ElzaMilicz Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Kolejna bieda w Fundacji Pasterze! Nana to 2 letnia sunia w typie Berneńskiego Psa Pasterskiego. 11-go marca mój Robert pojechał po bernenkę. Pseudohodowca pozbywał się wszystkich psów ras dużych ponieważ, w jego przypadku, proceder przestał być dochodowy, tej suni nikt nie chciał kupić... W rozmowie telefonicznej usłyszałam, że sunia ma łyse placki za uszami, które są pozostałością po przebytym świerzbie. Nieprawda. Nana ma zaawansowaną grzybicę. Muszę ją izolować do pozostałych zwierząt. Nie będę Wam opowiadać ile trudności mi to przysparza. Pierwszego dnia zaaplikowałam Nanie Adwocat. Dostała już pierwszą z serii szczepionek, które pomogą w zwalczeniu grzyba. Jeśli chodzi o charakter Nany to bez wątpienia ANIOŁ . Jest wyjątkowo spokojna i ostrożna. Absolutne podporządkowana człowiekowi. Czuła na każdy gest, wsłuchana w każde słowo. Dzielnie, bez jednego mruknięcia znosi kąpiele jak i inne nieprzyjemne nieznane zabiegi. Na spacerze nie reaguje na psy jazgoczące zza płotu, a do przyjaznych wyciąga z lubością pyszczek. Ona wie jak należy się zachować. Całe swoje dotychczasowe życie spędzała w psim towarzystwie różnego asortymentu. Kontakt w sprawie adopcji: Elza - 692438657 lub Camara - 602422576 ============================================================= Wszyscy, którym nieobojętne są jej dalsze losy proszeni są o wpłaty na konto Fundacji Pasterze, z dopiskiem "na Nanę". FUNDACJA PASTERZE 56-300 Milicz ul. Osadnicza 19 nr konta: 58 9582 0000 2000 0024 2660 0001 ============================================================= Quote
ani@ Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Po leczniczych kąpielach sierść z czasem pięknie odrośnie znamy tu na forum psy, które przeszły niesamowitą metamorfozę a wyglądały gorzej niż Nana to wielkie szczęście patrzyć jak taki pies zamienia się w cudownego motyla :loveu: Leczenie skóry jest żmudne i niestety kosztowne :shake: Quote
Milla.j Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Nasza gwiazda po kapieli. i usmiech pojawia się pomału na pyszczku:loveu: Quote
ElzaMilicz Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Na razie zycie Nany to kapiele, kąpiele i kapiele... spacery i ostatnio - zagospodarowywanie ogródka. :-) Konrad tłumaczy Nanie do czego służy i jak będzie używał preparatu podarowanego przez Nikę. Quote
ElzaMilicz Posted April 20, 2011 Author Posted April 20, 2011 Która to Nana ? :cool3: :cool3: :cool3: Quote
Milla.j Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Bazarek dla Nany http://www.dogomania.pl/threads/209921-Cudeńka-ubraniowe-na-berneńczyki-(i-nie-tylko)-u-Pasterzy-już-otwarte!!?p=17113006#post17113006 Quote
ElzaMilicz Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 Długo czekała... Choć Nana swą nową Panią poznała 10 lipca czekała ją jeszcze sterylka, zamieszkała więc w swoim domu dopiero 14 sierpnia 2011. Całą rodzinką odwieźliśmy nasze serduszko w Beskidy. Wiem, że już wkrótce zacznie o nas zapominać i będzie szczęśliwa. Na razie tęskni za nami. Więcej zdjęć tutaj: http://www.pasterzeforum.pl/index.php?topic=221.120 Quote
Recommended Posts