Jump to content
Dogomania

ONek - stary... i ślepy..... :( Homerek w DT u Czarodziejki :)

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myślę, że on nie potrzebuje wiele.. ciepła buda, pełna miska i ręka, która czasem pogłaszcze.....
Czy to naprawdę za dużo?..........

Posted

Idę mu zrobić reklamę na popularniejszych wątkach.. dopiszę tylko do tego tekstu że mało wymagający, o tak będzie:

Homer - ślepy staruszek w schronisku, dajmy mu szansę na spokojną starość!

Homer niedawno trafił do tarnowskiego azylu, prawdopodobnie większość swojego 15-letniego życia spędził na łańcuchu.. Teraz jest stary, ślepy, nie ma swojego człowieka ani należytej opieki.. Nie pozwólmy mu umrzeć w samotności, w betonowym boksie bez ciepłego kąta.. Czy ktoś zaopiekuje się nim na stare lata? Może to właśnie Ty? Pragnie tak niewiele: pełnej miski, dotyku człoweka, ciepłej budy.. Marzy nam się adopcja, ale każda deklaracja również jest na wagę złota - na dom tymczasowy. Link do wątku Homera:
http://www.dogomania.pl/threads/2043.....-(-Bez-szans...
Dziękujemy za przeczytanie tej wiadomości!

Posted

2. Homer-Byłem wiernym psem, już starszym ale pilnowałem Twojego podwórka.Przywiązałeś mnie do krótkiego i ciężkiego łańcucha, tak rzadko dbałeś aby w misce była woda i trochę strawy...Ale nadal czułem się odpowiedzialny i stróżowałem, choć mróz wciskał się do budy, łapy marzły tak bardzo,że ich nie czułem a spiekota trawiła zgrzane ciało, kiedy na zewnątrz nastawały upały.Przecież Cię kochałem...I pewnego dnia mnie zostawiłeś, wyrzuciłeś jak niepotrzebną rzecz.Nie słyszałeś w moim skowycie błagania o jeszcze jedną szansę....Płakałem ale pozostałeś nieczuły...Wiesz,że mogło mi być ciężko, moje oczy nie widzą barw,nie dostrzegam ludzi, czuję jednak gdy ktoś krzywdzi, czułem każde uderzenie, choć wmawiałem sobie,.że przecież zasłużyłem, że nie byłem dosyć dobrym psem.Znaleziono mnie wycieńczonego, nie miałem siły aby szukać pożywienia, brak wzroku utrudniał każdy krok..
Wepchnięty do azylowej klatki przestałem wierzyć...Chciałem zapomnieć o tym koszmarze ale koło na obroży nie pozwala zapomnieć.....Przyjacielu, spójrz na mnie...Ja Cię nie zobaczę ale poczuję Twoją dobroć..Bo tylko dobry i wrażliwy Anioł przygarnie niewidomego staruszka....Homer.

Posted

Trisza napisał(a):
Nie ma już Rudzika...............Homer musisz znaleźć dom bo inaczej Ciebie też wyadoptują...............

Co się dzieje? Tam nikt nie wie że staramy się szukać domów tym psom? Co oni z nimi robią...?:placz::placz::placz: Przecież ponoć dziewczyny z Rudzikiem były już blisko...:???:

Jakbym tylko mogła to Homer już byłby u mnie, niestety nie mam jak:shake:

Posted

Zmieniłam trochę tekst, zmobilizujcie swoje siły i rozsyłamy dalej!

Homer - ślepy staruszek w schronisku, dajmy mu szansę na spokojną starość!

Homer niedawno trafił do tarnowskiego azylu, prawdopodobnie większość swojego 15-letniego życia spędził na łańcuchu.. Teraz jest stary, ślepy, nie ma swojego człowieka ani należytej opieki.. Nie pozwólmy mu umrzeć w samotności, w betonowym boksie bez ciepłego kąta.. Czy ktoś zaopiekuje się nim na stare lata? Może to właśnie Ty? Pragnie tak niewiele: pełnej miski, dotyku człoweka, ciepłej budy.. Marzy nam się adopcja, ale każda deklaracja również jest na wagę złota - na dom tymczasowy. Link do wątku Homera:
http://www.dogomania.pl/threads/2043.....-(-Bez-szans...
Proszę, pomóż nam - z tarnowskiego azylu po kolei znikają psie staruszki a nie chcemy żeby Homer był następny... Zasłużył na godną starość...
Dziękujemy za przeczytanie tej wiadomości!

Posted

Fufurek napisał(a):
Trzymaj się Homerku, dziękuję bardzo za wiadomość o nim porozsyłam po znajomych może ktoś się znajdzie chętny...

:Rose:..........