Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 199
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nic groixnego, ale jego reakcje gdy coś mu się nie podoba sa bardzo nieprzewidywalne. Nigdy nie wyjdzie od nas pies, który się tak zachowuje, nie potrzeba nam kłopotów. A nie sądzę, żeby czekał na takie wyzwanie super doświadczony spanielowo szkoleniowiec.

Posted

a może skonsultować Freda z behawiorystą?? tylko co potem?? dowiemy się czy można i jak z nim pracować, ale chyba nikt z nas nie da rady regularnie uczyć psiaka normalnego zachowania! schron to nie miejsce gdzie pies z problemami dojdzie do siebie... kurde no!!

• 2 weeks later...
Posted

Nie wiem czy w przeszkoleniu, czy w ogólnej ocenie jego adopcyjnosci na poczatek. Fred nadal mieszka w schronisku. Na to jak zachowuje się obecnie - nie podejme się wydac go do nowego domu.

Posted

Fredowi przydałby się doświadczony dom tymczasowy, który popracowałby z psiakiem i ocenił jego charakter. W schronisku ciężko o rzetelną ocenę charakteru Freda, bo może on zachowywać się inaczej niż w domu.

• 2 weeks later...
Posted

polaPoz. napisał(a):
ile czasu pies powinien przebywać w domu tymczasowym?

do momentu znalezienia domu..
czasami tydzień, czasami miesiąc, a czasami pół roku..
najlepiej jednak dla psa i DT by był to czas krótki! niestety różnie bywa!

Posted

ja niestety pracuję do 17,18.ale zastanawiam się nad wzięciem 2 tyg.urlopu i zabraniem Freda do siebie-na działkę z ogrodem.Ale nie wiem,czy tyle czasu wystarczy...

Posted

w 2 tyg. Fred na pewno domu nie znajdzie..
Fred jest zestresowanym psem, potrafi dziabnąć, wiesz polaPoz. można pracować i mieć psa - także tymczasowego ;-)
są klatki kenelowe jesli nie wiemy jak psiak się zachowuje pod nasza nieobecność, a bidy i tak siędzą same w klatkach tygodniami, miesiącami, latami..

Posted

Ale przy charakterze Freda - trzeba wziąć pod uwage, że zamknięcie go w klatce może mu się nie podobać - on naprawde jest trudny. Najpierw musiałby go obejrzeć spec od psyche psiaków. Tam na miejscy w schronie.

Posted

supergoga napisał(a):
Najpierw musiałby go obejrzeć spec od psyche psiaków. Tam na miejscy w schronie.

ja to załatwię - w końcu może nie zapomnę i znajdę czas by pojechac ze szkoleniowcem.. tylko fajnie by było by snuszkak tez była.. Kasiu kiedy masz czas??

Posted

niestety współdomownicy na razie chcą odpocząć od psa (niedawno pożegnaliśmy naszego 18-letniego psiaka:( a chciałabym podejść do sprawy odpowiedzialnie i poświęcić mu więcej niż kilka godzin wieczorem.obawiam się też jak by znosił siedzenie samemu cały dzień w domu. może rzeczywiście przydałaby się najpierw pomoc specjalisty w ocenie charakteru Freda?

Posted

Trzymam kciuki za Fredzia :-)
Jakiś wysyp spanieli do adopcji ostatnio :-( Ja sama w dwa dni "przytargałam" do Animalii 2 szt. Na szczęście "moje" dwa złote okazy męskie są łagodne. Jeden wychowany z kotami a drugi z dziećmi, więc od wyboru do koloru.
Narazie są w domach tymczasowych ale szukamy im domów stałych :-(

Posted

Marylin napisał(a):

Jakiś wysyp spanieli do adopcji ostatnio :-( Ja sama w dwa dni "przytargałam" do Animalii 2 szt.

GoniaP też łapała spanielkę w Luboniu, sunia była tak wystraszona, że dopiero po zastrzyku usypiającym zdołali ją złapać,
biedna psina wystraszona, brudna błąkała się po osiedlu, a ludzie ją przeganiali :roll:
pojechała do Pani Wandy do Przyborówka, bo nie mieli jej gdzie umieścić