Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

koniec września
biedak Fred za TM :( .............................
[quote name='snuszkak']Fred za TM. Z powodu problemów z agresją, która nasilała się coraz bardziej i pogryzień pracowników Fred został uśpiony. Śpij spokojnie Fred, teraz nikt Cię nie będzie denerwował [']

lato - wielokrotne próby złagodzenia zachowań psiaka nie dają rezultatu
do przytuliska pojechał obejrzeć go szkoleniowiec
niestety Fred ma naprawdę duży problem z agresywnymi zachowaniami

29.03. okazało się, że chłopak cudo za boksem, po zębach młody, uszy zawalone że coś strasznego,w środku smoła, kołtuny ogromne, dał się pooglądać, wygłaskać, pakował się na kolana, potrafi doskonale podstawowe komendy, mówię siad, pies siedzi, mówię łapa i dostaję łapkę, cudo!

17.03. Kmk pojechał dziś do Puszczykowa po naszego podopiecznego Sandiego - w jednym z boksów jest nowy pies - spaniel :roll:

Pies trafił wczoraj do przytuliska w Puszczykowie, został zabrany z ulicy przez straż miejską.
Zaniedbany, ma potwornie skołtunione uszy, wyraźnie utyka na lewą tylnią łapę - podnosi ją do góry.
Pokazuje zęby kiedy się do niego zbliża człowiek - nie wiemy jeszcze, czy to z powodu bólu, strachu, czy innego.

Tak naprawdę to nic jeszcze o tym psie nie wiemy.
Wiemy tylko, że trzeba mu pomóc.
Dlatego tak na szybko zakładam mu wątek, żeby już zaistniał na dogo. Może ktoś zechce mu pomóc?

Prosimy o wszelkie wsparcie szczególnie ciocie i wujków - miłośników spanieli :modla:

• Replies 199
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

supergoga napisał(a):
Ja juz proponowałam Krzyskowi przez telefonm - FRED. Bo była u nas spanielka Ginger - byłoby Ginger i Fred - jeśli ktos kojarzy te klimaty!

ja klimaty kojarzę, ale Fred jakoś tak twardo brzmi :hmmmm:

Posted

Dziewczyny już jestem, wrzucam psiaka na fora spanielowe.
Pomyślę też jak można mu pomóc, może jakiegoś fryzjera na spanielowym znajdziemy.

supergoga napisał(a):
Ja juz proponowałam Krzyskowi przez telefonm - FRED. Bo była u nas spanielka Ginger - byłoby Ginger i Fred - jeśli ktos kojarzy te klimaty!

Spanielka Ginger, jakie ładne imię. :cool3: :loveu:

karmelcia napisał(a):
moge zaoferowac PDT.

Karmelcia a ile kosztowałoby takie tymczasowanie u Ciebie i napisz proszę, czy w cenę wchodzi wyżywienie.

Posted

Asia & Ginger napisał(a):

Spanielka Ginger, jakie ładne imię. :cool3: :loveu:

super, że jesteś :) imię Ginger jest śliczne :)
powtórzyłam sobie kilka razy imię Fred w różnych tonacjach i już się przyzwyczaiłam do Freda, zresztą daje się ładnie zmiękczać np. na Fredi :)
to niech nazywa się Fred, tak jak proponowała Gosia

Posted

no to byłam dziś u Freda, już nie kuleje, chętniej wyszedł z budy co nie oznacza, że do ludzi jest bardziej na tak...
na tą chwilę psiak jeszcze nie wie o co gra, dlatego do schroniska zabrałam smaczki kuszące, jak parówki i wędlinki
obszczekał mnie, obwarczał ale po smaczki przychodził, dawałam i odchodziłam by zjadł spokojnie, same pozytywne skojarzenia i w końcu coś z tego będzie
ok jest tylko wtedy gdy jest się zniżonym do jego poziomu, bez kontaktu wzrokowego i bez ruszania się
nie jest tragicznie, z czasem powinno być dobrze ale potrzeba na to czasu

Posted

Ajula napisał(a):
chyba że BARDZO doświadczonego

tak to się zgadza tylko gdzie takiego szukać? nie znamy jeszcze dobrze jego reakcji na zwierzęta, ale do Sandiego przyszedł i powąchał ciekawsko więc powinno być ok

Posted

O bosheeeeeeeeee Marylinka też Puszczykowska była... On jakiś jakby podobny był... może to rodzina?! Ale tylko z wyglądu bo z charakteru ani ciut ciut...
Jakieś zagłębie porzucanych spanieli tam jest :-(