aga.k Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Jednak są 2 budy i 2 psy oddalone od siebie chyba o 100 metrów i o jakieś 200 metrów od domu widocznego na jednym zdjęciu. Cały czas byliśmy obserwowani przez faceta z tego domu, może to "właściciel". Zastanawiałam się tylko kiedy ktoś wyleci na nas z siekierą, bo trzeba mieć nieźle nasrane do głowy, żeby wpaść na taki pomysł... Nawet nie nazwałabym tego budami i pewnie rozleciałoby się przy lekkim kopnięciu. U tego czarnego psa widać że podłoga "budy" jest całkiem oddzielone od reszty. Ten czarny cały czas na nas szczekał niezbyt przyjaźnie a drugi chyba miał wszystko w dupie, i nas i to czego niby miał tam pilnować. Ten drugi taki trochę terierowaty, nawet nie chciało mu się szczekać. Raczej nie wyglądają na zagłodzone. One chyba pilnują jakichś sadzonek kwiatów, tak to przynajmniej wygląda. Quote
Felka z Bagien Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Ten mniej widoczny wygląda na teriera,całkiem rasowego,albo w typie. Quote
Foksia i Dżekuś Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Dziewczyny trzeba to zglosic do Krakowskiego Tozu ,oni napewno podjada i wezwa gmine .Trzba koniecznie im powiedziec dokladnie gdzie to jest ,jaka to gmina. Quote
Trisza Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Trzeba napisac do Reni , ona zna dokładną lokalizację miejsce i wie jak tam dotrzeć! Quote
tisane Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Ta bialo czarna to suczka , zobaczcie jakie ma wyciagniete sutki, nie moge zobie wybrazic ,ze ona miala tam szczenieta.. Quote
Renata N Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 tisane napisał(a):Renia działaj ,bo szkoda psiaków :sad: Wytłumaczyłam najlepiej jak umiałam, powinni trafić :lol: Quote
tisane Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 O super ,mam nadzieje ,ze uda im sie odebrac te psy.. Quote
arabiansaneta Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Tylko jeżeli one są w dobrej kondycji, mają jedzenie i picie (jeśli mają), to prawo (póki co) nie zakazuje takiego trzymania psów. Quote
Trisza Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Tak??A te budy to są dobre warunki?Mają dostać udaru mózgu na upale?Samotne na środku pola? Quote
Felka z Bagien Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Właściciel psa odpowiada za jego bezpieczeństwo i za psa.Jeśli pies "zerwie się z łańcucha" to jak właściciel zapobiegnie ewentualnemu nieszczęściu?.Budy są dziurawe,psy się mogą "zerwać" z łańcucha,jeśli jest tam suka, to przybiegną okoliczne "burki" i będzie potomstwo.Może ktoś podejść i uczynić im krzywdę.Zachowajmy zdrowy rozsądek,jaką kontrolę nad psami ma właściciel?Żadnej! I to jest argument. Quote
tisane Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Czy juz cos wiadomo w tej sprawie ,czy byla juz jakas interwencja krakowskiego Tozu?? Quote
Recommended Posts