Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agata Balu napisał(a):
Mój psiak, gdy go znalazłam, też miał chorą watrobę, ale po roku podawania mu "ludzkich" leków (dostępnych bez recepty) wyniki miał juz dobre.
Więc teraz sprawdzić jak Lisio reaguje na koty, szczepienia, kastracja i wysyłać go do adpocji do domu bez psów. Będzie sie lepiej czuł jako jedynak ... i on i jego opiekun :-)
Na kastrację się dorzucę.

On ma lekko powiększoną wątrobę, zapytam weterynarza co dokładnie mu podawać i po miesiącu wszystko powinno wrócić do normy.
Myslę że nadaje się do domu z suczką... na moją w ogóle nie reaguje, mogę je równocześnie głaskać, mieć na kolanach... biegają razem ( były próby zabawy)
Kota ignoruje, w ogóle go nie zauważa.
W przyszłym tygodniu będzie zaszczepiony, jutro odrobaczony
Ze sterylizacją trzeba jeszcze trochę poczekać, albo zapisać to jako warunek w umowie adopcyjnej. Najpierw dowiem się kiedy ewentualnie można zrobić zabieg.

• Replies 774
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To chyba możliwe, w stanach głodzenia organizm sięga po rezerwy. Pewnie powstawały jakieś toksyczne metabolity, z którymi wątroba nie nadążała... tak to sobie tłumaczę.
Lisio, Twój słodki pyszczek spogląda na mnie z tapety na pulpicie :loveu: Zazdroszczę Argat, że może go przytulać :placz:

Posted

Nie wiem dlaczego mój post zniknął?
Napisałam, że Lisio po zaszczepieniu, wychowaniu i kastracji może juz szukac domu bez psa i że dołożę się do kastracji. Teraz dodaje warunek, że na forum będzie pokazana faktura za kastrację.

Posted

Agata Balu napisał(a):
Teraz dodaje warunek, że na forum będzie pokazana faktura za kastrację.

Nie ma problemu.

W poniedziałek jedziemy też na szczepienie.

Posted

emilia2280 napisał(a):
tez dorzucé sié do kastracji Lisia. Musi to byc warunkiem adopcji, sliczny jest i swoje przeszedl.

Zwłaszcza, że jak przeczytano, zanim jeszcze dobrze stanął na nogach juz go brały amory!

Posted

Moim zdaniem Lisio z kastracją musi jeszcze poczekać. On jeszcze dwa tygodnie temu nie stał na nogach. Jego organizm musi się wzmocnić. Raczej jest jeszcze ciągle za słaby.
Zrobię nowe rozliczenie do niedzieli. Zobaczymy ile jest pieniążków

Posted

jejku alez on już slicznie przytył!!! cudny lisiaczek:)

mój staruszek tez miał chora wątróbkę, norma przekroczona 7krotnie- dostawał tabletki (hepatil, czy jakos tak) i po dwóch miesiącach wątróbka była zdrowa ( i nadal jest):)

Posted

Też mi się wydaje, że to jeszcze za wcześnie - Lisio dopiero odzyskuje zdrowie, a operacja będzie dla niego obciążeniem.
Ale ślicznie przybrał w boczkach :)

Posted

Lisio jest u mnie na BDT z warunkiem wsparcia finansowego w związku z weterynarzem i na karmę- gdyby został jakoś szczególnie długo
Na razie poszło na niego 50zł- za badania
Reszta to był transport

Przeciąganie się jego pobytu jest o tyle złe, że coraz bardziej się do siebie przywiązujemy...

Posted

Co do kastracji - ostatnio był jej poddawany Staszek-Straszek. Szwy są podobno rozpuszczalne, ranka goi się szybciutko.
Argat, możesz liczyć na nasze wsparcie. Zosia jutro albo w sobotę ma sprawdzić, ile wpłynęło w tym tygodniu. Kastracja to wydatek chyba około 150 zł, w każdym razie na pewno mniej niż sterylka suni.

Posted

Kerian napisał(a):
Co do kastracji - ostatnio był jej poddawany Staszek-Straszek. Szwy są podobno rozpuszczalne, ranka goi się szybciutko.
Argat, możesz liczyć na nasze wsparcie. Zosia jutro albo w sobotę ma sprawdzić, ile wpłynęło w tym tygodniu. Kastracja to wydatek chyba około 150 zł, w każdym razie na pewno mniej niż sterylka suni.

Nie pamiętam ile dawałam za sterylizację Nuśki... chyba ok 120zł

Posted

Jak zadeklarowłam znajdę sponsorów na kastracje Lisia, jeżeli tylko nie będzie przeciwskazań weterynaryjnych. Przeciaganie pobytu u Argat może zaowocować kolejnym strajkiem głodowym w nowym domu DS!!!

Posted

Agata Balu napisał(a):
Przeciaganie pobytu u Argat może zaowocować kolejnym strajkiem głodowym w nowym domu DS!!!

Niestety...
Tym bardziej że on jeszcze nawet u mnie nie do końca normalnie je.