Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kasia25 napisał(a):
Witam kordonia:multi:
Ale super wiadomości:multi: :multi: :multi:

Czy możemy liczyć na dalsze relacje?:p

No pewnie :)
Tak w ogóle, to ja pochodzę z forum kociego, jestem zapaloną kociarą, mam 6 swoich kotów i nie myślałam z abardzo o tym, zeby teraz adoptować jeszcze psa.
Ale od pierwszego momentu, kiedy zobaczyłam zdjęcie Saby, i przeczytałam jej historię (a było to dwa miesiące temu) kochałam ją strasznie.
Problem u mnie jednak był taki, że ja mieszkam sama, nie licząc kotów, i pracuję w systemie dwunastogodzinnym. Iwszyscy mi odradzali branie Saby.
No to zrezygnowałam tłumacząc sobie,że ona szybko znajdzie dom u kogoś lepszego.
No i dalej już wiecie- wchodziłam codziennie na Wasz wątek tutaj, i wiecie, co widziałam.
Pomoże mi koleżanka, która zaoferowała sie, ze będzie wychodzić z Sabąna dwór te 7 razy w miesiącu, kiedy mam dyżur dzienny.
Ciekawe, co moje koty na to wszystko.
Boję się i cieszę, i boję się.
I wiem, ze jestem nienormalna, ale nie mołam znieść myśli, ze mój pies będzie w schronisku do końca życia....

• Replies 745
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kordonia jestes swietna a nie pomylona ,,, Saba jest psem bezproblemowym,,,pomijajac oczywiscie male problemy ze zdrowiem , ale w tej kwesti na pewno beda pomagac ci nasi weci i nasza kochana Iza,,,ona pewnie teraz placze ze szczescia,,,Nasze kochane 2 psiaki ida,,,czyli Jozek i Saba,,,,
To najwspanialszy dzien,,, same dobre wiedomosci, a najbardziej beda ucieszone psiaki,,, Saba mimo ze miala w schronie wiele milosci od naszej kociary i w jakims stopniu osatatnio psiary..Izy ... Jednak co dom to dom
Chcialabym teraz zobaczyc szlencza radosc Izy,,,pewnie wariuje z radosci po calym schronie i iizamecza wetow swoja radoscia,,,to takie pozytywne,,,
A my bedziemy czekac na relacje z pobytu naszej malej czekoladowej psiny

Posted

wchodze dziś po kolei do różnych wątków, i we wszystkich napotykają mnie same szczęśliwe info:multi: :multi: :multi:

ależ się ciesze:p

Posted

No właśnie martwię się trochę, jak Saba zniesie rozstanie z Izą, ale no mam nadzieję, ze jakoś obie przez to przebrniemy.
Problemy zdrowotne- mam dobrą wetkę, która zajmuje sięmoimi zwierzętami jak swoimi własnymi, więc nie będzie problemu, zupełnie. Ja tylko myśłę, ze czy jeszcze w tym wieku warto sterylizować Sabę. Wolałabym tak. Chyba zrobię jej po pewnym czasie, jak już się przyzwyczai, badania krwi, i jeśłi będa dobre, to się ją ciachnie. Jak myśłicie?

Posted

Coś przeoczyłam?? Boshe Sabcia ma domek!!!!!!!!!!!!!!!:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!:ciche wyrazanie radości.Kumpele do witania mi zabierają ale co tam byle by jej było dobrze;)

Posted

Się popłakałam :)) Echhhh, kordonia, nie masz pojęcia, jak bardzo nas ucieszylas, ja nie pisalam tu codziennie, tylko wtedy, gdy widzialam, ze nikt nie wpadł rano, ale cały czas mi Sabcia nie schodzila z myśli, juz mialam desperackie myśli o adoptowaniu, mimo, ze kompletnie nie mam do tego warunków. Ona jest taka sliczna, taka maskoteczka, a opowieści o jej przywiązaniu do człowieka były piękne.
Kordonia, pewnie przez jakiś czas bedzie tesknic za Izą, ale w kochającym domu- szybko pokocha. Bo przeciez- ona zwyczajnie odpowiedziala na okazane jej uczucie :)
Jeny...mam nadzieję, że bedziesz pisala czesto co tam u Saby i będziesz nam ją pokazywała z kocim towarzystwem

Posted

Kordonia- bardzo, bardzo się cieszę! Sama się w niej zakochałam, gdy tylko się pojawiła na PwP, ale niestety moja Wenusia nie toleruje innych suczek -trochę je ustawia a tej perełki nie chciałam narażać na ew. krzywdę ze strony bokserki. Za to jutro jadę po Dimusia i będę miała w domu 3 psy. Tylko, ze ja nie uważam, że jestem nienormalna. Tak uważają nienormalni ludzie! :evil_lol:

Posted

kordonia, dla pieska w tym wieku sterylizacja moze być niebezpieczna, trzebaby ekg wykonac i raczej w narkozie wziewnej, bo z tamtej mze sie nie wybudzic.
Moze lepiej byloby zastosowac leczenie hormonalne- podaje sie 1 tabletkę co jakiś czas i to chyba załatwia sprawe. A jednak Sabina jest starszym pieskiem.

Posted

A ja będę odwiedzać Sabę ! ! Znamy się z Kordonią prywatnie! ! To jest świetna dziewczyna, naprawdę kocha zwierzęta. Ja też , ze swojej strony obiecuję zdjęcia Sabci w nowym domku- no o ile Kordonia nie będzie miała mnie dość :)

Posted

Ja bym chyba nie podjela sie sterylizacji takiej starszej psiny,,,A co do tabletek z tego co zawsze zaznaczali weci,,po chormonach wieksze ryzyko ropo maciczego,,,
Czy koniecznie musisz ja sterylizowac,,,sadze ze ona bedzie pilnowac sie nogi,,i nie bedzie problemu przy cieczce,,,Osobiscie jestem za sterylizacjami wszystkich suczek, ale tylko mlodych,,,,balabym sie zeby Saba zniosla ten zabieg,,,
Takie jest moje zdanie,,,ale jesli masz znajoma weterynarz , ona zapewne ci doradzi,,,Ja osobiscie balabym sie ,,,Saba ma problamy z sercem,,moze miec podczas narkozy problemy z oddychaniemmm,.Niech weterynarz ci poradzi
Trzymajcie sie,,,pozdrawiam

Posted

Nie zrobię niczego, co mogłoby jej zaszkodzić. Przemyśłę to i przedyskutuję na wszystkie strony.
Saba z Izabelą są już w Elblagu, czekam aż zapukają do drzwi :)
Jejku

Posted

Saba już napewno w nowym domku! A co do tabletek, zastrzyków hormonalnych, ja odradzam je wszysktkim! Moja Zuzia miała rpopmacicze zamknięte bez objawowe, i gdyby nie sterylka to... :(

Posted

Saba już jest
Bałam się najbardziej, ze ona będzie tęsknić za Izabelą. Bo gdy weszli, to ona machała ogonkiem, itd. chodziła po całym domu. Bałam się, ze jak wyjdą, to ona będzie smutna.
Ale nie- traktuje mnie bardzo przyjaźnie, jak kolejną wolontariuszkę chyba Macha cały czas ogonem, i nie opuszcza nawet na krok. BYłyśmy na spacerku, szła ślicznie przy nodze

Jełsi chodzi o koty- są przerażone Siedzą na szafkach i się wytrzeszczają.
Saba chyba ich nie lubi- kiedy któryś odważy się zejśc, warczy na nie i je goni, a te, zrzucajac wszystko po drodze uciekają znowu na górę.
Mam od dziś dwa maluchy schroniskowe- jednego z nich Sabcia przyparła do muru
Schowałam je do łazienki, a moje koty muszą przywyknąć. Chyba na razie jak bede wychodzić, to bede zamykać Sabcie w jednym pokoju. Na początku chociaż

Posted

Jakie cudowne wiadomości!!!!!
Cudowne!!!!!
Kordonia witaj na Dogo!!!!:loveu:
Ogromnie się cieszę ze szczęścia Sabulki:multi:

Iza zmień tytuł, że Sabcia już znalazła domek.

Posted

Przesyłam głaski dla Sabuni;) nie miałam okazji sie z nią pozegnać...Będę tęsknić za maluszką, bo kto mnie teraz bedzie witał w biurze?? ehh...Ale najważniejsze że ma domek;) mała rządzi ale pewnie z czasem do siebie przywykną

Posted

ja tez trzymam kciuki za jak najszybsze oswojenie się ze sobą Sabci z kotami rezydentami. To w koncu ich dom i ona musi się nauczyć, ze są rownych prawach a nie do gonienia :)
Maluchy schroniskowe- kotki także ?

Posted

loozerka napisał(a):
:)
Maluchy schroniskowe- kotki także ?

Tak kotki, razem z kordonią wyciągnęłyśmy dzisiaj dwa puchate maluszki i ich mamusię. Mama nazywa się Aszka, a jej dzieciątka Brydzia i Baryłka ( ja wymyślałam).