Jump to content
Dogomania

ONek - stary... i ślepy..... :( Homerek w DT u Czarodziejki :)

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zamówiłam dzisiaj takie trzy pontoniki do spania - jeden dla Homerka a resztę jak komu sie spodoba ( kto pierwszy do spania ten lepszy):sleep2:więc może Kasetka i Donek się załapią....

Posted

Anulo, bardzo dziękuję za wspaniałe pontoniki, które otrzymałam w piątek!!! Na jednym śpi Daszka, drugi jest w psim obiegu i bardzo lubi go Kasetka i Reksio, a trzeci jest w psiej sypialni i korzysta z niegą Ząbal ;) Homer nie zagustował ani w pontonie, ani nawet w posłanku i ma swój grajdoł pod dębem. Futro ma syberyjskie, apetyt też i wygląda z tymi niebieskimi ślepkami jak rasowy husky ;) Rozszczekany i kochany przylepek.

• 2 weeks later...
Posted

Odwiedzam Homerka po raz pierwszy, choć, z pewnością nie ostatni.Kocham stare śleputki.Asia robi piękne zdjęcia.Jak widzę, anula42, to moja sąsiadeczka, zza miedzy.

Posted

Tak, tak, Homerek zdecydowanie się zaokrąglił. Jeśli chodzi o apetyty, to u Czarodziejki rosną psom, a nie spadają :) Co widać porównując oba zdjęcia. Fajny ten Homerek, ma ciekawe pyszczydło :)

Posted

Syla napisał(a):
Odwiedzam Homerka po raz pierwszy, choć, z pewnością nie ostatni.Kocham stare śleputki.Asia robi piękne zdjęcia.Jak widzę, anula42, to moja sąsiadeczka, zza miedzy.

Tez bywam od początku u Homerka i pozdrawiam jego wspaniałą Panią. Cieszę się, ze biedaczyna schronowa ma tyle miłosci i starań na swoje ostatnie lata.
Anula to Twoja sasiadka zza miedzy, a moja jeszcze bliżej..

Posted

Rano zastałam Homerka z opuchniętym obustronnie pyskiem. Obejrzałam zęby, bo zazwyczaj stan zapalny przyzębia tak sie objawia, ale w pysku czysto. Wetka powiedziała, że najprawdopodobniej gdzieś tworzy się ropień i dobrze byłoby go prześwietlić, tylko, że dziś sobota i nie ma jak. Ropień może w każdej chwili pęknąć i albo pójdzie z pyska, albo zrobi się przetoka, dlatego lekarka poradziła podawać antybiotyk. Homerek ochoczo zjadł kanapkę z tabletką. Bólu na pewno nie odczuwa, więc nie ma potrzeby podawać zastrzyków przeciwbólowych.

Posted

Biedne te dziadki i ich stare zębiska. Wiem cos o tym, bo moja Janka mimo, ze ma dopiero 8 lat corocznie przechodzi zabiegi stomatologiczne i straciła juz 2 zęby.
Chyba to takie sklonnosci osobnicze, po moje poprzednie psy do późnej starosci nie miały problemow z uzębieniem.
Trzymaj sie Homerku.