xmartix Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Dwie sunie w typie owczarka niemieckiego szukają nowych domów. Ich właściciel jest w więzieniu. Obie były zakupione na pl. Świebockim bo były potrzebne do pilnowania kur, gęsi i kaczek. Mieszkały (jedna jeszcze mieszka) w kojcu, z którego nigdy nie wychodziły. Obie mają zupełnie różne od siebie charaktery. Pierwsza Shari została odebrana ponad pół roku temu, ma teraz ok 1,5 roku, jest wesołą, energiczną sunią, wielkim dzieciakiem, który całe dnie tylko by się bawił. Jest w dt. Została wysterylizowana, zaszczepiona i odrobaczona. Ma dłużysz włos. Jest bardzo mądra, ale trzeba ją troszkę ułożyć. Druga sunia to zupełne przeciwieństwo Shari, jest spokojna, opanowana, nie szaleje w kojcu kiedy się do niej podchodzi. Niestety nie mamy dobrych zdjęć jej, ale jak tylko przestanie padać to będą dobre zdjęcia. Ta sunia ma dopiero 5 miesięcy, jest szczeniakiem. Zdjęcia Shari: BERTA SZUKA DOMU!!! Quote
Uru Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 zapisuje watek! Shari jest piekna. na prawde neisamowitej urody sunka! a młodej szkoda mi okrutnie. przechodze obok niej czasem i serce tak mi sie sciska :( Quote
bros Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 dobra, jestem, subskrybuję ................. śliczne dziewczyny, mozna jakoś pomóc w fotkach ? Quote
xmartix Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 pewnie Bros, Ty chyba też z Uru śmigasz w nd do schronu do astów? bo jak coś to ja tam będę i możemy podjechać do Shari a jak nie to Uru coś mota żeby u niej być w dt we WRo w nast tyg Quote
Ania i Kajber Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Gdzie sunie przebywają? Czy młoda, pozostawiona sama w kojcu jest bezpieczna, czy nie uciaka, czy ktoś ją karmi i się nią zajmuje? Jaka jest sytuacja prawna suń i jakiej pomocy ( poza szukaniem domu) potrzebują, zwłaszcza młoda z kojca? Quote
monika083 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Sa we wroclawiu , a na reszte pytan pewnie marta odpowie jak zajrzy. Quote
Uru Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 nie motam, tylko jakoś ładnie w całość probuje powiązać;)Weźmiemy z Bros shari na pozadny spacer, pobiegamy,pocwiczymy,porobimy fotki. taka nasza pomoc. czekam na info kiedy DT nam bedzie moglo sunke wypozyczyc. proponowany termin czw 24.03,pt.25.03 w godz. 12-17 Czy bros akceptuje takie terminy?:) Quote
xmartix Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Ania i Kajber napisał(a):Gdzie sunie przebywają? Czy młoda, pozostawiona sama w kojcu jest bezpieczna, czy nie uciaka, czy ktoś ją karmi i się nią zajmuje? Jaka jest sytuacja prawna suń i jakiej pomocy ( poza szukaniem domu) potrzebują, zwłaszcza młoda z kojca? Ta młoda jest we Wro,a Shari poza Wro na dt ale będzie jechać dziś, najpóźniej w nd na tymczas do Wro. Młoda jest bezpieczna, ma co jeść, ma w miarę czysto, ale nie ma kontaktu z człowiekiem, poza tym osoba opiekująca się teraz nia nie chce jej. Jakby się znalazł dt to super. Sytuacja prawna: Shari właściciel się zrzekł na TOZ, a młodej ma się ta pani zrzec także. Quote
Ania i Kajber Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 xmartix napisał(a):Ta młoda jest we Wro,a Shari poza Wro na dt ale będzie jechać dziś, najpóźniej w nd na tymczas do Wro. Młoda jest bezpieczna, ma co jeść, ma w miarę czysto, ale nie ma kontaktu z człowiekiem, poza tym osoba opiekująca się teraz nia nie chce jej. Jakby się znalazł dt to super. Sytuacja prawna: Shari właściciel się zrzekł na TOZ, a młodej ma się ta pani zrzec także. Dzięki za odpowiedź. Shari ma pewnie większe szanse, biedna Młoda. Quote
olivetshka Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Marta, ja szukam młodej onki dla znajomego małżeństwa - tylko że sunia mieszkałaby w kojcu, w nowej budzie ocieplonej, z dostepem do mieszkania. 25 arów ogrodu do biegania. Fajni ludzie. Byłabym zainteresowana Shari - podeslę im zdjęcia. Quote
olivetshka Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Basia1244 napisał(a):Shari do tej pory też mieszkała w kojcu. Tak, wiem Basiu, doczytałam - ale ja tak pro forma piszę, bo nie wszyscy z zachwytem reagują na propozycję kojca. Chcę po prostu by była jasność od początku :) A Shari niesamowicie, niewyobrażalnie podobna do mojej Lenki... Quote
xmartix Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 dzięki Oli, mam lekką załamkę, pies onek do drzewa przywiązany bez budy a nagle śnieg spadł.. najwcześniej w nd mogę u niego być, no i pies duzy do zabrania z okolic Oleśnicy, gmina się wypięła, a babka nawet go do wro nie przywiezie, tylko na wieś sąsiednią chce wypuścic, gdzie ja mam kurcze te psy dawać wszystkie:-( Quote
olivetshka Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 xmartix napisał(a):dzięki Oli, mam lekką załamkę, pies onek do drzewa przywiązany bez budy a nagle śnieg spadł.. najwcześniej w nd mogę u niego być, no i pies duzy do zabrania z okolic Oleśnicy, gmina się wypięła, a babka nawet go do wro nie przywiezie, tylko na wieś sąsiednią chce wypuścic, gdzie ja mam kurcze te psy dawać wszystkie:-( Jeżeli ta baba nie zorganizuje transportu (a pewnie nie zorganizuje, bo jej nie zależy), to ja coś wykombinuję i Ci tego psa przywiozę do Wro. Jutro dam Ci znać, musze zapytać o auto teścia, ale nie powinno byc problemu. Moje dziecko się dziś troche pochorowało i mam nadzieję, ze nie będę zbyt do domu przywiązana i z czasem wyrobię jakoś. A ten onek to gdzie przywiązany? Quote
xmartix Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Oli dzwoniłam do niej, rzekomo nie ma, ale kurna nie wierzę że nie ma! masakra przecież! powiedziałam że Tozowe mamy zepsute. A ten Onek do drzewa to okolice Brzegu Dolnego, będę tam w nd przed południem bo po Shari będziemy jechać na wieś Quote
olivetshka Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 xmartix napisał(a):Oli dzwoniłam do niej, rzekomo nie ma, ale kurna nie wierzę że nie ma! masakra przecież! powiedziałam że Tozowe mamy zepsute. A ten Onek do drzewa to okolice Brzegu Dolnego, będę tam w nd przed południem bo po Shari będziemy jechać na wieś Ci ludzie, którzy chcieliby Onkę mieszkają w miejscowości Karwiniec, pod Bierutowem w strone na Brzeg właśnie - jak wracałam z Brzegu po wizycie u mojej Leny, jechalismy przez karwiniec, Bierutów do Oleśnicy. Tak sobie myślę... Może jak byśmy wszystko zgrały, może byśmy spotkali się u tych młodych w Karwińcu i zapoznaliby się z sunią? Wizyta od razu by była... A co do baby - nie wierzę, że w 21 wieku nie można auta na chwilę od sąsiada skołować... P.S. A gdzie Shari teraz jest, na której wiosce? Quote
xmartix Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Oli dokładnie z tym autem, eh słuchaj ale chodzi o Brzeg Dolny a nie "opolski", kiedy chcesz żebym ją wiozła tam? hmm to wtedy i tego dużego mogłabym zabrać, albo jak? Shari jest między Wołowem a Żmigrodem Quote
olivetshka Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 xmartix napisał(a):Oli dokładnie z tym autem, eh słuchaj ale chodzi o Brzeg Dolny a nie "opolski", kiedy chcesz żebym ją wiozła tam? hmm to wtedy i tego dużego mogłabym zabrać, albo jak? Shari jest między Wołowem a Żmigrodem Ok, to zupełnie w drugą stronę w takim razie. Inaczej to jakoś zakombinujemy - zobaczymy co młodzi powiedzą w ogóle i czy są chętni. Później dam znać co do auta. Quote
Recommended Posts