Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 774
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pieniążki po Lisiu, rozdzieliłąm trochę innaczej. Carmen odeszła za TM i Dasza dostała po niej spadek. Diancia znlazła dom stały.
Dlatego 245zł przeznaczyłam dla Olina- bo ma marne szanse adopcyjne- chory, na tabletkach do końca życia i brak pełnych składek i resztę na Kajtusia, który jest małą starowinką z pijackiej meliny i trzeba go wyciągnać. Mam nadzieję, ze nie macie nic przeciwko temu.
Kajtuś:
http://www.dogomania.pl/threads/204070-KAJTUŚ-malutk-i-zaniedbany-bez-oka-piesek-z-pijackiej-meliny-POTRZEBUJE-POMOCY!
Olin: http://www.dogomania.pl/threads/1869...-BRAK-SKŁADEK!

• 2 weeks later...
Posted

nowe wieści o Lisiu:
dobry wieczór
zdjęć nie mam ale zrobię w tym tyg, i wyślę
zrobił się z niego wielki pieszczoch, podnosi łapę i każę się drapać pod pachą godzinami !
przytył w końcu i nawet sierść nabrała kolorytu i odpowiedniej gęstości
reaguje gwałtownie na inne psy, wpada wtedy w szał, przypuszczam, że może w przeszłości został zaatakowany
z moją Hopsią kontakty się poprawiły, choć czasami jeszcze się wzajemnie podgryzają w uszy :)
spróbuję zrobić zdjęcia jak śpi rozwalony na poduszkach, ubaw po pachy
co do jedzenia, to jest wielkim żarłokiem, trzeba uważać, żeby nie zostawić na stoliku jedzenia, bo zaraz porwie, wiem jedno- nie cierpi suchej karmy, wkładam mu po kilkanaście kawałków do normalnego posiłku, np. kasza z serduszkami- to kaszę z mięsem zje, a sucha karma zostaje na talerzu
pozdrawiam

• 3 weeks later...
Posted

Napisałam i dostałam taką odpowiedź:
Ja jestem bardzo chora, być może będę musiała iść do szpitala. Jak
poczuje się lepiej to prześlę obiecane zdjęcia. Dyzio ma się jak
pączuś w maśle.

• 1 month later...
Posted

Mam nowe zdjęcia Lisia, ale za duży format i fotosik mi ich nie chce przyjąć. Czy ktoś może je wrzucić?
Lisio ma się dobrze, przytył i teraz z Panią jogging uprawia:)

Posted

[quote name='Agata Balu']To skutek kastracji i nieprzestrzegania diety. Może trzeba coś poradzić właścicielce? Bo wysiądą mu stawy.
To teraz "parówka na zapałkach"[/QUOTE]

Właścicielka wie. Tak jak pisałam biega razem z nim Ponadto nie będę Pani, która wzieła Lisia i opiekuje się nim z miłością robiła wykład jak ma go odżywiać. Skoro mi napisała, ze przytył i teraz go odchudza to znaczy, ze wie.

Posted

Wszystko prawda!! Potwierdzam!! Jak go odebrałam, ledwostał na nogach, sam szkielet, ale jak zobaczył moja Tolę to dosłownie "Król Lew"!!! Chciał ją juz ustawić i pokazać, kto tu rządzi! Lodówki pilnował od pierwszego dnia i szczekaniem sie dopominał o porcyjke jak tylko byłam w kuchni. Kochany psiak!!! Ale mimo wielkości wielki charyzmą i wyobrażeniami o sobie!! :)[quote name='Zofija']nowe wieści o Lisiu:
dobry wieczór
zdjęć nie mam ale zrobię w tym tyg, i wyślę
zrobił się z niego wielki pieszczoch, podnosi łapę i każę się drapać pod pachą godzinami !
przytył w końcu i nawet sierść nabrała kolorytu i odpowiedniej gęstości
reaguje gwałtownie na inne psy, wpada wtedy w szał, przypuszczam, że może w przeszłości został zaatakowany
z moją Hopsią kontakty się poprawiły, choć czasami jeszcze się wzajemnie podgryzają w uszy :)
spróbuję zrobić zdjęcia jak śpi rozwalony na poduszkach, ubaw po pachy
co do jedzenia, to jest wielkim żarłokiem, trzeba uważać, żeby nie zostawić na stoliku jedzenia, bo zaraz porwie, wiem jedno- nie cierpi suchej karmy, wkładam mu po kilkanaście kawałków do normalnego posiłku, np. kasza z serduszkami- to kaszę z mięsem zje, a sucha karma zostaje na talerzu
pozdrawiam[/QUOTE]

Posted

i jeszcze coś o Lisiu vel Dyziu:
jak typowy facet :)
pieszczoch, trochę kapryśny, trochę nieznośny no i łakomczuch
najgorzej jest, gdy słyszy straż pożarną lub dzwoni tel., wtedy albo wyje gdy słyszy syrenę, albo ujada, gdy słyszy tel.
biegam z nim wieczorami, żeby za mocno się nie roztył no i miał mocne mięśnie
ma swoje ulubione kanapy i podusie do spania, kiedy jest bardzo śpiący, to nic go nie wyciągnie z łóżka
jeśli chodzi o zdrowie, to miał na początku biegunki, nawet mocne, teraz już jest wszystko z porządku
coraz bardziej czuje się swobodnie, możemy już Dyzia i Hopsię zostawaić samych w jednym pokoju
pozdrawiam

• 4 weeks later...