Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tymek ma około 3 lat. Ta Pani jest pierwszą zainteresowaną nim. Jest to psiak bardzo łagodny do wszystkiego co się rusza, musi obwąchać, zapoznać się i już kocha, zarówno ludzi jak i zwierzęta. Pomimo, że nie widzi radzi sobie super, osoby nie wiedzące, że jest niewidomy nie zauważają tego na pierwszy rzut oka. Ładnie chodzi na smyczy, grzecznie jeździ w aucie. Nauczony czystości. Nie choruje na nic. Raz miał u nas zapalenie ucha, ale to nic poważnego, każdemu psu może się przydarzyć. Nie przeraża go miejski gwar, zwiedził już nawet Warszawę z ciotką li1, z nami też jeździł do miasta i pięknie spaceruje przy nodze na smyczy. Na spacerze na otwartym terenie puszczony ze smyczy nie ucieka, pilnuje się, ładnie wraca na zawołanie.

Ja również odniosłam bardzo pozytywne wrażenie po rozmowie z tą Panią, więc uważam, że naprawdę warto spróbować.
Dziękujemy za pomoc i trzymamy kciuki :)

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

psiakiGabi napisał(a):
Tymek ma około 3 lat. Ta Pani jest pierwszą zainteresowaną nim. Jest to psiak bardzo łagodny do wszystkiego co się rusza, musi obwąchać, zapoznać się i już kocha, zarówno ludzi jak i zwierzęta. Pomimo, że nie widzi radzi sobie super, osoby nie wiedzące, że jest niewidomy nie zauważają tego na pierwszy rzut oka. Ładnie chodzi na smyczy, grzecznie jeździ w aucie. Nauczony czystości. Nie choruje na nic. Raz miał u nas zapalenie ucha, ale to nic poważnego, każdemu psu może się przydarzyć. Nie przeraża go miejski gwar, zwiedził już nawet Warszawę z ciotką li1, z nami też jeździł do miasta i pięknie spaceruje przy nodze na smyczy. Na spacerze na otwartym terenie puszczony ze smyczy nie ucieka, pilnuje się, ładnie wraca na zawołanie.

Ja również odniosłam bardzo pozytywne wrażenie po rozmowie z tą Panią, więc uważam, że naprawdę warto spróbować.
Dziękujemy za pomoc i trzymamy kciuki :)

Dziękuję za info! Pozdrawiam !

Posted

niestety nie mialam mozliwosci dostepu do netu wczesniej bo bylam na wyjezdzie ale widze, ze wizyta juz ustalona to super:)
byloby idealnie zeby na wizyte wziaść ze soba psa i zobaczyc jak bedzie zachwowywac sie pies rezydent, ale niewiem czy jest taka mozliwosc

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
niestety nie mialam mozliwosci dostepu do netu wczesniej bo bylam na wyjezdzie ale widze, ze wizyta juz ustalona to super:)
byloby idealnie zeby na wizyte wziaść ze soba psa i zobaczyc jak bedzie zachwowywac sie pies rezydent, ale niewiem czy jest taka mozliwosc

Chyba nie jest to możliwe, bo pies jeśli dobrze zrozumiałam jest u Gabi, Gabi w Żarach, a ja w Poznaniu.

Na tę wizytę zabieram ze sobą moją Siostrę. A właściwie ona zabiera mnie swoim autem. Pani została o tym uprzedzona, a ja tez nie chcę jechać w nieznane sama.

Moja Siostra robiła wcześniej wizyty przed adopcyjne dla psiaków ze schroniska w Poznaniu. Wtedy brała ze sobą swojego psa, i patrzyła jak reagują ludzie. Oczywiście różnie było......

Sama adoptując psa ze schroniska pod koniec lutego tego roku pojechała ze swoim psem, sprawdziła reakcję psiaka i do domu wrócili we czwórkę, to jest moja Siostra, Szwagier i dwa piesy.

To faktycznie idealne rozwiązanie, ale tu raczej nie do realizacji.

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
chodziło mi o jakiegokolwiek łagodnego do innych psów psiaka - zeby zobaczyc reakcje psa rezydenta ...właśnie tak, jak robiła to Twoja siostra....to że Tymek u Gabi to ja wiem:)

Kochana, moja Siostra ma dwa huskie. Takie ciapki, piesy wykastrowane i naprawdę łagodne, ale nie wiem czy wzięłaby teraz jednego z nich, bo one wszędzie razem. Na spacery razem, do lekarza nawet jak jeden tylko chory, to razem, do kąpania te zrazem, bo jeden kąpanyu, a drugi sprawdza co się dzieje.......Niestety ma tylko jedną klatkę do samochodu. Zresztą, gdyby miała dwie, to i tak by nie zmieściła do auta. Jak ona ze mną pojedize, to piesy same w domu, bo Szwagier będzie w pracy. Gdyby wzięła jednego, to drugi będzie beczeć, no chyba, że zdoła załatwić kogoś do opieki. Ale nie wiem......pogadam z nią jeszcze. Zobaczę co ustalę, i dam tu znać.

Posted

jak nie ma mozliwosci to nie ma sprawy, ja tylko głośno mysle, bo z tego ci mi mówila Gabi to Pani boi sie o reakcje swojego psa, gdy na jego terenie pojawi sie jakis inny psiak..mysle, ze dwa huskie to byloby za duzo wrazen dla psa rezydenta i niekoniecznie dobrze by sie skonczyło..no nic zobaczymy jak wypadnie wizyta - jesli ludzie beda zdecydowani na prace by psiaki sie dogadały to powinno sie udac

Posted

Na tę wizyte pojedziemy jednak same, ja i moja Siostra. Z jej huskimi to jednak nie damy rady. Nie chce brac psów z prostego powodu - Pani ma w domu kota lub koty, bo tego dokładnie nie zrozumiałam. I biedne byłyby te koty przy jej psach.

Mnie Pani tez mówiła otym, iż obawia się reakcji psa, ale to jeszcze sobie pogadamy, zobaczymy.

Trzymajcie kciuki, a Wasi podopieczni wszystkie łapki - mocno zaciśnięte!

Posted

psiakiGabi napisał(a):
Tymuś trzyma kciuki i nasze pozostałe 68 łap (psich i kocich) też trzyma kciuki, więc z taką obstawą musi się udać :)

Pewnie, że tak..................dobrze będzie....... tak myślę.