Zofija Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 ihabe napisał(a):czy w Cieszynie jest jakaś klinika ze szpitalikiem? Bo jak nie to do Bielska trzeba podjechać. Moge podać namiary na klinikę w Bielsku to chyba Chiron czy cos takiego. Jeśli nie to trezba wymysleć rozwiązanie aby dostać kroplówki i samemu w DT je podawać. Gdzie obecnie jest piesek? Piesek jest w lecznicy w Cieszynie, na ul. Bielskiej. Napisała do mnie elżbietka_cieszyn, ze moze go wziąć na weekend Quote
Zofija Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Agata Balu napisał(a):A co z tym weekendem? Znalazł sie ktos kto psiaka przyhołubi na dwa dni? Bo jak się nie znajdzie to wponiedziałek może juz być za tęczowym mostem! Elżbietka_cieszyn weźmie go na weekend. Wcześniej będzie miał zrobione badania! Ale trzeba szukać dalej Quote
ihabe Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 uf to dobrze, ze jest w lecznicy! Trzeba by zrobic allegro cegiełkowe na psiaka pod Fundacją . Quote
Kocurek Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Zdrowiej misiaku...jedz,jedz ile sie da i nabieraj sil... Quote
Zofija Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 ihabe napisał(a):uf to dobrze, ze jest w lecznicy! Trzeba by zrobic allegro cegiełkowe na psiaka pod Fundacją . Przydałoby się. Ja niestety nie umiem Quote
ihabe Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 czy moge na fB podać konto fundacji do wpłat? Quote
Agata Balu Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Kerian napisał(a):Myślę, że w takim stanie powinien być pod nadzorem lekarza, w lecznicy. Musi dostać kroplówkę. Nie czytałaś, że w lecznicy w weekend nie ma lekarza???? Czytaj wszystkie posty zanim cos napiszesz! Quote
Zofija Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 ihabe napisał(a):czy moge na fB podać konto fundacji do wpłat? Chyba tak, jeżeli tak można. Quote
Zofija Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Zapytam dla pewności Dei- jest prawnikiem Quote
Kerian Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Agata Balu napisał(a):Nie czytałaś, że w lecznicy w weekend nie ma lekarza???? Czytaj wszystkie posty zanim cos napiszesz! Właśnie najpierw to napisałam, a dopiero potem Zofija napisała, że w weekendy nie ma tam lekarza. Zresztą, rozmawiałyśmy też przez telefon i już wszystko wiem. Nie krzycz, Agato. Wyobraź sobie, że o tej porze niektórzy (w tym ja) są w pracy i nie mają możliwości czytania wszystkich postów, a sytuacja Lisia jest dramatyczna, stąd takie pytania. Quote
Zofija Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 ihabe napisał(a):czy moge na fB podać konto fundacji do wpłat? Czy przy naszym koncie można napisac: w tytule: dla Lisia + Imię lub nick z dogo będzie nam łatwiej z ewentualnym rozliczeniem! Quote
Kerian Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Zosiu, allegro cegiełkowe może zrobić nawet zwykły użytkownik, pod warunkiem, że będziemy coś "wystawiać" - np. zdjęcie Lisia. Tylko nie można pisać w tytule aukcji "cegiełka" albo "aukcja charytatywna", bo wtedy allegro na pewno ją usunie. Quote
Merys Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Dziewczynki, dodajcie do tresci wydarzenia link z Dogo. Rozsylam gdzie sie da. Quote
Agata Balu Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 wpłacono, ale szukajcie domu na weekend! Quote
toyota Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Agata Balu napisał(a):wpłacono, ale szukajcie domu na weekend! Domek na wekeend już jest ! Zofija napisał(a):Piesek jest w lecznicy w Cieszynie, na ul. Bielskiej. Napisała do mnie elżbietka_cieszyn, ze moze go wziąć na weekend Quote
Kerian Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Agata Balu napisał(a):wpłacono, ale szukajcie domu na weekend! Elżbietka_cieszyn bierze Lisia na weekend. Zofija już to napisała. Teraz szukamy karmy. Quote
ihabe Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 uzupełniłam na wydarzeniu konto i link do dogo... Quote
ihabe Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 oto fragment z FB: Albin Wesołowski Moze ktos go dowiezie na miesiac do W-wy,zapewni finanse na gotowane wyzywienie i opieke weta.Zaopiekujemy sie ,mamy doswiadczenie z Biereczka,ktora obecnie wazy 15 kg.Serce i obecnosc czlowieka jest podstawa do uratowania tego pieska.ZONA A Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Kerian napisał(a):Elżbietka_cieszyn bierze Lisia na weekend. Zofija już to napisała. Teraz szukamy karmy. Miałam sporo psów zagłodzonych, słaniających się na nogach, ale nigdy nie było tak złej sytuacji!! W pierwszym tygodniu gotowałam im rosół z szyji indyka, do tego ryż z warzywami oraz systematycznie dodawałam coraz więcej mięska z tego rosołu. Chodzi o nawodnienie organizmu nie tylko kroplówką - w tym przypadku pilnie potrzebną, nauczenie go jedzenia i przywrócenie trawienia w żołądku. On długo nie jadł. Żadnych kości, bo na zdjęciu widzę złapał udko :) . Takie żywienie w pierwszym tygodniu dawało super rezultat. Potem specjalistyczna karma, no i zazwyczaj trzeba pozbyć się pasożytów. Ale to już decyzja weta. Mam nadzieję, że przez ten weekend trochę nabierze sił i nic złego się nie wydarzy, bo stan jego zdrowia jest skrajny. Quote
Kerian Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Elżbietka_Cieszyn napisał(a):Miałam sporo psów zagłodzonych, słaniających się na nogach, ale nigdy nie było tak złej sytuacji!! W pierwszym tygodniu gotowałam im rosół z szyji indyka, do tego ryż z warzywami oraz systematycznie dodawałam coraz więcej mięska z tego rosołu. Chodzi o nawodnienie organizmu nie tylko kroplówką - w tym przypadku pilnie potrzebną, nauczenie go jedzenia i przywrócenie trawienia w żołądku. On długo nie jadł. Żadnych kości, bo na zdjęciu widzę złapał udko :) . Takie żywienie w pierwszym tygodniu dawało super rezultat. Potem specjalistyczna karma, no i zazwyczaj trzeba pozbyć się pasożytów. Ale to już decyzja weta. Mam nadzieję, że przez ten weekend trochę nabierze sił i nic złego się nie wydarzy, bo stan jego zdrowia jest skrajny. Elżbietko, lecznica zamówiła dla niego Royal Canin dla niedożywionych psów. Wspaniale, że zdecydowałaś się zaopiekować się nim :) Ukłony! Quote
ihabe Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 kolejne z FB: Katarzyna Rerak pytam, bo może zaoferowałabym DT....około minuty temu · Lubię to! Quote
Zofija Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Dziewczyny dt potrzebny!!!!! tylko sprawdzony. jak możemy sprawdzić, czy jest ok????? Transport by się zorganizowało!!!!! Quote
Zofija Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Czy możecie odpisac na fb, ja jestem w pracy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Zofija Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Czy ktoś zna moze jakiś dobry Hotelik - śląskie np???? mam jeszcze jednego psiaka, któtego muszę na szybko umieścić w hotelu!!!!! Quote
Recommended Posts