Squ Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Orientuje się ktoś czy oster 320 będzie dobry dla kaukaza (częściowo wyczesanego) ? Quote
KasiaR Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Mojemu paszczakowi skiepściła się sierść , niepodoba mi się wogóle , wyłazi nie tylko podszerstek ale i twardy włos z grzbietu i zadu najwięcej , wygląda na rzadka poprostu.... do tego w dotyku niemiła, jak wezmę pod włos to sterczy jak na jeżu a przy głaskaniu zostaje na dłoni biały nalot.... i sama nie wiem czy to tylko kwestia wylinki czy może karmy którą zmieniłam półtora miesiące temu ......:shake: Quote
mch Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 ja kaukaza czesalam takimi grabkami trixie z obrotowymi widełkami . tym szlo najlepiej . tyle ze baryla byl czesany na bieżąco wiec nie bylo jakichs wiekszych kołtunów do rozczesania Quote
Squ Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 mch napisał(a):ja kaukaza czesalam takimi grabkami trixie z obrotowymi widełkami . tym szlo najlepiej . tyle ze baryla byl czesany na bieżąco wiec nie bylo jakichs wiekszych kołtunów do rozczesania Też mam te grabki. W sumie wcześniej nie było problemów, ale w tym roku ciągle się z niej sypie i już powoli tracę cierpliwość szczególnie, że suka nie przepada za czesaniem. Najgorzej jest z portkami i wewnętrzną stroną ud. Trochę zaniedbałam jej sierść i teraz się męczę :roll: Quote
BeataSabra Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Ayshe Help. Skubie ją tym Osterem 320 i skubie a ona się cały czas sypie- sypie okrywową podszerstka już nie ma. Help co mam zrobić ??? Jeszcze trochę i sukę potraktuje maszynką. Quote
ayshe Posted June 25, 2007 Author Posted June 25, 2007 kochana okrywa musi wyjsc sama.niestety nie ma lekarstwa na linienie.mozna tylko skutki ograniczac.:evil_lol: shadowskiemu tez okrywa troche wylazi.juz 2 miesiac tak wylazi.troche lae zawsze.chita-zero.oba maja zostawione szczatkowa ilosc podszerstka.takie zycie:evil_lol: .shado po prostu ma troche ciezko w gorace dni.jak tylko temp.spada to on przestaje gubic okrywe.u niego to zalezy od wynikow...cukier,mocznik... Quote
BeataSabra Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 ayshe napisał(a):kochana okrywa musi wyjsc sama.niestety nie ma lekarstwa na linienie.mozna tylko skutki ograniczac.:evil_lol: shadowskiemu tez okrywa troche wylazi.juz 2 miesiac tak wylazi.troche lae zawsze.chita-zero.oba maja zostawione szczatkowa ilosc podszerstka.takie zycie:evil_lol: .shado po prostu ma troche ciezko w gorace dni.jak tylko temp.spada to on przestaje gubic okrywe.u niego to zalezy od wynikow...cukier,mocznik... Ech moja mloda podobnie chore nerki, serce, płucka. Zastanawiam się czy kąpiel by nie przyspieszyła??? pozdrawiam Quote
ayshe Posted June 25, 2007 Author Posted June 25, 2007 tak kapiel troche przyspiesza.ale wiesz....:roll: :evil_lol: Quote
BeataSabra Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 ayshe napisał(a):tak kapiel troche przyspiesza.ale wiesz....:roll: :evil_lol: Cio ???:razz: Quote
ayshe Posted June 25, 2007 Author Posted June 25, 2007 BeataSabra napisał(a):Cio ???:razz:nooo wlasnei to ze i tak jak ma wylazic to bedzie wylazic.najwazniejsze to filozoficzne podejscie.choc w sumie shado mnei wnerwia nieco.ale co tam-wylazi jak przejade mocniej reka.tak mniej wiecej kepka dziennie.to chyba nic wielkiego.wolalabym jednak zeby juz se odpuscil:mad: Quote
ayshe Posted June 25, 2007 Author Posted June 25, 2007 Squ napisał(a):Orientuje się ktoś czy oster 320 będzie dobry dla kaukaza (częściowo wyczesanego) ?bedzie ok.nie tnie okrywy.sprawdzil sie nawet super na gronku. Quote
ayshe Posted June 25, 2007 Author Posted June 25, 2007 KasiaR napisał(a):Mojemu paszczakowi skiepściła się sierść , niepodoba mi się wogóle , wyłazi nie tylko podszerstek ale i twardy włos z grzbietu i zadu najwięcej , wygląda na rzadka poprostu.... do tego w dotyku niemiła, jak wezmę pod włos to sterczy jak na jeżu a przy głaskaniu zostaje na dłoni biały nalot.... i sama nie wiem czy to tylko kwestia wylinki czy może karmy którą zmieniłam półtora miesiące temu ......:shake:olej lniany dajesz?do tego mozesz zwiekszyc nieco dawke cynku.super sprawa to top10 beaphara +algolith tej samej firmy.drucal daje sie od roku.jelsi dajesz bewi to pamietaj ze to lysa karma i musisz ja suplementowac[tylko algolith mozesz dawac do karmy,reszte oddzielnei od posilku z karmy]. Quote
KasiaR Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 No nie daję tego oleju :oops: karma nie jest "pusta" więc się troche obawim dawac te suplementy o których mówisz, ale jakby co to dawać i algo... i top 10 czy tylko jedno a moze sam olej lniany ....... doradź coś Ayshe...... Quote
BeataSabra Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 ayshe napisał(a):nooo wlasnei to ze i tak jak ma wylazic to bedzie wylazic.najwazniejsze to filozoficzne podejscie.choc w sumie shado mnei wnerwia nieco.ale co tam-wylazi jak przejade mocniej reka.tak mniej wiecej kepka dziennie.to chyba nic wielkiego.wolalabym jednak zeby juz se odpuscil:mad: Ech gdzie się młoda położy tam biało. Dostaje Omega 3 pokrzywe, drożdze i skrzyp wcina pomidory, ogórki, pietruszke zieloną, koperek, truskawki i czereśnie jak mam ochotę jej pestki wyskubać. Pozdrawiam Quote
ayshe Posted June 26, 2007 Author Posted June 26, 2007 KasiaR napisał(a):No nie daję tego oleju :oops: karma nie jest "pusta" więc się troche obawim dawac te suplementy o których mówisz, ale jakby co to dawać i algo... i top 10 czy tylko jedno a moze sam olej lniany ....... doradź coś Ayshe...... ten bialy nalot jest normalny podczas linienia ale dla mnie jest nienormalny.tj.duzo psow go ma podczas linienia ale moje nie maja i miec nei beda-juz ja sie postaram. Kasia-ja nie pamietam jaka karme dajesz wiec prosze napisz,ja ci oblicze sklad z suplementami zebys problemow nei miala.algolith mozesz dawac od razu.dla onkow to naprawde super sprawa.ale trzeba dawac dlugo.ja domowym nie wprawdzie juz ze 3 miechy bo shado to go nienawidzi a chicie w sumie...hmm...ona i tak brzydka jak noc :evil_lol: ...a tak na serio robie im przerwe do jesieni bo dostawaly non stop a zadne nie jest w okresie wzrostu i rozwoju.natomiast mlodym psom/szceniakom dobrze sluzy.top 10 ma fajny sklad ale na takie problemy na cito to ta pasta multivitaminowa z dosem beaphar to jest najlepsza tyle ze tubka na onka to na 2 razy:roll: .ale rzecyzwiscie jesli chodzi o siersc,skore,spid psa to jest super.szkoda ze nie robia w wiekszych opakowaniach:mad: . takze Kasia podaj mi co dajesz to posiedze i podlicze. Quote
ayshe Posted June 26, 2007 Author Posted June 26, 2007 BeataSabra napisał(a):Ech gdzie się młoda położy tam biało. Dostaje Omega 3 pokrzywe, drożdze i skrzyp wcina pomidory, ogórki, pietruszke zieloną, koperek, truskawki i czereśnie jak mam ochotę jej pestki wyskubać. Pozdrawiamja wczoraj ze zdumieniem stwierdzilam ze shado sie przestal sypac:multi: .ufff. a co dostaje podstawowego do zarcia?jak stoi w zarle z cynkiem ? Quote
BeataSabra Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 ayshe napisał(a):ja wczoraj ze zdumieniem stwierdzilam ze shado sie przestal sypac:multi: .ufff. a co dostaje podstawowego do zarcia?jak stoi w zarle z cynkiem ? jest na karmie kardiologicznej hill's H/d. Po skończeniu worka przechodzi na Urinary bo ma kamienie. Cynk dostaje jedną tabletkę dziennie. nie pamiętam jaka jest dawka ona waży 27. nie chce przegiąć bo ma chore nerki. Quote
ayshe Posted June 26, 2007 Author Posted June 26, 2007 BaeatSabra-to nie dziwne ze tak dlugo sie sypie...sprobuj tej pasty beaphara...aczkolwiek trzebaby jej bylo dawac ze 2 tubki na tydzien chyba z 4 tygodnie.algolith dajesz? Quote
lizka Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Moj dziad tyż sie jeszcze sypie, ale na szczescie mamy tendencje znizkowa :diabloti: dostaje jakies tam badziewiaki na okres linienia i jest zdecydowana poprawa :cool3: Quote
BeataSabra Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 ayshe napisał(a):BaeatSabra-to nie dziwne ze tak dlugo sie sypie...sprobuj tej pasty beaphara...aczkolwiek trzebaby jej bylo dawac ze 2 tubki na tydzien chyba z 4 tygodnie.algolith dajesz? Algholith nie dostaje. Co to za pasta ?? Czy to nie obciąża nerek ?? Skonsultuje z wetem podanie tego. Trochę się obawiam że przy schorzeniach przewlekłych które ona ma to się będzie sypała. Mam nadzieję że się to jakoś zminimalizuje. Quote
ayshe Posted June 27, 2007 Author Posted June 27, 2007 pasta jest multivitamine paste beaphar sie to nazywa.shadowski to dostawal.1 natydzien po troszeczku.algolith to po prostu algi.maja jod.zielenina i tyle.algolith jest bez dodatkow.drucal z algami ma dodatki. Quote
KasiaR Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Ayshe czy Irish Cal Beaphara to do czegos może się przydać jeszcze czy to raczej tylko dla psów w okresie wymiany zebów ...? Quote
ayshe Posted June 30, 2007 Author Posted June 30, 2007 irish cal nie bardzo ma sens powyzej 4 miesiaca. Quote
KasiaR Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 A masz może szczyle albo będziesz, bo mi dużo zostało praktycznie całe opakowanie to bym ci wysłała, po co ma u mnie wietrzeć i się marnować. Quote
ayshe Posted June 30, 2007 Author Posted June 30, 2007 :shake: nie mam.w tym roku mam zero szczeniat u siebie tylko w podhodowli beda ale to daaaleko.dzieki Kasiu:p . Quote
Recommended Posts