Jump to content
Dogomania

ONek - stary... i ślepy..... :( Homerek w DT u Czarodziejki :)

Recommended Posts

Posted

[quote name='anula42']więc wystąpię o zamknięcie tego wątku bo wam "psinco" do tego jak ma się MÓJ PIES - chciałam tylko z szacunku dla tych którzy byli z nim OD POCZĄTKU przekazywać jakieś wiadomości ale widzę że to rozmija się z celem
z wyrazami szacunku
żegnam wszystkie cioteczki
I tu się mylisz.
Jeżeli nie doczekamy się w najbliższym czasie wiarygodnych informacji na temat stanu zdrowia psa
możesz mieć spore kłopoty.
Nie chcę Cię straszyć ale piszę poważnie.
Są sposoby żeby zmusić Cię do zmiany postępowania.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='anula42']wam "psinco" do tego jak ma się MÓJ PIES [/QUOTE]

Media często pokazują takich psychopatów.
Głodne, chore, nie rzadzko w agonalnym stanie zwierzęta pod opieką miłośnika świra,
który trzyma je w zamknięciu we własnych odchodach...
Twierdzi, że je kocha i nic nikomu do tego.
Anula42, jesteś na dobrej drodze.

Posted

[quote name='mój pies']Media często pokazują takich psychopatów.
Głodne, chore, nie rzadzko w agonalnym stanie zwierzęta pod opieką miłośnika świra,
który trzyma je w zamknięciu we własnych odchodach...
Twierdzi, że je kocha i nic nikomu do tego.
Anula42, jesteś na dobrej drodze.[/QUOTE]

...................

Posted (edited)

[quote name='lika1771']Bela a juz myslalam,ze fotki wstawilas....
Na pewno tego nie zrobie.
Wyedytowałam post, w ktorym Anula jest obrazana przez uzytkownika moj pies. Ja zrobiłabym z tego uzytek, bo dosc mam chamstwa i obelg uzywanych tu na porzadku dziennym. Co zrobi Anula - nie wiem.

Edited by bela51
Posted

[quote name='bela51']Na pewno tego nie zrobie.
Wyedytowałam post, w ktorym Anula jest obrazana przez uzytkownika moj pies. Ja zrobiłabym z tego uzytek, bo dosc mam chamstwa i obelg uzywanych tu na porzadku dziennym. Co zrobi Anula - nie wiem.

Godna pochwały jest Twoja obrona koleżanki.Tylko czy cytat anula42: "wam "psinco" do tego jak ma się MÓJ PIES" w odniesieniu do osób zainteresowanych losem Homera nie jest Twoim zdaniem chamstwem ?

Jeżeli Homer jest prywatnym psem anula42 to proszę usunąć jego wątek z tego działu na dogomanii.
Jeżeli nie, to proszę informować to forum o jego losie.

I jeszcze jedno: "wam" napisane świadomie (nie dopuszczam myśli, że anula42 nie zna zasad pisowni) małą literą też jest chamswem.

Posted

[quote name='bela51']Na pewno tego nie zrobie.
Szczerze mówiąc wcale mnie to nie dziwi - przecież na zdjęciach widać z grubsza jak Homer czuje się i wygląda NA PRAWDĘ...

Wyedytować nie mogłaś bo prawo edycji ma tylko autor postu, mogłaś co najwyżej zarchiwizować go u siebie czyli zrobić sobie zrzut ekranu albo w inny sposób zachować. A bardziej merytorycznie: cóż za niezwykła wrażliwość skoro taki tekst jest uznawany za obraźliwy :crazyeye: Szkoda, że wrażliwość na punkcie ludzkiego komfortu nie idzie w parze z wrażliwością na komfort psa...

Posted

Homerku tak mi przykro, że spotkał ciebie taki los na stare lata :placz::-(

Widzę, że dziewczyny z Tarnowa nadal omijają jego wątek szerokim łukiem, co za odpowiedzialność z ich strony ……….

Posted

edek napisał(a):
Homerku tak mi przykro, że spotkał ciebie taki los na stare lata :placz::-(

.

Nie wylewaj łez, bo Homerek ma sie lepiej niz wiekszosc psow na dogo. Miałam okazje niedawno go widziec.
Ale lepiej w to nie weirzyc i podtrzymywac mit o okrutnej czarownicy, ktora zjada psy.

Posted

Selenga napisał(a):
Szczerze mówiąc wcale mnie to nie dziwi - przecież na zdjęciach widać z grubsza jak Homer czuje się i wygląda NA PRAWDĘ...

Wyedytować nie mogłaś bo prawo edycji ma tylko autor postu, mogłaś co najwyżej zarchiwizować go u siebie czyli zrobić sobie zrzut ekranu albo w inny sposób zachować. A bardziej merytorycznie: cóż za niezwykła wrażliwość skoro taki tekst jest uznawany za obraźliwy :crazyeye: Szkoda, że wrażliwość na punkcie ludzkiego komfortu nie idzie w parze z wrażliwością na komfort psa...

Dzieki za pouczenia i polajanki wszystkowiedzaca Selengo. Uwielbiam to.
Szkoda tylko, ze na Tobie nie robi wrazenia porownywanie kogos do swira i psychopaty. Zaliczasz to do komplementow ?

Posted

bela51 napisał(a):
Dzieki za pouczenia i polajanki wszystkowiedzaca Selengo. Uwielbiam to.
Szkoda tylko, ze na Tobie nie robi wrazenia porownywanie kogos do swira i psychopaty. Zaliczasz to do komplementow ?

I tu właśnie tkwi problem - nadinterpretowanie wpisów. Póki co nikt takiego porównania tu nie zrobił, sugerował tylko, że anula ZMIERZA w takim kierunku. Widocznie czujecie, że coś tu jednak jest nie tak skoro każdy cień sugestii tak bardzo bierzecie do siebie.
A co do pouczeń to też nadpinterpretacja - to nie było pouczenie, tylko rzeczowa informacja osoby zawodowo zajmującej się zagadnieniami internetowymi, precyzująca wykonane przez Ciebie czynności. Co ja na to poradzę, że edycja jest zastrzeżona dla autora wpisu? Tak jest po prostu.

Posted

bela51 napisał(a):
Nie wylewaj łez, bo Homerek ma sie lepiej niz wiekszosc psow na dogo. Miałam okazje niedawno go widziec.
Ale lepiej w to nie weirzyc i podtrzymywac mit o okrutnej czarownicy, ktora zjada psy.

Ręce opadają.
Głupota albo ignorancja, ale napewno brak dojrzałości i odpowiedzialności.

Posted (edited)

bela51 napisał(a):

Wiesz bela Tobie sie dziwie napradwe...na innym watku wymagasz konkretnych informacji o stanie zdrowia suni jakie leki przyjmuje,a tu piszesz zdawkowe info...No i znowu cos nowego 'czarownica zjada psy" nie chcesz plotek,a sama piszesz bzdury....

Edited by lika1771
Posted

bela51 napisał(a):

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego, że takie wpisy mocno, bardzo mocno podważają wiarygodność tego co piszecie i robicie.

Według czarno na białym napisanych relacji Czarodziejki Homerek to staruszek z problemami zdrowotnymi, ograniczoną sprawnością poruszania się i ograniczona kontrolą czynności fizjologicznych. Teraz piszesz, że ma się lepiej niż większość psów na dogo.

Są dwie możliwości:
1. Homerek nigdy nie był schorowanym staruszkiem, więc jego aktualnie dobry stan nie jest niczym dziwnym = Czarodziejka nie pisała prawdy (mówiąc wprost oszukiwała)
2. Homerek rzeczywiście jest schorowanym staruszkiem, a informacja o jego aktualnie dobrym stanie nie jest prawdziwa = wy oszukujecie. W cudowne uzdrowienie chyba nikt nie uwierzy.

Jest jeszcze trzecia możliwość: Homerek został dokładnie przebadany i zdiagnozowany, regularnie dostaje niezbędne w jego wieku leki i ma zapewnione odpowiednie warunki i pielęgnację. To wszystko zaowocowało poprawą stanu zdrowia, podobnie jak u pozostałych psów zabranych z "hospicjum".

Jeśli prawdziwa jest opcja trzecia to dlaczego jest to taka tajemnica?????? Trzeba być na prawdę wyjątkową masochistką, żeby się narażać na stałą i ostrą krytykę na publicznym forum zamiast napisać: pies przebadany, wyniki takie i takie, leki takie i takie, warunki poprawiono na takie i takie.

Dziwisz się, że ciągle się czepiamy? Jakby nie patrzył każdy wasz wpis to strzał we własną stopę...

A co do czarownicy i zjadania psów to nie przesadzaj, aż tak źle to u Czarodziejki jednak nie było.

Posted (edited)

bela51 napisał(a):

lika1771 napisał(a):
Wiesz bela Tobie sie dziwie napradwe...na innym watku wymagasz konkretnych informacji o stanie zdrowia suni jakie leki przyjmuje,a tu piszesz zdawkowe info...No i znowu cos nowego 'czarownica zjada psy" nie chcesz plotek,a sama piszesz bzdury....

To nie są bzdury. Bela tak odbiera oburzenie wywołane warunkami w jakich przetrzymywane były/są psy; dla niej wysunięte zarzuty są właśnie tak absurdalne jak zarzut jedzenia psów. Z tego sobie trzeba zdać sprawę, bo to kolejna bardzo wazna wskazówka.

Edited by Charly
  • 4 weeks later...
Posted (edited)

Jestem od poczatku watku tej perfidnej i dorabiajacej sie na krzywdzie ludzkiej babie czyli czarodziejki no tak czarodziejka bo z niczego czyli z dobijania psiakow w podlych warunkach ma kase !!! Takim hmm jak to nazwac wlascicielom psiakow jak ty ktorzy pozwalaja im tam zostac mimo ze sa tam krzywdzone zycze oby starosc spedzily u takich czarodziejek tyle ze my o te psiaki walczylismy a o ciebie nikt nie bedzie walczyl ....tylko w garazu cie zostawia ....

Edited by yvonne_swiss
  • 2 months later...
Posted

Co u Homera? Czy dostaniemy jakieś informacje? Czy pies żyje w ogóle? Czy jest zdrowy? Dostałam ten wątek, przeczytałam prawie od deski do deski. Brak słow. Może chociaż czyny tu jakieś zobaczyć się uda?

• 4 weeks later...
Posted

Homerku gdzie jesteś biedaku..był dla ciebie domek ,było dt ale to wszystko nie wazne bo Homerek ma swoja "opiekunkę "
Walczylam o ciebie Homerku i nic z tego ...

INFO Z 29-II br Homerek nadal w raju

[h=2]Info s sprawie raju kontrola PIW z lutego pies Reks i pies Homer[/h]

INFO W SPRAWIE RAJU....OFICJALNE OD ORGANIZACJI PRO-ZWIERZĘCEJ
zamieszczam kopię otrzymanego pisma z wykasowanymi danymi osobowymi

PIW Kz4617.9.2012 Łask dnia 29.02.2012

Dotyczy zapytania z dnia 04.03.2012 o obecność psów: samca imieniem „Reks” nr mikrochipu:967000009140905, oraz samca imieniem „Homer” na terenie posesji należącej do P. Diany P(dane osobowe wykasowałam)

Powiatowy Lekarz Weterynarii w Łasku w odpowiedzi na zapytanie przekazane drogą mailową z dnia 4 marca 2012 r , uprzejmie informuje:
psy: samiec owczarka niemieckiego o imieniu „Reks” , numer mikrochipu: 967000009140905 , czarny-podpalany , w wieku ok. 9lat ,
oraz samiec mieszańca owczarka niemieckiego o imieniu : „Homer” , w wieku > 10 lat , czarno-beżowy , z całkowitą, dojrzałą obuoczną zaćmą ,

w trakcie kontroli w dniu 29.02.2012 r przebywały na terenie posesji w (dane wykasowane). Warunki bytowe, jakie im zapewniono uznano za wystarczające , w stosunku do ich stanu zdrowia. W związku z powyższym , nie ma przesłanek związanych z dobrostanem tych psów, które wskazywałyby na konieczność zabrania tych psów z w/w posesji.

Powiatowy Lekarz Weterynarii w Łasku jednocześnie oświadcza, iż nie jest w jego gestii orzekanie o prawie własności psów znajdujących się pod opieką P. Diany P(wykasowane)
Z poważaniem ,
Sławomir Borkowski
Powiatowy Lekarz Weterynarii
w Łasku

• 3 weeks later...