Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ihabe napisał(a):
czy w Cieszynie jest jakaś klinika ze szpitalikiem? Bo jak nie to do Bielska trzeba podjechać. Moge podać namiary na klinikę w Bielsku to chyba Chiron czy cos takiego.
Jeśli nie to trezba wymysleć rozwiązanie aby dostać kroplówki i samemu w DT je podawać.
Gdzie obecnie jest piesek?

Piesek jest w lecznicy w Cieszynie, na ul. Bielskiej. Napisała do mnie elżbietka_cieszyn, ze moze go wziąć na weekend

• Replies 774
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agata Balu napisał(a):
A co z tym weekendem? Znalazł sie ktos kto psiaka przyhołubi na dwa dni? Bo jak się nie znajdzie to wponiedziałek może juz być za tęczowym mostem!

Elżbietka_cieszyn weźmie go na weekend. Wcześniej będzie miał zrobione badania! Ale trzeba szukać dalej

Posted

ihabe napisał(a):
uf to dobrze, ze jest w lecznicy! Trzeba by zrobic allegro cegiełkowe na psiaka pod Fundacją .

Przydałoby się. Ja niestety nie umiem

Posted

Kerian napisał(a):
Myślę, że w takim stanie powinien być pod nadzorem lekarza, w lecznicy. Musi dostać kroplówkę.

Nie czytałaś, że w lecznicy w weekend nie ma lekarza???? Czytaj wszystkie posty zanim cos napiszesz!

Posted

Agata Balu napisał(a):
Nie czytałaś, że w lecznicy w weekend nie ma lekarza???? Czytaj wszystkie posty zanim cos napiszesz!

Właśnie najpierw to napisałam, a dopiero potem Zofija napisała, że w weekendy nie ma tam lekarza. Zresztą, rozmawiałyśmy też przez telefon i już wszystko wiem.
Nie krzycz, Agato. Wyobraź sobie, że o tej porze niektórzy (w tym ja) są w pracy i nie mają możliwości czytania wszystkich postów, a sytuacja Lisia jest dramatyczna, stąd takie pytania.

Posted

ihabe napisał(a):
czy moge na fB podać konto fundacji do wpłat?

Czy przy naszym koncie można napisac:
w tytule: dla Lisia + Imię lub nick z dogo

będzie nam łatwiej z ewentualnym rozliczeniem!

Posted

Zosiu, allegro cegiełkowe może zrobić nawet zwykły użytkownik, pod warunkiem, że będziemy coś "wystawiać" - np. zdjęcie Lisia. Tylko nie można pisać w tytule aukcji "cegiełka" albo "aukcja charytatywna", bo wtedy allegro na pewno ją usunie.

Posted

Agata Balu napisał(a):
wpłacono, ale szukajcie domu na weekend!

Domek na wekeend już jest !

Zofija napisał(a):
Piesek jest w lecznicy w Cieszynie, na ul. Bielskiej. Napisała do mnie elżbietka_cieszyn, ze moze go wziąć na weekend

Posted

Agata Balu napisał(a):
wpłacono, ale szukajcie domu na weekend!

Elżbietka_cieszyn bierze Lisia na weekend. Zofija już to napisała. Teraz szukamy karmy.

Posted

oto fragment z FB:

Albin Wesołowski Moze ktos go dowiezie na miesiac do W-wy,zapewni finanse na gotowane wyzywienie i opieke weta.Zaopiekujemy sie ,mamy doswiadczenie z Biereczka,ktora obecnie wazy 15 kg.Serce i obecnosc czlowieka jest podstawa do uratowania tego pieska.ZONA A

Posted

Kerian napisał(a):
Elżbietka_cieszyn bierze Lisia na weekend. Zofija już to napisała. Teraz szukamy karmy.

Miałam sporo psów zagłodzonych, słaniających się na nogach, ale nigdy nie było tak złej sytuacji!! W pierwszym tygodniu gotowałam im rosół z szyji indyka, do tego ryż z warzywami oraz systematycznie dodawałam coraz więcej mięska z tego rosołu. Chodzi o nawodnienie organizmu nie tylko kroplówką - w tym przypadku pilnie potrzebną, nauczenie go jedzenia i przywrócenie trawienia w żołądku. On długo nie jadł. Żadnych kości, bo na zdjęciu widzę złapał udko :) . Takie żywienie w pierwszym tygodniu dawało super rezultat. Potem specjalistyczna karma, no i zazwyczaj trzeba pozbyć się pasożytów. Ale to już decyzja weta. Mam nadzieję, że przez ten weekend trochę nabierze sił i nic złego się nie wydarzy, bo stan jego zdrowia jest skrajny.

Posted

Elżbietka_Cieszyn napisał(a):
Miałam sporo psów zagłodzonych, słaniających się na nogach, ale nigdy nie było tak złej sytuacji!! W pierwszym tygodniu gotowałam im rosół z szyji indyka, do tego ryż z warzywami oraz systematycznie dodawałam coraz więcej mięska z tego rosołu. Chodzi o nawodnienie organizmu nie tylko kroplówką - w tym przypadku pilnie potrzebną, nauczenie go jedzenia i przywrócenie trawienia w żołądku. On długo nie jadł. Żadnych kości, bo na zdjęciu widzę złapał udko :) . Takie żywienie w pierwszym tygodniu dawało super rezultat. Potem specjalistyczna karma, no i zazwyczaj trzeba pozbyć się pasożytów. Ale to już decyzja weta. Mam nadzieję, że przez ten weekend trochę nabierze sił i nic złego się nie wydarzy, bo stan jego zdrowia jest skrajny.

Elżbietko, lecznica zamówiła dla niego Royal Canin dla niedożywionych psów. Wspaniale, że zdecydowałaś się zaopiekować się nim :) Ukłony!