Argat Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Zofija napisał(a):Słuchaj Argat na koniec tygodnia sprawdzę konto i zobaczymy ile mamy wpłąt na Lisia. I przeleję Ci pieniążki na niego. Ja Cię bardzo przepraszam, ale cały czas myślałam, zęby mu dom znaleźć i jeszcze miałam kilka innych przypadków + praca i studia i coś takiego mi umkneło. Zapytam w lecznicy i dam Ci znać! Jeszcze raz przepraszam Spokojnie ;) Quote
Kerian Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Argat, czy zdjęcia, które zamieściłaś, mogę skopiować i rozesłać Allegrowiczom, którzy zakupili cegiełki? Jak tylko Lisio odzyska stosowne gabaryty, będziesz musiała zrobić mu piękną fotkę, która będzie obiecaną cegiełką :cool3: Ale na razie jest jak przecinek :placz: Przytulanko dla Lisiątka. Zazdroszczę Ci, że jest u Ciebie :eviltong: Quote
Merys Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Lisio wyglada juz bardzo dobrze i widac, ze jest szczesliwy :) Dziewczyny czapki z glow. Quote
Argat Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Pewnie że możesz ;) Lisek od samego przyjazdu bez przerwy siedzi w kuchni i szczeka o jedzenie, ale nie je. (bardzo, bardzo niewiele) Nie jest nauczony czystości i nie chce wychodzić, trzeba go wynieść kawałek od domu i dopiero wtedy staje na łapkach i możliwe jest przejście drogi powrotnej- prosto do kuchni. Przewraca się :shake: Moja koleżanka była przerażona, aż strach go głaskać, bo można policzyć kości. Ale za to lisek za jakiś czas dostanie od niej porcje witamin. Na razie w ogóle nie łapie kontaktu z człowiekiem, interesuje go tylko jedzenie Mój jamnik nie wykazał cienia wrogości, a to tylko świadczy o tym, że lisek jest w złej formie. No a lisek ignoruje i psy i kota. Zaraz wstawię jeszcze ze dwa zdjęcia. Quote
Charly Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 jejku Argat kochana.... On jest takich chudziutki. 2 lata temu do naszego schroniska trafil piesek, który był tak chudy, że nie potrafil się poruszac, po prostu lezal i nie ruszał nawet głową (został znaleziony na dworcu w reklamówce). Piesek był kudlaty, nie bylo widac jak bardzo jest chudy, ale patrząc na liska....wyobrażam sobie, jak musial wyglądać [*]:(:(:( Tak dobrze, że jest u Ciebie Argat. Quote
Agata Balu Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Tak koszmarnie wychudzonego psa jeszcze nie widziałam!! To pierwsze zdjęcie od Aragat (post 320) to przecież sama głowa a reszta w zaniku. Argat, jego teraz trzeba karmić wysokobiałkowo! I witaminy. Koniecznie! Dobrze byłoby gdyby wet go obejrzał i ustawił jadłospis oraz częstość posiłków. Żeby przy takim wychudzeniu nie obżarł sie naraz i nie dostał skretu zołądka. I może trzeba go dpoieszczać? Przelewam (choć mi sie nie przelewa) wprost na konto fundacji kolejną kwotę dla Lisia. Potem mogę wpłacać co miesiąc 10 zł. Może uzbiera się nas trochę? Quote
Kerian Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Agata Balu napisał(a):Tak koszmarnie wychudzonego psa jeszcze nie widziałam!! To pierwsze zdjęcie od Aragat (post 320) to przecież sama głowa a reszta w zaniku. Niestety, Lucky - husky wyglądał chyba jeszcze gorzej :( Gdzieś na dogo jest jego wątek. Wczoraj był w programie Uwaga. Lucky, oprócz tego, że był skrajnie wychudzony (16 kg - wyobrażacie to sobie? dorosły husky waży ponad 30...), miał odleżyny, kości biodrowe dosłownie przebijały skórę. Do tego rany na łapach, grzybica na pysiu... koszmar :-( Quote
jola_li Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 [quote name='Kerian']Niestety, Lucky - husky wyglądał chyba jeszcze gorzej :( Gdzieś na dogo jest jego wątek. http://www.dogomania.pl/threads/202216-Kiedy%C5%9B-by%C5%82-syberianem-husky...-Pies-z-interwencji-KTOZ Nie mówiąc o Moonie :-(: http://www.dogomania.pl/threads/141580-Kiedy%C5%9B-by%C5%82-owczarkiem-Moon-ma-dom. Quote
Argat Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Widziałam tego psa, całe szczęście że już powoli dochodził do siebie. Quote
Kerian Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Cioteczki, kto obsługuje wydarzenie Lisia na Facebooku? Chyba nie ma tam informacji, że aukcja została wznowiona. Quote
Argat Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Agata Balu napisał(a):Tak koszmarnie wychudzonego psa jeszcze nie widziałam!! To pierwsze zdjęcie od Aragat (post 320) to przecież sama głowa a reszta w zaniku. Argat, jego teraz trzeba karmić wysokobiałkowo! I witaminy. Koniecznie! Dobrze byłoby gdyby wet go obejrzał i ustawił jadłospis oraz częstość posiłków. Żeby przy takim wychudzeniu nie obżarł sie naraz i nie dostał skretu zołądka. I może trzeba go dpoieszczać? Przelewam (choć mi sie nie przelewa) wprost na konto fundacji kolejną kwotę dla Lisia. Potem mogę wpłacać co miesiąc 10 zł. Może uzbiera się nas trochę? Dziękuję za rady :) Absolutnie nie dostaje dużo Niestety jutro przez jakieś 3-4 godziny musi zostać sam. Tak to jest umawiać się z rodziną, no ale poradzimy sobie. Quote
Argat Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Lisio lubi drapanie za uchem ;) Fajnie pomrukuje... Quote
Kerian Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 [quote name='Argat']Lisio lubi drapanie za uchem ;) Fajnie pomrukuje... Przesyłam drapanko :) Cioteczki, może potrzebujecie długopisów? Pomoc dla psinek z Poznania, w tym dla Misia bez oczka... http://www.dogomania.pl/threads/204253-..-Pisadelka-...-dla-Animalii-do-20-marca-do-godz-17.00?p=16523813 Quote
Agata Balu Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Kerian napisał(a):Niestety, Lucky - husky wyglądał chyba jeszcze gorzej :( Gdzieś na dogo jest jego wątek. Wczoraj był w programie Uwaga. Lucky, oprócz tego, że był skrajnie wychudzony (16 kg - wyobrażacie to sobie? dorosły husky waży ponad 30...), miał odleżyny, kości biodrowe dosłownie przebijały skórę. Do tego rany na łapach, grzybica na pysiu... koszmar :-( Lucky był po prostu zagłodzony bo go nie karmiono i wcale nie był aż tak chudy. W krakowskim schronisku błyskawicznie odzyskał siły, tył poprosti w oczach i juz jest w nowym domu. U Lisia sprawa wygląda inaczej. U niego wychudzenie spowodowała depresja i obawiam sie, że wewnetrzne narządy może mieć tez "wychudzone". Ogladałam na dogomani przez lata wiele szkieletów z zagłodzenia, ale to jest pierwszy wskutek depresji! Quote
Marycha35 Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 kochana chudzinka, dobrze, że jest w dobrych rękach:) Quote
Kerian Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 [quote name='jola_li']http://www.dogomania.pl/threads/202216-Kiedy%C5%9B-by%C5%82-syberianem-husky...-Pies-z-interwencji-KTOZ Nie mówiąc o Moonie :-(: http://www.dogomania.pl/threads/141580-Kiedy%C5%9B-by%C5%82-owczarkiem-Moon-ma-dom. Nie mogę uwierzyć - ludzie przechodzili obok, widzieli Moona... przecież ON już nawet nie wyglądał jak pies :-( Boże, jaka znieczulica... Widziałam jego zdjęcie już w nowym domku :) Pojawiła się jednak jakaś informacja, że ma problemy z wątrobą; wiadomo coś więcej? Quote
jola_li Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 No właśnie ostatnio nie ma wiadomości, muszę podpytać na wątku. Quote
Marycha35 Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 bardzo słuszny wybór, blisko kontaktu ze światem komórkowym;) Quote
Argat Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Cały czas nie mogę przyzwyczaić się do jego wyglądu, ale z zachowaniem już jest ciut lepiej. Wczoraj był tak zmęczony tym wielogodzinnym szczekaniem, że zasnął mi na kolanach. ładnie przespał noc i dzisiaj nawet sam poprosił o wyjście. Pierwszy raz sam wyciągnął mnie za ogrodzenie i przeszedł kawałek. Nawet był trochę zainteresowany lasem :) No i obszczekał panów od ogrodzenia Teraz znowu jest szczekanie o jedzenie. Już ogon idzie w ruch jak się do niego mówi. No i przychodzi na głaskanie Quote
Zofija Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 No kfiatuszek! Ale wczoraj chciał.......... naszą Azunię- takze siły witalne to on ma!!!!!!!!!!! Musiałam go wziać bo już by było;) Quote
Kerian Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Marycha35 napisał(a):bardzo słuszny wybór, blisko kontaktu ze światem komórkowym;) Bo Lisio pewnie wie, jak wielkie zainteresowanie wzbudza i chce sam odbierać wszystkie wiadomości i telefony :cool3: Quote
Recommended Posts