Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tymuś upały dobrze znosi, w budynku u psiaków jest w miarę chłodno, w największy upał nie wypuszczamy ich na dłużej niz siku na wybieg, rano i wieczorem biegają i spacerują, więc nie męczą ich upały :)

Tymkowe futro to jest tragedia, ja go uczeszę ładnie, a on za godzinę znowu rozczochrany i skołtuniony :P taki miękki puchaty włos ma, ale szkoda mi go strzyc tak ładnie wygląda taki kudłaty :)

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wpłynęła deklaracja od Moca35:loveu: Wielkie dzięki:)
Proszę tych którzy jeszce nie wpłacali za sierpień o wpłatę przed końcem miesiąca.Niestety nie mamy kasy na pokrycie pobytu Tymka w hoteliku:( .Livka na zrobi bazarek jak się obrobi z poprzednimi- na wątkach psiaków które prowadzi jako kasjer też masakra i trzeba pokrywać długi.Fanty jeszcze są od Moniki - pamiętamy,ale na razie nie umiemy się wyrobić..bo... ... mamy nowego mieszkańca w domku:) oto on [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/226009-ARON-w-typie-nowofundlanda-po-cięzkiej-walce-nareszcie-w-NOWYM-DOMU"]Aronek[/URL]

Posted (edited)

Ciężko ostatnio z deklaracjami, wszędzie gdzie wejdę to braki. Chyba też niezbyt wiele nowych osób dołącza do dogo a "stare" się wykruszają. Dodatkowo im starszy wątek tym ciężej utrzymać deklarujących i pozyskać nowych...
Widzę na szczęście, że u Tymusia nie zalegam :) Jak zacznę - to krzyczcie głośno, muszę Was na "zesłaniu" usłyszeć ;) Pozdrowienia z Achmer.

Edycja: Rany jaki Aronek jest piękny! Głaski dla nowego członka rodziny :D

Edited by Ra_dunia
Posted (edited)

Dziękujemy za słowa uznania dla Aronka:) wszystkie mu przekażę - on baaaardzo lubi głaskanie w każdej postaci więc będzie zachwycony;)

EDIT : Winter7 Dziękujemy za wpłatę:loveu:

Edited by Nikus
  • 2 weeks later...
Posted

Odezwała się do mnie Pani z okolic Poznania chętna adoptować Tymusia :) ale jest problem, poniewać Pani ma już psa ONka, łagodnego co prawda w stosunku do psów, ale Pani ma obawy jak psiak zareaguje na drugiego psa w swoim domu. Domek z ogrodem, państwo pracują więc psiaki musiały by być kilka godzin dziennie same. Pani chciała abyśmy przyjechali z Tymkiem "na próbę". My niestety nie mamy możliwości wyrwać się na tak długo z domu. I teraz pytanie jak to widzicie? Uważam, że warto spróbować. Może jest jakaś cioteczka z okolic Poznania, która zrobiłaby u tych państwa wizytę i osobiście porozmawiała, poznała ich psiaka. Wtedy było by łatwiej coś postanowić. Państwo są gotowi po Tymusia przyjechać do nas, tylko ta obawa jak ich pies zareaguje :(

Posted

Ja myślę,że zawsze warto próbować:) szukamy kogoś z Poznania do tej wizyty.:) Już szukamy -zaraz będzie lista propozycji-może ktoś zna kogoś bliżej:)

Posted

Szkoda ,że Ra_dunia jest poza krajem:(

Ale znaleźliśmy takie osoby : mrowa23,supergoga,Weronia,Bambino,KateBono,eski, rodzice,MALWA,Mika31...na razie tyle...

Posted

Pewnie,że pamiętam:) Zrobimy tak..poczekamy do jutra jak nikt się nie odezwie to jutro powysyłam rano PW do tych osób-któraś powinna się zgodzić-podam jej potem namiary na Ciebie,oki?

Posted

Witam!

Dostałam pw od Nikus z prośba o wizytę przedadopcyjną. Mogę taka przeprowadzić.
Robiłam już wizytę, wiem o co pytac. Niestety nie moge dodzwonić się do Gabi - po prostu nie odbiera telefonu. Jestem gotowa przeprowadzić wizytę codziennie po 16.00, kwestia tylko gdzie, bo niestety nie dysponuję autem. Jesli pies ma trafić w pobliżu Poznania, to pojadę taksówką, albo może uda mi się poprosić kogoś ze znajomych o podwiezienie, ale jeśli jest to daleko, to niestety odpadam........

Posted

MALWA napisał(a):
Rozmawiałam z Panią, która jest chętna adoptować Tymka. Jesteśmy umówione na 30 sierpnia, o godz. 17.15 - 17.30.

Dziewczyny trzymajcie kciuki!

:multi::multi::multi:huraa super:multi: dziękujemy bardzo za pomoc- no to trzymamy:thumbs::thumbs: nie tylko dziewczyny:evil_lol: ja też będę:diabloti:

Posted (edited)

Nikus napisał(a):
:multi::multi::multi:huraa super:multi: dziękujemy bardzo za pomoc- no to trzymamy:thumbs::thumbs: nie tylko dziewczyny:evil_lol: ja też będę:diabloti:

A, racja, sorry!

Czy mogę prosić o napisanie kilku zdań o Tymku? Przyznam, że nei chcę wertować 46 stron.........

W jakim jest wieku, ile wazy, czy na coś choruje, jakie bierze leki, jak sie zachowuyje w hoteliku wobec innych psiaków, i czy miałaby to być jego pierwsza adopcja? Chodzi mi o to, czy już był w jakimś domku, czy po raz pierwszy ktos nim sie zainteresował.

Rozmawiałam z Panią prawie 10 minut, pierwsze wrażenie ok, bardzo zainteresowana, ale to tylko rozmowa przez telefon, a zatem zobaczę co wydarzy się w czwartek. Relacje zdam pewnei dość późno wieczorem.

Edited by MALWA
literówka