kasiek. Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 A Homer z jakiego schronu trafił do raju ? Quote
kasiek. Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 [quote name='_Aga_']Z tarnowskiego azylu.[/QUOTE] Na pewno ..?to czemu ja mam info ,ze z Palucha ...kurcze ,zaduzo tych psów ,mi sie juz mylą ..... Quote
_Aga_ Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 Na pewno. Nie ma innej możliwości. Quote
edek Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 (edited) Anula błagam ciebie przeanalizuj wszystkie fakty, opinię Fundacji Bernardyna i PIW. To nie jest miejsce dla Homera. Homer jest staruszkiem, mającym problemy ze stawami. On potrzebuje odpowiedniej opieki i ciepłego miejsca. Są hoteliki gdzie są boksy w ocieplanych pomieszczeniach i tam mu będzie lepiej. Edited February 25, 2012 by edek Quote
kasiek. Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Jest oferta pomocy dla Homerka z FB ,jeszcze dokładnie nie wiem ,na czym ma polegac ,ale jest a tu cisza ..... wejdzie ktoś na event i odpowie pani https://www.facebook.com/profile.php?id=100003234877962 Quote
kasiek. Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 dlaczego nikt nie odbiera telefonu ,skora ta pani dzwoni w jego sprawie..........? Quote
_Aga_ Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 Jak to nikt nie odbiera telefonu? Dostałaś wiadomość, że już ktoś z tą panią rozmawiał. Quote
kasiek. Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 ok skrzynkę masz pełną A ja nie wiem co dalej robimy w sprawie Homerka i tu zapytam kto w koncu jest prawnym opiekunem psa ,bo nie do konca wiem... Na fb było info ,ze nikt nie odbiera telefonów ,więc to napisałam. Quote
_Aga_ Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 Prawną opiekunką jest z tego co wiem anula42. Quote
danka4u1 Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 [quote name='_Aga_'] Dostałaś wiadomość, że już ktoś z tą panią rozmawiał.[/QUOTE] W jaki sposób ta pani chce pomóc Homerowi? Wiadomo cos? [quote name='kasiek.'] tu zapytam kto w koncu jest prawnym opiekunem psa ,bo nie do konca wiem... .[/QUOTE] ????? własnie......??? Quote
kasiek. Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 [quote name='danka4u1']W jaki sposób ta pani chce pomóc Homerowi? Wiadomo cos? ????? własnie......???[/QUOTE] Ta pani wstępnie proponuje DS Jesli opiekun prawny psa wyrazi zgodę mam dla psa mozliwość udostepnienia konta fundacji i zbierania na dogo i na FB Quote
malibo57 Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Czy są jakieś ustalenia w sprawie Homera? Zaoferowałam pomoc wszystkim psom, które opiekunowie chcą zabrać od Czarodziejki. Czas na organizację i zabieranie psów się kończy - czy jest jakaś decyzja w tej sprawie? Jeśli Anula42 jest opiekunką prawną, to dlaczego nie rozmawia w sprawie adopcji Homera? Quote
malizna78 Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Ludzie! Opanujcie się!' Napiszcie kto jest opiekunem i decydujcie się, póki czas. Co ten Homer komu zawinił, że nie może mieć lepszego losu niż zimny garaż:( Quote
danka4u1 Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 (edited) Nie wiem, kto jest opiekunem prawnym Homera. Na wątku starałam się zbierac mu deklaracje. Oto odpowiedź Anuli sprzed paru dni ..... [quote name='anula42']witajcie- Homerek zostaje u Czarodziejki - taka jest moja decyzja i nigdy nie myślałam że postąpiłam źle umieszczając go u Czarodziejki - pozdrawiam ją serdecznie i wspieram w tych ciężkich dniach[/QUOTE] Sądzę, że jeśli mamy do wyboru DT lub DS, to decyzja chyba nie powinna nastręczać nikomu wątpliwości....... Edited February 26, 2012 by danka4u1 Quote
malibo57 Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Jest propozycja DS - obowiązkiem opiekuna prawnego psa bezdomnego jest reagować na takie sygnały. Chyba, ze Homer nie jest psem bezdomnym? Quote
malizna78 Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 [quote name='danka4u1']Nie wiem, kto jest opiekunem prawnym Homera. Na wątku starałam się zbierac mu deklaracje. Oto odpowiedź Anuli sprzed paru dni ..... Sądzę, że jeśli mamy do wyboru DT lub DS, to decyzja chyba nie powinna nastręczać nikomu wątpliwości.......[/QUOTE] Dokładnie tak. Trzeba w każdym razie sparwdzic propozycję nie igorować jej. No ale sprawdzac i ciągnąc to dalej moze tylko opiekun. Albo napisać, że nie ma zamiaru sprawdzać, bo DS nie jest Homerowi potrzebny:( Quote
edek Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Skoro jest na horyzoncie domek dla Homera to wydaje mi się, że nie powinno się psu odbierać takiej szansy. Będzie miał własnego człowieka. Quote
_Aga_ Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 Musicie w takim razie przekonać anulę42, bo jak napisałam parę postów wyżej, ona jest jego prawną opiekunką. To nie jest pies bezdomny. Ja próbowałam, pisałam do niej maile. Jej odpowiedź była jednoznaczna - zostawia psa u Czarodziejki i wspiera ją w tych ciężkich chwilach........... Moim zdaniem - jeśli jest szansa na DS, a anula42 nie jest w stanie mu tego zapewnić mimo początkowych obietnic, powinna zrzec się praw do niego i dać mu szansę na ten dom stały. Quote
edek Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 _Aga_ a czy mogłabyś napisać do niej emaila, ze jest domek stały dla niego. Anula tutaj nie zagląda…. Quote
_Aga_ Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 Skontaktuję się z nią, mailowo lub telefonicznie. Moje zdanie jest takie - nawet, gdyby u Czarodziejki był raj, to mimo wszystko jest to hotelik. A ten pies zasługuje na dom stały. Więc skoro anula42 nie jest w stanie mu tego zapewnić - powinna się zrzec praw do niego i pozwolić mu zaznać tego, czego do tej pory chyba nigdy nie miał.... Quote
_Aga_ Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 Pytanie tylko, czy ten domek jest sprawdzony i pewny? Żeby nie było.. wiecie.. z deszczu.. Quote
malibo57 Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Święte słowa. Jeśli Anula nie chce sama pilotować tej adopcji, to proszę o kontakt i zrzeczenie na Fundację VIVA! - zajmiemy się tym. Quote
_Aga_ Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 Jak się coś od niej dowiem, dam znać.. Quote
Recommended Posts