Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 774
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

azalia napisał(a):
Ale radość!Lisio utrzymał się na łapkach,teraz już będzie tylko lepiej.Czy on dostaje coś na wzmocnienie?

Tak, oczywiście :) kroplówki i wspomnianą wcześniej karmę. Ale, jak mówiła Zosia - gotowane mięso z warzywami w warunkach domowych będzie równie dobre.

Powiem Wam coś jeszcze... hi hi, wyjście na dwór zakończyło się zrobieniem kupki ;-) Nie wiem, jak z tym było u niego do wczoraj, ale to chyba dobry znak - wiecie, lekarze w szpitalach zawsze o to pytają :lol:

Posted

pikola napisał(a):
Cudowne wiadomosci.Teraz juz jestes bezpieczny Lisiu a to wszystko dzieki Cioteczkom.Chyle czola dla Waszej ciezkiej pracy.Walcz lisieczku,WALCZ!!!

Wiesz, wiele zależy przede wszystkim od samego Lisia... to trochę jak z jadłowstrętem u ludzi.
Ważne, żeby Lisio nie był sam, żeby był głaskany i poczuł się bezpieczny w domowych warunkach, bo - jak wiemy - to właśnie schronisko doprowadziło do tego dramatu.

Witamy nową Dogomaniaczkę :) Zaglądaj do Lisia. Mam nadzieję, że już niedługo pokaże się tutaj zdjęcie zdrowej i szczęśliwej psinki :)

Posted

Dzwoniłam do Pani, która zadeklarowała chęć opieki nad Liskiem - jesteśmy umówione na jutro na wizytę.
Dobra wiadomość jest taka, że Pani jest cały czas w domu, zła (?) - że ma 5 psów. Przy czym mówiła, że są bardzo przyjazne i spokojne.

Posted

Super, cieszę się że Lisiowi się polepszyło, trzymaj się rudasku :D
Też udało mi się trochę przelać, powinno dojść w poniedziałek.

Dziewczyny, w razie czego również służę swoją obecnością, bo też jestem z Warszawy.

Posted

jola_li napisał(a):
Dzwoniłam do Pani, która zadeklarowała chęć opieki nad Liskiem - jesteśmy umówione na jutro na wizytę.
Dobra wiadomość jest taka, że Pani jest cały czas w domu, zła (?) - że ma 5 psów. Przy czym mówiła, że są bardzo przyjazne i spokojne.

To nie jest dobra wiadomość. Lisio powinien mieć DT dla siebie. 5 psów to juz mi pachnie zbieractwem i jeszcze za wszsytko płacić?
Szukajcie mu dalej DT, gdzies bliżej

Posted

Agata Balu, może i zbieractwo, może nie...Tak nie można mówić....ale zgadzam się z Tobą, że psu w takiej kondycji psycho-fizycznej w takiej gromadzie może nie być komfortowo. może jeszcze bardziej zamknąć się w sobie....Trzeba by było dokładnie sprawdzić z bliska jak wygląda sytuacja w tym potencjalnym dt, czy Pani może poswięcić dużo czasu i uwagi Liskowi, może jest sielankowo, psy spokojne, kto wie, zdarza się....

Posted

Ja bym nie skreślała tej pani, trzeba sprawdzić.Jeżeli psy są spokojne , to mogę odegrać rolę terapeutów dla Lisia, tak jak to moje psy robią.Ja mam 2 psy i 2 koty i 1.tymczasika i nic się nie dzieje złego.Wręcz odwrotnie. I też płaciły sami, czasem bazarkami się ratujemy.

Posted

jola_li napisał(a):
A w jakiej dzielnicy mieszkasz ;-)?

Na pradze południe, aleja stanów zjednoczonych ;) chętnie pomogę jeśli będę umiała, a w grupie raźniej ;)

Faktycznie mnie też zaniepokoiła ilość psów u pani w DT, ale Poker ma racje, nie skreślajmy jej jeszcze, sprawdźmy i wtedy oceńmy.

Posted

agata_dr napisał(a):
Na pradze południe, aleja stanów zjednoczonych ;) chętnie pomogę jeśli będę umiała, a w grupie raźniej ;)

Oooo, to dobrze, bo Pani jest z Pragi Północ - Al. Tysiąclecia.
Hmmm, to może jak są dwie Osoby, to ja bym sobie darowała, jeśli moja obecność nie jest konieczna ;-).
Mieszkam na Bemowie i jestem aktualnie bez samochodu - to dla mnie wyprawa niemal na drugi koniec Warszawy...
Ale jak trzeba, to jestem gotowa - do Waszej decyzji :-).

Posted

Zefirek2 napisał(a):
Świetnie . Jutro jesteśmy z Jolą umówione na 12 tą, jeśli chcesz się przyłączyć dzwoń tel 693-833-350

bardzo Wam dziękuję! Czekamy na relacje!

Posted

Agata Balu napisał(a):
To nie jest dobra wiadomość. Lisio powinien mieć DT dla siebie. 5 psów to juz mi pachnie zbieractwem i jeszcze za wszsytko płacić?
Szukajcie mu dalej DT, gdzies bliżej

wypraszam sobie, ma 5 psów i nie jestem zbieraczem:-(

Posted

Jeżeli chodzi o te 5 psów, to z tego co zrozumiałam tylko 2 są Pani na stałe - ale to oczywiście dla Lisia nie ma znaczenia. Najważniejsze jak on by się odnalazł w takim stadzie na zapewne niewielkiej powierzchni.

Posted

Weszlam przypadkiem.Babeczki,byla afera z jakas nawiedzona z Pragi.Brala psiaki, nie wiem czy rowniez nie z dogo i cichcem ich sie pozbywala.Ba, nawet byl o niej pozytywny artykul w gazecie!Nie jestem pewna ale ona chyba byla z Grochowa - nosi okulary z bardzo grubymi szklami.Uwazajcie!Na dogo jest jakis watek o niej ale nie moge znalezc.