sprawdzić. myślę jednak,że również nie powinno być problemu w tej kwestii bo Malwinka nie ma w sobie w ogóle agresji

Posted

A ja patrzę na zdjęcia malwinki i z podziwu wyjśc nie mogę! Jak ona się uchowała w schronisku?:o Jest prześliczna! Zdjęcia są profesjonalne, dobre do ogłoszeń, więc koniecznie trzeba ogłaszać psinkę! No i FB to jej pewnie ukochana delfy2000 zrobi;) Jest niezastąpiona! Wiecie co? Dobrze ogłosić i domek będzie! Tylko musi byc doświadczony bardzo i cierpliwy, bo jak ona od urodzenia w schronisku, to początki mogą nie być łatwe:( Dlatego pewnie lepiej byłoby wyciągnąć ją chiciaż na 2 miesiące do jakiegoś domkowego DT , zeby popracować. Tylko czy taki się znajdzie? No i pieniądze też potrzebne.

Posted

jakiej ona jest wielkości? na pierwszych zdjęciach wygląda na małą, na tych ostatnich na conajmniej średnią.. ile waży mniej więcej?
o kotach coś wiadomo? dzieciakach? innych psach? tzn czy toleruje ;)

Uuuu! To oczko na końcu troche mnie zaintrygowało;) Czy może masz jakąś wizję magdalenko?:)

Posted

Ale on podobna do "mojego" Pimpka.:crazyeye: I on też ma 10 lat!
Ale śliczna!
Trzeba u kogoś wyżebrać ogłoszenia a zdjęcia są rzeczywiście cudowne. Kazik ma rację. Wiem, że Ziutka robiła bazarek ogłoszeniowy niedrogo całkiem.

Posted

[quote name='DIF']Ale on podobna do "mojego" Pimpka.:crazyeye: I on też ma 10 lat!
Ale śliczna!
Trzeba u kogoś wyżebrać ogłoszenia a zdjęcia są rzeczywiście cudowne. Kazik ma rację. Wiem, że Ziutka robiła bazarek ogłoszeniowy niedrogo całkiem.Ale fajnie DIF, że jesteś z nami! Ty się na tym znasz, więc tez wspomagaj nas radami! Ziutka powiadasz robi ogłoszenia? Gdzie ten bazarek?

Posted

[quote name='kazik132']Ale fajnie DIF, że jesteś z nami! Ty się na tym znasz, więc tez wspomagaj nas radami! Ziutka powiadasz robi ogłoszenia? Gdzie ten bazarek?

TUTAJ

Tylko zakończony 5 marca. :placz:
Ale znając Ziutkę wznowi go lada chwila.;)

Posted

[quote name='DIF']TUTAJ

Tylko zakończony 5 marca. :placz:
Ale znając Ziutkę wznowi go lada chwila.;)
Wielkie dzieki DIF, to ja sobie subskrybuje temat i jak wznowi to będe miała gotowy:) Zamówimy Malwince ogłoszenia!

Posted

kazik132 napisał(a):
No i proszę! Nawet nie zdążyłam zawołać tu delfy a Ona już zrobiła FB Malwince! Bardzo dziękuję kochana Asik! Jeszcze wykupimy ogłoszenia i Malwinka będzie czekała na swoje szczęście!

Ja już zaoferowałam zrobienie gumtree dla naszych staruszków, tylko trzeba zdecydować na jakie miasto (Konina nie ma na liście, a podobno dobre rezultaty są z Krakowa) - i za wyróżnienie zapłacę Paypalem...

Posted

delfy2000 napisał(a):
Ja już zaoferowałam zrobienie gumtree dla naszych staruszków, tylko trzeba zdecydować na jakie miasto (Konina nie ma na liście, a podobno dobre rezultaty są z Krakowa) - i za wyróżnienie zapłacę Paypalem...

No i jak ja Ci się odwdzięczę? Dobra! jeszcze jednego laptopa wyłączę z obiegu jak przyjedziesz!;) Mnie się też wydaje że na Kraków będzie dobrze! tam psiaki maja duże branie:)