daga10011 Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 Tak jak w temacie:-( .Wiem jak to jest w przypadku polskiego,juz o tym tutaj bylo a i polski moj zostal zjedzony razem z zagranicznym:roll: -ale co w przypadku nostryfikowanego zagraniczniaka??????Pytalam w naszym ZK-ale sami nie wiedza:-( .Mial juz ktos taki przypadek???? Quote
karenina Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 Arima, najłatwiej skontakowa sie z hodowcą i poprosic o zamówienie kopii w jego zwiazku. Mozna tez samemu próbowac prosto do związku, ale to raczej sie nie uda , chyba ze rodowód był juz na Twoje nazwisko wystawiany ( ja mam czesc juz odrazu na mnie, np słowenski, duński, łoteski i słowacki). 2 finskie rodowody sa beznazwiskowe w sekcji własciciel, wypełniałam je sama. Nie wiem jak jest w innych krajach. Quote
puli Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 W niektórych krajach bardzo pomocne są kluby ras,nawet jak się do nich nie należy.I prośbę do ZK napiszą i podsuną komu trzeba żeby było szybciej...... Quote
daga10011 Posted September 15, 2006 Author Posted September 15, 2006 rodowod jest belgijski i wiem,ze spokojnie mi hodowca duplikat wyrobi,tylko jaka jest cala procedura?znowu nostryfikacja???????:-o .rodowod jest na moje nazwisko,w naszym rodzimym ZK powiedzieli,ze mam zlozyc do glownego zarzadu pismo o duplikat-ale sami nie wiedzieli,skad niby zarzad mialby ten duplikat wytrzasnac,skoro oni to tylko nostryfikowali. Te psy sa nieobliczalne po prostu:lol: .lezala kupa papierow na wierzchu,a tylko rodowody poszarpaly:roll: .A juz od dlugiego czasu nic nie zniszczyly,segregowalam papiery wszystkie i zostawilam doslownie na godzine papierzyska na wierzchu-normalnie rodowody sa w szufladzie,ale chcialam posegregowac psy w osobne teczki-i klops:roll: Quote
puli Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 A nie masz ksera? Albo skanu? Moze udałoby się na tej podstawie? Quote
daga10011 Posted September 15, 2006 Author Posted September 15, 2006 skan mam-ale jednej strony:roll: :-( Quote
Recommended Posts