malizna78 Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='malibo57']9 zabranych ( Miś, Grom, Kajka, Szarik, Kasetka, Sokół, Rafi, Lutuś, Campari) 6 zostało ( Isia, Bej, Aron, Myszol, Reksio, Homer) 1 zniknął ( który?)[/QUOTE] Z moich inf wynika, ze REKS jest ale na wątku hospicjum ktos pisał ze za reksa jest podsatwiony inny pies. Moze więc inspektor widział innego psa ktorego nazywano Reksem? Wtedy nie ma Reksa. Ale tego nie wiem o takie szczególy już nie pytałam. Quote
docha Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='malizna78']Tak. O Homera było pytanie konkretne Homer, niewidomy psiak, przebywa na terenie posesji czarodziejki. Może być zabrany, nie musi. Przypomne jednak ze na Homera czeka DS![/QUOTE] sprawdziłaś ten DS? jesteś pewna, że opiekunka nie kontaktowała się z tym DS? Quote
kasiek. Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Nie wiem gdzie jest Homerek nie mogę potwierdzić ,ze jest w garażu ,nie moge potwierdzic ,ze jest gdzie indziej ...... Nie wiem gdzie jest Quote
malizna78 Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='docha']sprawdziłaś ten DS? jesteś pewna, że opiekunka nie kontaktowała się z tym DS?[/QUOTE] Jestem pewna że był DS , Podobno ciągle czeka Ja mam go sparwdzać? Ja nie jestem pewna opiekunki. Ciągle nie wiemy kto jest jego opiekunką? Ale wiem tez na 100%, ze na wczoraj Homer u Czarodziejki był Quote
azalia Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 Na wątku Campari przeczytałam,że prawna opiekunka Homerka nie chce dać go do DS i pies trafi do schroniska. Czy ktoś wie coś na ten temat,mam nadzieję,że Anula42 nie jest jednak potworem. A poza tym,czy schronisko nie ma nic do powiedzenia,ona sama ma decydować,nawet jak podejmie decyzję krzywdzącą starego pieska. Quote
edek Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='azalia']Na wątku Campari przeczytałam,że prawna opiekunka Homerka nie chce dać go do DS i pies trafi do schroniska. .[/QUOTE] A do jakiego schroniska ma trafić i kiedy ??? Jakaś paranoja pies ma szanse na dom stały :( Quote
danka4u1 Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='azalia']Na wątku Campari przeczytałam,że prawna opiekunka Homerka nie chce dać go do DS i pies trafi do schroniska. Czy ktoś wie coś na ten temat,mam nadzieję,że Anula42 nie jest jednak potworem. A poza tym,czy schronisko nie ma nic do powiedzenia,ona sama ma decydować,nawet jak podejmie decyzję krzywdzącą starego pieska. Azalia, czy ja śnię...?? Podaj link do tego wątku, gdzie jest ten post anuli???Schronisko zamiast DS???!!! [quote name='edek']A do jakiego schroniska ma trafić i kiedy ??? Jakaś paranoja pies ma szanse na dom stały :-( Quote
shiina Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 moze to glupie pytanie, moze nie doczytalam.... CZY BYLISCIE W BEZPOSREDNIM KONTAKCIE Z ANULA42, CZY Z NIA ROZMAWIALISCIE??? Quote
malizna78 Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='danka4u1']Azalia, czy ja śnię...?? Podaj link do tego wątku, gdzie jest ten post anuli???Schronisko zamiast DS???!!! Mam nadzieję, ze to przejęzyczenie albo pomyłka. Quote
_Aga_ Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 [quote name='edek']_Aga_ udało się wam skontaktować z Anulą ????[/QUOTE] Ja się do anuli nie dodzwoniłam. Podałam numer kasiek. - nie dostałam żadnej zwrotnej informacji, czy coś się jej udało załatwić. Nie zdajecie sobie sprawy, jak ciężko się w tym wszystkim połapać. Same półsłówka, jakieś tajemnice. Zrozumcie, że ja nie jestem w stanie śledzić każdego wątku dotyczącego psów, które są lub były u Czarodziejki, nie jestem też w stanie śledzić fb. A tutaj wklejacie cytaty, każdy je interpretuje jak chce. Ja się już pogubiłam - nie wiem, co z Homerem, bo nikt z osób, które tam są na miejscu, nie dał mi znać. Nikt do mnie nie pisał. Nie wiem, jak jest na innych wątkach, ale tutaj u Homera jest totalny chaos. I zero konkretów od osób, które przeprowadzały interwencję. Quote
Selenga Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 _Aga_ był apel kierownika azylu żeby się z nim skontaktowały osoby które wyciągnęły Homera, więc może OTOZ wspólnie z kierownikiem mógłby zadziałać? Przecież jakieś papiery po przejęciu psa muszą być u kierownika chyba Quote
aga.k Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='Selenga']_Aga_ był apel kierownika azylu żeby się z nim skontaktowały osoby które wyciągnęły Homera, więc może OTOZ wspólnie z kierownikiem mógłby zadziałać? Przecież jakieś papiery po przejęciu psa muszą być u kierownika chyba[/QUOTE] Kierownik azylu nie musi apelować tylko wystarczy ze zadzwoni do osoby, która wtedy odbierała Homera na prośbę anuli, bo taki numer posiada i zazwyczaj nie ma z tym problemu, tak jak i teraz. Osoby które działają tam na miejscu, na pewno nie będą podawać tu na wątku istotnych informacji dla sprawy, co dla mnie jest zrozumiałe i nie oznacza to ich złej woli. Quote
kasiek. Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='aga.k']Kierownik azylu nie musi apelować tylko wystarczy ze zadzwoni do osoby, która wtedy odbierała Homera na prośbę anuli, bo taki numer posiada i zazwyczaj nie ma z tym problemu, tak jak i teraz. Osoby które działają tam na miejscu, na pewno nie będą podawać tu na wątku istotnych informacji dla sprawy, co dla mnie jest zrozumiałe i nie oznacza to ich złej woli.[/QUOTE] I pod tym się podpisuję. Nadal nie mam info ,ale pies jest z azylu i to tez ich sprawa,zeby nie trafił do schronu ,skomplikowane to strasznie wszystko ,nie wiem czy ten ds nie zrezygnuje ....... Quote
edek Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 To nadal czekam na jakieś konkretne informacje :shake: Quote
kasiek. Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 Homerek się odnalazł ,zobaczymy co dalej...;) ale domku juz raczej nie ma ,napisze jutro ... Quote
danka4u1 Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 [quote name='kasiek.']Homerek się odnalazł ,zobaczymy co dalej...;) ale domku juz raczej nie ma ,napisze jutro ...[/QUOTE] Jak to się odnalazł? Domek zrezygnował, czy jakaś inna wersja? Napisz, czekamy. Quote
malizna78 Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 [quote name='kasiek.']Homerek się odnalazł ,zobaczymy co dalej...;) ale domku juz raczej nie ma ,napisze jutro ...[/QUOTE] Kasiu, Homerek był na pewno przecież pisałam, ze inspektor sam o nim opowiadał. i o jego ślepocie i jak sobie radzi. "Zaginął" Reksiu. Inspektor widział wprawdzie Reksia ale nie wiemy, czy "naszego" Szkoda domku, ale na informacje co dalej czekamy z nadzieją, ze dziś się coś wyjaśni. Quote
kasiek. Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 [quote name='malizna78']Kasiu, Homerek był na pewno przecież pisałam, ze inspektor sam o nim opowiadał. i o jego ślepocie i jak sobie radzi. "Zaginął" Reksiu. Inspektor widział wprawdzie Reksia ale nie wiemy, czy "naszego" Szkoda domku, ale na informacje co dalej czekamy z nadzieją, ze dziś się coś wyjaśni.[/QUOTE] Ja wiem co Ty pisałaś ;) ,ale ja miałam inne info i na tym sie opierałam stan liczebny psów sie nie zgadzał ,opiekun prawny psa sie nie odzywał ,więc ja miałam różne podejrzenia............. Obawiam się ,ze ds dla niego nie aktualny ,ale czekam na potwierdzenie Więc jak bedzie info to napisze i zastanowimy sie co dalej...... Quote
malizna78 Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 [quote name='kasiek.']Ja wiem co Ty pisałaś ;) ,ale ja miałam inne info i na tym sie opierałam stan liczebny psów sie nie zgadzał ,opiekun prawny psa sie nie odzywał ,więc ja miałam różne podejrzenia............. Obawiam się ,ze ds dla niego nie aktualny ,ale czekam na potwierdzenie Więc jak bedzie info to napisze i zastanowimy sie co dalej......[/QUOTE] No rozumiem teraz Twój wpis:) Dobrze w takim razie czekamy co dalej. Quote
danka4u1 Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 [quote name='anula42']witajcie- Homerek zostaje u Czarodziejki - taka jest moja decyzja i nigdy nie myślałam że postąpiłam źle umieszczając go u Czarodziejki - pozdrawiam ją serdecznie i wspieram w tych ciężkich dniach[/QUOTE] [quote name='malizna78']No rozumiem teraz Twój wpis:) Dobrze w takim razie czekamy co dalej.[/QUOTE] Nie bardzo wiem, na co możemy czekać. Anula42 zamieściła taki post dnia 19.02 na tym wątku, po czym zerwała kontakty z Dogo, nazywając je bajzlem- wpis w profilu Anuli- nie odbiera telefonów..... Chyba jasne...co tam dom stały dla psa. Szkoda, inny pies może mógłby skorzystać z tego miejsca, ale teraz juz chyba za późno. Quote
Selenga Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 a ja myślę, że dogomaniacy NIGDY się nie poddają jeśli chodzi o poprawę losu psa :) prędzej czy później coś sie daje zrobić Quote
malizna78 Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 [quote name='danka4u1']Nie bardzo wiem, na co możemy czekać. Anula42 zamieściła taki post dnia 19.02 na tym wątku, po czym zerwała kontakty z Dogo, nazywając je bajzlem- wpis w profilu Anuli- nie odbiera telefonów..... Chyba jasne...co tam dom stały dla psa. Szkoda, inny pies może mógłby skorzystać z tego miejsca, ale teraz juz chyba za późno.[/QUOTE]Z mojej wiedzy wynika, ze anula nie jest już albo nie była nigdy prawna opiekunka psiaka. więc nie ma za wiele do poiwiedzenia, jeśli tak ale czekamy na oficjalne wiadomosci bo moze się myle? Quote
Recommended Posts