Jump to content
Dogomania

ONek - stary... i ślepy..... :( Homerek w DT u Czarodziejki :)

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Anula błagam ciebie przeanalizuj wszystkie fakty, opinię Fundacji Bernardyna i PIW. To nie jest miejsce dla Homera. Homer jest staruszkiem, mającym problemy ze stawami. On potrzebuje odpowiedniej opieki i ciepłego miejsca. Są hoteliki gdzie są boksy w ocieplanych pomieszczeniach i tam mu będzie lepiej.

Edited by edek
Posted

ok skrzynkę masz pełną
A ja nie wiem co dalej robimy w sprawie Homerka i tu zapytam kto w koncu jest prawnym opiekunem psa ,bo nie do konca wiem...
Na fb było info ,ze nikt nie odbiera telefonów ,więc to napisałam.

Posted

[quote name='_Aga_']
Dostałaś wiadomość, że już ktoś z tą panią rozmawiał.[/QUOTE]
W jaki sposób ta pani chce pomóc Homerowi? Wiadomo cos?

[quote name='kasiek.'] tu zapytam kto w koncu jest prawnym opiekunem psa ,bo nie do konca wiem...
.[/QUOTE]
????? własnie......???

Posted

[quote name='danka4u1']W jaki sposób ta pani chce pomóc Homerowi? Wiadomo cos?

????? własnie......???[/QUOTE]

Ta pani wstępnie proponuje DS
Jesli opiekun prawny psa wyrazi zgodę mam dla psa mozliwość udostepnienia konta fundacji i zbierania na dogo i na FB

Posted

Czy są jakieś ustalenia w sprawie Homera?
Zaoferowałam pomoc wszystkim psom, które opiekunowie chcą zabrać od Czarodziejki. Czas na organizację i zabieranie psów się kończy - czy jest jakaś decyzja w tej sprawie?
Jeśli Anula42 jest opiekunką prawną, to dlaczego nie rozmawia w sprawie adopcji Homera?

Posted (edited)

Nie wiem, kto jest opiekunem prawnym Homera. Na wątku starałam się zbierac mu deklaracje. Oto odpowiedź Anuli sprzed paru dni .....
[quote name='anula42']witajcie- Homerek zostaje u Czarodziejki - taka jest moja decyzja i nigdy nie myślałam że postąpiłam źle umieszczając go u Czarodziejki - pozdrawiam ją serdecznie i wspieram w tych ciężkich dniach[/QUOTE]
Sądzę, że jeśli mamy do wyboru DT lub DS, to decyzja chyba nie powinna nastręczać nikomu wątpliwości.......

Edited by danka4u1
Posted

[quote name='danka4u1']Nie wiem, kto jest opiekunem prawnym Homera. Na wątku starałam się zbierac mu deklaracje. Oto odpowiedź Anuli sprzed paru dni .....

Sądzę, że jeśli mamy do wyboru DT lub DS, to decyzja chyba nie powinna nastręczać nikomu wątpliwości.......[/QUOTE]
Dokładnie tak.
Trzeba w każdym razie sparwdzic propozycję nie igorować jej.
No ale sprawdzac i ciągnąc to dalej moze tylko opiekun.
Albo napisać, że nie ma zamiaru sprawdzać, bo DS nie jest Homerowi potrzebny:(

Posted

Musicie w takim razie przekonać anulę42, bo jak napisałam parę postów wyżej, ona jest jego prawną opiekunką. To nie jest pies bezdomny.

Ja próbowałam, pisałam do niej maile.

Jej odpowiedź była jednoznaczna - zostawia psa u Czarodziejki i wspiera ją w tych ciężkich chwilach...........

Moim zdaniem - jeśli jest szansa na DS, a anula42 nie jest w stanie mu tego zapewnić mimo początkowych obietnic, powinna zrzec się praw do niego i dać mu szansę na ten dom stały.

Posted

Skontaktuję się z nią, mailowo lub telefonicznie.

Moje zdanie jest takie - nawet, gdyby u Czarodziejki był raj, to mimo wszystko jest to hotelik.
A ten pies zasługuje na dom stały.
Więc skoro anula42 nie jest w stanie mu tego zapewnić - powinna się zrzec praw do niego i pozwolić mu zaznać tego, czego do tej pory chyba nigdy nie miał....