What May NN Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 do Freda może przyjechać mój znajomy szkoleniowiec.. zobaczymy! zadzwonię do Ciebie snuszkak i się umówimy, bo zależy mi na tym byś była przy spotkaniu - ja Freda nigdy nie widziałam nawet, nie wiem o nim nic! Quote
snuszak Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 ok czekam na telefon, jak możesz napisz mi też swój na pw bo jak nie będę mogła odebrać to oddzwonie do Ciebie Quote
snuszak Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 wizyta szkoleniowca się odkłada, ciężko nam wszystkim się zgrać w razie czego What May NN będzie sama ze szkoleniowcem, mam nadzieję że coś z tego wyjdzie, by wiedzieć jaka przyszłość czeka Freda Magda miałam pytać, Twój psiak dojechał? Quote
Magdagdynia Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 tak - prosze zobaczyc fotki :) http://www.dogomania.pl/threads/205232-Cudny-mlody-spanielek-szukamy-najlepszego-domku-warszawa Quote
Asia & Ginger Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Jak tam Fredzik? Czy wiadomo już kiedy przyjedzie do niego szkoleniowiec? Quote
What May NN Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 szkoleniowiec był !! Fred potrzebuje intensywnej pracy, zmiany (dostosowania środowiska), powinien tez zostać przebadany.. Większość zaleceń w tych warunkach - nierealna do spełnienia! Quote
Marylin Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 O CHOINKA :-( A jak ta nowa spanielka z Łęczycy? Wiecie coś? Quote
What May NN Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 została dziś odebrana przez właścicieli :-) już z supergogą chciałyśmy jej miejsce szykować w hotelu bo wyglądała tragicznie - naprawdę głęboka depresja, zero reakcji.. patrzymy, a idą ludzie, a ona się cieszy - radość w oczach psa - bezcenna :-) psica to starsza sunia, niewidoma wg. nas Quote
Marylin Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 CUDOWNA INFORMACJA! Jak wczoraj wieczorem przeczyłam to się spłakałam. Co z Fredem... skąd weźmiemy na tyle doświadczony domek tymczasowy?! :-( Quote
What May NN Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Marylin napisał(a):CUDOWNA INFORMACJA! Jak wczoraj wieczorem przeczyłam to się spłakałam. Co z Fredem... skąd weźmiemy na tyle doświadczony domek tymczasowy?! :-( On do domu się nie nadaje :-( w sobotę obgadamy dokładnie co możemy dla niego zrobić.. sytuacja jest zła - nawet jak "my" będziemy jezdzic do Freda i z nim pracować - są tam pracownicy którzy prawdopodobnie psują/ będą psuli robotę.. och.. widok straszny - pies jest po prostu przerażony, przerazenie przechodzi we wqrwie... a za kazdym razem jak ktos odchodzi od krat gdy ten atakuje - dostaje wzmocnienie. Piotr dziś z nim pogadał i na niego się nie rzucał, nawet nauczył się, że w budzie jest ok i nie chciał nas zjeść, siedział w budzie, więc cos tam łapie! strasznie żal mi Freda.. Quote
Asia & Ginger Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 [quote name='Marylin']CUDOWNA INFORMACJA! Jak wczoraj wieczorem przeczyłam to się spłakałam. Co z Fredem... skąd weźmiemy na tyle doświadczony domek tymczasowy?! :-( Dziewczyny mam pewien pomysł, ale nie wiem, czy ludzie się zgodzą na kolejnego spaniela. W sobotę pojechał na terapię spaniel Brego z problemami z agresją, od roku błąkał się po TD, teraz był 2 miesiące w DS, ale gryzł ludzi. Udało się znaleźć dla niego ratunek, bo już myśleliśmy nad uśpieniem, jednak psiaka szkoda, ponieważ na co dzień jest sympatycznym pieszczochem, tylko czasami zdarzają mu się odpały. Bregulec pojechał do Warszawy do ludzi, którzy nazywają siebie Zaklinaczami (szkolą podobno metodami Cezara Millana), co prawda nie jestem przekonana do tych metod (żeby nie powiedzieć, że jestem przeciwniczką), ale to być może jedyny ratunek dla Brega. Ci ludzi wzięli psiaka charytatywnie (będziemy zrzucać się tylko na karmę i ewentualnie na weta), będą go obserwować, szkolić, później poszukają mu nowych opiekunów, których też przeszkolą. Nie wiem, czy zgodzą się wziąć charytatywnie kolejnego psiaka, ale może warto spróbować, albo zaproponować jakąś opłatę. Nie wiem jednak czy mają teraz wolne miejsce, my czekaliśmy 2 tygodnie na wolny termin. Zaklinacze przewidują, że terapia portwa 2-3 miesiące. Brego jest tam dopiero od soboty wieczorem i nie mamy jeszcze wieści, ale jutro zadzwonię i zobaczymy, co powiedzą o jego przypadku. To ich strona internetowa: http://www.terapiapsow.pl/pies.html Na dole strony mają taki wpis: "Uwaga!!! Jeśli wiesz o psie, który został zakwalifikowany do uśpienia z powodów behawioralnych, zadzwoń do nas! Uratujemy mu życie i znajdziemy dla niego dom!" Quote
What May NN Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 hmm.. osobą decyzyjną nie jestem, ale nie dałabym komuś psa kto pracuje metodami Cezara Millana.. Quote
Asia & Ginger Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 What May NN napisał(a):hmm.. osobą decyzyjną nie jestem, ale nie dałabym komuś psa kto pracuje metodami Cezara Millana.. Ja też nie popieram jego metod, ale dla Brega nie było wyboru. Lepsze to niż uśpienie. Może w końcu odkryją dlaczego tak się zachowuje. Quote
What May NN Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Asia & Ginger napisał(a):Ja też nie popieram jego metod, ale dla Brega nie było wyboru. Lepsze to niż uśpienie. Może w końcu odkryją dlaczego tak się zachowuje. oczywiście rozumiem, ale .. Quote
snuszak Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 zobaczymy w sobotę, zrobimy burzę mózgu co z Fredem począc.. byłam na stronie, którą Asiu podałaś, mają psa który przypomina naszego Orionka Quote
What May NN Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 nadal w schronie.. nie jestesmy w stanie poprawić mu warunków (to tylko schron i to zły) snuszkak jest w stanie z Fredem pracować, ale tylko z doskoku - kazdy pracuje, studiuje.. biedny psiak... co zrobić?? Quote
Cockermaniaczka Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 a ogloszenia???Moze bazarek na kastracje??Nw podstawa to ogloszenia...Jakie ten pies ma problemy z zachowaniem? Quote
What May NN Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Cockermaniaczka napisał(a):a ogloszenia???Moze bazarek na kastracje??Nw podstawa to ogloszenia...Jakie ten pies ma problemy z zachowaniem? w tej chwili Fred jest nieadopcyjny.. chyba, że ktoś bardzo doświadczony i świadomy chciałby się podjąć pracy nad nim.. kastrację jesteśmy w stanie zrobić, ale co po niej?? od razu do boksu?? Fred reaguje agresją gdy coś jest nie po jego myśli, agresja pojawia się też w strachu.. Quote
Cockermaniaczka Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 kiepsko....Wiecie lepiej zeby byl mimo wszystko bez jajek... Trzeba cos ruszyc z miejsca bo tak to chlopak bedzie siedzial x czasu w boksie... Ciezko z takimi psami jest ale moze ktos go pokocha... Dziewczyna z cockerowego moze sie zgodzi na tymczas! Prosilam ja by jeszcze przemyslala sprawe ale moze ... Tylko transport potrzebny bedzie ew do warszawy. Quote
What May NN Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 z transportem damy radę podejrzewam, gdyby był tymczas pewnie tez udaloby się go ciachnąć.. mam nadzieje, że dziewczyna jest świadoma problemów Freda!! Quote
Cockermaniaczka Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 tak,od razu jej pisalam ze jest jaki jest i ze moze byc jeszcze roznie.Nie przeraza ja to.W domu ma suczke ktora tez idealna nie jst-dlatego kastracja bedzie konieczna. Podajcie jakies namiary na kontakt do osob majacych najwiecej z psem doczynienia zeby mogla o nim porozmawiac:) Jeszcze jedna osoba mysli o nim,ale pyta jak z kontaktem z innymi psami?? Ale numer heh:) Quote
Asia & Ginger Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Snuszkak, What May NN poproszę Wasze numery telefonów, żeby zainteresowana osoba mogła porozmawiać o psiaku zanim podejmie decyzję. ;) Quote
Martyna Ślumowska Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Jak najbardziej jestem zainteresowana praca z Fredem i planuje poswiecac mu czas 24h, zwlaszcza, ze mam wakacje, prace porzucilam. Przeczytalam caly watek i szczerze powiedziawszy bynajmniej mnie jego charakter nie przeraza. W Warszawie podejrzewam, ze jest bardzo duzo osob, z ktorymi moglabym sie skonsultowac w razie problemow, z ktorymi sama bym sobie nie potrafila poradzic i znalezc odpowiedzi. Na chwile obecna uwazam za najwazniejsze sprawy kastracje, transport i strzyzenie. A wracajac do agresji: mam krzywa przegrode nosowa, bo mojej suczce zdarzyl sie "napad" za szczeniecia, na szczescie udalo nam sie ja tego oduczyc. Fred na pewno jest do ulozenia jeszcze. Quote
Recommended Posts