snuszak Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Marylin on z charakteru jak Marylinka tylko się bał Quote
snuszak Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 okazało się, że chłopak cudo za boksem, po zębach młody, uszy zawalone że coś strasznego,w środku smoła, kołtuny ogromne, dał się pooglądać, wygłaskać, pakował się na kolana, potrafi doskonale podstawowe komendy, mówię siad, pies siedzi, mówię łapa i dostaję łapkę, cudo! Quote
Marylin Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 OMG jestem rozłożona na łopatki... Jaki z niego cudny spaniel :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Jeśli jeszcze do tego kochany jak Marylinka to szybko znajdzie domek. Jestem pewna! Zdjęcia super = trzeba go na stronę fundacji wrzucić i koniecznie do weta zabrać. Jakby co to służę pomocą, autem itp. Quote
Asia & Ginger Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Cieszę się, że spanielek w końcu się otworzył i pokazał, że wcale nie jest takie straszny, a wręcz przeciwnie. :loveu: :loveu: :loveu: Przydałby mu się domek tymczasowy. Popytam na spanielowym, czy ktoś mógłby go ostrzyc. Quote
supergoga Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Fredi jest śliczny. Ostrzyc to jedno, mnie bardziej niepokoi stan uszu - u spaneili niestety norma prawie, ale zaniedbane nie leczone i może byc horror. Jemu trzeba weta. Można go do Kasi naszej przywieźć. Tylko jak go odwozic póxniej. Szukamy mu tymczasu. Quote
Ajula Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 to ja wstawię w pierwszy post aktualny opis i zmieniam tytuł, że potrzebny DT Quote
supergoga Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Jasne - jakby się znalazł, to wtedy wet, strzyżenie uszu - i domek. W najgorszym wypadku cóż - hotel? Quote
supergoga Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Otóż to - nie wiemy, czy i ile wpłynie środków z 1%. A czas leci. Quote
Marylin Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Cośtam wpłynie - osobiście ludziska namawiam i mówią że przekazują :-) Fredzio leży mi na myśli cały czas. Quote
Asia & Ginger Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Ja też namawiam jak mogę. ;) To szukamy tymczasiku dla Frediego. Quote
supergoga Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Dokładnie. Zapewniamy że pojechalby po wecie i strzyżeniu. Quote
snuszak Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 ja cały czas czekam na info o suni posokowca po wypadku, jeśli nie będzie mogła przyjechać do mnie, to pewnie Freda wezmę, bo cóż zrobić w uszkach stanu zapalnego raczej nie ma bo czerwone nie są, tylko syfu tyle i brak dostępu powietrza, że stan zapalny to kwestia czasu Quote
Marylin Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 snuszkak napisał(a):ja cały czas czekam na info o suni posokowca po wypadku, jeśli nie będzie mogła przyjechać do mnie, to pewnie Freda wezmę, bo cóż zrobić w uszkach stanu zapalnego raczej nie ma bo czerwone nie są, tylko syfu tyle i brak dostępu powietrza, że stan zapalny to kwestia czasu Byłoby super gdyby trafił do Ciebie. Jestem PEWNA że się nie zasiedzi. Jak doprowadzimy go do porządku to domki się będą biły o niego :-) Quote
Asia & Ginger Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Marylin napisał(a):Byłoby super gdyby trafił do Ciebie. Jestem PEWNA że się nie zasiedzi. Jak doprowadzimy go do porządku to domki się będą biły o niego :-) Oby tak było! :kciuki: :kciuki: Quote
Magdagdynia Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 ja juz napisalam do pan maila. jzu mi sie wczensiej podobal, ale jak czytalam, to myslalam, ze jest problem z agresja. juz pisalam na dogo, ze mam dziewczynke, wiec no wiadomo, ze sterylizacja bylaby konieczna. w domu sa 2 stare koty, wiec byloby dobrze, gdyby je tolerowal :) w zamian oferuje duzo milosci, karme puriny, smakolyki, przejzadzki nad jezioro, zabawy z Shiva, spacery na grzyby . Mieszkam na przedmiesciu, mamy ogrodek i praktyczni ezawsze jest ktos w domu, wiec byloby mu napewno u nas dobrze. Mieszkam w Gdyni, ale moze sie jakos, za jakis zcas, jak panie zrobia te kwarantanne, zdarzy, ze ktos bedzie jechal w strone tczewa, malborka, gdanska .... Quote
snuszak Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 ankieta wysłana :) przed adopcją Fred zostanie wykastrowany, oczywiście jeszcze wizyta przed adopcją i jeśli wszystko będzie ok to poszukamy transportu :cool3: jeszcze wcześniej sprawdzę go dokładnie na koty ;) Quote
Magdagdynia Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 snuszkak napisał(a):ankieta wysłana :) przed adopcją Fred zostanie wykastrowany, oczywiście jeszcze wizyta przed adopcją i jeśli wszystko będzie ok to poszukamy transportu :cool3: jeszcze wcześniej sprawdzę go dokładnie na koty ;) teraz jestem w pracy i dokonuj e aktu nieposluszenstwa, ze zagladam na watek :) - poczta zablokowana, wiec na ankiete odpowiem wieczorem jak wroce do domu :) mam nadzieje, ze sie Wam spodobasmi i ze Fred toleruje koty Quote
snuszak Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 dziękuję za ankietę, poszukam teraz kogoś na wizytę :) Quote
Magdagdynia Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 tylko prosze powiedziec kiedy, bo nei chce zostac zdyskwalifikowana za bałagan wpokoju :) Quote
Ajula Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Magdagdynia napisał(a):tylko prosze powiedziec kiedy, bo nei chce zostac zdyskwalifikowana za bałagan wpokoju :) jeśli to ma znaczenie, to moje dwa psy powinny zostać mi odebrane interwencyjnie natychmiast :D Quote
supergoga Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Ajula - to może musimy to przemyśleć??? No i moja także - koniecznie musi byc odebrana - za nasz notoryczny bałagan. To czekamy na wieści. Kasiu, może warto go też zarezerwować, na wszelki wypadek. Quote
Marylin Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Magdagdynia napisał(a):tylko prosze powiedziec kiedy, bo nei chce zostac zdyskwalifikowana za bałagan wpokoju :) OMG to moją Marylinkę też mi trza z tego samego powodu odebrać... Muszę zniknąć coby mnie nie znalazła ta fundacja co mi ją wyadoptowała :-P A tak serio to trzymam kciuki. Fred to moja "miłość" od 1 wejrzenia... Quote
Recommended Posts