Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 300
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

luka1 napisał(a):
Kodi ma się dobrze i ciągle czeka na swój dobry dzień

luka1 Cieszę się bardzo, że Kodi dzielnie znosi pobyt w schronisku.... a gdzie mogłabym uzyskać więcej info o maluszku? Oczywiście to nie wywrze wpływu na moją decyzję o jego adopcji :)

Posted

Pytaj - odpowiem. Właściwie on tyle tam siedzi, że nikt nie wie skąd się wziął. I to nie jest schronisko - to jakby prywatne przytulisko. Ludzie tam pracujący sa właściwie nie na etatach tylko - hm, jak to nazwać - sprzątają u siebie.

Posted

Cioteczki Drogie, juz niewiele ponad tydzien do godziny zero :-), czy sytuacja już jest sklarowana i pozapadały z każdej strony ostateczne decyzje, tzn. czy mam trzymać dalej miejsce dla Kodziszaka, zabrać go w piątek ( za tydzień oczywiście) i zawieźć go do 3miastówki?

Posted

Razczej przez tydzień nic się chyba nie zmieni, to co, niech zaczyna się pakować :-)
Luka - 3miastówka, wsio załatwione, wizyty, umowy iitp?
Pakujemy szpica?
ale ładny z niego skubaniec :-)

Posted

No jak już będzie u 3miastówki-zobaczycie cioteczki jakie to będzie cudo.W jej stadzie to będzie taka perełka-nic nie ujmując pozostałym psiakom.Oby już Kodi mógł się pakować.

Posted

wyjazd w piątek około 18.30, gdzie mają podjechać? Czy Ty podjedziesz gdzieś w pobliże trasy - trasa Łazienkowska, Wisłostrada to byłoby świetnie
Luka - wyjazd jest z Waryńskiego, nie wiem, gdzie będzie w W-wa Kodi? O tej porze są koszmarne korki,
wysyłam Ci na priv tel do Tz (to on kierowcuje :-)
3miastówka odbierzesz cudeńko późnym, oj, bardzo późnym wieczorem?

Posted

azalia napisał(a):
Cieszę się bardzo,że Koduś już niedługo będzie w domku zapoznawał się ze swoim stadkiem.

Ano będzie,będzie już chyba wszystko ustalone.Już marzą mi się fotki cudeńka wykąpanego,wyszczotkowanego.

Posted

3miastówka napisał(a):
a ja takie zdjęcia z największą przyjemnością udostępnię o ile będziecie chciały :)

No-jeszcze się pytasz-nie mogę się doczekać!

Posted

:).... w takim razie, będę Was informować na bieżąco o metamorfozie Kodiego. Jego futerko z pewnością nie będzie tak wyglądało jak teraz. Mam nadzieję, że pozwoli się wyczesać :) .....

Posted

a może jednak lepiej ostrzyc Kodiego. Zajmowałam sie strzyżeniem psów i wiem ile bólu sprawia rozczesywanie kołtunów. Fakt, można je rozcinać i delikatnie rozczesywać ale czy warto psa narażać na taki stres?

Posted

luka1 napisał(a):
a może jednak lepiej ostrzyc Kodiego. Zajmowałam sie strzyżeniem psów i wiem ile bólu sprawia rozczesywanie kołtunów. Fakt, można je rozcinać i delikatnie rozczesywać ale czy warto psa narażać na taki stres?

swojego czasu miałam bobtaila....przed wystawami, po kąpieli, no i pomiędzy było czesanie. Bobki mają masę futra które bardzo szybko się filcuje i kołtuni. Wiele lat miałam praktyki. Bobiego ( wziętego ze schroniska ) tez dałam radę wyczesać mimo, że był nowym członkiem rodziny. Czesanie nie musi być stresujące. Strzyżenie to ostateczność. Luka1...daj mi szansę

Posted

Odradzam strzyżenie niektórych ras. Miałam owczarka szetlandzkiego, który musiał mieć ostrzyżoną pupę do operacji. Taką fryzurę "na pawiana" nosiła przez ponad rok. Ja ją i tak kochałam bez wzglebu na wygląd ale przyznam, ze wzbudzała ogólne zainteresowanie. Oczywiście sierść odrosła ale trwało to bardzo długo. Myślę, że sama ocenisz co będzie w jego przypadku wskazane. Z pewnością trzeba będzie go wykąpać.