Klaudus__ Posted April 28, 2011 Author Posted April 28, 2011 Ale śliczne fotki... On jest niesamowicie urodziwy... Quote
kora78 Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Tymuś juz pieknie reaguje na swoje imie. na Tymona raczej nie. na gwizdanie tez reaguje. dzis na spacerku spotkalismy kota lezacego w trawie, Tymek w ogole go nie zauwazal (a czarno bialy w zielonej trawie), weszyl bardzo, ale nie mogl trafic na niego. jak mu pokazalam i zauwazyl, to w pierwszym momencie odskoczyl przerazony. a pozniej juz pogonil, kot zwial, a tymek chcial sie bawic, nie gonil dla zabicia, a dla zabawy. jak pisalam, golebie i kosy tez gania, piszczy do nich z daleka dzis mielismy wieczor szalony, rozbawiony. wielka sesje zdjeciowa zrobilam. jak sie tymus miskiem bawi, za rekawy ciagnie, czolga sie przekomicznie, biega za szurana zabawka po dywanie- jak kot :) zasluga zycia u budrysek :) rozszalal sie dzis fajnie juz :) a pozniej siedzielismy we 3 na parapecie, w otwartym oknie. tymek poczatkowo sie trzasl, ale jak go zciagnelam, to piszczal i sam w koncu wskoczyl na stoliczek i siegal lapkami na parapet. tam sie kladl od razu i ogladal swiat. oparty byl o mnie cialem, nie wylecialby, nie ma obaw. parapet od mieszkania oczywiscie, plus mam bardzo szeroki nparapet zewnetrzny, poziomy, bez skosu, no i parter. nie ma tza, bo wyjechal, chyba wiec tymek spi ze mna w lozku :) aha, no i apetyt ma od wczoraj. wykonczyl tamto gotowane i zrobilam nowe z watrobka, wcina az milo. ale on je, jak kurczaczek, malutko. a ciasteczek wcale nie chce. jedzenie- mieso w wiekszym kawalku wynosi z miski na dywan do pokoju, choroba, co dostanie innego- 1 spiralke makaranu np- nie je i probuje gdzies zakopac. a dzis i wczoraj na mojego dziadka warczal i szczekal poczatkowo. ale wciaz jest nieufny do niego, boi sie i trzyma z daleka :( dzis w ogrodzie sie tez rozszalal, bo pogoda piekna, biegal jak wariat Quote
kora78 Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 tak sie bawie Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
kora78 Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
magenka1 Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 jaki on jest cudny kora a czy ty się w nim nie zakochasz? :) Quote
kora78 Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
kora78 Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 magenka1 napisał(a):jaki on jest cudny kora a czy ty się w nim nie zakochasz? :) ja wprawiona w boju jestem, mnie to wiec nie grozi ;D Uploaded with ImageShack.us i jeszcze byle jakie, ale zobaczcie jego wysokosc sobie Uploaded with ImageShack.us tu na swojej podusi Uploaded with ImageShack.us Quote
kora78 Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 i jeszcze zabawa Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us padl, jak Pluto Uploaded with ImageShack.us Quote
kora78 Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 tekst do ogloszen Tymuś to niewiele ponad półroczny, niewielki piesek. Nieco przypomina jamnika. Jednak wyróżnia się zielonymi oczami i nietypowym, płowym umaszczeniem. Tymuś jest grzecznym pieskiem. Ładnie zostaje sam w domu, choć początkowo piszczy, bo tęskni. Uwielbia bawić się z innymi psami. Grzeczny, uległy wobec wszystkich ludzi, także małych dzieci. Bardzo ładnie chodzi na smyczy. Zachowuje czystość w domu. Pięknie jeżdzi samochodem, kładzie się wtedy. Tymuś został zabrany z okropnego schroniska, gdzie czekał miesiąc na wybawienie. Swoje już w życiu przeszedł, bo początkowo bał się wchodzić na klatkę schodową, przechodzić przez drzwi wejściowe, czy obok postawnych mężczyzn. Bardzo lgnie do człowieka, chętnie śpi w łóżku. Nie odstępuje ukochanej Opiekunki na krok. Adoptuj Tymona, pozwól mu zapomnieć o trudnych, szczenięcych latach, zyskaj wiernego przyjaciela, który kocha całym sercem. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej i zobowiązanie do kastracji psa. Tymon mieszka w Wałbrzychu. tel 506 636 242 ogloszony na: gumtree,wroclaw adopcje.org adopcjapsa ojej owi olx psiamania mammisia doadopcji morusek psy.pl psy.elk przygarnijzwierzaka kupiepsa petsy petworld tablica cwirek kokosy 20. e-zwierzak Quote
Avilia Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Szukam pilnie tymczasu dla szczeniorka: [url]http://www.dogomania.pl/threads/206843-5-miesi%C4%99czny-czarny-jak-noc-SUDAN.Porzucony-na-ruchliwej-ulicy.Szukamy-DT-DS[/url]! Quote
beataczl Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 kora dzialasz cuda , czy to napewno ten sam Cynamonek...? po paru dniach nie ten chlopak doslownie :multi: fotki super :) Quote
kora78 Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 dzis znow szczekal na dziadka. jeszcze widac, ze on bojazliwy jest, wylekniony. a w domu wciaz za mna podaza wszedzie. ale zero stresu na schodach, na korytarzy, na spacerkach. znaczy teren doslownie co kawaleczek. wczoraj wieczorem z yorkiem malutkim samcem chcial sie bawic, a tamten wciaz chcial go dominowac, no i tak sbie skakali, zamiast biegac i sie bawic. tymek co chwila wtedy noge do gory i siiii. taki maly cwaniaczek. spalam w drugim pokoju przy otwartych drzwiach, ale nie przyszedl nawet. nie wiedzial, ze mozna ;) a po powrocie ze spacerku z yorkiem nakrecony byl i znow sie w nocy za zabawki wzial. wieczorem beda goscie, to sie zacznie... jakie tam cuda, fajowy psiak to co tu sie dziwic :) Quote
kora78 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 no wasnie niedawno odjechali Tymek zostawal sam w domu, bo wyjezdzalismy albo po sniadaniu i max o 12stej bylismy w domu, albo po obiedzie i 19-21 wracalismy do domu. wiec byl najdluzej sam w domu...5 godz. wszystko ok. chowalam buty i duperele i tylko jedno autko ucierpialo i szmate kuchenna sobie wyciagal. a miska zawsze pusta byla, jak wracalismy spal w nocy z nami w pokoju i tz sie nic nie skarzyl, ze chodzi i piszczy, itp. spacerkow mial normalna ilosc, tylko troche skrocone. a nawet czesniej, bo kuzynka przed dom zakurzyc wychodzila to i Tymek szedl z nami. niestety corcia 1,5roczna kuzynki, boi sie psow, wiec zabaw z dziecmi nie bylo, odsylalam go na swoja podusie, gdy dzieci lataly. ale zamykany byl tylko z nami na noc, no i wychodzac zamykalam wejscie do pokoju dziecinno-sypialnego. a jak tymus szalej po ogrodku :) jak biega, zakrety robi, szaleje, hehe no i koty gania Quote
kora78 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 a dzis u nas snieg lezy..... ;/ Tymus zadowolony, jak cholera. lata i szaleje po sniegu :) tylko jemu sie podoba! mam fotki sniezne, ale teraz nie bede ich zrzucac. wczoraj, jak wrocilismy wieczorem po 20stej, a wyszlismy kolo 15-16, byla niespodziank,a czyli kupa w domu. zauwazylam ostnio, ze ma biale kropki w kale, nie wiem, czy to ryz, czy jaja robali. jutro moze mi sie uda wreszcie do weta podskoczyc dzis odnowie mu ogloszenia. ogolnie tymek jest wciaz lekliwy, jak go wolam do sibie, jak lata luzem w ogrodzie to boi sie podejsc. najpierw nie chce podejsc i stoi, jak ja juz zla wolam ostrzej to sie juz zmienia, a jak podchodze, zeby go na smycz zapiac, to sie doslownie kladzie na ziemi i kuli. za to do klatki juz dawno nie ma oporow, zeby wejsc. po schodach tez, ale pokonuje je zawsze w biegu, za jednym zamachem. czasem sie potknie, na tych krotkich lapkach. nie moze mieszkac naprawde w bloku na wysokich pietrach. u mnie ma tylko 6 schodow do pokonania. Quote
kora78 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 dzis sporo zabaw mielismy, a w ogrodzie tymek szalal, ze hej! obgryzl udko z kurczaka, ktorego na obiad nie zjedlismy, nawet czesci kosci odgryzl, az sie zszokowalam. warknal mi dzis na dziecko, jak go kochalo i sciskalo. puscilam go juz ze smyczy, bo u nas na ulicy cisza i spokoj. wszystko ok. lata, jak u siebie, stara wyga. najerzony, znaczy kazde drzewko. nowe foteczki: W czasie szalenstw w ogrodzie Uploaded with ImageShack.us Pieknie pozuje Uploaded with ImageShack.us Pan pilnuje włości Uploaded with ImageShack.us Quote
kora78 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
monika083 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 ale sniegu u Was!!! A Tymus-Cymus przeslodki! nie ma odzywu z ogloszen? Quote
kora78 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='monika083']ale sniegu u Was!!! A Tymus-Cymus przeslodki! nie ma odzywu z ogloszen?[/QUOTE] nic a nic :( pomozesz oglaszac? moze tekst nowy napisac trzeba? Quote
beataczl Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 fajny chlopaczek z Tymusia, rzeczywiscie pieknie pozuje do zdjec i te fikanie w sniegu:loveu: u nas dzis tez troche sniegu i grad byl a potem deszcz 3 w 1 ;) no ale u Wa- to bijecie na glowe wszystkich :evil_lol: Quote
kora78 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 no ten snieg mnie z nog powalil, jak zobaczylam wczoraj rano. wszystkie tulipany szlag trafil, caly wysiew nasion, sadzonki salaty, rzodkiewke, co niebawem mialam juz jesc... a kwiaty na czeresni, a cala masa moich kwiatow :( pisklaki w budkach dzikich ptakow, wole nie myslec Quote
beataczl Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 no tak :-( to tylko Tymus zadowolony... czy ten snieg juz zszedl czy jeszcze jest...? Quote
Recommended Posts