Zofija Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 Pieniążki po Lisiu, rozdzieliłąm trochę innaczej. Carmen odeszła za TM i Dasza dostała po niej spadek. Diancia znlazła dom stały. Dlatego 245zł przeznaczyłam dla Olina- bo ma marne szanse adopcyjne- chory, na tabletkach do końca życia i brak pełnych składek i resztę na Kajtusia, który jest małą starowinką z pijackiej meliny i trzeba go wyciągnać. Mam nadzieję, ze nie macie nic przeciwko temu. Kajtuś: http://www.dogomania.pl/threads/204070-KAJTUŚ-malutk-i-zaniedbany-bez-oka-piesek-z-pijackiej-meliny-POTRZEBUJE-POMOCY! Olin: http://www.dogomania.pl/threads/1869...-BRAK-SKŁADEK! Quote
Kerian Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 O, tak, dla Kajtusia też :) Myślałam, że karetkom wtórują głównie husky ;-) Quote
Kerian Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Marycha35 napisał(a):Brawo Kerian, dobra robota:) Ale za co??? Quote
Marycha35 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Ups, sorka pomyliłam się, to Zofija tak dzielnie rozdzielała kasiorrrę;) Ale dla Ciebie brawo za działania dla psiaków też:) Quote
Zofija Posted August 3, 2011 Author Posted August 3, 2011 nowe wieści o Lisiu: dobry wieczór zdjęć nie mam ale zrobię w tym tyg, i wyślę zrobił się z niego wielki pieszczoch, podnosi łapę i każę się drapać pod pachą godzinami ! przytył w końcu i nawet sierść nabrała kolorytu i odpowiedniej gęstości reaguje gwałtownie na inne psy, wpada wtedy w szał, przypuszczam, że może w przeszłości został zaatakowany z moją Hopsią kontakty się poprawiły, choć czasami jeszcze się wzajemnie podgryzają w uszy :) spróbuję zrobić zdjęcia jak śpi rozwalony na poduszkach, ubaw po pachy co do jedzenia, to jest wielkim żarłokiem, trzeba uważać, żeby nie zostawić na stoliku jedzenia, bo zaraz porwie, wiem jedno- nie cierpi suchej karmy, wkładam mu po kilkanaście kawałków do normalnego posiłku, np. kasza z serduszkami- to kaszę z mięsem zje, a sucha karma zostaje na talerzu pozdrawiam Quote
_Goldenek2 Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Dzięki za wieści.... dobre wieści :):):) Quote
Agata Balu Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Zofija napisał(a):nowe wieści o Lisiu: dobry wieczór zdjęć nie mam ale zrobię w tym tyg, i wyślę No i Zofijo gdzie te zdjęcia? Quote
Zofija Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 Napisałam i dostałam taką odpowiedź: Ja jestem bardzo chora, być może będę musiała iść do szpitala. Jak poczuje się lepiej to prześlę obiecane zdjęcia. Dyzio ma się jak pączuś w maśle. Quote
Zofija Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 W takiej sytuacji nie będę Pani Ani ponaglać Quote
Zofija Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 Mam nowe zdjęcia Lisia, ale za duży format i fotosik mi ich nie chce przyjąć. Czy ktoś może je wrzucić? Lisio ma się dobrze, przytył i teraz z Panią jogging uprawia:) Quote
Agata Balu Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 poslij mi mailem - jest w moim profilu Quote
Ashaski Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Już zaraz zdjęcia wrzucam! się kurcze psisko spasło! Quote
Zofija Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 [quote name='Kocurek']Lisio teraz "szerszy jak dluzszy...":)[/QUOTE] dokładnie:)) a co to było na początku... Quote
Agata Balu Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 To skutek kastracji i nieprzestrzegania diety. Może trzeba coś poradzić właścicielce? Bo wysiądą mu stawy. To teraz "parówka na zapałkach" Quote
Zofija Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 [quote name='Agata Balu']To skutek kastracji i nieprzestrzegania diety. Może trzeba coś poradzić właścicielce? Bo wysiądą mu stawy. To teraz "parówka na zapałkach"[/QUOTE] Właścicielka wie. Tak jak pisałam biega razem z nim Ponadto nie będę Pani, która wzieła Lisia i opiekuje się nim z miłością robiła wykład jak ma go odżywiać. Skoro mi napisała, ze przytył i teraz go odchudza to znaczy, ze wie. Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Wszystko prawda!! Potwierdzam!! Jak go odebrałam, ledwostał na nogach, sam szkielet, ale jak zobaczył moja Tolę to dosłownie "Król Lew"!!! Chciał ją juz ustawić i pokazać, kto tu rządzi! Lodówki pilnował od pierwszego dnia i szczekaniem sie dopominał o porcyjke jak tylko byłam w kuchni. Kochany psiak!!! Ale mimo wielkości wielki charyzmą i wyobrażeniami o sobie!! :)[quote name='Zofija']nowe wieści o Lisiu: dobry wieczór zdjęć nie mam ale zrobię w tym tyg, i wyślę zrobił się z niego wielki pieszczoch, podnosi łapę i każę się drapać pod pachą godzinami ! przytył w końcu i nawet sierść nabrała kolorytu i odpowiedniej gęstości reaguje gwałtownie na inne psy, wpada wtedy w szał, przypuszczam, że może w przeszłości został zaatakowany z moją Hopsią kontakty się poprawiły, choć czasami jeszcze się wzajemnie podgryzają w uszy :) spróbuję zrobić zdjęcia jak śpi rozwalony na poduszkach, ubaw po pachy co do jedzenia, to jest wielkim żarłokiem, trzeba uważać, żeby nie zostawić na stoliku jedzenia, bo zaraz porwie, wiem jedno- nie cierpi suchej karmy, wkładam mu po kilkanaście kawałków do normalnego posiłku, np. kasza z serduszkami- to kaszę z mięsem zje, a sucha karma zostaje na talerzu pozdrawiam[/QUOTE] Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Nazwaliśmy go ze znajomymi : KRÓL JULIAN !!! Quote
krakowianka.fr Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 fajnie ma na tych poduszkach, szczesciarz z lisia :) Quote
Zofija Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 i jeszcze coś o Lisiu vel Dyziu: jak typowy facet :) pieszczoch, trochę kapryśny, trochę nieznośny no i łakomczuch najgorzej jest, gdy słyszy straż pożarną lub dzwoni tel., wtedy albo wyje gdy słyszy syrenę, albo ujada, gdy słyszy tel. biegam z nim wieczorami, żeby za mocno się nie roztył no i miał mocne mięśnie ma swoje ulubione kanapy i podusie do spania, kiedy jest bardzo śpiący, to nic go nie wyciągnie z łóżka jeśli chodzi o zdrowie, to miał na początku biegunki, nawet mocne, teraz już jest wszystko z porządku coraz bardziej czuje się swobodnie, możemy już Dyzia i Hopsię zostawaić samych w jednym pokoju pozdrawiam Quote
Recommended Posts