marra Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 [FONT=Verdana]Zgłoszono się do naszej Fundacji z prośbą o pomoc dla Suczki Asty z Radlin, oto treść wiadomości :[/FONT] [FONT=Verdana]"Witam,[/FONT] [FONT=Verdana]z tej strony Beata z Rybnika (Betta- dogo). Pisze sprawie suki której los wygląda dosc niepewnie. Otóź, znajduje się ona w Radlinie (stamtąd pochodzi MAły). Jest psem łańcuchowym, a własciciel zupełnie sie nia nie zajmuje. Od kilku miesięcy Astę karmi pani Irena (karmicielka radlińskich kotów). Ja rozmawiałm na początku grudnia z synem własciciela i pytałam czy w razie znalezienia domu dla suki podpisza umowe zrzeczenia się...odpowiedział twierdząco. Robiłam Aście ogłoszenia ale nikt się nie zgłosił. Suka jest łagodna i naprawde milusińska po bliższym poznaniu. Pisze bo juz nie wiem na co mam czekać... Pani Irena ostatnio coraz więcej nie domaga... nie dosc że ona suke chodizła karmic to kiedy przychodziła po przerwie nie zastała nawet miski z woda w największe mrozy! Podczas ostatniej cieczki suka zostałą pokryta (pazdziernik) ... małymi tez sie nie znajmowano... kiedy p.Irena swoje powiedziała właścicielowi ten szybko pozbył sie kłopotów - niewiadomo jak ale jeden wylądował pod szopę w której sa koty... był mróz szczenie zamarzło. Teraz zbliża się kolejna ruja... a ponadto Irena twierdzi że Asta ma coś z gałka oczną... wypchnęło ją do przodu, a oko jako takie ma niebieski nalot. Ja tego nie widziałam. boimy sie że jesli zaczniemy coś robić z tym psem kiedy on jest jeszcze na posesji tego Pana to on ją w końcu gdzies wywiezie.[/FONT] [FONT=Verdana]Nie mam pojęcia co robic....[/FONT] [FONT=Verdana]Zdjecia sa z pażdziernika zaraz po tym jak nzniknęły jej młode."[/FONT] Asta już w DT w Częstochowie, sunia ma ok. 8 lat i cierpi na jaskrę, w najbliższym czasie czekają ją badania i ewentualna sterylka. Jest bardzo towarzyska, przymilasta i szukająca wciąż kontaktu z czlowiekiem, jak typowy łańcuchowy "ogonek" :D. Prosimy Was o obecność na wątku, pomoc w ogłoszeniach i szukaniu dla suni DS. Pomóżmy jej się wyrwać z tego koszmaru:placz: Oto ona: [FONT=Verdana]ZAPRASZAMY SERDECZNIE NA BAZAREK DLA ASTY, NA STERYLKĘ, NA EWENTUALNE LECZENIE I WYPRAWKĘ DO DT...NA LEPSZE ŻYCIE... [/FONT] http://www.dogomania.pl/threads/204344-By-uwolnic-suk%C4%99-z-%C5%82a%C5%84cucha-gt-gt-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-dla-ka%C5%BCdego-lt-lt-do-02.04?p=16517992#post16517992 Rozliczenie z bazarku przesłane przez Betta: "dostałam ostatni przelew z II bazarku... i jak tylko uzupełnie internetowe konto przeleje Fundacji to co zostało po odliczeniu następujacych rzeczy : - 35 zł - dowóz Asty do Fundacji (Rybnik-Radlin- Zabrze-Rybnik) - 12 zł - obróżka dla Asty RAZEM: 47 zł wpływy: - bazarek I - 133 zł http://www.dogomania.pl/threads/2043...2#post16517992 - bazarek II - 78 zł http://www.dogomania.pl/threads/205349-gt-gt-Fajniusie-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-by-%C5%82a%C5%84cuchowej-ASTUNI-%C5%BCy%C5%82o-si%C4%99-lepiej-do-10.04!?p=16626133#post16626133 RAZEM: 211 zł saldo: 211 - 47 zł = 164 zł - te kwote przesyłam na konto Fundacji..." Nieco aktualniejsze Quote
phase Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Bidula. :( Widziałam nowsze chyba jakieś fotki jej na wątku Fundacji. Może dokleić też warto? Zdjęcia do ogłoszeń zawsze się przydadzą. Quote
paulinken Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Taka piękna sunia. Czy fundacja zapłaci za hotelik? Quote
marra Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 phase napisał(a):Bidula. :( Widziałam nowsze chyba jakieś fotki jej na wątku Fundacji. Może dokleić też warto? Zdjęcia do ogłoszeń zawsze się przydadzą. Tak są fotki, ale aktualnie jestem w pracy i nie widze ich wogóle, dlatego nie moge ich dokleić ale jak wrócę do domu to będą napewno :) paulinken napisał(a):Taka piękna sunia. Czy fundacja zapłaci za hotelik? Asta jedzie do bezpłatnego DT :) zgłosili się do nas z chęcią przygarnięcia jakiejś biedy, nie trzebabyło długo czekac ;) Quote
marra Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Nieco aktuaniejsze zdjecia Nie wygląda za dobrze ;/ Quote
Betta Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 marra , dzieki za założenie wątku.... dziekuje Prezes Kasi za szanse dla suni ! w schronisku nie miała by szans na godziwe życie....a ona jest taka milusińska dopalam bazarek ...dopiero wróciam z pracy Quote
phase Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 A Ci państwo nie chcą ją wziąć w ogóle na stałe? Quote
marra Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 phase napisał(a):A Ci państwo nie chcą ją wziąć w ogóle na stałe? Zgłosili chęć podarowania jakiejś suczce DT, kto wie może sie zakochają i zostaie ;) Quote
Alicja Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Beata ,jak tylko wpłyną mi na konto pieniążki z mojego ostatniego bazarku , to wpłacę jakiś grosz na Astusię ,bo sunia dla której zbierałam pieniażki idzie do domu . Wprawdzie obiecałam przekazać na sunię z guzem ,na diagnostykę, ale coś uszczknę . Quote
Asia & Ginger Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Halbina podesłała mi wątek. Suńka ewidentnie spanielkowata, więc wrzucę ją na fora spanielowe. Rozumiem, że teraz najważniejsze są pieniążki, żeby zebrać na ewentualne leczenie i sterylkę. Pomyślę, co można dla niej zrobić. Nie otwiera mi się link do bazarku. Quote
Biedroneczka Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Witam wszystkich :cool1: Chciałam się tylko zameldować, gdyż reprezentuję bezpłatny DT dla Asty :cool3: Jak dla mnie sunia przypomina bardzo springer spaniela angielskiego, ale nie bijcie jeśli się mylę :oops: Już rozwiewam nadzieję na DS :-( Mój TZ powiedział, że on chce pomóc jak największej ilości psów, a nie otwierać schronisko. Dwa nasze psy zupełnie mu wystarczą. Czekamy na wieści jak czuje się sunia :loveu: Quote
Betta Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Alicja, dzieki dobra kobieto : ) ps o książce pamietam , tylko nie bywałam na mieście ale myśle ze uda mi sie do nastepnego weekendu podrzucic ja.. link raz jeszcze > http://www.dogomania.pl/threads/204344-By-uwolnic-suk%C4%99-z-%C5%82a%C5%84cucha-gt-gt-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-dla-ka%C5%BCdego-lt-lt-do-02.04?p=16517992#post16517992 Biedroneczka, dzieki ogromne Tobie i TZowi ... o to właśnie chodzi ... pomóc jak największej ilości psów... ja sie starsznie bałąm że Asty nikt na dt nie bedzie chciał wzioać bo to dośc duza suka , ale rzeczywiście jak sie ja odchucha to spanielka pełną gęba bedzie : ).... martwi mnie jedynie jej oko na zdjeicach tego nie widac ale ma jakis nalot niebieskawy na spojowce i wybałuszona troszke ta gałka oczna jest...mam nadzieje ze ona widzi jeszcze na nie ... no ijak dla mnie chudzina jest po tej zimie straszna Quote
phase Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Jejciu jaka ona słodka jest.... http://i55.tinypic.com/153pitx.jpg Quote
marra Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 Jestem, już poprawiam link do bazarku na pierwszej. Biedroneczka takich ludzi ze świecą szukać, otwierają się drzwi do szczęścia dla Asty. Rozmawiałam dziś z Formicą na jej temat na akcji. Jak napisane na pierwszej sunia prawdopodobnie przyjedzie do Was w przyszły weekend, wcześniej zostanie wysterylizowana, żeby nie było niespodzianki.. Bardzo się cieszymy że Asta dostała szansę ;) Quote
Biedroneczka Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Czekamy na dziewczynę z niecierpliwością :multi: Trzymam kciuki, żeby sterylka przebiegła bez żadnych problemów. Trochę miłości, cierpliwości i dobrego jedzenia i sunia będzie nówka sztuka :cool1: Quote
marra Posted March 22, 2011 Author Posted March 22, 2011 Biedroneczka napisał(a):Czekamy na dziewczynę z niecierpliwością :multi: Trzymam kciuki, żeby sterylka przebiegła bez żadnych problemów. Trochę miłości, cierpliwości i dobrego jedzenia i sunia będzie nówka sztuka :cool1: hehe oby tylko nie była takim strachulcem jak mój Lisek Chytrusek z łańcucha :D Quote
phase Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 No właśnie, szczególnie do mężczyzn. :eviltong: Zaglądam do dziewczynki, ;) Quote
emilia2280 Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Sliczna sunia. Najgorsze ze po niej dziadu pewnie sprawi sobie kolejnego sceniaka... macie juz dograny transport na kiedy? Quote
marra Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 emilia2280 napisał(a):Sliczna sunia. Najgorsze ze po niej dziadu pewnie sprawi sobie kolejnego sceniaka... macie juz dograny transport na kiedy? Sterylka będzie w sobotę i od razu po niej wyjazd, także napewno prześpi sobie drogę i szybko jej zleci. Prawdopodobnie jedzie autem ale nie jestem pewna na 100%, zabierają ją wolontariusze naszej Fundacji ;) Quote
Recommended Posts