Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moi sąsiedzi z kamienicy kupili szczeniaka westa, nie są to zbyt odpowiedzialni ludzie. Przedwczoraj okazało się, że szczeniaczek ma parwowirozę. Więc chcieli go uśpić bo nie stać ich na leczenie. Zgodziłam się pokryć część kosztów leczenia byleby go nie usypiali, ale i tak pilnie musi się znaleźć dla niego DT bo oni po prostu już go nie chcą dali mi 2-3 dni. Ja niestety ostatnio całymi dniami jestem poza domem i nie mogę sobie pozwolić na taką opiekę.

Piesek jest silny walczy. Ma szanse na przeżycie. Na widok człowieka merda ogonkiem. Natomiast w całym poznaniu nie ma surowicy :shake:. Dostaje kroplówki.

Piesek ma prawie 3 miesiące. Oni chcą się go pozbyć jak najszybciej za darmo, to ich przerosło po prostu.

Uploaded with ImageShack.us

Posted

Paulina87 napisał(a):
Surowica załatwiona. Jutro mały ją dostanie! Dziękuję Goniu i Katebono.

Dzięki GoniP!!!!:Rose::Rose::Rose: jest surowica. Ja tylko przechowywałam ją w lodówce

Posted

KateBono napisał(a):
Dzięki GoniP!!!!:Rose::Rose::Rose: jest surowica. Ja tylko przechowywałam ją w lodówce
Gwoli ścisłości, surowica jest dzięki xxx52 i kikaka ;)

Posted

Piesek dostał surowicę. Wet powiedział, że kolejny raz w czwartek. Czy może faktycznie lepiej dawać mu codziennie przez kilka dni? Ja się nie znam, ale wtedy katebono nie oddałabym reszty tej surowicy, a obiecałam w razie jej by się przytrafił szczeniak z parwo. Tzn no jakieś koszty tego mogę pokryć żeby można było sprowadzić kolejną surowicę.

Posted

Ja właśnie nie wiem ile trzeba, xxx52 pisze, że codziennie, wet że wystarczy jeszcze tylko raz za kilka dni. Jest też szansa na DT dla małego, ale na razie to nic pewnego. Mały już się tyle nacierpiał, że na widok strzykawki dostaje ataku paniki.

Posted

Paulina87 napisał(a):
Ja właśnie nie wiem ile trzeba, xxx52 pisze, że codziennie, wet że wystarczy jeszcze tylko raz za kilka dni. Jest też szansa na DT dla małego, ale na razie to nic pewnego. Mały już się tyle nacierpiał, że na widok strzykawki dostaje ataku paniki.
Wet wie co mówi. A czy mały dostaje równolegle kroplówki? Mam nadzieję, że jest na głodówce?

Posted

Tak dostaje kroplówki (jakieś dwa rodzaje, jedna na nawodnienie druga nie wiem na co), 5 różnych zastrzyków i jakiś preparat wstrzykiwany do pyszczka no i ma kompletną głodówkę.

Posted

witam!
Jeśli chodzi o domek tymczasowy( za zwrot kosztów tzn. karma i wet), to jak tylko wyzdrowieje i wyjdzie z kliniki, mogę wziąć młodego, coby w spokoju doszedł do siebie,mógłby zostać do czasu znalezienia domu stałego. Piesio musi być już zdrowy, bo mam w domu dorosłego psa. Mam dom z ogrodem, obecnie jestem cały czas w domu, więc nie byłoby problemu z odpowiednią opieką i socjalizacją malucha. W razie jakby tamten domek nie wypalił piszcie na priv.

Posted

Paulina87 napisał(a):
Piesek dostał surowicę. Wet powiedział, że kolejny raz w czwartek. Czy może faktycznie lepiej dawać mu codziennie przez kilka dni? Ja się nie znam, ale wtedy katebono nie oddałabym reszty tej surowicy, a obiecałam w razie jej by się przytrafił szczeniak z parwo. Tzn no jakieś koszty tego mogę pokryć żeby można było sprowadzić kolejną surowicę.

Ja tylko powiedziałam, ze jak zostanie jeszcze surowica to Paulina resztę ma do mnie przywieźć

Posted

Stagloban podajemy .
pfofilaktycznie gdy psy maja kontakt z parwo 0,2 ml na kilogram wagi ciala i za 2 tygodnie szczepimy

natomiast gdy psy choruja na parwo , podajemy : 0,4 ml na kilogram wagi ciala CODZIENNIE ,az do wyleczenia

Ja podawalam kroplowki sama w domu (zawieszalam na lampie butelki ,ktore dostawal 2x dziennie ,(nawadniajace,przeciw-wymiotne,antybiotyki,chroniace jelita)piesek mial zalozony teflon dostawal plyny dozylnie nie podskornie tylko stagloban podskornie

Posted

(*) :-(:-(:-( miałam się dziś zająć rozgłaszaniem, ale mimo to zrobię to ku przestrodze osobą które chcą wziąć psiaka z pseudo :shake:
Maluszku tam gdzie jesteś już Cię nic nie boli, biegaj sobie po obłoczkach swobodnie...