Jump to content
Dogomania

ONek - stary... i ślepy..... :( Homerek w DT u Czarodziejki :)

Recommended Posts

Posted

selenga,w żadnym wypadku nie podważam oceny PIW, niech PIW wejdzie i zabierze Homera, ba dlaczego tego nie uczynili w trakcie ostatniej kontroli?

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Selenga']Czytając posty anuli, beli, dochy czy BERKANO dochodzę do wniosku, że my znamy same nieprawdziwe informacje:
- nieprawdą jest to że Homer jest stary
- nieprawdę napisała Czarodziejka, że pies ma problemy zdrowotne (cytaty w streszczeniu) i że wynikają one z wieku
- nieprawdę napisała Czarodziejka, że psy mieszkają w garażu (bez drzwi co widać na zdjęciach), w zamykanej "sypialence" (ale nieogrzewanej), w kuchni w której ogrzewanie jest sporadyczne jak wynika z ilości zgromadzonego węgla (ale za to jest duże okno bez szyby co widać na zdjęciach) lub w budach (jak stwierdzili naoczni świadkowie, w tym Powiatowy Inspektor Weterynarii - w zimie nie było w tych budach słomy, siana czy innego ocieplenia)
- nieprawdą jest to, że psy nie były diagnozowane a "badanie" odbywało się na oko (dziwnym trafem z wszystkich zabranych psów tylko JEDEN miał wyniki badań w normie dla wieku, za to jeden wymagał natychmiastowej operacji a drugi był w takim stanie, że już nie można mu było pomóc)
- nieprawdę napisała Czarodziejka, że zasikane koce suszy i wietrzy (nic nie pisała o praniu)
- nieprawdą jest to, że stare psy, które mają problemy z poruszaniem się, kończą swoje życie w bólu leżąc na zasikanych (i suszonych jak wyżej) posłaniach - zdjęcia Sako są fotomontażem albo wytworem naszej wyobraźni, podobnie jak wykonane przez Czarodziejkę opisy innych odchodzących tam psów

Dobrze zrozumiałam dziewczyny? wszystkie te informacje uważacie za nieprawdziwe plotki?

Ja mogę mieć wątpliwości czy kasiek, malizna, edek, Shinya wiedzą co piszą na wątku - fakt, nie były, na własne oczy nie widziały.
Ostatecznie mogę się nawet zgodzić, że Fundacja Bernardyn, zuzlikowa czy BUDRYSEK nie wiedzą co piszą - były, widziały na własne oczy, no ale załóżmy, że się nie znają albo przesadzają
Ale NIKT mi nie wmówi, że BERKANO, docha, bela czy anula wiedzą lepiej niż Powiatowy Inspektor Weterynarii. I tu muszę cię BERKANO zmartwić - zadałam sobie ten trud i zadzwoniłam. I na własne uszy usłyszałam, że u Diany warunków dla starych i niesprawnych psów nie ma. Podważacie ocenę PIW? Na jakiej podstawie? Która z was ma do tego uprawnienia i wiedzę?Ja również dzwoniłam
usłyszałam to samo z użyciem wyrażenia "warunki dla starych i chorych psów skandaliczne".
Ale to mało widocznie.
reszta to "plotki", które zresztą wypisywała sama czarodziejka.
W streszczeniu wątku widac jak na dłoni te "plotki" o "pomówienia".
I to podobno jest takie haniebne-czytać i rozumować.
[quote name='docha']selenga,w żadnym wypadku nie podważam oceny PIW, niech PIW wejdzie i zabierze Homera, ba dlaczego tego nie uczynili w trakcie ostatniej kontroli?A co? Chciałabyś, zeby PIW zabrał Homera stamtąd do Wojtyszek?
Zadzwoń więc i zapytaj, czy wet, ktory by wiedział, że w tym czasie dla Homerka czeka prawdziwy dom
zaleciłby pozostawienie w takim raju zasikanym i cuchnącym (na wizytę PIW i tak było zapewne "wypucowane" a i tak "skandaliczne".
A może jednak trzeba odebrać Homera przez PIW do Wojtyszek? O to chodzi?

Posted

[quote name='docha']malizna, ty jesteś królową w tworzeniu historii niezwykłych.

Tak myślisz? Cieszę się. Fajnie jest pobyc królową.
Tyle, że ta jak ją nazywasz niezwykła historia
nie została stworzona przeze mnie
a jedynie przeze mnie streszczona.
Czy jednak jest niezwykła?
Wg mnie jest straszna i okrutna

Posted (edited)

[quote name='docha']selenga,w żadnym wypadku nie podważam oceny PIW, niech PIW wejdzie i zabierze Homera, ba dlaczego tego nie uczynili w trakcie ostatniej kontroli?

Bo robicie machlojki jakieś z umowami adopcyjnymi, przepisywanie, kłamanie etc.. ale to się skończy niedługo.. internet nie jest anonimowy . Już zostały poinformowane właściwe władze aby się tym zajęły primo do Uwagi też się nadajecie jak znalazł "cioteczki kochane vel zwierzoluby". < dla mniej kumatych to też był sarkazm>

Regulamin schroniska w Tarnowie tam gdzie Homer był wydany:

1. Nie wolno wydawać zwierząt osobom:
1) nietrzeźwym,
2) niepełnoletnim,
3) nie gwarantującym zapewnienia zwierzętom właściwej opieki,

i teraz padłaś po opinii PIW u / ktoś składał już skargę na Anule w schronisku gdzie był Homer? taką osobę od razu trzeba dać na czarną listę , schronisko od razu odbierze jej prawa opiekunki do psa i tym samym może psiak pójść do dt/ds bo z tego co widzę na FB już jest DT dla niego ?

Edited by Shinya
Posted

[quote name='docha']zuzlikowa, wprowadzasz celowo zdjęcie z psem, który nie jest Homerem. po co to robisz? dziewczyny, które nie znają dobrze psa wprowadzasz w błąd grając na emocjach.

Przyjrzyj się dobrze! Tak trudno rozpoznać Homera?
Nie dziwię się!

Jeszcze w schronie (chyba w schronie)

i w ...raju!Pod stołem leżała Camparii...

Posted

[quote name='bela51']Kasiek powinna odpowiedziec za te łgarstwa, ktore zamieszcza na fb,. mimo tego, ze podejrzewam iz jest chora kobietą.
Nieuleczalnie chorą z nienawisci.

No to na co czeka Cz.? Kodeks Karny rozdział 27 art.212...
A może Kasiek nie odpowiada, bo jednak art. 213 wchodzi w grę... czyli- karze nie może podlegać ten, kto mówi, "zamieszcza" prawdę :) ?

Posted

[quote name='zuzlikowa']Przyjrzyj się dobrze! Tak trudno rozpoznać Homera?
Nie dziwię się!

Jeszcze w schronie (chyba w schronie)

i w ...raju!Pod stołem leżała Camparii...

to jest ten sam pies.
A nawet docha gdyby to Homer nie był a inny pies to ma prawo cierpieć ? bo czegoś tutaj nie rozumiem teraz ? serce mi pęka jak widzę to zdjęcie z "raju" i te wszystkie psy w depresji . Ale wy anulki, dochy i tym podobne nie widzicie tego bo nie posiadacie serca . Odpowiecie za okrucieństwo wobec zwierząt i kłamanie w papierach adopcyjnych.

Posted

bela51 napisał(a):
Kasiek powinna odpowiedziec za te łgarstwa, ktore zamieszcza na fb,. mimo tego, ze podejrzewam iz jest chora kobietą.
Nieuleczalnie chorą z nienawisci.

Jakie łgarstwa zamieszczam na FB ? ..cytaty tu z dogo.. i swoje zdanie po tym co sobie poczytałam ,komenty innych ,to nie łgarstwa to szczera prawda ..gdzie mam odpowiedzieć odważniej trochę....
A ja podejrzewam ,ze bela to np dziwka i złodziej no i co z tego wynika nic ,bo to są moje podejrzenia ,nie poparte żadnymi faktami ,więc mozna sobie pleść co ślina na jezyk przyniesie póki sie kogos nie obraża ,taki tylko podałam przykład co nie znaczy ,ze ja tak uważam ,ale przecież mogę ,nie znamy się ,ale moze ktos coś powiedział ,a moze wydedukowałam to z jej postów ..nie wiadomo
Wiec może troche ostrożniej z róznymi podejrzeniami co do konkretnych osób ,bo zawsze to sie może obrócić na niekorzyść samego podejrzewającego
Ale nie podejrzewam ,a wiem na pewno ,ze bela jest odowiedzialna w jakimś stopniu za stan w jakim sie znalazł Sako i za to ,ze ten pies jest za TM
  • wystarczy poczytać wątek Sako...i jej wypowiedzi....i mam nadzieję ,ze kiedys za to odpowie.

• Posted

[quote name='kasiek.']Jakie łgarstwa zamieszczam na FB ? ..cytaty tu z dogo.. i swoje zdanie po tym co sobie poczytałam ,komenty innych ,to nie łgarstwa to szczera prawda ..gdzie mam odpowiedzieć odważniej trochę....
    A ja podejrzewam ,ze bela to np dziwka i złodziej no i co z tego wynika nic ,bo to są moje podejrzenia ,nie poparte żadnymi faktami ,więc mozna sobie pleść co ślina na jezyk przyniesie póki sie kogos nie obraża ,taki tylko podałam przykład co nie znaczy ,ze ja tak uważam ,ale przecież mogę ,nie znamy się ,ale moze ktos coś powiedział ,a moze wydedukowałam to z jej postów ..nie wiadomo
    Wiec może troche ostrożniej z róznymi podejrzeniami co do konkretnych osób ,bo zawsze to sie może obrócić na niekorzyść samego podejrzewającego
    Ale nie podejrzewam ,a wiem na pewno ,ze bela jest odowiedzialna w jakimś stopniu za stan w jakim sie znalazł Sako i za to ,ze ten pies jest za TM

• wystarczy poczytać wątek Sako...i jej wypowiedzi....i mam nadzieję ,ze kiedys za to odpowie.

• Przegielas smarkulo.

Posted

[quote name='kasiek.']Jakie łgarstwa zamieszczam na FB ? ..cytaty tu z dogo.. i swoje zdanie po tym co sobie poczytałam ,komenty innych ,to nie łgarstwa to szczera prawda ..gdzie mam odpowiedzieć odważniej trochę....

• ja pierniczę.... Dziwka i złodziej.... Bela- wywal wątek z subskrypcji i nie czytaj.

Posted

Nie Zofijo! nie można tak po prostu podtulić uszy i odejść, to jest nie do przyjęcia abyśmy tak pozwoliły się szmatławić. Nie!!! muszę ochłonąć.

Posted

docha napisał(a):
    Nie Zofijo! nie można tak po prostu podtulić uszy i odejść, to jest nie do przyjęcia abyśmy tak pozwoliły się szmatławić. Nie!!! muszę ochłonąć.

Docha, ale można dyskusje prowadzić na pewnym poziomie. Jak ten poziom zejdzie do takich słów, to też będziesz w tym tonie dyskutować? Bedziesz dziwkować i złodziejować. Kiedyś przypadkiem przy okazji Daszy trafiłam na wątek Tani, a tam leciały takie... no szambo w gębie. Tam się zatracił cały sens.

Posted

docha napisał(a):

Ja tego nie odbieram jak podtulenia uszu. Po prostu jakoś tam nie przepadam za dyskusjami/ kłótniami na necie. Widzisz kogoś face to face, jest innaczej. Już wiesz mniej więcej , co to za człowiek, rozmawiacie, czy też kłócicie się. A tu? Ty napiszesz jedno, dziesiąc osób elaboraty następne. Po co? Wiesz ile jest do zrobienia w terenie i nie tylko. A to strasznie zabiera energię i wykańcza. Gdyby to przynajmnie miało poziom, ale tak? Dziwka, złodziej? Ja uważam, ze na coś takiego lepiej machnąć ręką. Każdy moze powiedzieć co chce. A my nie musimy tego brać do siebie

Posted

no nie żartuj, jak każdy może powiedzieć to co chce? może komuś naubliżać tylko dlatego, że ma inne poglądy i zapatrywanie na świat. można na to pozwolić zasłaniając się, że to forum publiczne? nigdy się z tym nie zgodzę, nigdy nie będę przymrużać oka na chamstwo. to co napisała kasiek do Belli, to tak jakby i mnie napluła w twarz, pomimo, że Belli zupełnie nie znam, nawet nie mam z nią kontaktu poza spotkaniami na niektórych wątkach. One sobie myślą, że jak ludzie maja podobne poglądy i zapatrywania to tworzą jakaś wspólną klikę w realu i zamiarami wywrócenia świata do góry nogami. zupełnie pokręcone mają pod strzechą.

Posted

Zofija mala na mysli co innego. Po prostu uwaza, aby ignorowac takie osoby i to co one wypisujá.
    .Ale ja mysle, ze sa jednak pewne granice. I chyba zostaly znacznie przekroczone.

Posted

[quote name='docha']no nie żartuj, jak każdy może powiedzieć to co chce? może komuś naubliżać tylko dlatego, że ma inne poglądy i zapatrywanie na świat. można na to pozwolić zasłaniając się, że to forum publiczne? nigdy się z tym nie zgodzę, nigdy nie będę przymrużać oka na chamstwo. to co napisała kasiek do Belli, to tak jakby i mnie napluła w twarz, pomimo, że Belli zupełnie nie znam, nawet nie mam z nią kontaktu poza spotkaniami na niektórych wątkach. One sobie myślą, że jak ludzie maja podobne poglądy i zapatrywania to tworzą jakaś wspólną klikę w realu i zamiarami wywrócenia świata do góry nogami. zupełnie pokręcone mają pod strzechą.

Docha- czy Ty myślisz , ze ubliżanie w necie to kwestia dogo? To poczytaj komentarze pod artykułami o ludziach znanych.... Generalnie Ci ludzie czasem to chyba musieliby albo podać tysiące ludzi do sądu ( ale chyba żadna ustawa tego nie reguluje), albo sznur i się wieszać. A co mądrzejsi tego NIE CZYTAJĄ. Taki jest internet. Może Cię opluć zgnoić - nazwać; złodziejem, żydem, dziwką ( i nie mam tu na myśli cytatów kasiek). Poczytaj komentarze na onecie pod nickami. Net daje dużo dobrego i złego. Jak wszystko.

Posted

bela51 napisał(a):
    Zofija mala na mysli co innego. Po prostu uwaza, aby ignorowac takie osoby i to co one wypisujá.
    .Ale ja mysle, ze sa jednak pewne granice. I chyba zostaly znacznie przekroczone.

Wiem Belu i mod w końcu zareagował. A resztę zostaw. Nie znasz tej osoby, jest tylko nickiem w cyberprzestrzeni. Nikim istotnym dla Ciebie

Posted (edited)

bela51 napisał(a):
    Zosiu, ale to sa obcy ludzie. My tutaj jednak tworzymy jakás spolecznosc. A to zobowiázuje.

i we wszystkich społecznościach tak się dzieje. Nie mamy na to wpływu, chyba, ze wyginiemy i powstanie doskonalsza rasa:)

Edited by Zofija
    Posted

ja też to uważam, że granice przyzwoitości zostały przekroczone. Staram się od samego początku być taktowna i wyrozumiała. Ignoruję wpisy i te głupie, i te wrednie bolesne, ale czasami już nie wytrzymuję. Nie rozumiem jak można tak szkalować bezmyślnie innych. One czują się tak swawolne w swoich ocenach, bo jeszcze żadna z nas nie zniżyła się do poziomu dna i nie rozmawia tym samym językiem co one.