lika1771 Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 edek napisał(a):I co nic się nie da zrobić ? jestem załamana tą całą sytacją :-( Albo niech watek zamkal,albo niech ktos napisze co u chlopaka czy mial robione wyniki jak sie czuje po zimie.... Quote
ania shirley Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 lika1771 napisał(a):czy mial robione wyniki .... A któryś pies mial tam robione badania?? Jakoś nie pamietam... Quote
lika1771 Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 ania shirley napisał(a):A któryś pies mial tam robione badania?? Jakoś nie pamietam... Aniu mysle jak pisza,ze jego opiekunka nie da zrobic krzywdy Homerkowi to moze o to zadbala przeciez byla u cz.... Quote
edek Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 lika1771 napisał(a):Aniu mysle jak pisza,ze jego opiekunka nie da zrobic krzywdy Homerkowi to moze o to zadbala przeciez byla u cz.... Wątpię, żeby był u weterynarza..... chyba by coś Anula napisała na ten temat, no chyba że doszła do wniosku, że nie zasługujemy na te informacje.... Quote
kasiek. Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 bela51 napisał(a):To miejsce nalezałoby raczej odradzac, a nie doradzac. Szczegółów Anula moze sie dowiedziec na pw. Nie rozumiem ,niech mi ktos wytłumaczy .... azalia napisał(a):Niech ktoś mi wytłumaczy,dlaczego Anula jest wyrocznią i decydentką o losie Homerka,przecież go nie adoptowała. Opiekunkę prawną chyba można zmienić,skoro nie podejmuje dobrych decyzji dla starego psa,choćby niewysłanie go do DS. Czy to nie schronisko w któym był pies,powinno decydować. Ona jest nikim dla psa ,juz ja jestem lepszym opiekunem niż ona ,bo się chociaż o niego martwię i staram się coś dla niego zrobić ,jak widać bezskutecznie ...niestety Tak decyduje schronisko ale ogólnie powiem "my" nie mozemy wpłynąc na ich decyzję i przypomnę ,ze była próba odebrania psów z raju zw asyście policji i nic z tego nie wyszło...PONIEWAŻ ZOSTAŁY PRZEDSTAWIONE INNE DOKUMENTY ADOPCYJNE edek napisał(a):O ile pamięć mnie nie myli był jeszcze dla niego jakiś dom tymczasowy ( o ile jeszcze jest to aktualne ).... tak była propozycja DT ,juz nawet nie pytam czy aktualna bo pies nie odebrany... Homerek bardzo zapadł mi w serce i jeszcze to nie koniec. Quote
azalia Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Kasiek,czy te jak napisałaś"inne dokumenty adopcyjne" są na anulę? Quote
kasiek. Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 azalia napisał(a):Kasiek,czy te jak napisałaś"inne dokumenty adopcyjne" są na anulę? Azalia pisałam ogólnie o psach bez imion i tylko takie info moge podać ...więc nie odpowiem. Quote
anula42 Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 witam dziewczyny- przepraszam że nie odzywałam się ale nie miałam siły walczyć z co poniektórymi "opozycjonistkami" Czarodziejki i moimi- Homerek ma sie naprawdę dobrze i nie musicie się o niego martwić i wszystkim swoim cioteczkom które za niego od początku trzymały kciuki śle mokre całusy...i dziękuje za wszystko Quote
azalia Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Anula,a może wstawisz wyniki badań,opinię lekarza o stanie zdrowie Homerka. Skoro jak napisałaś ma się bardzo dobrze,to na pewno zrobiłaś badania. Quote
anula42 Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 ja nie weszłam na ten wątek żeby przed wami sie tłumaczyć -chciałam tylko po "ludzku" powiedzieć że Homiś ma sie BARDZO DOBRZE i nie mam zamiaru wstawiać wyników żadnych badań bo nie mam zamiaru z niczego sie usprawiedliwiać --temu psu a jeśli ktoś nie pamięta- on nazywa się Homer- nic złego się nie dzieje (ciekawe gdzie byłyście dotąd bo jakos was nie widziałam na wątku, tylko sami "stali" wątkowicze a reszty przez cały czas nie widziałam, a może się mylę....) Quote
bela51 Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 [quote name='azalia']Anula,a może wstawisz wyniki badań,opinię lekarza o stanie zdrowie Homerka. Skoro jak napisałaś ma się bardzo dobrze,to na pewno zrobiłaś badania. Azalio, czy od włascicieli wszystkich psów na dogo domagacie sie publikowania wynikow badań? Ja Anuli wierze, innym niekoniecznie, ale to nie znaczy, ze maja publicznie tłumaczyc sie, gdy nie ma ku temu podstaw. Homerek jest prywatnym psem Anuli. Quote
bela51 Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Miło, ze tu czasem zagladasz Anulo, choc dogo ostatnio calkowicie "zeszlo na psy". ( za przeproszeniem psów). Mnie tu juz obrzucono stekiem wyzwisk i obarczono wszystkimi winami za psie krzywdy. Tylko dlatego, ze odwazyłam sie stanąc po stronie Czarodziejki. Jestem pewna, ze i tej wypowiedzi nie odpuszczą. Prawdziwi " miłosnicy" zwierzat i bliżnich. Quote
anula42 Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 mnie też sie dostanie na pewno jak zwykle ale masz rację -to już nie jest to "dogo" co było - przecież potrafiłyśmy zebrać i nawet pośmiać chociaż były różne trudne sytuacje, mozna było zaradzić ......ale teraz to już tylko jad i jakaś zapiekła nienawiść...nie do tych piesków ale do ludzi-i to mnie przeraża Quote
anula42 Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 a tak delikatnie mówiąc -odczepcie się od mojego psa-ja przekazuje informację o jego stanie zdrowia tylko z szacunku dla tych cioteczek które od początku były przy nim i jemu kibicowały i w ich stronę ten ukłon-Unixena,Bela51,Docha, Edek..jesli kogoś pominęłam albo coś przekręciłam to tylko w chwili emocji....one wszystkie wiedzą i za to im Homiś bardzo, bardzo dziękuje a ja dziękuję w jego imieniu Czarodziejce że mógł znależć bezpieczną przystań na stare lata-dzięki Diano:loveu: Quote
Selenga Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 [quote name='anula42']a tak delikatnie mówiąc -odczepcie się od mojego psa-ja przekazuje informację o jego stanie zdrowia tylko z szacunku dla tych cioteczek które od początku były przy nim i jemu kibicowały i w ich stronę ten ukłon-Unixena,Bela51,Docha, Edek..jesli kogoś pominęłam albo coś przekręciłam to tylko w chwili emocji....one wszystkie wiedzą i za to im Homiś bardzo, bardzo dziękuje a ja dziękuję w jego imieniu Czarodziejce że mógł znależć bezpieczną przystań na stare lata-dzięki Diano:loveu: Czyli wątek powinien być w dziale "Już w swoim domu" jak rozumiem? A co do odczepienia się to jak doskonale wiesz, psa można odebrać jeśli zostanie stwierdzone, że nie ma zapewnionych warunków odpowiednich dla niego. I jeszcze można pociągnąć właściciela do odpowiedzialności. Quote
azalia Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Nie znam doprawdy prywatnych właścicieli psów,którzy trzymają bez przerwy,latami swojego psa w hotelu. Jak przypomionam sobie anulu42,jak długo się "zbierałaś"aby zakupić Homerkowi lek na stawy,to szczerze wątpię w Twoją miłość do niego,dbanie o zdrowie i troskiliwość. Obiecałaś też,że zabierzesz go do siebie,do prawdziwego domu,a nie pseudoraju. Quote
malizna78 Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 azalia napisał(a):Nie znam doprawdy prywatnych właścicieli psów,którzy trzymają bez przerwy,latami swojego psa w hotelu. Jak przypomionam sobie anulu42,jak długo się "zbierałaś"aby zakupić Homerkowi lek na stawy,to szczerze wątpię w Twoją miłość do niego,dbanie o zdrowie i troskiliwość. Obiecałaś też,że zabierzesz go do siebie,do prawdziwego domu,a nie pseudoraju.Ależ Azalia co Ty! Homerek ma się świetnie i ma cudowne warunki. lekarzrz? No przestań! kto to widział, zeby męczyc starego psa lekarzami!!! Quote
kasiek. Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 [quote name='anula42']a tak delikatnie mówiąc -odczepcie się od mojego psa-ja przekazuje informację o jego stanie zdrowia tylko z szacunku dla tych cioteczek które od początku były przy nim i jemu kibicowały i w ich stronę ten ukłon-Unixena,Bela51,Docha, Edek..jesli kogoś pominęłam albo coś przekręciłam to tylko w chwili emocji....one wszystkie wiedzą i za to im Homiś bardzo, bardzo dziękuje a ja dziękuję w jego imieniu Czarodziejce że mógł znależć bezpieczną przystań na stare lata-dzięki Diano:loveu: A ja chyba po tych słowach zawiadomię kolejna organizację prozwierzecą ,bo widze ,ze jest potrzebne jakieś inne działanie ,mnie jakos nie przekonują takie słowa , i tym bardziej jestem przekonana ,że trzeba psu pomóc i to szybko.... Quote
malizna78 Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 [quote name='kasiek.']A ja chyba po tych słowach zawiadomię kolejna organizację prozwierzecą ,bo widze ,ze jest potrzebne jakieś inne działanie ,mnie jakos nie przekonują takie słowa , i tym bardziej jestem przekonana ,że trzeba psu pomóc i to szybko.... Kasiek, no co Ty piszesz? Pomóc Homerkowi? PO co? Na co? Nie ma ku temu [podobno podstaw! A właścicielka psa, ktora tak go kocha, że nie da mu domu bo on ma lepiej na betonie i wietrzonych na mrozie szmatach/ czyt, kocykach/ wie najlepiej co mu potrzebne [quote name='anula42']witam dziewczyny-Homerek ma sie naprawdę dobrze i nie musicie się o niego martwić i wszystkim swoim cioteczkom które za niego od początku trzymały kciuki śle mokre całusy...i dziękuje za wszystko [quote name='anula42']ja nie weszłam na ten wątek żeby przed wami sie tłumaczyć -chciałam tylko po "ludzku" powiedzieć że Homiś ma sie BARDZO DOBRZE i nie mam zamiaru wstawiać wyników żadnych badań bo nie mam zamiaru z niczego sie usprawiedliwiać --temu psu a jeśli ktoś nie pamięta- on nazywa się Homer- nic złego się nie dzieje (ciekawe gdzie byłyście dotąd bo jakos was nie widziałam na wątku, tylko sami "stali" wątkowicze a reszty przez cały czas nie widziałam, a może się mylę....)Dobrze, że "właścicielka wie jak sie nazywa pies bo w raju to niekoniecznie opiekunka pamięta a sam Homerek niekoniecznie tez wie, jak się wabi:( Wiele psów wyciągniętych z raju nie reagowało na swoje imię. teraz jej łatwiej to może się nauczyła ktory pies jest który. [quote name='anula42']a tak delikatnie mówiąc -odczepcie się od mojego psa-ja przekazuje informację o jego stanie zdrowia tylko z szacunku dla tych cioteczek które od początku były przy nim i jemu kibicowały i w ich stronę ten ukłon-Unixena,Bela51,Docha, Edek..jesli kogoś pominęłam albo coś przekręciłam to tylko w chwili emocji....one wszystkie wiedzą i za to im Homiś bardzo, bardzo dziękuje a ja dziękuję w jego imieniu Czarodziejce że mógł znależć bezpieczną przystań na stare lata-dzięki Diano:loveu:Nie mogłam się powstrzymac choć pól dnia sie starałam. O ile mi wiadomo, Edek ciągle tu zagląda, bardzo się niepokoi i też chce wiedzieć czy Homer był u weta i jakie ma wyniki. No i tak! Koniecznie trzeba przenieśc wątek do "maja dom"! Quote
bela51 Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Przeniesienie watku do dziełu " maja dom" jest całkiem słuszne. Wszak nikt nie dokłada ani grosza do utrzymania Homera, poza Anulą , oczywiscie. Quote
Shinya Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 anula oddała psa do pseudo raju, umywając ręce i pozbywając się "problemu" po czym na forum zbierała och i achy jaka ona wspaniała cioteczka jest co pomaga zwierzętom wyciągając je ze schronisk i wciągając w gorsze bagno... wzięłaś psa to mu zapewnij odpowiedni byt a nie minimalną egzystencję anula bo dla mnie jesteś zimną osobą bez serca... twój prywatny pies to jest? okej, screenshoty porobione i będą powiadomione odpowiednie organy aby to wyjaśniły i pociągnęły cię do odpowiedzialności. Quote
docha Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Shinya napisał(a):anula oddała psa do pseudo raju, umywając ręce i pozbywając się "problemu" po czym na forum zbierała och i achy jaka ona wspaniała cioteczka jest co pomaga zwierzętom wyciągając je ze schronisk i wciągając w gorsze bagno... wzięłaś psa to mu zapewnij odpowiedni byt a nie minimalną egzystencję anula bo dla mnie jesteś zimną osobą bez serca... twój prywatny pies to jest? okej, screenshoty porobione i będą powiadomione odpowiednie organy aby to wyjaśniły i pociągnęły cię do odpowiedzialności. proponuję abyś poczytała wątek od początku, w każdym razie może tak gdzieś od połowy, a dowiesz się że Homer był w między czasie w innym hoteliku. Quote
bela51 Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Shinya napisał(a):anula oddała psa do pseudo raju, umywając ręce i pozbywając się "problemu" po czym na forum zbierała och i achy jaka ona wspaniała cioteczka jest co pomaga zwierzętom wyciągając je ze schronisk i wciągając w gorsze bagno... wzięłaś psa to mu zapewnij odpowiedni byt a nie minimalną egzystencję anula bo dla mnie jesteś zimną osobą bez serca... twój prywatny pies to jest? okej, screenshoty porobione i będą powiadomione odpowiednie organy aby to wyjaśniły i pociągnęły cię do odpowiedzialności. Marzy Ci sie kolejna afera, bo wątek hospicjum kuleje? Na miejscu Anuli, po wyjasnieniu Twoich wyimaginowanych zarzutów, tez pociągnełabym Cie do odpwiedzialnosci. Masz farta, ze nie trafiłas na mnie. Quote
Recommended Posts