Jump to content
Dogomania

Milva - Dwuletnia suczka szuka domu !

Recommended Posts

Guest Reyes
Posted

Chwale się :-)
Milva dzisiaj pierwszy raz zrobiła "waruj". Z łaski, bo z łaski, ale zawsze coś.

"Jak dasz kiełbaskę, pozwolę sobie dąć buzi..." Przekupne Suczydło ]:->

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
  • 2 months later...
Guest Reyes
Posted

Inne obowiązki, ale poza forum odwiedzam Milvę dwa razy w tygodniu. Kundel już fajnie robi "waruj", siada już dobrze, uczymy się "go nogi".
Jeszcze ciągnie ale już bez tragedii - ciągle walczymy.
Niestety wariatka rani sobie pysk gdy chce wyjść, ociera go o kraty i je gryzie, wskutek czego rana na mordce nie może się od x czasu wygoić.
Poza tym odkryłam jakiś czas temu że dobrze gra w piłkę nożną.

• 2 weeks later...
Guest Reyes
Posted

Dziękujemy za allegro. Milvek jest naturalnie poogłaszana na różnych portalach, ale jak na razie brak odzewu :-(.

Posted

Milva to wspaniała sunia...od pierwszego spaceru zmieniła się pewnie o 180stopni!

niestety jej piękno można poznać jedynie na zewnątrz boksu...w boksie sunia gryzie kraty i wychlapuje wodę za każdym razem jak kogoś widzi...a to nie przyciąga chętnych :(

sami jednak zobaczcie jaka z niej urodziwa, kochana i miła panna!

bardzo lubi kontakt z człowiekiem (moje odczucie) a najlepiej jak człowiek do tego ma jedzenie :D
poza tym lubi bawić się zabawkami...aportowanie a potem rozrywanie zabawki...too jest to

więcej zdjęć https://picasaweb.google.com/psiwolontariusz/Milva125510DanusiaOzarowskaBoks728#

i jeszcze jedno...nie wiem jakim cudem...pewnie dzięki czesaniu? Milva ma piękną puszystą sierść...aż miło się w nią wtulić :) jeśli nie czuje się zapachu schroniskowego psiaka :D

Guest Reyes
Posted

Eeee, tam. Psy nie śmierdzą - psy pachną psiatkiem :-)

Guest Reyes
Posted

Wiem, wiem naturalnie :-)

Jaka jestem szczęśliwa, gdy tylko mnie z kojca wypuszczą.

• 3 weeks later...
Posted

Dzisiaj ja byłam z Milvą na spacerku :)
Najpierw poszłyśmy na chwilę do lasu, ale Milva niemiłosiernie ciągnęła na smyczy:shake:, więc poszłyśmy na wybieg gdzie trochę pobiegała za zabawką:lol:, a że nie chciała smaczków to dokarmiałam owieczki:evil_lol:...Potem wybieg trzebabyło zwolnić dla innych więc poszłyśmy razem z Pauliną i Suzi na łąkę, żeby Milva odpoczęła trochę w cieniu, ale ta to ma ogromne pokłady energi wierciła się ciągle, a mnie już nerwy puszczały:mad:, ale żeby się nie denerwować to przywiązałam ją smyczą do drzewa i zrobiłam sesję zdjęciową:evil_lol: i Suzi i Milvie :) Niestety moja skleroza nie pozwoliła mi zabrać aparatu no to sesję trzeba było robić telefonem, więc zdjęcia nie są zbyt dobrej jakości:roll:

Szczęśliwa biega z resztką kukurydzy :evil_lol:

Bardzo ładnie przynosi zabawkę, nie pod nogi, ale niedaleko ludzia:evil_lol:

Ładnie siadła na komendę, bo warować to jej się nie chciało:angryy:

Posted

No i odstresowywująca(dla mnie:lol:) sesja na łące

Jęzory górą:razz:

Wpatrywanie się w wyczyny Suzi :)

ahh o mało co bym zapomniała...Milva dzisiaj przez dobre 20 min taplała się w wodzie i wcale nie miała zamiru wyjść z baseniku. Zdjęcia są, ale musimy poczekać aż Istar będzie miała czas na necie :)