Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam Wszystkich!

Jestem tu nowy, chcialbym poznac osoby ktore sa tak samo jak ja zakochane w tej rasie jaka jest Owczarek Niemiecki.Ja od malego jestem zakochany w tej rasie i od potora roku jestm posiadaczem szczeliwym psa tej rasy ktorym jest Amant. Zapraszam do pisania o tej rasie, i nie tylko:)

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rowniez uwazam, ze owczarki niemieckie to najcudowniejsze psy. Wierne, oddane, madre i zwariowane na szkolenie i prace. Moga dac prawdziwa satysfakcje. Pozdrawiam wszyskich wlascicieli ON i ON-y oczywiscie

Posted

Skonko!

ja Amanta mam od konca lipca 2001 roku i kupilem go jak mial 9 miesiecy.Na szkolenia nie chodze z nim gdyz jest to pies po przejsciach ciezkich w mlodosci:(. Staram sie go sam szkolic, za pomoca znajomych ktorzy maja ON-ki. Amant jest najcudowniejszym przyjacielem i tak go traktuje on jako jedyny nigdy mnie nie zawiodl. Stalismy sie nierozlacznymi przyjaciolmi w pierwsza noc jak trafil pod moj dach, z ta pierwsza noca mozne sie z czyms kojazyc;), ale chodzi mi ze jak byl tak bardzo wystraszony zmiana miejsca i otoczenia lezalem przy nim przytulony zeby wiedzial ze mu tu krzywda sie nie stanie. Lecz wczesniej sie stawala. czego bylo dowodem jesgo stan psychiczny i strach przed otoczeniem.

Co do jego wiernosci, nieznam takiej istoty ktora byla by tak wierna jak owczarek niemiecki, wogole jego miny nawet poczucie chumoru:), psa trzeba zrozumiec reszta idzie juz sama. Kazdy gest jego mina potafi bardzo duzo powiedziec.

alez dalem Wam do czytania.

Posted

Abakus, to gdzie ty kupiłeś swoje psisko?

Też miałam kiedyś psa po przejściach, był to mix ON-a i przygarnęłam go z ulicy. Takie psy potrafią być wierne jak żadne inne, chyba dlatego, że wiedzą co to samotność i kat za właściciela.

Niestety mój Mars miał wypaczoną psychikę i atakował każdego kto tylko do mnie podszedł i co najgorsze dotyczyło to także mojej rodziny.

Gdy pogryzł moją siostrę, która chcąc coś ode mnie weszła do pokoju, zawieźliśmy go babci na wies i tam siedzi sam w kojcu.

Mam straszne wyżuty sumienia, ale byłam wtedy za mala, żeby próbować coś z tym zrobić i jest jak jest.

Psychika psa skrzywdzonego to zagadka.

Posted

Amanta kupilem od chodowcy tu w Bielawie, tak myslalem ze to chodowca bo po kupieniu Amanta to on nie jest dla mnie chodowca!!!

Wciaz na tym swiecie sa ludzie dla ktorych liczy sie tylo zrobienie kasy, a zwierze to towar bez uczuc i bolu.

• 8 months later...
Posted

Witam

Właśnie się zalogowałam i chciałabym poznać kogoś kto także uwielbia owczarki. :D ....... no i kotki. Mam 2-letniego ON-a długowłosego (czyli podobno nierasowy) i czarnego kotka znalezionego w lesie nad morzem. Była to miłość od pierwszego wejrzenia. Axel nie może spać jak kota nie ma w pobliżu

• 2 months later...
Posted

Witam wszystkich :-)

Mam malutką ONkę, jutro (niedziela) skonczy 2 miesiace i 2 tygodnie :) Wabi się Kora i jest jeszcze strasznie glupiutka ;) Jak to szczeniak... Jakby ktoś chciał pogadać, to gg: 2050059 albo mail wooly-1626@wp.pl :-)

Pozdrawiam, wooly

Posted

Witaj witaj:)

ja tez jestem maniakiem owczarkow niemieckich, i od niedawna kotow niewidomych:) bo takiego mam.

Basiu Maxsel ile ma latek lub miesiecy???

Wooly masz szczescie ze mozesz wychowywac Kore od szczeniaka, ja Amanta kupilem jak mial ponad 9 miesiecy i problemy z tym co przezyl przez te 9 miesiecy sa do dzis. Ale ogolenie jest bardzo dobrze. Amant jest moim najlepszym kumplem:)

Posted

Axel ma 15 lat. Tak więc wiekowy facet z niego. Ale jest wszytsko dobrze. Szczególnie po ostatnich przejścich dochodze do wniosku, że jest "nie do zdarcia"

A koty mam trzy ;-)

• 3 weeks later...
Posted

abakus

Co to za hodowla w Bielawie ,bo jakoś nic mi się nie przypomina takiego.... Jak się ta hodowla nazywa?? A może to hodowla przez CH pisana i to bez papierów??

• 2 years later...
Posted

Wszystkie są kochane!! Masz racje! Ale widzisz jak chcesz mieć psiaka o określonych predyspozycjach psychofizycznych to chyba trzeba spojrzeć na pochodzenie. Tak mnie uczono, ale może jestem w błędzie...? Chociaż jak się słyszy różnie to bywa i z papierami. Ja wybrałem sunie z papierami i jak już się zoriętowałem to jeszcze nie wszystko, że psiak ma rodowód. Z tego co zauważyłem to wybrać hodowle jest sztuką, ale dla mnie liczy się że psiak jest super i życie z nim jest ciekawsze...

Posted

abakus napisał(a):
Witam Wszystkich!
Jestem tu nowy, chcialbym poznac osoby ktore sa tak samo jak ja zakochane w tej rasie jaka jest Owczarek Niemiecki.Ja od malego jestem zakochany w tej rasie i od potora roku jestm posiadaczem szczeliwym psa tej rasy ktorym jest Amant. Zapraszam do pisania o tej rasie, i nie tylko:)

No to i ja sie dołączę:lol: od trzech lat jestem szczęśliwym posiadaczem ONka suni Szirki, od 2,5 lat ją szkolę, i tak będzie do końca jej życia, chyba że wcześniej treser wyrzuci nas z pola szkolenia:diabloti: :diabloti: :diabloti:

Posted

Ayshe nie wiem jak się robi cytaty, ale odpowiedz tyczy się twojej oceny mojej rozbrykanej Lami:) Cieszę się strasznie ze tak jest i że to jest norma u onków! Ulżyło mi... Ale fakt faktem, że jest niemożliwa i nie koncentruje się na mnie na zajęciach wrrrr a w domu aniołek. Heh a najgorsze, że dostała uczulenia i antybiotyk Nie wiem, co z weekendowym kicaniem na zajęciach. Co się zaś tyczy obecnego wątku rozpoczętego przez Axel$, mamy wiele ras psów, które zostały wyhodowane do odpowiednich zadań. Dlatego papier ważny jest wtedy, gdy nie chcemy biednemu burkowi zepsuć życia. Wybierając psiaka z papierami już, choć troszkę wiemy, czego się po nim spodziewać i czy damy rade żyć wspólnie z nim w zgodzie.

Posted

[quote name='Pafka'] Dlatego papier ważny jest wtedy, gdy nie chcemy biednemu burkowi zepsuć życia. Wybierając psiaka z papierami już, choć troszkę wiemy, czego się po nim spodziewać i czy damy rade żyć wspólnie z nim w zgodzie.

Ja wybrałam psa z papierami, bo chciałam być pewna ,że to co biorę to na 100% jest ONek:lol: no i teraz już wiem:diabloti: :diabloti: :diabloti:

Posted

Ja wybrałem ONka, bo mi się podobał filmowy Szarik z serialu "Czterej Pancerni i Pies" i jak zobaczyłem niedawno tego psiaka z reklamy jednego z operatorów telefonii komórkowej to mi się przypomniało, i teraz mam jego córeczkę ;)