Jump to content
Dogomania

ONek - stary... i ślepy..... :( Homerek w DT u Czarodziejki :)

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Znów??? Dziękujemy! Ja jeszcze trzymam jakieś smakowite drobiażdżki z paczek dla najbiedniejszych bied - Homera, Ząbala, Rysia/Retro oraz Misia i Daszki. Każdemu po kawałeczku ukradkiem, żeby grubasy nie zauważyły ;)
Mamy teraz bardzo ciepłe noce i Homer śpi pod werandą zwinięty w trąbkę. Przy nim znów Ząbal 8) Najbardziej go miłość bierze po kolacji. Nażre się do przysiadu, odsapnie i zaczyna piskać krążąc wokół Homera. A potem sobie leżą przytuleni przez chwilkę, Ząbal zasypia snem sprawiedliwych, a Homer cichcem w bok i w inne miejsce ;) Spryciarz.

Posted

jak ja uwielbiam czytac Twoje "opowieści"-cieszę się bardzo że Homerek odnalazł się u Was-jak trzeba bedzie jakies kocyki, kolderki tylko daj znać a ja zorganizuję tutaj u mnie zbiórkę i nie ma problemu(a smakołyki to znowu próba rehabilitacji za ostatnią wizytę- chyba do końca życia tak mi zostanie...:oops:

Posted

Anula, daj spokój, już się potrójnie zrehabilitowałaś :) Homerek faktycznie dobrze się tu czuje i bardzo lubi leżeć na trawie. Psy z Palucha - Toro i Rysio/Retro, oraz Daszka śpią zazwyczaj na kocykach w garażu, a on tylko wtedy, kiedy pogoda jest brzydka. I widzę, że doskonale się orientuje we wszystkich kwestiach naszej zagrody - kto przyjechał, kto wchodzi, gdzie coś dają, gdzie głaszczą. Idzie instynktownie i zawsze jest na czas i na miejscu ;) Obszczekuje listonosza bo inne psy obszczekują, ale pruje papę w drugą stronę :D Gdzieś się ktoś kotłuje i jest ruch - np Rafi z Herą skaczą do stawiku - Homer już tupa i też uczestniczy w akcji obserwowania i podszczekiwania. Przyjeżdżąm z torbami z zakupów - idzie przy nodzie i wtula nochal w siaty wraz z Kajką i Sakusiem. Nie ma żadnych lęków, fobii. Jest szczęśliwym obywatelem stadka - akceptowanym i poiważanym. Kiedyś tak warknął na Rafiego, że mu w michę zajrzał, że biedak poszedł jak zmyty. A kiedy wyły syreny strażackie, to Homer wraz z resztą pruł pysk wyjąc oczywiście w odwrotnym kierunku. Ale wył jak należy 8) A kiedy wyszłam i nakazłam pozamykać pyski, bo noc, to zamknęły się wszystkie prócz Homera :D

Posted

Ja też Was podczytuję i cieszę się, czytając Twoje- Czarodziejko, opowieści. I talent pisarski masz i psiaki są szczęśliwe. Taka lektura na dobranoc jest terapeutyczna po wedrówkach na Dogo.

Posted

Trzech panów w czerni - Homer, Ząbalek, Retro.

Tak mnie woła stojąc pod werandą ;)

Wszędzie go pełno i zawsze uczestniczy w życiu stadka. Chodzi, wącha, podszczekuje, upomina się o co tylko, wtula się i czeka na mnie pod bramą, kiedy jadę na zakupy ;)