Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Pafka']Axel$ chyba troszkę źle mnie zrozumiałeś. Pisząc o zepsuciu życia psiakom, miałem na myśli fakt ze bardzo wielu ludzi kupując wymarzonego kanapowca wybiera, np. onka. Wtedy naprawdę wieje grozą... A co tyczy się psiaków bez papierów nie mówcie ze są jakieś gorsze, ale myślę, że potrzeba wprawnego oka, trochę czasu i trochę się znać na psach zebry określić, jaki tryb życia jest dla psiaka najbardziej odpowiedni i czy to nie kłuci się z trybem życia właściciela. Wszystkie psy są kochane i tu masz racje. :shiny: Ta odpowiedzią uspokoiłeś mnie trochę bo z poprzedniej naprawdę powiało mi zgrozą.A co do wprawnego oka i znajomości trybu życia psów i ich właścicieli to myślę że każdy właściciel psa POWINIEN zdawać sobie sprawę z ODPOWIEDZIALNOSCI za psa niezależnie od pochodzenia.:painting:

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie to miałem na myśli. A co do papierów to chodziło mi wyłącznie o to, że wiesz już wcześniej, co najlepsze dla danej rasy i możesz zastanowić się przed zakupem czy sprostasz wymaganą stawianym przez daną rasę. Ale to tylko marzenia... Wielu jest jednak ludzi sam kilka takich osób znam, które nie patrzą w tą stronę a raczej na to, co jest modne. A potem często sobie z psiakiem nie radzą denerwują się na niego i niszczą życie psu.

Posted

Wiesz Axel$ ja zawsze miałem kundelki i nie uważam że jest z nimi coś nie tak. Lamia to mój pierwszy pies z rodowodem a przed zakupem najpierw troszkę poczytałem, jaka rasa byłaby dla mnie najlepsza i padło na onka :) Co prawda jest to wymarzony onek którego zawsze chciałem miec ale najpierw poczytałem czy dam sobie raqde w wychowaniu, utrzymaniu i poświęcaniu mu nalezytej uwagi. Czyli w moim przekonaniu pierwszy raz na chłodno i dorośle podszedłem do wyboru psiaka. Co nie powiem procentuje radością obu stron. Heh... mam nadzieje że wypowiedziałem się w końcu jasno i jednoznacznie :)

Posted

Pafka napisał(a):
Wiesz Axel$ ja zawsze miałem kundelki i nie uważam że jest z nimi coś nie tak. Lamia to mój pierwszy pies z rodowodem a przed zakupem najpierw troszkę poczytałem, jaka rasa byłaby dla mnie najlepsza i padło na onka :) Co prawda jest to wymarzony onek którego zawsze chciałem miec ale najpierw poczytałem czy dam sobie raqde w wychowaniu, utrzymaniu i poświęcaniu mu nalezytej uwagi. Czyli w moim przekonaniu pierwszy raz na chłodno i dorośle podszedłem do wyboru psiaka. Co nie powiem procentuje radością obu stron. Heh... mam nadzieje że wypowiedziałem się w końcu jasno i jednoznacznie :)
:loveu::lol::multi::evil_lol::multi::megagrin::shiny::klacz::bye:To mi się barrrdzo podoba:sweetCyb::dog: