Guest Reyes Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Imię : Milva Wiek : Dwa lata Przebywa : Schronisko Dla Bezdomnych Zwierząt w Katowicach Sterylizacja : Nie, ale jest kupon na bezpłatną. Szczepienia : Komplet Dzieci : ok Koty: ok Inne psy : Tak Obcy : Tak Milva - ot, taka Milva. Nikt jej nie przeszkadza, do nie kogo nie ma pretensji. Tak sobie egzystuje zadowolona ze świata. Bardzo towarzyska w stosunku do innych psów - do ludzi, no cóż - na razie zamknięta. Nie że się boi, nie że CS/uje.... po prostu ma ich gdzieś. Mogą być, może ich nie być, nie ma sprawy. Dopiero po którymś razie zaczęła się cieszyć na mój widok. W dalszym ciągu czekam na jakiś przełom. Milva jest wspaniałym psem dla kogoś kto chce niekłopotliwego towarzysza - na pewno nie wejdzie na głowę. Największym minusem psicy jest że ciągnie na smyczy ale w stale pracujemy nad tym. -------------- Opis nowy z 9 lipca 2011r. Dobrego domu szuka około dwu i pół letnia suczka – typem odrobinkę owczarkowata, średniej wielkości, nie ma ogona . Nie jest agresywna, tolerancyjna w stosunku do dzieci i innych psów, niekłopotliwa, jeśli będzie miała zapewnione zimowe lokum, może przebywać w budzie. Milva została znaleziona, gdy błąkała się po ulicy - nikt nie wie co ją wcześniej spotkało. Pies bierze udział w programie ‘Lira’, dzięki czemu jest pod stałą opieką doświadczonego wolontariusza, bierze udział w szkoleniu i jesteśmy w stanie coś powiedzieć o jego charakterze. Na początku była bardzo zamknięta w sobie, musiało minąć kilka tygodni zanim zaczęła reagować na swojego opiekuna. Jest bardzo żywa - gryzie kraty kojca, gdy chce wyjść na spacer. Jeśli zapewni jej się odpowiednią opiekę i towarzystwo, będzie wiernym i niekłopotliwym stróżem domowego ogniska. Poza tym kocha pływanie i świetnie grę w piłkę. Pies jest w ciągłym szkoleniu, posiada komplet szczepień i jest odrobaczony. Zostanie wydana po zabiegu sterylizacji. Pies przebywa w Katowicach Kontakt do wolontariusza : Danuta Ożarowska, Tel. 504 362 741, e-mail. ozarowska@gmail.com Najlepiej po 18, nie odpowiadam na SMS/y Quote
soboz4 Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Milva dziś po raz pierwszy wyszła na spacer w szeleczkach, ale zachwycona nie była, bardzo ją zestresowały na początku... Quote
kimiji Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Co tam u Milvy, wczoraj mi gdzieś mignęła przed oczami, ale musiałam za Cristala latać, więc tylko chwilkę ją widziałam:D Może w czwartek ją wyczeszemy, żeby z niej była ładna dama:) Quote
soboz4 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 wyczesałam ją w czwartek, w sobotę miała sesję zdjęciową! Jest trochę niepewna w kontakcie z Kropeczkiem Quote
pralinka94 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Soboz to jest Barbi, a nie Kropek :D Wyczesana od razu lepiej się prezentuje :) Quote
soboz4 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 a byłam przekonana, że Kropeczek, ale rzeczywiście, jak się przyjrzeć to jednak Barbi, inny układ kropek... Quote
Recommended Posts