Jump to content
Dogomania

pielegnacja onka-jak i w czym kapac,czym czesac,jak dbac o wyglad onka

Recommended Posts

Posted

Nanami napisał(a):
Zapomniałas dodać, ze ZKwP tez nie lubisz :evil_lol:

zkwp mnie ani ziebi ani grzeje.KoN raczej mnie ziebi.nie lubie kombinowania i tworzenia wlasnej prawdy olewajac wszystko a majac za dewize:bo wolno mi.powolujac na swiat nowe pokolenie psow nie wolno .trzeba ponosic odpowiedizalnosc za to co sie tworzy w imie hodowli rasy.
nie lubie i juz.potem trzepotanie rzesami i :och ale przeciez regulaminy i ten wzorzec i te wytyczne sv to takie nie wolnosciowe,a gdzie prawa jednostki?:diabloti:

• 2 months later...
  • Replies 475
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem w szoku :crazyeye: Ksieciunio nie linieje, tzn goobi troche wlosa, jak azdy pies, ale lapiac go za portki cala reka wyciagnelam 4-5 wlosow :crazyeye: zawsze byl to garsc :crazyeye: Tylko teraz chcialabym dojsc, po czym on ma taka dobra siersc, bo w jego jadlospisie nic sie nie zmienilo :lol:

Posted

saJo napisał(a):
Jestem w szoku :crazyeye: Ksieciunio nie linieje, tzn goobi troche wlosa, jak azdy pies, ale lapiac go za portki cala reka wyciagnelam 4-5 wlosow :crazyeye: zawsze byl to garsc :crazyeye: Tylko teraz chcialabym dojsc, po czym on ma taka dobra siersc, bo w jego jadlospisie nic sie nie zmienilo :lol:

Ojjj sajo jakbyś tak doszła do tego, dlaczego tak sie dzieje będe wdzięczna, bo ja juz trace siły, kłaki wychodza garściami, a po moich codziennych wyczesywaniach pies juz zaczyna wyglądac jak prawie bezwłosy szczur, a kłaki jak wychodziły tak wychodzą. Wcześniej jak był na Boschu niemal wcale nie było linienia problem w tym, że niewiem czy to było związane własnie z podawaniem Boscha czy z porą roku ( było to jakies 3 miesiące temu):roll:

Posted

rudaa1 napisał(a):
Ojjj sajo jakbyś tak doszła do tego, dlaczego tak sie dzieje będe wdzięczna, bo ja juz trace siły, kłaki wychodza garściami, a po moich codziennych wyczesywaniach pies juz zaczyna wyglądac jak prawie bezwłosy szczur, a kłaki jak wychodziły tak wychodzą. Wcześniej jak był na Boschu niemal wcale nie było linienia problem w tym, że niewiem czy to było związane własnie z podawaniem Boscha czy z porą roku ( było to jakies 3 miesiące temu):roll:

Jeszcze niedawno Myszulowi kłaki garściami wychodziły-grzyb,pora rkoku-wyglądała jak 7 nieszczęście.Cały czas cdaje jej Vitalin,polecam,jest w płynie teraz mam wrażenie że włosy wcale jej niewypadają:crazyeye:

Posted

rudaa1 napisał(a):
Ojjj sajo jakbyś tak doszła do tego, dlaczego tak sie dzieje będe wdzięczna

Sama chcialabym wiedziec :roll: zeby mu taki stan siersci utrzymac, tylko nie wiem czego mam nie zmieniac :roll:

Posted

Ooo Vitalin?? Nie słyszałam jeszcze o takim preparacie, a napisz o nim cos wiecej na jaki okres wystarcza buteleczka, jaka jest cena i w jakich dawkach podajesz:)

Posted

A mojemu długowłochowi praktycznie w ogóle nie wypadają kłaki... w mieszkaniu więcej fruwa sierści kociej a psia zdarza się sporadycznie... może jeszcze za wcześnie jak dla mnie... Ramzes ma dopiero 8 miesięcy

Posted

saJo napisał(a):
Bo dlugowloche psy generalnie goobia mniej siersci.

"Generalnie":diabloti: Też zawsze tak myślałam, długowlochy lenią sie tez paskudnie:cool1: jeszcze gorzej od krotko, wyjątkami są tu tylko te DONki posiadające marny podszerstek albo zupełny jego brak.

Posted

niby tak.. ale jak sie zaczyna je czesac...... koszmar;p cekin jakies tam podszerstek posiada.. i jak to sie zacyna sypac to hmmm juz wole jak martwe dlugie kudly zostaja w grzebieniu:D:D ale z kolei psy z dluzszym wlosem wiece syfu zostawiaja w domu na dywanie;/ bo naim sie tio to dokladnie wyczesze to eh.... moj dywan to piaskownica:D:D zwykel odkurzanie nie wsytarcza;p co jakis zcas trzeba "przeprac" dywan za pomoca gabkibo ona zbiera najlepiej kudly:D

Posted

Ja sobie wyobrażam co pozostawia po sobie taki długowłoch, jak moj krotkowloch nie dośc, że sie leni to też kupe syfu, piachu roznosi po domu i po skończeniu odkurzania jeszcze mam czysto przez pare minut.:( normalnie ciągła, syzyfowa praca....
Niestety pies w mieszkaniu rokuje na bezustanny brudzik-zawsze i wszędzie, bez względu na częstotliwość sprzątania:D

Posted

popsuty odkurzacz to nie problem... zwykla gabka kapielowa.. plyn do mycia naczyn w cieplej wodzie a to w jakims wiaderku.. i dywanik przecierasz.. wszystko wylazi i zostaje na gabce:Di amsz czysto jak po odkurzaniu:D ja tak robie raz na tydz... hehe chociaz odkurzacz mam sprawny;p

Posted

marmara_19 napisał(a):
popsuty odkurzacz to nie problem... zwykla gabka kapielowa.. plyn do mycia naczyn w cieplej wodzie a to w jakims wiaderku.. i dywanik przecierasz.. wszystko wylazi i zostaje na gabce:Di amsz czysto jak po odkurzaniu:D ja tak robie raz na tydz... hehe chociaz odkurzacz mam sprawny;p

A możesz tak wpaść do mnie i to samo zrobić:diabloti: bo ja to taka masochistka nie jestem i z gąbką latać nie będę:eviltong:

Posted

Z mojego dywnu nie wyjdzie, wlos, owszem, ale piasku nie wyciagne bez odkurzacza.

A do zbierania wlosow najleprza jest turboszcztka, kosztuje ok 100 zl, ale super wyciaga wlos z dywanu (nie tylko zreszta, inne smieci tez ladnie zbiera). Moi rodzice maja i sprawdza sie rewelacyjie, wyprobowana na ONku, mali, bernardynie i mixie podhalana, zbiera kazdy rodzaj wlosa.

Posted

saJo napisał(a):
Nie narzekajcie, mi zepsul sie odkurzacz i nie mam kasy na jego naprawe. Czy mam mowic dalej?:roll:

Hehehe sajo jak ja sobie wyobraze swoj dom przy codziennym odkurzaniu, a Twój bez to dostaje gęsiej skórki:diabloti: Ja z dywanów to reka moczona w misce z płynem i jechana gołą ręka, aż piecze wrrr..ale tak najlepiej schodzi, nie próbowałam gąbka, a marmara jaka masz gąbkę tą szorstką czy taka mięciutką jak kwaciuśka?:cool3:

Posted

rudaa1 napisał(a):
Hehehe sajo jak ja sobie wyobraze swoj dom przy codziennym odkurzaniu, a Twój bez to dostaje gęsiej skórki:diabloti:

No wlasnie, a wieczorem przychodza osoby obejrzec mieszkanie, bo mi sie wspolokatorzy wyprowadzaja.....na szczescie pokoj do wynajecia jest bezwlosy (psy tam nie chodza), a z przedpokoju chyba zdejme wykladzine na ta okolicznosc.

Posted

a ja mam długowłocha :) nie moge stwierdzić czy więcej gubi niż ONek .. ale pwoiem wam że jaki kiedyś mieliśmy bokserkę to to było utrapienie mnóstwo tych maleńkich włosków .. a mojego eta łatwo wyczesac to raz, a drugie mam taką szczotkę z auchana . niby ogrodowa miała być , ma takie twarde plastikowe włosy ok 10cm długości ścięte pod skosem i jest super do zamaitania zgubionego futra :) nie używam odkurzacza :)

Posted

rudaa1 napisał(a):
Hehehe sajo jak ja sobie wyobraze swoj dom przy codziennym odkurzaniu, a Twój bez to dostaje gęsiej skórki:diabloti: Ja z dywanów to reka moczona w misce z płynem i jechana gołą ręka, aż piecze wrrr..ale tak najlepiej schodzi, nie próbowałam gąbka, a marmara jaka masz gąbkę tą szorstką czy taka mięciutką jak kwaciuśka?:cool3:

hmm taka zwykla z biedronki za pare groszy.. ma z jednej strony ta szorstka warstwe.. ale ta mieksza lepiej dziala;p

ehh turbo szczotki;/ to trzeba miec pozradny odkurzacz a nie satre cos przypominajace tylko woe urzadzenie;/

Posted

vITALIN
OK 20 ZŁ,JA DAJE NA OKo .;) WG WETA DWA RAZY dziennie PO ŁYŻECZCE

SPRAWDZA SIĘ:razz: ZAWIERA KWASY OMEGA 3 I 6 I WIT DI E:cool3:
no i pachnie rybim tłuszczem mniam mniam:p

przy poprzednim psiaku kiedy wyłysiał mu tyłek-dosłownie:evil_lol: od suchej karmy:mad: po podawaniu Vitalinu szybciutko odrosły

Posted

z dywanu b.dokladnie zbiera sierść ..... szczotka psia ;) , niedawno kupilam cos takiego dziwnego prostopodłoscian z pianki ,jeden bok to piankowy jeżyk jakby , chodzilo mi o cos co lapaloby te gładkie długie włosy psie z grzbietu . no i łapie super ,a z dywanu jak sie okazuje tez świetnie ,z kanapy tyż . nie znalazlam w necie wiec nie podam linka, ale to chyba bylo firmy trixi. nawilzona gabka taka jak do zmywania naczyn tez dobrze zbiera .

Posted

Kuurcze az musze spróbowac z te gabka, bo od tego tarcia dlońmi za pare lat linie papilarne mi zanikną:evil_lol:
Ja dywan w domu mam tylko jeden i to niewielki, nie dałabym rady z wieksza ilościa, ale najgorsze jest to, że mam w przedpokoju białe płyteczki i ta masa czarnych kłaków pięknie wchodzi w kontrast z tą bielą:mad:

Posted

marmara_19 napisał(a):

ehh turbo szczotki;/ to trzeba miec pozradny odkurzacz a nie satre cos przypominajace tylko woe urzadzenie;/

Pozadny, ale niesprawny odkurzacz niestety tez sie nie sprawdza :roll: