Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
na posłanie

hehe;) hurra! ale to i tak za rzadko. chlopaki chyba czesciej musza. ja z moja wychodze 5 razy i zawsze pompa a potem jeszcze dodatki;)

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
na posłanie

Na poslanie na kanapie czy na podlodze ?
Jezeli chodzi o kupke, to pierwszy raz zrobil w mieszkaniu na podloge, ale drugi raz juz na dworzu.

Posted

li1 napisał(a):
Na poslanie na kanapie czy na podlodze ?
Jezeli chodzi o kupke, to pierwszy raz zrobil w mieszkaniu na podloge, ale drugi raz juz na dworzu.

takich szczegółów to juz nie znam;):evil_lol:
kupe juz robil u Gabi chyba dwa razy

moze KTos napisac dalszy tekst do ogloszenia Tymonka zrobilabym allegro??

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
Nikus a co z trasa z Olkusza do Warszawy? jaki koszt?

Tą trasę rozliczymy później bo i tak nie mamy kasy już na wątku.Może jak wpłynie z bazarków na Tymka...Czekam jeszcze na wpłatę Pani która adoptowała Morelkę,którą też wieźliśmy

Posted

Lecę z Dusseldorfu do domu... Lecę i lecę i cholera dolecieć nie mogę. Przez ponad 2godzinne opóźnienie z Dusseldorfu spóźniłam się na samolot do Poznania, a teraz ten co miałam lecieć później ma 2,5 godzinne spóźnienie... bossko po prostu.
Sorry Tymonku za zaśmiecanie wątku ;)

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Lecę z Dusseldorfu do domu... Lecę i lecę i cholera dolecieć nie mogę. Przez ponad 2godzinne opóźnienie z Dusseldorfu spóźniłam się na samolot do Poznania, a teraz ten co miałam lecieć później ma 2,5 godzinne spóźnienie... bossko po prostu.

Bo Poznań, to Pozen:evil_lol:

Posted

Ra_dunia napisał(a):

o matko...To sobie niezle poczekasz - ale dobrze, ze jest dogo:) to czas szybciej plynie co??:):)

Posted

Wet ocenil go na 3-4 lata. Tymek ma ladne zeby, zupelnie bez kamienia, tylko 1-2 milimetrowy przodozgryz, ale naprawde jest to drobiazg.

Posted

Tekst do ogłoszeń, gdyby coś Wam się nie podobało to dajcie znać :)

Jest takie miejsce, gdzie wyrażenie „psia dola” nabiera koszmarnego wydźwięku.
Jest takie miejsce, gdzie największy czworonożny optymista popada w otchłań rozpaczy.
Jest takie miejsce, gdzie przez tęczowy most codziennie odchodzą kolejne psie istnienia.
W tym miejscu był on. Wciśnięty w kąt, przerażony, załamany.

Na szczęście są jeszcze na świecie ludzie dobrej woli, dzięki którym to właśnie on dostał szansę. Szansę na lepsze życie i na własne imię.

Ciągle jednak nie ma swojego „własnego” Pana, czeka z utęsknieniem aż ktoś zabierze go na zawsze do swojego domu.

Tymonek- tak został nazwany przez ludzi którzy wyciągnęli go z prawdziwego piekła jest około 4 letnim średnim/ dużym psem, troszkę w typie sznaucera, z piękną sierścią. Jego futerko wymaga pielęgnacji ale Tymuś podczas zabiegów kosmetycznych jest prawdziwym psim ideałem, po prostu je uwielbia.
Jest pozytywnie nastawiony do każdego człowieka oraz całego otaczającego go świata pomimo tego, że nic nie widzi- Tymonek jest niewidomy… Ale to nie przeszkadza mu w byciu normalnym psem. Świetnie odnajduje się w nowych warunkach, wystarczy parę godzin aby zapoznał się z otoczeniem. Nie wykazuje agresji w stosunku do innych zwierząt.
Jest po prostu wspaniałą istotą !
POGODNY, ŁAGODNY, BARDZO MĄDRY, POSŁUSZNY, UFNY, SUPER INTELIGENTNY, CIERPLIWY, WESOŁY, UWIELBIAJACY MIZIANIE I ZABAWY ( sam zaczepia łapiąc delikatniutko za rękę, robiąc prisiudy, wywalając sie na plecy, ocierając sie o nogi i trącając nosem ), RADZI SOBIE W DOMU I NA SPACERACH, LUBI INNE PSY.

Posted

Tymonek mnie chyba chce przyprawić o nerwice z tym niesikaniem:evil_lol: dopiero jak mu dałam Furagin ( po konsultacji z wetką ) to się chłopaczysko zlało na posłanie (na szczęście w kojcu, a nie na kanapę:cool3: ) ale na tym koniec:roll: martwi mnie to, ale mam nadzieję, że się rozsika:roll: na dworze nawet nie próbuje się wysikać, wącha krzaczki namiętnie podlewane przez nasze pozostałe psiaki i na tym koniec:roll: Wetka kazała czekać, może to być reakcja na zmianę miejsca, stres itp. Ale jak nie zacznie normalnie sikać to chyba pojadę z nim do lecznicy. Tym bardziej, że pije normalnie to powinien sikać, a nie sika na 100%, oprócz tego jednego razu. Na dworze nawet nie ma zamiaru, kojec suchutki, nowe posłanie też jak narazie suche.

Poza tym jest świetny:loveu: no i faktycznie mały to on nie jest:cool3: ale jest bardzo grzeczny:lol: No i już się nauczył, że jak jest zamknięty w kojcu to musi wyć, to wtedy przychodzi ciotka Gabi i bierze biednego psa ze sobą :evil_lol: i w ten sposób Tymuś łazi jak cień za mną :eviltong: dzisiaj kwiatki razem sadziliśmy, tzn. ja sadziłam, a Tymon spał koło mnie, jak się ruszałam to niuchał gdzie idę i od razu za mną:evil_lol: cwaniak jeden:eviltong:

Nosa ma świetnego, super sobie radzi:lol:

Posted

Nos i sluch u Tymusia funkcjonuje na medal, to fakt.
Zostawac sam nienawidzi, to fakt. Podrapal drzwi i wygryzl linoleum w przedpokoju jak byl sam. Dobrze, gdyby przyszly wlasciciel nie zostawial go samego w domu, az Tymus bedzie pewny, ze sie go nie opuszcza/pozbywa na zawsze.

Posted

A ja tylko chciałam poinformować, że z mojego bazarku uzbierało sie na Tymusia 95zł i 50gr. :multi: Nikus, czy mógłbys mi podać numer konta na PW? wtedy wpłaty od tych cioteczek co odbierają osobiście trafiłyby od razu do Ciebie, a reszte przesłałabym jak już będę wysyłała i odlicze sobie przesylke. ;)

Posted

[quote name='dogomanka_']A ja tylko chciałam poinformować, że z mojego bazarku uzbierało sie na Tymusia 95zł i 50gr. :multi: Nikus, czy mógłbys mi podać numer konta na PW? wtedy wpłaty od tych cioteczek co odbierają osobiście trafiłyby od razu do Ciebie, a reszte przesłałabym jak już będę wysyłała i odlicze sobie przesylke. ;)
superowo:):):)

Posted

[quote name='dogomanka_']A ja tylko chciałam poinformować, że z mojego bazarku uzbierało sie na Tymusia 95zł i 50gr. :multi: Nikus, czy mógłbys mi podać numer konta na PW? wtedy wpłaty od tych cioteczek co odbierają osobiście trafiłyby od razu do Ciebie, a reszte przesłałabym jak już będę wysyłała i odlicze sobie przesylke. ;)

super...zaraz wysyłam....Tylko błagam o wpis na przelewie ,że to z "bazarku dogomanki" bo na moim koncie już niedługo sam tego nie ogarnę co jest:)

Posted

Ha! A ja dotarłam do domu w końcu w piątek o 24tej... i jutro jadę z powrotem. Ale teraz pociągiem.

Tymciu, sikaj grzecznie bez wspomagaczy, bo Gabi stanowczo nie powinna mieć nerwicy :)

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Ha! A ja dotarłam do domu w końcu w piątek o 24tej... i jutro jadę z powrotem. Ale teraz pociągiem.

Tymciu, sikaj grzecznie bez wspomagaczy, bo Gabi stanowczo nie powinna mieć nerwicy :)

Ra_dunia Ty masz zdrowie:):)
Gabi co tam u Tymusia??