Paulina87 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Moi sąsiedzi z kamienicy kupili szczeniaka westa, nie są to zbyt odpowiedzialni ludzie. Przedwczoraj okazało się, że szczeniaczek ma parwowirozę. Więc chcieli go uśpić bo nie stać ich na leczenie. Zgodziłam się pokryć część kosztów leczenia byleby go nie usypiali, ale i tak pilnie musi się znaleźć dla niego DT bo oni po prostu już go nie chcą dali mi 2-3 dni. Ja niestety ostatnio całymi dniami jestem poza domem i nie mogę sobie pozwolić na taką opiekę. Piesek jest silny walczy. Ma szanse na przeżycie. Na widok człowieka merda ogonkiem. Natomiast w całym poznaniu nie ma surowicy :shake:. Dostaje kroplówki. Piesek ma prawie 3 miesiące. Oni chcą się go pozbyć jak najszybciej za darmo, to ich przerosło po prostu. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Paulina87 Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Surowica załatwiona. Jutro mały ją dostanie! Dziękuję Goniu i Katebono. Quote
KateBono Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Paulina87 napisał(a):Surowica załatwiona. Jutro mały ją dostanie! Dziękuję Goniu i Katebono. Dzięki GoniP!!!!:Rose::Rose::Rose: jest surowica. Ja tylko przechowywałam ją w lodówce Quote
Evelynkaa Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Drugi west w poznaniu :( porażka...wyjdziesz maluszku z tego....cioteczki trzymają kciuki Quote
xxxx52 Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Surowice musi dostawac codziennie,tj jak kroplowki,antybiotyki. Piesku nie daj sie ,musisz byc zdrowy,cale zycie przed Toba Quote
GoniaP Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 KateBono napisał(a):Dzięki GoniP!!!!:Rose::Rose::Rose: jest surowica. Ja tylko przechowywałam ją w lodówce Gwoli ścisłości, surowica jest dzięki xxx52 i kikaka ;) Quote
Paulina87 Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 Piesek dostał surowicę. Wet powiedział, że kolejny raz w czwartek. Czy może faktycznie lepiej dawać mu codziennie przez kilka dni? Ja się nie znam, ale wtedy katebono nie oddałabym reszty tej surowicy, a obiecałam w razie jej by się przytrafił szczeniak z parwo. Tzn no jakieś koszty tego mogę pokryć żeby można było sprowadzić kolejną surowicę. Quote
GoniaP Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Podawaj temu ile trzeba. Może ktoś jeszcze załatwi surowicę, bo to już ostatki :( Quote
Paulina87 Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 Ja właśnie nie wiem ile trzeba, xxx52 pisze, że codziennie, wet że wystarczy jeszcze tylko raz za kilka dni. Jest też szansa na DT dla małego, ale na razie to nic pewnego. Mały już się tyle nacierpiał, że na widok strzykawki dostaje ataku paniki. Quote
GoniaP Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Paulina87 napisał(a):Ja właśnie nie wiem ile trzeba, xxx52 pisze, że codziennie, wet że wystarczy jeszcze tylko raz za kilka dni. Jest też szansa na DT dla małego, ale na razie to nic pewnego. Mały już się tyle nacierpiał, że na widok strzykawki dostaje ataku paniki. Wet wie co mówi. A czy mały dostaje równolegle kroplówki? Mam nadzieję, że jest na głodówce? Quote
Paulina87 Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 Tak dostaje kroplówki (jakieś dwa rodzaje, jedna na nawodnienie druga nie wiem na co), 5 różnych zastrzyków i jakiś preparat wstrzykiwany do pyszczka no i ma kompletną głodówkę. Quote
Paulina87 Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 Na 95% jest DT dla malucha u jednej z dogomaniaczek. Jutro będzie wiadomo wszystko i wtedy napiszę co i jak. Quote
LidkaWejman Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 witam! Jeśli chodzi o domek tymczasowy( za zwrot kosztów tzn. karma i wet), to jak tylko wyzdrowieje i wyjdzie z kliniki, mogę wziąć młodego, coby w spokoju doszedł do siebie,mógłby zostać do czasu znalezienia domu stałego. Piesio musi być już zdrowy, bo mam w domu dorosłego psa. Mam dom z ogrodem, obecnie jestem cały czas w domu, więc nie byłoby problemu z odpowiednią opieką i socjalizacją malucha. W razie jakby tamten domek nie wypalił piszcie na priv. Quote
KateBono Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Paulina87 napisał(a):Piesek dostał surowicę. Wet powiedział, że kolejny raz w czwartek. Czy może faktycznie lepiej dawać mu codziennie przez kilka dni? Ja się nie znam, ale wtedy katebono nie oddałabym reszty tej surowicy, a obiecałam w razie jej by się przytrafił szczeniak z parwo. Tzn no jakieś koszty tego mogę pokryć żeby można było sprowadzić kolejną surowicę. Ja tylko powiedziałam, ze jak zostanie jeszcze surowica to Paulina resztę ma do mnie przywieźć Quote
xxxx52 Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Stagloban podajemy . pfofilaktycznie gdy psy maja kontakt z parwo 0,2 ml na kilogram wagi ciala i za 2 tygodnie szczepimy natomiast gdy psy choruja na parwo , podajemy : 0,4 ml na kilogram wagi ciala CODZIENNIE ,az do wyleczenia Ja podawalam kroplowki sama w domu (zawieszalam na lampie butelki ,ktore dostawal 2x dziennie ,(nawadniajace,przeciw-wymiotne,antybiotyki,chroniace jelita)piesek mial zalozony teflon dostawal plyny dozylnie nie podskornie tylko stagloban podskornie Quote
Paulina87 Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 Z małym jest bardzo źle, wręcz krytycznie. Jest w klinice. Jestem cała w nerwach, przez moment myślałam, że już umiera. Quote
marta23t Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 cholera. niech maluch się trzyma. a jest w klinice w pń? Quote
Paulina87 Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 Tak jest w klinice na Naramowickiej dzięki Goni. Inaczej może już by nie żył. Quote
Evelynkaa Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 (*) :-(:-(:-( miałam się dziś zająć rozgłaszaniem, ale mimo to zrobię to ku przestrodze osobą które chcą wziąć psiaka z pseudo :shake: Maluszku tam gdzie jesteś już Cię nic nie boli, biegaj sobie po obłoczkach swobodnie... Quote
Recommended Posts